Επείγον!!! Τρομερή επιθετικότητα!!!

Ρε παιδια συγνωμη κιολας αλλα τι ευθανασια λετε???Ειναι δυνατον??????Ποσα χρονια τον εχεις το γατο?Δηλαδη αν οι γονεις σας θυμωνανε μια φορα και σας χτυπουσαν θα τους σκοτωνατε?????Ελεος!!!!!Κοψτου τα νυχια καταρχην να μη μπορει να προκαλεσει τραυματα!Μονο στην ακρη χρειαζεται να τα κοψεις!Που τη γρατσουνισε την αδερφη σου?Κι εμενα μια φορα ο Μινωας με γρατσουνισε στο προσωπο καταλαθος βεβαια επειδη τρομαξε και ηθελε να φυγει αλλα ουτε που σκεφτηκα να τον διωξω ουτε ξαναεγινε ποτε.Απλα προσπαθω οταν τον εχω αγκαλια να μη τον τρομαζει κατι.
Κατσε να μπουν και τα αλλα μελη να δεις τι θα σου πουν...σορρυ αλλα ακουσα ευθανασια και συγχυστηκα...

εγω να δεις ποσο συγχιστηκα! ειδικα οταν μου το ειπε ο κτηνιατρος... εχασα τη γη κατω απο τα ποδια μου..

2 χρονια τον εχω το γατο
την αδερφη μου τη γεμισε πολλες γρατζουνιες σε χερια και ποδια και αυτα τα προλαβε σε ελαχιστα δευτερολεπτα... δεν μιλαμε για απλη γρατζουνια αλλα επιθεση με μενος που δεν εχω ξαναδει.
ραγισε η καρδια μου που τα ειδα ετσι τα χερια της, ενιωσα κι εγω υπευθυνος. Η γιατρος (αλλη) μου ειπε οτι αν ειχε κομμενα νυχια θα ηταν χειροτερα τα τραυματα (?) . τελοσπαντων, απλα λειπω πολλες ωρες απο το σπιτι και δεν ξερω κατα ποσο θα μπορεσω να αφοσιωθω στην εκπαιδευση του. γιαυτο πηρα και τη δετερη γατουλα, για να εχει περισσοτερη παρεα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Βρε παιδιά, όχι και ευθανασία σε υγιές ζώο που επειδή τρόμαξε από κάτι αγρίεψε και επιτέθηκε μία φορά!! :blink:
Νομίζω ότι το βασικότερο απ' όλα είναι να καταλάβετε τι ήταν αυτό που τον τρόμαξε τόσο πολύ, ώστε να μην επαναληφθεί. Και, όπως ειπώθηκε ήδη πιο πάνω, να μην είστε μαγκωμένοι και φοβισμένοι απέναντί του γιατί θα το καταλάβει σίγουρα.

υπαρχει και ενα υγρο που το βαζουμε στην μπριζα και απεκρινει φερομονες και ηρεμει τα ζωα, αλλα δεν ξερω αν ειναι και για γατες...

υπαρχει και για γατες, το εψαχνα καποτε, το ειχε παρει η αδερφη μου στη Λαρισα αλλα δεν το εχω βρει εδω..
Λέγεται Feliway, μπορείς να το παραγγείλεις σε πετ σοπ και να στο φέρουν. Δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ, αλλά απ' όσο ξέρω καμιά φορά χρειάζεται αρκετό χρόνο για να φέρει αποτέλεσμα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χμ.. να ενα στοιχειο
η αδερφη μου τον γατο της
αρα μυρισε σιγουρα στην αδερφη σου το γατο της καταρχας αρα αυτο θα μπορουσε να εξηγησει γιατι η επιθετικότητα ειναι πιο ενισχυμένη εκει. Δευτερον φαινεται να ειναι γατι που φοβαται ακι αυτα που φοβουνται συνηθως ειναι κα επιθετικα απο φοβο ομως.

Εφοσον το θεμα δε εχει λυθει με τη θυληκια γατα εγω θα σκεφτομουν οτι θελει εκπαιδευση με τους ανθρωπους και απο τη θα του εβαζα σαμαρακι με μακρυ λουρακι γενικα για να συνηθισει και ιδιαιτερα οταν ερχονται θυληκες υπαρξεις σοιτι σου και θα επαιρνα το ψεκαστηρι και θα τον εκπαιδευα επι τοπου με μη. Για παραδειγμα οσο κι αν ου φαινεται ατοπο τωρα καλο θα ηταν να ξαναγυρισει η αδερφη σου οταν γινει καλυτερα να μη μεινει ο φοβος μεταξυ τους και τον εχεις με σαμαρακι και λουρακι καπου δεμενο η και να τον κρατας εσυ και ταυτοχρονα η αδερφη σου να σε φιλαει η αγγαλιαζει κι α κανει ντου να τον ψεκαζεις κα μαλωνεις πολύ. Το ιδιο κα σε μαμα και κοπέλα.

Αν φοβαστε το ιδιο μπορει να γινει με το κλουβι αλλα οπως και να χει καποια στιγμη θα χρειαστει να βγει κι εξω απο αυτο μετα.

Εχε υποψην οτι η διαδικασια θα κρατησει κανενα διμηνο τριμηνο σιγουρα. Εξισου καλο ειναι η αδερφη σου να σου δινει ταχτικα πραγματα του γατου της να βαζεις στο κλουβι του για να συνηθισει τη μυρωδια γιατι αν καταλαβα ο γατος της ειναι αρσενικος και ο δικος σου μεχρι 4 αλλα και προσφατα ηταν εξω αρα ξερει κι ειδε αρσεννικους γατοκαυγαδεςδεν ξερω αν συμεττειχε και προσφατα οποτε η αδερφη σου μαλλον εισεπραξε την επιθετικότητα που θα εβγαζε ο δικος σου στον δικο της ως δυο αρσενικα. Αν εχεις δει την βιαιοτητα ενος γατοκαυγα καταλαβες τιο εννοω.

Παντως πρεπει να μαθει οτι δεν τα σηκωνεις αυτα και σε παρακλκαλω να μην εχεις τυψεις (διεκρινα κτι τετοιο εκει που λες οτι θελει να βγει εξω και αισθανεσαι ασχημα που δεν τον αφηνεις). Το μαλωμα πρεπει να γινεται απο θεση δικης μας σιγουριας για οτι λεμε οχι με μισες ενοχες. Αφου θα ζησε μεσα χρειαζεται να μαθει να καθεται σα κυριος αλλιως θα τον ειχες ηδη βγαλει εξω τοσο καιρο. Ευτυχως ειναι μικρος ακομα οποτε τα προβληματα θα διορθωθουν πιστευω.

Το κλουβακι μπορεις και να το παραγγειλεις.

Α και βλεποντας σε να ανυσηχεις τοσο για το κλουβακι νομιζω οτι οντως του εχεις αφησει πολλα περιθωρια. Θα μεινει οσ χρειαστει ( καποιες ωρες οχι συνεχεια) και το σαμαρακι βαλτο οσο πιο γρηγορα μπορεις.

Για την φιλη που λεει για το οτι ειναι διαταραγμενος ο γατος ναι ειναι (κι ο βουλιτσος μου ετσι ειναι κι οντως στην αρχη γινονταν επιθετικός και ειναι και κτητικος κι αυτος αλλα εσιαξε) αλλα δεν ειναι ο μονος το θεμα δεν ειαια να το πουμε το θεμα ειναι να βρουμε λυση.

Ρε παιδια συγνωμη κιολας αλλα τι ευθανασια λετε???Ειναι δυνατον??????Ποσα χρονια τον εχεις το γατο?Δηλαδη αν οι γονεις σας θυμωνανε μια φορα και σας χτυπουσαν θα τους σκοτωνατε?????Ελεος!!!!!Κοψτου τα νυχια καταρχην να μη μπορει να προκαλεσει τραυματα!Μονο στην ακρη χρειαζεται να τα κοψεις!Που τη γρατσουνισε την αδερφη σου?Κι εμενα μια φορα ο Μινωας με γρατσουνισε στο προσωπο καταλαθος βεβαια επειδη τρομαξε και ηθελε να φυγει αλλα ουτε που σκεφτηκα να τον διωξω ουτε ξαναεγινε ποτε.Απλα προσπαθω οταν τον εχω αγκαλια να μη τον τρομαζει κατι.
Κατσε να μπουν και τα αλλα μελη να δεις τι θα σου πουν...σορρυ αλλα ακουσα ευθανασια και συγχυστηκα...

Εδω μιλαμε για ζωα και οχι για ανθρωπους...Υπαρχει τεραστια διαφορα,και δευτερον ενας ανθρωπος εχει το μυαλο και την ικανοτητα να αλλαξει μερικες πτυχες του ενω ενα ζωακι ομως μπορει να μην εχει.Επισης αναφερομαστε σε γατες,ζωα που κουβαλανε μεσα τους διαφορα ενστικτα....

Συμφωνω απολυτα με το κοψιμο των νυχιων εξισου ξεχασα να το πω πιο πανω.
Ενα ζωακι ισως δεν την εχει θωδωρη αλλα εμεις μπορουμε να το βοηθησουμε.. εδώ ειναι η δουλεια με τη καλυψουλα

το αν θα κοψεις τις ακρες των νυχιων δεν εχει καμια μα καμια σχεση...εγω στον δικο μου παντα τα ειχα κομμενα, αλλα αν δεις την ουλη στο λαιμο μου θα καταλαβεις τι μπορει να κανει...κι εγω ειμαι κατα της ευθανασιας, αλλα μην μπερδευουμε ανθρωπους και ζωα:(οι μεν εχουν νοημοσυνη και υπαρχει δυνατοτητα επικοινωνιας, στα δε οχι...δεν μπορεις δηλαδη να δωσεις στο ζωο να καταλαβει οτι αυτο που εκανε ειναι λαθος και να συζητησεις τις συνεπειες...αν σε παρηγορει shakespear θα μπορουσες να σκεφτεις το θεμα της ονυχεκτομης, ξερω οτι εχει γινει φασαρια γι αυτο αλλα ετσι θα μπορεσεις να κρατησεις το γατι χωρις φοβο...

Καλυτερα οχι ονυχεκτομη παιδια απλο κοψιμο κι εκπαιδευση εχε παρατηρηθει η αντιθετη συμπεριφορα μετα απο αυτη την ενχειρηση ζωα επιθετικα επειδη αισθανονται χωρις αμυνες καταληγουν πολύ ασχημα μετα απο αυτην .

Ολα εξαρτωνται για μενα απο τις αντοχες σου να τον εκπαιδευσεις σαιξπηρ

εγω παντως θελω να τονισω κατι....δεν ξερω αν καποιος απο τους παραπανω γραφοντες εχει υποστει τετοιου βαθμου επιθεση!πριν τη δικια μου θα ελεγα οτι ακριβως λετε:(αλλα εξω απο το χορο, οπως λενε....η εμπειρια ειναι τραυματικη, εγω εκανα πολυ καιρο να φερω κοντα ξανα το προσωπο μου σε γατα....δεν ειναι καθολου απλο, ειδικα γι αυτον που φερει τα τραυματα, τα οποια ειναι επωδυνα, με εχουν δαγκωσει πολλες φορες σκυλια αλλα σαν της επιθεση της γατας δεν υπαρχει....

Καλυτερα οχι ονυχεκτομη παιδια απλο κοψιμο κι εκπαιδευση εχε παρατηρηθει η αντιθετη συμπεριφορα μετα απο αυτη την ενχειρηση ζωα επιθετικα επειδη αισθανονται χωρις αμυνες καταληγουν πολύ ασχημα μετα απο αυτην .

Ολα εξαρτωνται για μενα απο τις αντοχες σου να τον εκπαιδευσεις σαιξπηρ

ναι αλλα εσυ δινεις καμια εγγυηση οτι δεν θα το ξανακανει?εγω παντως σαφως και δεν δινω....οποτε κοιταμε πως θα προστατεψουμε τον ιδιοκτητη αφου δεν μπορεις να εγγυηθεις για το ζωο...

Shakespeare, καταρχάς ψυχραιμία!
Επειδη κι εγώ έχω εμπειρία απο ζωάκι με παρόμοια συμπεριφορά με αυτήν που περιγράφεις, θα σου πω την δικια μου άποψη.
Αυτό είναι ένα περιστατικό που έγινε μία φορά και μπορεί να μην επαναληφθεί. Οποτε απλα με προσοχη αυτές τις μέρες δες αν θα επαναληφθει.

Καμια φορά οι γάτες μπορεί να τρομξουν ή να ενοχληθουν με κάτι που εμείς μπορεί να μην αντιληφθούμε καν και να βγάλουν τον εκνευρισμο τους στον πρώτο που θα βρουν μπροστά τους. Απο οτι καταλαβαινω ο γατούλης σου ειναι υπερκινητικος αλλά ταυτόχρονα και αρκετά φοβιτσιάρης και όταν φοβάται του βγαίνει σε επιθετικότητα. Αυτό γενικά είναι ένα εκρηκτικό κοκτειλ σε γάτα. Γιατι αν τρομάξει πολύ και αντί να πάει κάτω απο το κρεβάτι πχ να κρυφτει βγει εκτός εαυτου, μετά όποιον πάρει ο Χάρος, οποιος βρεθει πιο κοντα την πληρώνει.

Αν πάλι οι αδικαιολογητες επιθέσεις γίνουν καθημερινότητα για εμενα θα πρέπει να προσέξεις τα ακόλουθα:
-Μήπως υπάρχει κάποιο οργανικό πρόβλημα;
-Μήπως υπάρχει κάτι διαφορετικο στο σπιτι ή σε εσένα ή στους δικούς σου που τον ενοχλεί;
-Σε καμια περίπτωση μην του φωνάζεις ή τον τιμωρείς μετά από τέτοια περιστατικά. Αν το κάνει επειδή τρόμαξε δεν έχει αίσθηση οτι κάνει κάτι κακό και με την τιμωρία θα εξαγριωθεί περισσότερο, θα αρχίσει να σε φοβάται και θα γίνει περισσότερο επιθετικός.
-Αυτες τις μέρες μην τον απομονώνεις συνέχεια. Πέρνα λιγο χρόνο μαζί του να παίξετε και να τον χαιδεύεις, να μην αισθνθεί παραμελημένος

Εγώ έζησα 8 χρόνια με ένα τέτοιο ζωάκι και χρειάστηκε καθημερινή προσοχη απο την πλευρά μου με επισκέπτες κλπ. Εντωμεταξύ δεν μπορείς να προβλέψεις πότε πχ θα περάσει αεροπλάνο χαμηλά ή θα τσιρίξει κάποιος στην τηλεόραση. Ανα πάσα στιγμή μπορεί κάτι να πάει στραβά.

Δεν ειναι θέμα εκπαίδευσης γιατι η επιθετικότητά σε αυτην την περίπτωση δεν έχει λογική. Συμφωνω με την Βάσια στο οτι οποιος δεν το έχει ζήσει στο ζώο του δεν μπορει να καταλάβει.
Ειναι αλλο πράγμα η επιθετικότητα επιεδη ειναι κακομαθημένο ή γιατι τσαντίστηκε και άλλο να βγαίνει κυριολεκτικα εκτός εαυτου.
Διαφωνω με την Βάσια οτι στο οτι το θεμα ειναι οτι δεν ειναι ενθρωπος και δεν μπορεις να επικοινωνησεις. Δεν προκειται για αυτο. Θα σύγκρινα την κατάσταση αυτη με άνθρωπο που στιγμιαια για οποιοδήποτε λόγο τρελαίνεται και επιτιθεται σε οποιο ή ότι βρει μπροαστα του. Οπως δεν μπορεις να μιλήσεις λογικα με ένα τέτοιον άνθρωπο ετσι δεν μπορεις και με τη γάτα σου.
Εγω έζησα με τον γάτα μου ευτυχισμενα τοσα χρόνια γιατι καταλαβα γρηγορα οτι οταν το παθαινει αυτο θέλει ηρεμια και ψυχραιμια, να του μιλας γλυκα και να τον περιορισεις σε ενα δωμάτιο μεχρι να συνέλθει. Και γενικα να φροντιζεις ωστε να μειωνονται οσο το δυνατον οι αιτιες που δημιουργουν τις κρισεις.
Με τον τροπο αυτο ειχα 2-3 περιστατικα το χρονο.
Παρολα αυτα εχω ενα τεραστιο σετ απο γρατζουνιες κυριως στα πόδια. (Ευτυχως ποτε δεν με χτύπησε στο πρόσωπο)

Πρεπει να καταλαβεις οτι οταν το κανει αυτο πιθανοτατα φοβαται πιο πολυ απο εσενα και μετα στο μυαλο του μενει η ιδεα οτι εσυ πηγες να του κανεις κακο και οχι το αναποδο. Τουλαχιστον αυτο ειδα στον γατουλη μου. Οταν επιτεθοταν σε καποιον μετα τον φοβοταν για καιρο, παρολο που αλλος μπορει να μην ειχε αντιδρασει καν.

Και να τονιζω ξανα οτι με ένα τέτοιο περιστατικο δεν μπορεις να κρινεις οτι πρόκειται για τέτοια περιπτωση. Αλλα αν προκειται για τέτοια περίπτωση ξεχνας σαμαράκια, εκπαίδευση, κλπ. Είναι κάτι που ή θα μάθεις να ζεις με αυτο και να το χειρίζεσαι ή θα βρεις μια άλλη λύση.
Στην περιπτωση που δεις οτι αυτη η συμπεριφορά συνεχίζει ή είναι συχνή και έχεις εξαντλήσει όλα τα υπόλοιπα, θα πρότεινα να βρεις ένα καλό σπίτι με κήπο για το γατάκι. Κρίνοντας και απο τον δικό μου, θα έχει ανάγκη να εκτονώνεται και έξω, να κηνυγάει και να διασκεδάζει και να έχει λιγότερες φοβίες.

Τωρα διαβασα οτι θα λειπεις απο το σπιτι λοιπον θα τον εχεις στο κλουβακι οταν λειπεις κι οπταν θα χεις ωρα θα τον εκπαιδευεις.. τωρα αν δεν εχεις ουτε γι αυτο χρονο εγω σου τα ειπα οι λυσεις και το τηλ μου στη διαθεση σου αλλα αν δε τον εκπαδευσεις και σκεφτεσαι να τον δωσεις η να τον κοιμησεις δεν χρειαζεται να πω αλλα.

Εγω εχω υποστει βασια και οχι μονο μια μεχρι και ματι κοντεψα να χασω ασε. Οτι λεω το λεω εν πληρη γνωση.

Μήπως θα έπρεπε να τον πας σε ένα γιατρό να του κάνει ένα full check up μήπως το γατί είναι άρρωστο και πονάει και γι'αυτό αντέδρασε τόσο υπερβολικά?

Τωρα διαβασα οτι θα λειπεις απο το σπιτι λοιπον θα τον εχεις στο κλουβακι οταν λειπεις κι οπταν θα χεις ωρα θα τον εκπαιδευεις.. τωρα αν δεν εχεις ουτε γι αυτο χρονο εγω σου τα ειπα οι λυσεις και το τηλ μου στη διαθεση σου αλλα αν δε τον εκπαδευσεις και σκεφτεσαι να τον δωσεις η να τον κοιμησεις δεν χρειαζεται να πω αλλα.

Αν εχει αποτελεσμα αυτη η μεθοδος παρολο που θα λειπω τοσες ωρες, να τη δοκιμασω. Το καλο ειναι οτι μενω μονος αλλιως, αλλα ατομα δεν θα το συζητουσανε καν.
για ευθανασια δεν θελω να το σκεφτομαι, δεν υπαρχει για μενα σαν επιλογη. προτιμω να τον αμολησω στο χωριο μου αν φτασει στο απροχωρητο. αν και στειρωμενος, εχει αναπτυγμενες πολλες αμυνες. δεν ξερω κιολας.
ελπιζω μονο να ηταν μεμονωμενο περιστατικο.. να και ο δευτερος γιατρος που επικοινωνησα μου ειπε οτι ειναι η αρχη και το πραγμα θα χειροτερευει..

ευχαριστω για τις απαντησεις μεχρι τωρα, το θεμα ειναι πολυ δυσκολο...

Με τον Αιλουρο έχεις επικοινωνήσει? Είναι πολύ καλός κτηνίατρος και ίσως σου δώσει και καμιά καινούρια ιδέα.

Μήπως θα έπρεπε να τον πας σε ένα γιατρό να του κάνει ένα full check up μήπως το γατί είναι άρρωστο και πονάει και γι'αυτό αντέδρασε τόσο υπερβολικά?

ολως περιργως οταν ρωτησα τον κτηνιατρο αν μπορει αν συντρεχει θεμα υγειας, μου ειπε πως οχι, χωρις να τον δει.
τωρα θα παρω και στον αιλουρο να ρωτησω κι εκει. εχω παρει με τη σειρα ολους τους γιατρους για γνωμες!

Δεν είμαι κτηνίατρος αλλά ξέρω ότι υπάρχουν παθήσεις που μπορεί να προκαλούν επιθετικότητα, ας πούμε η λύσσα (μακριά από μας).

Μην ακους γιατρους που λενε χωρις να ειδαν το γατο γνωμη μου. Δεν ειναι καθολου σεσομενο οτι θα χειροτερεψει. Ναι σε μενα ειχε παντα αποτελεσμα η εκπαιδευση αυτη σε μικρα και σε μεγαλα και γι αυτο στη προτεινω. Αλλα βασικο συστατικο της μεθοδου εισαι εσυ και ο τροπος που θα την εφαρμοσεις απο μονο του το κλουβι και το σαμαρακι δε θα κανουν κατι παρ να περιορισουν. Ολα ειναι στον χειρισμο. Δεν ειναι τοσο δυσκολο θα δεις απλα ελενξε για παθησεις πρωτα.

Υπάρχει και οι θήκες των νυχιών που έχω δει και είναι τρομερά πρακτικές και ανώδυνες. :up:

Εγώ διαφωνώ πάντως εντελώς στο να κλείνεις το ζώο σε κλουβί όταν λείπεις. Και σε τι θα το εκπαιδευσεις οταν δεν ξέρεις ποιο είναι το πρόβλημά του ακριβώς;

Αν μένεις μονος σου δεν έχεις πρόβλημα, φρόντισε απλα να προσέχεις το ζωάκι όταν θα έχεις κόσμο στο σπίτι.
Οταν εγώ είχα πολύ έντονο πρόβλημα πριν χρόνια παρόμοιες απαντήσεις πήρα απο γιατρους: "Ηρεμιστικά", "Η κατάσταση μόνο θα χειροτερεύει".
Μάλιστα η γιατρος που μου ειπε το τελευταιο μου δήλωσε ότι έκανε ευθανασία σε ένα γάτο γιατι αγρίεψε όταν εφευγαν οι ιδιοκτήτες για το χωριό τους... Αυτο δεν ισχυσε στην δικια μου περίπτωση, θα έλεγα οτι οταν κατάλαβα πως πρέπει να τον χειρίζομαι βελτιώθηκε κατά πολύ η κατασταση. Απλα έκανα το λάθος στην αρχη οταν φρίκαρε να τον ψεκάζω με νερό για τιμωρία, πιστεύοντας οτι το κάνει για να επιβληθεί. Σαν αποτέλεσμα είχε αρχίσει να με φοβάται και να γίνεται ακόμα πιο επιθετικός και σε καθημερινή βάση.

Λυπάμαι που το λέω, αλλά αν το πρόβλημα ειναι αντίστοιχο με του δικού μου και δεν είναι οργανικο οι γιατροι δεν πρόκειται να σε βοηθήσουν. Θα πρέπει μονος σου να βρεις τις ισορροπίες με το ζώο σου ή να βρεις κάποια άλλη λύση για αυτο.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back