flora.m123
Δραστήριο μέλος
Έχω ως γνωστόν τη Χιονάτη και τη Σταχτούλα, 5,5 μηνών η καθεμιά. Χθες έκανα μπάνιο τη Σταχτού, γιατί είχε γίνει βρωμιαρούλα. Ε από τότε η Χιονάτη τη ΜΙΣΕΙ. Της κάνει κχχ, κάνει κχχχ σε μένα, κάνει κχχχ στον αέρα που αναπνέει η Σταχτού. Την είχα ξανακάνει μπάνιο με άοσμο σαμπουάν, και δεν είχαμε θέμα. Τώρα επειδή το σαμπουάν το έχω αφήσει στο διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη κι εγώ είμαι στο πατρικό μου, πήρα ένα άλλο για όλα τα κατοικίδια από έναν κτηνίατρο, που όμως είναι μυρωδάτο. Χθες η Χιονάτη είχε αφινιάσει, με δάγκωνε κι εμένα, αλλά με έγλειφε. Ώσπου κοιμήθηκαν η Σταχτού σε ένα σημείο και η Χιονάτη στο κάτω πάτωμα (όπου κατέβηκε μόνη της, από τα νεύρα της). Σήμερα ξύπνησα, ήρθε η Χιονάτη στο δωμάτιο κάνοντας κχχ στον αέρα, έφαγε, και όταν πήγε να έρθει η Σταχτού άρχισε τα ίδια. Να παίζουμε και να κάνει κχχ. Και σε μένα ακόμα. Και τώρα δε ξέρω τι να κάνω. Τους έβαλα βανίλια στα μουστάκια, τπτ. Τις χάιδεψα και τις δυο να πάρουν τη μυρωδιά μου ξέρω γω, τπτ πάλι. Τώρα επειδή τη Χιονάτη τη βλέπω πιο αγριεμένη, τις χώρισα. Έχω τη Σταχτού πάνω μαζί μου (η οποία καημένη καθόταν μαζεμένη σε μια γωνιά και δεν καταλαβαίνει τι γίνεται, την έχει λυπηθεί η ψυχή μου) και τη Χιονάτη κάτω με τη μαμά μου. Η Χιονάτη ποτέ, ποτέ δεν έχει κάνει έτσι. Και σκύλο έχω φέρει σπίτι, και δεν ήταν τόοοοσοοο επιθετική (να σημειώσω ότι τα σκυλιά τα σιχαίνεται). Θα επανέλθει η μυρωδιά της Σταχτούς, αλλά μέχρι τότε; Να τις κρατάω χώρια; Και αν ακόμα και όταν επανέλθει κάνει έτσι; Τι κάνουμε;
Αααα! Μήπως, λέω εγώ τώρα, παίζει ρόλο ότι η Χιονάτη είναι σε ηλικία που ξεκινάει ο πρώτος οίστρος;
Στεναχωριέμαι

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kiss bill
Δραστήριο μέλος
Σιγουρα η επιθετικη συμπεριφορα οφειλεται σε καποιο συστατικο του σαμπουαν που χρησιμοποιησες.
Αρα υπομονη 2-3 μερες και ας ελπισουμε πως η Χιονατη θα ηρεμησει οταν θα φυγει η μυρωδια.
Αυτο ηταν μεγαλη ατυχια. Την αλλη φορα εννοειτε χρησιμοποιεις μ ο ν ο το προηγουμενο σαμπουαν.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
flora.m123
Δραστήριο μέλος
Το σαμπουάν αυτό δε ξαναχρησιμοποιείται και μπάνιο μόνο σε έσχατη περίπτωση.!
Μπορεί να φταίει το ότι είναι για όλα τα κατοικίδια και όχι άοσμο όπως αυτά που είναι αποκλειστικά για γάτες. Και να φανταστείς μου το'δωσε κτηνίατρος, που να φανταστώ ότι θα'χει τέτοιο αποτέλεσμα!
Havana
Διάσημο μέλος
μπορεί όντως ο οίστρος πυ θα έρθει αν δημειουργέι λίγο τα πάνω κάτω στη γατούλα, όμως σχετικά με το μπανιο, εάν το σαμπουάν έχει έντονο άρωμα η γατούλα να μυρίζει σαν κάτι ξένο και έστι η δέυτερη γατούλα την βλέπει σαν εισβολέα, αν μπορείς να την κεπλυνεις καλύτερα και αν την αφήσεις 3-4 ημέρες να καναπαρει τη μυρωδιά του πσιτιού και τη δική σας, τότε η δευτερη γατούλασ πιθανως να ηρεμίσει. Δωσε 3-4 μερες χρονο μηπως ειναι αυτό, διαφορετικά θα πρέπει αν αρχισουμε ενα ενα τα ενδεχωμενα.
vasopent
Εκκολαπτόμενο μέλος
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος

Τι κάνεις.. καταρχήν ηρεμάς. Δεν μεταδίδεις στρες σε δύο ήδη στρεσαρισμένα γατιά. Και αν αντιληφθείς πως πλησιάζει μια καινούρια επιθεση, δεν επεμβαίνεις σηκώνοντας τη μια γάτα και τρέχοντας προς την αντίθετη κατεύθυνση. Είναι καλύτερο να της αποσπάσεις την προσοχή με κάτι όπως ένα παιγνίδι δεμένο με σχοινί.
Το δεύτερο που πρεπει να κάνεις είναι να ενδυναμώσεις την ικανότητα των γατιών να απομακρυνθούν η μια από την άλλη μέχρι να περάσει η κρίση. Πως γίνεται αυτό σε ένα περιορισμένο χώρο όπου ζουν δύο γάτες; Με την εκμετάλλευση όλων των διαστάσεων του σπιτιού σου. Το ένστικτο της γάτας όταν αισθανθεί ότι κινδυνεύει είναι να πηδήξει ψηλά. Με κάποιο τρόπο μπορείς να τους παρέχεις αυτή την δυνατότητα, με κάποια καινούρια ράφια, ένα γατόδεντρο, κτλ. Σημαντικό είναι επίσης να αυξήσεις τις κρυψώνες. Ακόμη η αγορά μιας επιπλέον αμμολεκάνης θα ωφελούσε σε αυτό το στάδιο, καθώς και περισσότερων μπωλ για νερό και φαγητό.
flora.m123
Δραστήριο μέλος
Κατρίν: δε θέλω να της προκαλέσω επιπλέον στρες ξαναπλένοντας την,ήδη ξαφνικά βλέπει τη 'φίλη' της να επιτίθεται στα καλά καθούμενα.. Βασίζομαι στο ότι θα επιστρέψει πάλι η παλιά της μυρωδιά σε μερικές μέρες και θα φτιάξουν τα πράγματα..
Βάσω: το άλλο δε δέχεται καθόλου καλά το μπάνιο, άσε που μπορεί να αφινιάσει με τη μυρωδιά του σαμπουάν γιατί ακόμα και πάνω μου που το μύριζε, ενώ έχω πλυθεί με 76654 διαφορετικά αφρόλουτρα δεν είχε αντιδράσει, ε μ'αυτό λύσσαξε. Θα στρεσαριστεί περισσότερο, θα με κάνει ριγέ και μπορεί να γλειφτεί μανιωδώς για να βγάλει τη μυρωδιά από πάνω της και να κάνει και πληγές.
Ριάνα: Αυτό ακριβώς κάνω τώρα.. Τις έχω χωρίσει, ευτυχώς είμαστε στο πατρικό μου και έχουν άπλετο χώρο να κινούνται ξεχωριστά. Το βράδυ θα βρεθούν μόνο που αναγκαστικά θα τις κλείσω για να μην κοιμηθώ μόνο με τη μία και η άλλη νιώσει παραμελημένη, αλλά θα'χουν μπόλικο χώρο να κρατάνε τις αποστάσεις τους. Έχουμε ήδη δύο μπολ για φαγητό και δύο για νερό, καθώς και δύο αμμολεκάνες.. Τώρα έχω περάσει στη φάση της επαναγνωριμίας, δηλαδή παίρνω τη Χιονάτη αγκαλιά και πάμε μαζί να δει από κάποια απόσταση την άλλη. Έχει ηρεμήσει αρκετά, πάλι κάνει κχχ αλλά όταν την κρατάω αγκαλιά δεν επιτίθεται και σε μένα ούτε κάνει προσπάθειες να διαφύγει. Τις χαϊδεύω και τις δυο, τη Χιονάτη στα πόδια μου και τη Σταχτού από απόσταση, ταυτόχρονα, και φροντίζω η κάθε τέτοια επαφή να κρατάει 2-5 λεπτά το πολύ.
το μόνο θέμα είναι ότι αν πάει η Χιονάτη να επιτεθεί δε μπορώ με τίποτα να της αποσπάσω την προσοχή γιατί δε μου δίνει καθόλου σημασία. Οπότε αν κάνει κάτι τέτοιο απλά θα πάω να τη σταματήσω, χωρίς να τη σηκώσω, απλά πιάνοντας την απαλά από το σβέρκο με γλυκόλογα.
Ελπίζω να στρώσουν τα πράγματα γιατί η Χιονάτη μεν είναι μια χαρά κάτω, όμως η Σταχτού είναι στρεσαρισμένη, τη βλέπω, και φοβάται...

Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος

flora.m123
Δραστήριο μέλος
Σήμερα ξύπνησα γιατί άκουσα τρέξιμο και είδα μια Σταχτού να πηδάει στον καναπέ, τη Χιονάτη από πίσω της, πηδάει κι αυτή, κάνει κχχ, η Σταχτού αδιαφορεί για την επιθετικότητα και το ρίχνεις στο παιχνίδι, και αρχίζουν να κυνηγιούνται, ναι μεν με τοπικά κχχ, δεν περίμενα να είναι και αγκαλιά, αλλά ούτε επιθέσεις ούτε τίποτα! Εντάξει, τα βρίσκουν, πολύ χαίρομαι!!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool