Yannis_pikopiko
Νεοφερμένο μέλος
Καταρχήν να δηλώσω οτι δεν έχω καμία ιδιαίτερη τρέλα με τις γάτες αλλά σαν φιλόζωος δεν θα μπορούσα να αφήσω αβοήθητη μια ψυχή που βρέθηκε στον κήπο μου.
Εξηγούμαι. Πριν 2 ημέρες η μητέρα μου πότιζε τον κήπο μας και όταν το νερό έπεσε σε ένα παρτέρι ακούστηκαν πολλά σκουξίματα τσιριχτά. Με τα πολλά έβαλα κάτι γάντια μπήκα μέσα στα λουλούδια (πολύ μπερδεμένα) και είδα 4 γατάκια νεογέννητα που μολις ειχαν κάνει..μπάνιο.
Τελοσπάντων δεν έκανα κάτι γιατί απο τα σκουξίματα εμφανίστηκε αμέσως η μάνα τους και πίστεψα οτι ανέλαβε. Σήμερα το πρωί ξύπνησα πάλι με σκουξίματα και ανακάλυψα οτι η γάτα πήρε όλα τα μικρά εκτός απο ένα το οποίο νιαουρίζει ασταμάτητα. Το γατάκι έχει ένα ξεραμένο ομφάλιο λώρο και δεν έχει ανοίξει ακόμα τα μάτια του.
Δεν έιχα ιδέα τι να κάνω οπότε το έβγαλα μέσα απο το παρτέρι το έβαλα σε ένα καλάθι και του έδωσα λίγο νουνου με το στόμιο μιας σύριγγας (χωρίς τη βελόνα φυσικά!). Μετα το ξαναέβαλα στη θέση του ελπίζωντας οτι η μαμά του θα το πάρει αλλά μόλις γύρισα σπίτι και το βρήκα ακόμα να κλαίει και η μαμά του είναι στον κάδο με τα σκουπίδια δίπλα στο σπιτι μας και μάλλον δεν ενδιαφέρεται..
Μπορείται σας παρακαλώ να μου πείτε πώς να χειριστώ την κατάσταση γιατί θα στεναχωρηθώ πολύ αν ξυπνήσω το πρωί και να το βρω πεθαμένο..
Τώρα που σας γράφω το έχω σε ένα κουτάκι με κάτι μαλακές πετσέτες και νιαουρίζει και μισοκοιμάται (του έδωσα πάλι λιγο νουνού -ελαχιστο γιατί κουνιέται συνέχεια).
Pleeeease βοηθεία...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος
Επίσης, διάβασε στα άρθρα, ψηλά επάνω, υπάρχουν άρθρα που θα σε βοηθήσουν. Καλή τύχη με το γατάκι. Περιττό να σου πω, βέβαια, ότι εντός λίγων ημερών θα είσαι super fun των γατιών
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος
Yannis_pikopiko
Νεοφερμένο μέλος
Louiza26
Εκκολαπτόμενο μέλος
ειναι ως εξης
200 γρ πληρες γαλα (οχι αγελαδινο)
2 κροκοι αυγων
1/2 κουταλακι σπορελαιο
Χτυπησε τα στο μπλεντερ και παντα να ζεσταινεις ελαφρα πριν του δωσεις. Μπορει να μεινει στο ψυγειο μεχρι 24 ωρες μετα φτιαχνεις αλλο. Αλλα ειναι λυση αναγκης.
みことftw
Πολύ δραστήριο μέλος
Δυστυχώς είμαι σε νησί το οποίο δεν έχει πετ σόπ. Υπάρχει κάποιο άλλο γάλα που μπορω να του δώσω?
Εχει το νησι σου κτηνιατρο? Ισως εχει αυτος να σου δωσει γαλα για γατακια, ή κατα πασα πιθανοτητα να μπορει να παραγγειλει.
Διαβασα καπου οτι η γατες εχουν δυσανεξια στην λακτοζη, οποτε θεωρητικα ενα γαλα που απευθυνεται σε ανθρωπους με δυσανεξια στην λακτοζη ισως σε καλυψει προσωρινα. Πριν κανεις οτιδηποτε ωστοσο, επικοινωνησε εναν κτηνιατρο, τηλεφωνα θα βρεις στο ιντερνετ ενα σωρο, και κινητα για επειγουσες αναγκες.
Μακαρι να μπορουσα να βοηθησω!
Καλη τυχη με το γατουνελι!
moukelis
Επιφανές μέλος
Κριμα που δε γινατε μελος με καποια πιο ευχαριστη αφορμη...Εδω υπαρχει ενα αρθρο που θα σας κατατοπισει πληρως.Φροντιστε να του βαλετε ενα μαλλινο ή ενα φλις πανακι,και μεσα ενα αναλογικο ρολοϊ,θα ηρεμησει γιατι θα νομιζει οτι ειναι η καρδια της μανουλας του.Καλη επιτυχια,ελπιζω να τα καταφερετε!
σιεννα
Εκκολαπτόμενο μέλος
Επισης αν εισαι σε νησι και πεφτει η θερμοκρασια το βραδυ,καλο θε ειναι να του βαλεις κατω απο τα κουβερτακια του,μια θερμοφορα με ζεστο νερακι μεσα,ή ενα πλαστικο μπουκαλι με ζεστο νερο.Και καθε 2-3 ωρες που θα κρυωνει ,να το αλλαζεις.
Καλο θα ειναι να παρεις και ενα μπιμπερο απο τον γιατρο,γιατι με τη συριγγα,αν δεν εχεις εμπειρια,μπορει να το πνιξεις καταλαθος.
Παντως οπως και να εχει,οπως σου ειπαν και τα κοριτσια,πηγαινε το στον κτηνιατρο για ενα γενικο ελεγχο και μια σωστη καθοδηγηση απο κοντα.

Συμφωνω και εγω απολυτα με την Ελενη.Λιγες μερες ειναι ικανες να σε κανουν μεγαλο fun της γατας!!!

Καλη επιτυχια ευχομαι!!!!
Yannis_pikopiko
Νεοφερμένο μέλος
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας, ειστε πραγματικά καταπληκτικό community! Η ιστορία με το γατάκι έλαβε ένα ευχάριστο τέλος μετά το τελευταίο μου απογευματινό post. Επειδή είστε άνθρωποι που αγαπάτε τις γάτες τόσο θα ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας.
Λίγη ώρα μετά το δέυτερο post μου σαν απάντηση στην Ελένη, βγήκα έξω να δώ το γατάκι το οποίο κοιμόταν στα μαλακά! Πήγα μια μονόωρη βόλτα στη θάλασσα (το νησί by the way ΔΕΝ έχει κτηνίατρο..) και γυρνώντας είδα τη μαμά του γατιού να σκαρφαλώνει στην εξωπορτά μας. Αφου μπήκα μέσα χωρίς να την τρομάξω της τράβηξα την προσοχή κάνωντας ήχους με το στόμα μου και πήγα και σήκωσα σιγά σιγά το κουτί με το γατάκι που κοιμόταν.
Η γάτα πήγε να φύγει αλλά και πάλι της τράβηξα την προσοχή και αφου βρέθηκα περίπου 5-5 μέτρα μακριά της και ενώ αυτή με κοιτούσε στα μάτια έβγαλα σιγά σιγά το γατάκι απο το κουτί (γενικά σε όλες τις φάσεις που το άγγιξα φορούσα γάντια). Αυτό στα χέρια μου ξύπνησε και άρχισε να κλαίει, καθώς το άφηνα κάτω μπροστά της. Αυτή σάστισε (τα έπαιξα κανονικά εδώ που τα λέμε). Έκανα μερικά βήματα πίσω και αυτή ήρθε αστραπιαία το άρπαξε, με κοίταξε και έτρεξε μακριά με το γατάκι στο στόμα.
Παιδία ίσως επειδή είμαι άσχετος απο γάτες ή ίσως επειδή... δε ξέρω...μάλλον επειδή ακόμα προσπαθώ να σκεφτώ τι μπορεί πέρασε απο το μυαλό της γάτας όταν με είδε να ακουμπάω το παιδάκι τις κάτω και να απομακρύνομαι για να το πάρει..το βρήκα απόλυτα συγκινητικό και μου έφτιαξε τη μέρα και αυτή τη στιγμή χαίρομαι όσο δεν φαντάζεστε.
Σας ευχαριστώ και πάλι για τις συμβουλές σας τις οποίες, ωφείλω να πώ, χάιρομαι που δεν έβαλα σε εφαρμογή γιατί με τις τόσες ελλείψεις του νησιού πολύ φοβάμαι οτι δύσκολα θα τα καταφερνα!
kounelaki
Περιβόητο μέλος
Αχ πολυ χαιρομαι!Μπραβο σου που εισαι τοσο καλος και αξιος ανθρωπος και ενδιαφερθηκες να κανεις το σωστο για το γατακι!Τελος καλο,ολα καλα...Γειά και χαρά σε όλους και πάλι.
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας, ειστε πραγματικά καταπληκτικό community! Η ιστορία με το γατάκι έλαβε ένα ευχάριστο τέλος μετά το τελευταίο μου απογευματινό post. Επειδή είστε άνθρωποι που αγαπάτε τις γάτες τόσο θα ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας.
Λίγη ώρα μετά το δέυτερο post μου σαν απάντηση στην Ελένη, βγήκα έξω να δώ το γατάκι το οποίο κοιμόταν στα μαλακά! Πήγα μια μονόωρη βόλτα στη θάλασσα (το νησί by the way ΔΕΝ έχει κτηνίατρο..) και γυρνώντας είδα τη μαμά του γατιού να σκαρφαλώνει στην εξωπορτά μας. Αφου μπήκα μέσα χωρίς να την τρομάξω της τράβηξα την προσοχή κάνωντας ήχους με το στόμα μου και πήγα και σήκωσα σιγά σιγά το κουτί με το γατάκι που κοιμόταν.
Η γάτα πήγε να φύγει αλλά και πάλι της τράβηξα την προσοχή και αφου βρέθηκα περίπου 5-5 μέτρα μακριά της και ενώ αυτή με κοιτούσε στα μάτια έβγαλα σιγά σιγά το γατάκι απο το κουτί (γενικά σε όλες τις φάσεις που το άγγιξα φορούσα γάντια). Αυτό στα χέρια μου ξύπνησε και άρχισε να κλαίει, καθώς το άφηνα κάτω μπροστά της. Αυτή σάστισε (τα έπαιξα κανονικά εδώ που τα λέμε). Έκανα μερικά βήματα πίσω και αυτή ήρθε αστραπιαία το άρπαξε, με κοίταξε και έτρεξε μακριά με το γατάκι στο στόμα.
Παιδία ίσως επειδή είμαι άσχετος απο γάτες ή ίσως επειδή... δε ξέρω...μάλλον επειδή ακόμα προσπαθώ να σκεφτώ τι μπορεί πέρασε απο το μυαλό της γάτας όταν με είδε να ακουμπάω το παιδάκι τις κάτω και να απομακρύνομαι για να το πάρει..το βρήκα απόλυτα συγκινητικό και μου έφτιαξε τη μέρα και αυτή τη στιγμή χαίρομαι όσο δεν φαντάζεστε.
Σας ευχαριστώ και πάλι για τις συμβουλές σας τις οποίες, ωφείλω να πώ, χάιρομαι που δεν έβαλα σε εφαρμογή γιατί με τις τόσες ελλείψεις του νησιού πολύ φοβάμαι οτι δύσκολα θα τα καταφερνα!

moukelis
Επιφανές μέλος

Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος

Αν την ξαναδείς, πάει να πει ότι τα έχει κάπου εκεί κοντά, οπότε, ρίχνε της της καημένης κανένα ψαράκι, κανένα τυράκι, θα το έχει ανάγκη τώρα που θηλάζει. Σε κανένα σ.μάρκετ μπορεί να βρεις κροκέτες (σίγουρα δεν θα είναι α΄ποίότητος, αλλά, από το να μένει νηστική καλύτερα θα είναι). Εμείς στο εξοχικό στο νησί, κάθε χρόνο είχαμε φιλοξενούμενη απαραιτήτως μια μανούλα γάτα, άλλοτε την ίδια, άλλοτε διαφορετική,που στην αρχή αν και ήταν επιφυλακτική έως άγρια, στο τέλος κάθε φορά καταλήγαμε να κοιμόμαστε αγκαλιά γάτα, γατιά, παιδιά, παπούδες και γιαγιάδες

Yannis_pikopiko
Νεοφερμένο μέλος
Πολύ χαίρομαι που η μαμά γάτα γύρισε και πήρε και το τελευταίο μωράκι τηςΑν την ξαναδείς, πάει να πει ότι τα έχει κάπου εκεί κοντά, οπότε, ρίχνε της της καημένης κανένα ψαράκι, κανένα τυράκι, θα το έχει ανάγκη τώρα που θηλάζει. Σε κανένα σ.μάρκετ μπορεί να βρεις κροκέτες (σίγουρα δεν θα είναι α΄ποίότητος, αλλά, από το να μένει νηστική καλύτερα θα είναι). Εμείς στο εξοχικό στο νησί, κάθε χρόνο είχαμε φιλοξενούμενη απαραιτήτως μια μανούλα γάτα, άλλοτε την ίδια, άλλοτε διαφορετική,που στην αρχή αν και ήταν επιφυλακτική έως άγρια, στο τέλος κάθε φορά καταλήγαμε να κοιμόμαστε αγκαλιά γάτα, γατιά, παιδιά, παπούδες και γιαγιάδες
![]()
Γειά σου Ελένη. Το σπίτι στο νησί είναι του παππού μου ο οποίος όταν ζούσε είχε και αυτός απαραιτήτως κάθε καλοκαίρι ένα γατί στο σπίτι. Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που ήρθε η μαμά γάτα και έκανε τα παιδιά της στο παρτέρι μας (ίσως το σπίτι έχει καλή φήμη στην κοινωνία των γατών του νησιού, χεχε !!). Όπως το βλέπω μάλλον θα συνεχίσω την παράδοση!!
Louiza26
Εκκολαπτόμενο μέλος

ΥΓ Φιλικη συμβουλή. Οταν βρεθεις καποια στιγμή σε μερος που εχει πετ σοπ ή κτηνιατρειο, παρε ενα κουτι γάλα για γατακια να σου βρίσκεται...κραταει 1 χρονο αν δεν το ανοιξεις. Εγω εχω παντα στο σπιτι για περιπτωσεις ανάγκης

Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος
Και πολύ καλά θα κάνεις!!!Γειά σου Ελένη. Το σπίτι στο νησί είναι του παππού μου ο οποίος όταν ζούσε είχε και αυτός απαραιτήτως κάθε καλοκαίρι ένα γατί στο σπίτι. Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που ήρθε η μαμά γάτα και έκανε τα παιδιά της στο παρτέρι μας (ίσως το σπίτι έχει καλή φήμη στην κοινωνία των γατών του νησιού, χεχε !!). Όπως το βλέπω μάλλον θα συνεχίσω την παράδοση!!

Οι γάτες φερνουν ευτυχία (το χουρχουρητό τους και η γούνα τους), προφυλάσσουν το σπίτι από:Ποντίκια, κατσαρίδες, φίδια ,μύγες, σφήκες( Την πληρώνουν βέβαια και οι σαύρες και τα πουλάκια, αλλά, η ζωή είναι σκληρή)Τα οφέλη είναι αμοιβαία δηλαδή

Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Πληροφορικά μόνο θα ήθελα να πω ότι σε τέτοιες περιπτώσεις κάνει να δώσεις σε νεογέννητο γατάκι γάλα σε σκόνη για νεογέννητα ανθρώπινα μωρά που βρίσκεις σε φαρμακείο!
Βλεπεις ποσο στοργικη μπορει να γινει μια μανα!!! Ειμαι σιγουρη πως τωρα θα μπορεις να εχεις μια πιο στενη σχεση με τις γατες!!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool