Επείγον!!! Τρομερή επιθετικότητα!!!

Βρε παιδιά, εγώ το λυπάμαι αυτό το γατί. Ποιος ξέρει τι έχει τραβήξει ή τι το κάνανε για να βγάλουν τη φωτό. Κι αν το βίντεο είναι από USA, ποιος ξέρει αν ζει ακόμα...
Πραγματικά κ εγώ όταν είδα για πρώτη φορά αυτό το βίντεο σοκαρίστηκα για να φτάσει γάτα σε τέτοιο σημείο θα πρέπει να έχει περάσει πολλά βασανιστήρια:mad: και μετά λέγαμε για τον Ισπανός "καλλιτέχνης", υπάρχουν πολλά τέτοια γουρούνια τα οποία πρέπει να μπουν στη θέση τους. Οσο για το τι απέγινε το γατάκι -όπως είπε κ η Zbeebz- δε θέλω ούτε να το σκέφτομαι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σεξπιρ δοκίμασε να βάλεις τον οδηγό στο σαμαράκι χωρίς να τον κρατάς εσύ. Άστο ελεύθερο με τον οδηγό.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Οσο και για το σαμαρακι, ασχημα τα νεα, το εχει δεχτει σαν αισθηση πανω του, αλλα οταν βαζω το λουρι, με το που καταλαβαινει οτι ειναι περιορισμενος και δεν μπορει να παει οπου θελει, τον πιανει αμοκ, χτυπιεται σαν τρελο και το βγαζει σε δυο δευτερολεπτα!
Δοκίμασε όταν του βάζεις τον οδηγό να του δίνεις ταυτόχρονα μια λιχουδιά, ή να τον χαϊδεύεις, ή να του κουνάς ένα παιχνίδι που του αρέσει, κάποιον αντιπερισπασμό δηλαδή. Έτσι και θα του αποσπάσεις την προσοχή από τον οδηγό και θα τον κάνεις να συνδέσει το σαμαράκι με κάτι καλό. (Όταν μάθαινα στην Αρήθα το σαμαράκι, της το φορούσα πάντα την ώρα του ταΐσματος, έτσι ούτε που την απασχολούσε η ύπαρξή του).
Στην αρχή, άφηνε τον οδηγό για ελάχιστο χρόνο, λίγα μόνο λεπτά, και βγάζε τον πριν αρχίσει να δυσανασχετεί. Σιγά σιγά (και πάντα με τη βοήθεια του αντιπερισπασμού/επιβράβευσης) μπορείς να αυξάνεις το χρόνο και να αρχίσετε να κάνετε και "βόλτες" με τον οδηγό, τον οποίο θα κρατάς εσύ για να μπορεί να πάει όπου θέλει και να μη νιώθει περιορισμένος. Όταν συνηθίσει και σ' αυτό, αρχίζεις (σταδιακά πάλι) να τον αφήνεις μόνο του, με τον οδηγό ασφαλισμένο σε σταθερό σημείο. Έχε όμως το νου σου για τυχόν αρνητική αντίδραση όταν αντιληφθεί τον περιορισμό, και ελευθέρωνέ τον αμέσως μόλις καταλάβεις κάτι τέτοιο.
Νομίζω ότι με αρκετό χρόνο και υπομονή, θα το μάθει.

Ο δίκος μου μόλις φόρεσε πρώτη φορά τον οδήγό (σε πετ σοπ οπού καθώς μας πιάνει το νροπαλό μας δεν αντέδρασε) αμέσως μετά βγήκε έξω μέσα στην αγκαλιά μου για αρχή... Πάντα φροντίζω μόλις μπαίνει σαμαράκι/οδηγός να ανοίγει επι τόπου η πόρτα... Το έχει συνδέσει με το έξω έτσι. Και του αρέσιε έξω.

Πάντα φροντίζω μόλις μπαίνει σαμαράκι/οδηγός να ανοίγει επι τόπου η πόρτα... Το έχει συνδέσει με το έξω έτσι. Και του αρέσιε έξω.

Ναι, έτσι το έμαθε κι εμένα. "Ελα βόλτα" λέω και πιάνω το σαμαράκι. Τρέχοντας πάει στην πόρτα! Όχι ότι δε θα προτιμούσε να βγει χωρίς αυτό αλλά έμαθε να συμβιβάζεται. Κάνει γκρίνια βέβαια όταν τον τραβάω για μέσα αλλά τι να κάνει...

Να σας πω βρε παιδια κατι που μολις σκεφτηκα, μιας και μιλαγαμε για ενδεχομενο προβλημα υγειας που μπορει να πυροδοτει την επιθετικοτητα του Ρωμαιου.(δεν προλαβα να τον παω ακομα σε κτηνιατρο, δεν εχω και μεταφορικο μεσο και δεν θελω να τον παω σε εναν εδω κοντα αμφιβολλου ικανοτητας)

Εχω παρατηρησει οτι σέρνει τον ποπό του στο πάτωμα συχνά-πυκνά!
αυτό σημαινει οτι υπαρχει καποιο προβλημα υγειας? ισως σκουλήκια? :(
δεν εδωσα ιδιαιτερη σημασια αλλα τωρα εχω αρχισει να ανησυχω!

Όταν σέρνουν τον ποπό τους παίζει η πιθανότητα να έχουν σκουλίκια. Εγώ που έχω σκυλιά έχω παρατηρήσει πως των σέρνουν κι αν τα κακά τους είναι πολύ σκληρά (πέτρα) ή σε περίπτωση διάριας. Αυτό όμως είναι πολύ απίθανο να ευθήνετε για εμφάνιση επιθετικότητας

αυτό σημαινει οτι υπαρχει καποιο προβλημα υγειας?
Άλλη μια πιθανότητα είναι να έχει απόφραξη των περιπρωκτικών αδένων. Είναι κάτι πολύ συνηθισμένο στις γάτες και αντιμετωπίζεται σχετικά εύκολα, αλλά μπορεί να τους προκαλέσει από έντονη ενόχληση μέχρι και πόνο... Όταν πάτε στον γιατρό (σύντομα, ελπίζω) πες του το, για να τον κοιτάξει.

Την Κυριακή δεν ξέρω αν είδες τελικά την εκπομπή στον ΣΚΑΙ... Εϊχε μαι παρόμοια περίπτωση με σκύλο!!!:)

Και την άλλη Κυριακή έχει ενά ακόμα χειρότερο σκυλάκι που κόβει κρέας σε όποιον ακουμπάει την μαμά του!!! ΄Θα σου έλεγα να το δείς ;)

Να σας πω βρε παιδια κατι που μολις σκεφτηκα, μιας και μιλαγαμε για ενδεχομενο προβλημα υγειας που μπορει να πυροδοτει την επιθετικοτητα του Ρωμαιου.(δεν προλαβα να τον παω ακομα σε κτηνιατρο, δεν εχω και μεταφορικο μεσο και δεν θελω να τον παω σε εναν εδω κοντα αμφιβολλου ικανοτητας)

αυτό σημαινει οτι υπαρχει καποιο προβλημα υγειας? ισως σκουλήκια? :(
δεν εδωσα ιδιαιτερη σημασια αλλα τωρα εχω αρχισει να ανησυχω!
Είναι πολύ πιθανό...
Πότε του έκανες τελευταία φορά αποπαρασίτωση;:hmm:

ναι, νομιζω οτι αυτο ειναι ένδειξη μολύνσεως στην περιοχή αυτή και πρέπει νατο κοιτάξεις οπωσδήποτε.

Τι γίνεται σαίξπηρ;
Πώς τα πάτε με τον γατούλη;;;:)

Kαλησπέρα σας, δυστυχώς το σαμαράκι δεν το δέχεται με τίποτα. Για κλουβάκι δεν το συζητώ, οπότε προσπαθώ να παίζω περισσότερο μαζί του για να μη νιώθει πίεση. Ττώρα έμεινε να προσπαθήσω να φέρνω συχνοτερα κοσμο σπιτι για να συνηθισει καπως την παρουσια τους.. κομματακι δυσκολο βεβαια. αλλα μονο ετσι θα τεσταρω και την προοδο με το παιχνιδι..

Καλό θα είναι να φωνάξεις άτομα που αγαπάν τις γάτες...
Φτιάξε κέικ, τσάι κρύο και βγάλε ανακοίνωση να σου κουβαληθούμε όλοι και όλες από δω μέσα :Ρ

καλησπέρα.τα πρακατω τα έχω γράψει και σε άλλο θέμα αλλα τα παραθέτω κι εδω...γύρω από τον πρωκτό υπάρχουν οι περιπρωκτικοί αδένες, αυτοί λιπαίνουν την περιοχή ώστε τα ζώα να αφοδεύουν χωρίς πόνο, γιατί στο παρελθόν λόγω της τροφής ειχαν σκληρά κακά:)λόγω του ότι όμως αλλάξαμε τις διατροφικές συνήθειες των ζώων αυτοί οι αδένες μαζεύουν αυτο το λιπαντικό υγρό γιατί στο άδειασμα βοηθούσε οτι πιέζονταν απο τα σκληρά κακά και άδειαζαν!το ίδιο συμβαίνει και στα σκυλιά;)αυτο το υγρό δεν φανταζεστε πως βρωμαει, λοιπόν το γατούλι μάλλον έχει λίγο γεμισμένους αδένες, τώρα είτε θα πας στον κτηνίατρο ή μονη σου θα τους αδειάσεις!μπορει ομως να ειναι και απο σκουληκια αλλα αυτα θα τα εβλεπες στην ακρη στον πωπο!

Φτιάξε κέικ, τσάι κρύο και βγάλε ανακοίνωση να σου κουβαληθούμε όλοι και όλες από δω μέσα :Ρ
Συμπληρώνω: κλείσε και ένα πούλμαν για να φέρεις και τον γατόκοσμο από την υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα! :lol::):)

Συμπληρώνω: κλείσε και ένα πούλμαν για να φέρεις και τον γατόκοσμο από την υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα! :lol::):)

Αν φτιαξω εγώ κέικ θα πρέπει να κάνουμε μια ομαδική κράτηση στα επείγοντα!!! :lol::lol::lol:

Οκ λοιπον, με την πρωτη ευκαιρία το mycat θα εισβάλει στο δυαράκι μου προς κοινωνικοποίηση του Ρωμαίου.... Ή θα του στρίψει, ή θα γίνει καλά πάντως!!!:lol:

Αλήθεια σεξπιρ μήπως ήρθες σε επαφή με την ψυχολόγο / σύμβουλο συμπεριφοράς ζώων; Αν ναι πες μας πως σου φάνηκε.

ειναι οι συνθηκες τις στιγμης που το κανουν αυτο....δεν ειναι οτι το γατι γινεται ξαφνικα επιθετικο:/:απλα οταν ο ιδιοκτητης φοβαται και το αντιλαμβανεται η γατα τοτε ειναι πιο πιθανο να ξανασυμβει, ο δικος μου πρωην γατος ειναι 2 μιση χρονια απο τοτε και δεν το εχει ξανακανει...

Παιδιά καλημέρα! Ένα ανάλογο περιστατικό αντιμετωπίζει και μία φίλη μου και η καημένη έχει πελαγώσει! Έχει ένα γατούλη 3 μηνών, τον Elvis, ο οποίος είναι πολύ επιθετικός! Δαγκώνει συνέχεια όλο τον κόσμο καί τη φίλη μου και με μανία..Δεν τον ξεκολάς με τίποτα από το χέρι/πόδι σου και όταν τον μαλώνεις, επιτίθεται χειρότερα!!!!
Είναι τρομακτικός!! Όμως, όταν θέλει, είναι ο πιο χαδιάρης γατούλης!!!! Τον έχει από 48 ημερών και ήταν έτσι από την αρχή!
Μετά από πολύ ψάξιμο, ανακαλύψαμε ότι δεν πρόκειται για έναν απλό κεραμυδόγατο όπως πιστεύαμε, αλλά για γάτα Βεγγάλης, που έχει ένα πολύ συγκεκριμένο χαρακτήρα και αν βλέπω καλά στη φωτό και ο Ρωμαίος κάτι τέτοιο πρέπει να είναι.....

Δεν έχω δει ποτέ μου γάτα βεγγάλης.. :(

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back