kellyex
Νεοφερμένο μέλος
Τον έχω από δύο μηνών, αυτόν και την αδελφή του τη Μάτα. Τώρα είναι τριών ετών. Τον πρώτο εξάμηνο μέναμε μόνοι μας, μέσα στο σπίτι, αλλά μετά γύρισα στο σπίτι των γονιών μου. [Οι γονείς μου έχουν άλλες έξι γατούλες, όλες στειρωμένες]. Στην αρχή ο Γκίζμο και η Μάτα μέναν μόνο στο δωμάτιό μου, ξεχωριστά από τις άλλες γάτες. Τους στειρώσαμε και τους δύο όταν ήταν 8 μηνών. Σιγά σιγά τους αφήναμε να γνωριστούν με τους άλλους και να βγαίνουν και έξω στο κήπο. Η Μάτα τα πήγε μια χαρά αλλά ο Γκίζμο από την αρχή δεν έδειχνε διαθέσεις συμφιλίωσης. Όμως δεν ήταν επιθετικός παραμόνο όταν τον πλησίαζαν σε απόσταση μισού μέτρου. Μόνο με τη Μάτα είχε φιλική σχέση, τόσο που έπλενε ο ένας τον άλλο και κοιμόντουσαν αγκαλιά.
Τους τελευταίους μήνες έχει γίνει πολύ επιθετικός με όλες τις γάτες. Τις κυνηγάει και τους ορμάει χωρίς λόγο, απλά και μόνο επειδή βρίσκονται στο οπτικό του πεδίο. Μάλιστα πριν λίγες μέρες όρμηξε στον ένα γατούλη ενώ κοιμόταν, και του έσκισε το αυτί. Προχτές επιτέθηκε και στην αδελφή του τη Μάτα, δε νομίζω να το έκανε για παιχνίδι, και τη γρατζούνισε πολύ και στο πρόσωπο. Η Μάτα τώρα τον φοβάται και δε την αφήνουμε έξω μαζί του. Όλες οι γάτες τον αποφεύγουν και κρύβονται. Φοβόμαστε μη φύγουν από το σπίτι εξαιτίας του Γκίζμο και πραγματικά δεν ξέρουμε τι να κάνουμε και σε τι οφείλεται η συμπεριφορά αυτή.
Ακόμα, κάνει και κάτι άλλο αρκετά εκνευριστικό τον τελευταίο καιρό. Μπαίνει στο σπίτι και αν δε του δώσουμε σημασία κάνει πιπί σε αντικείμενα που μας βλέπει να ασχολούμαστε με αυτά. Για να καταλάβετε, έχει κάνει πιπί στην οθόνη μου, στο πληκτρολόγιο, στο κρεβάτι, σε ένα βιβλίο που διάβαζα, στην καρέκλα που κάθομαι συνήθως και στο κάθισμα του αυτοκινήτου μου [είχα ξεχάσει το παράθυρο ανοικτό].
Το πρόβλημα είναι κυρίως που επιτείθεται στα άλλα γατιά [σε άνθρωπο ποτέ, ούτε γρατζουνιές] και οι γονείς μου θέλουν να το δώσουν. Υπάρχει κάποια άλλη λύση? Μήπως δεν έχει γίνει καλά η στείρωση? Μήπως ο κτηνίατρος μπορεί να βοηθήσει? Ειλικρινά δε θέλω να τον δώσουμε γιατί είναι ο δικός μου γατούλης αλλά δεν ξέρω τι να κάνω...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Cleopatra
Δραστήριο μέλος

Εγώ θα σου πρότεινα να του δείχνεις όσο περισσότερο μπορείς ότι τον αγαπάς, να του δίνεις καμιά λιχουδίτσα παραπάνω, να τον χαιδεύεις περισσότερο, να τον προκαλείς να παίξετε.. να νιώσει πως τα συναισθήματα σου γι'αυτόν δεν έχουν αλλάξει..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Αν αποκλειστούν τα σωματικά αίτια, τότε, όπως είπε και η Κλεοπάτρα, αυτό που πιθανότατα χρειάζεται το γατάκι είναι πολύ ενδιαφέρον και αποκλειστική ενασχόληση εκ μέρους σου, για να μη νιώθει παραμελημένο.
Διάβασε και εδώ, σχετικά με την ξαφνική επιθετικότητα.
drusilia
Διάσημο μέλος
Είτε είναι κάτι οργανικό, που δεν το νομίζω, είτε άρχισε να τον ενοχλεί που μοιράζεται την προσοχή σας και το χώρο του με άλλες τόσες γατούλες και αντιδρά άσχημα. Δεν είναι παράλογη η συμπεριφορά αυτή, θέλει τον ζωτικό του χώρο, όπως θα τον θέλαμε κι εμείς στη θέση του.
Το τι μπορεί να κάνεις για αυτό είναι άλλο θέμα. Κάθε γάτα έχει άλλη προσωπικότητα οπότε δεν υπάρχει συνταγή. Πιστεύω όμως οτι οι τιμωρίες και η επιθετική συμπεριφορά εναντίον του δεν θα λειτουργούσε. Δοκίμασε να του αφιερώνεις προσωπικό χρόνο, να παίζεις και να ασχολείσαι μαζί του και βλέπεις σιγά σιγά.
Είναι δύσκολη η κατάσταση, αλλά κάνε μια προσπάθεια να τον παρατηρήσεις και να τον καταλάβεις για να δεις τι του φαίει. Και βλέπεις.
χριστινα
Διάσημο μέλος

Αφθονα χαδακια, αγαπη, ηρεμια.... Ισως θελει και το χρονο του...Δοκιμασε αυτα και βλεπουμε

Να πανε καλα ολα

ruko
Διάσημο μέλος
Εκτός αν έφτασε πια στο αμήν. Άλλαξε τίποτα στο περιβάλλον του τους τελευταίους μήνες;Στα υπόλοιπα, συμφωνώ με τα κορίτσια.
Ismini
Διάσημο μέλος
Η λύση είναι να τον κρατάς όσο πιο απομωνομένο από τους υπόλοιπους μπορείς και να κάνεις υπομονή...Ακόμα, κάνει και κάτι άλλο αρκετά εκνευριστικό τον τελευταίο καιρό. Μπαίνει στο σπίτι και αν δε του δώσουμε σημασία κάνει πιπί σε αντικείμενα που μας βλέπει να ασχολούμαστε με αυτά. Για να καταλάβετε, έχει κάνει πιπί στην οθόνη μου, στο πληκτρολόγιο, στο κρεβάτι, σε ένα βιβλίο που διάβαζα, στην καρέκλα που κάθομαι συνήθως και στο κάθισμα του αυτοκινήτου μου [είχα ξεχάσει το παράθυρο ανοικτό].
Το πρόβλημα είναι κυρίως που επιτείθεται στα άλλα γατιά [σε άνθρωπο ποτέ, ούτε γρατζουνιές] και οι γονείς μου θέλουν να το δώσουν. Υπάρχει κάποια άλλη λύση? Μήπως δεν έχει γίνει καλά η στείρωση? Μήπως ο κτηνίατρος μπορεί να βοηθήσει? Ειλικρινά δε θέλω να τον δώσουμε γιατί είναι ο δικός μου γατούλης αλλά δεν ξέρω τι να κάνω...
Η στείρωση που αναφέρεις καμία σχέση δεν έχει...
Τα ένστικτα αυτά παραμένουν και μετά τη στείρωση πολλές φορές.
Διάβασε εδω κι εδω κάποιες πληροφορίες σχετικά.
drusilia
Διάσημο μέλος
Κι ο δικός μου αν και στειρωμένος, είναι αρκετά νταής οπότε τελικά γίνεται επιθετικός με τους ανθρώπους, (ελλείψη γατακίων) αν δεν γίνονται τα πράγματα όπως θέλει στο σπίτι ΤΟΥ. Έχει τον αέρα αφεντικού, δεν το συζητώ...
kellyex
Νεοφερμένο μέλος
Από σήμερα προσπαθώ να τους συμφιλιώσω με τη Μάτα. Τους έβαλα μαζί στο δωμάτιο να δώ τι θα κάνουν. Ο Γκίζμο δεν επιτέθηκε, ή μάλλον δεν πρόλαβε να επιτεθεί, γιατί μόλις τον είδε η Μάτα κρύφτηκε στη ντουλάπα...Τώρα δεν είναι μόνο πως να μάθει ο Γκίζμο να μην επιτείθεται, αλλά και πώς θα μάθει η Μάτα να μη φοβάται!!! Μπέρδεμα! Αύριο θα συνεχίσουμε την προσπάθεια.
Επίσης, αν τα υπολόγισα σωστά, ο Γκίζμο έζησε 1,5-2 χρόνια μαζί με τις άλλες γάτες χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα (αν και ανέφερες επιθέσεις), οπότε μου φαίνεται λίγο περίεργη η ξαφνική μεταστροφή του...Εκτός αν έφτασε πια στο αμήν. Άλλαξε τίποτα στο περιβάλλον του τους τελευταίους μήνες;
Αυτό είναι που με προβληματίζει περισσότερο. Απ' όσο γνωρίζω δεν υπήρξε κάποιο περιστατικό συγκεριμένο. Δε μοιάζει να το κάνει από άμυνα. Ορμάει ακόμα και όταν οι άλλες γάτες κοιμούνται!
χριστινα
Διάσημο μέλος

Ισως να θελει λιγο το χωρο του

Εκει θα βοηθουσε ισως μια μικρη χρονικα απομονωση αλλα με μεγαλη δικη σου παρουσια και μια σταδιακη επαφη του παλι με τα αλλα γατακια
Η πληρης απομονωση θα τον κανει πιο αντικοινωνικο, οποτε θα παιξεις βασικο ρολο εσυ.... Ας δουμε τι θα πει κι ο γιατροςΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ρεγγίνα
Νεοφερμένο μέλος
Όλγα Veggie
Πολύ δραστήριο μέλος

mespairos
Πολύ δραστήριο μέλος
AGGELIKI
Διάσημο μέλος
Κι εμένα έγινε επιθετική τελευταία και δεν είναι οργανικό... Βασικά, συμπεριφέρεται σαν να είναι έγκυος, χωρίς όμως να είναι... Αντικατέστησε το νιαούρισμα με το γρύλλισμα, βασανίζει συνέχεια τη μικρή, κοιμάται μόνο στο κρεβάτι μου, αλλά αν την πλησιάσει το πόδι μου χτυπάει... Παίζει να είναι κάτι τύπου ανεμογκάστρι? Ή λέω βλακείες?
ναι,υπαρχει περιπτωση,δεν την εχεις στειρωσει?
καλο ειναι να δεις μηπως βγαζει γαλα απο την θηλη,αν ναι πρεπει να το πεις στον κτηνιατρο,ισως να πρεπει να παρει καποιο χαπακι.τα σκυλια μου πριν τα στειρωσω το ειχαν παθει αυτο.
aretha
Περιβόητο μέλος
Αν δεν είναι στειρωμένη, πιθανότερο μου φαίνεται να βρίσκεται σε οίστρο και να ταλαιπωρείται η καημενούλα...Παίζει να είναι κάτι τύπου ανεμογκάστρι? Ή λέω βλακείες?

Ρεγγίνα
Νεοφερμένο μέλος
aretha
Περιβόητο μέλος
Το ενδεχόμενο να είναι κάτι οργανικό πώς το απέκλεισες; Την έχει δει γιατρός;Κι εμένα έγινε επιθετική τελευταία και δεν είναι οργανικό...

ruko
Διάσημο μέλος
Δε νομίζω να είναι σε οίστρο... Είναι σχεδόν όλη μέρα στο σπίτι, βγαίνει μόνο επειδή η άμμος δεν της κάνει, προτιμάει το χώμα του Αη-Λια και ξαναγυρνάει
Αυτό μπορεί να είναι ένδειξη προβλήματος, αν πρόκειται για καινούργια συνήθεια.
Επίσης το "οργανικό πρόβλημα" δε χρειάζεται να είναι κάτι σοβαρό. Κι εμένα ο γάτος μου είχε γίνει ξαφνικά επιθετικός και τσαντίλας. Νόμιζα ότι βρισκόμασταν σε προεόρτια οίστρου, αλλά όταν τον πήγα στον κτηνίατρο, ανακάλυψα ότι είχε βγάλει απόστημα στον πωπό του και πονούσε!
mespairos
Πολύ δραστήριο μέλος

Ρεγγίνα
Νεοφερμένο μέλος
Δηλαδή μπορεί να φέρεται έτσι λόγω ουλίτιδας? Καθαρισμό κάναμε...
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool