CatLover09
Δραστήριο μέλος
Κατι ακομα.Μην προσπαθειτε να τον προσεγγιζετε και να τον χαιδευετε με το ζορι.Εχω παρομοιο προβλημα με τον μικρο και δεν με αφηνει να τον αγγιζω.Σιγα σιγα θα με εμπιστευτει και θα ερθει απο μονος του. Επισης αποκλειστε και το ενδεχομενο καπου να ποναει και να φερεται με αυτο τον τροπο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
gandalfthegrey
Εκκολαπτόμενο μέλος
θα επανελθει σιγουρα αλλα θελει προσπάθεια...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Καλή μου, σίγουρα ο γατούλης είναι στρεσαρισμένος, όπως είπαν και τα παιδιά παραπάνω! Τι ηλικία έχει ακριβώς;
Λοιπόν, εμένα όταν με παραμονεύουν είναι για παιχνίδι. Μήπως όμως είναι αρκετά μικρούλης κι ακόμη δεν ελέγχει καλά τη δύναμη που βάζει; Είσαι σίγουρη πως τα κάνει όλα από νεύρα; Θα έλεγα να του δώσεις χρόνο. Και αν μπορεί ο αρραβωνιαστικός σου να μην του φωνάζει. Νομίζω πως σε αυτή τη φάση τα μαλώματα θα επιδεινώσουν την κατάσταση και όχι το αντίθετο. Τα χέρια σου δεν θα τον αφήνεις να τα πλησιάζει. Ή φόρα γάντια όταν παίζετε έτσι.
Μου θυμίζει η περίπτωση πολύ τον Ορφέα, τον πήρα όταν ήταν 5 μηνών. Πρώτα δέθηκε πολύ με τη γατούλα μου και μετά με εμάς. Η Μίσι είχε μεγαλώσει μαζί μας και ήξερε όταν δάγκωνε να ελέγχει τη δύναμή της. Ο Ορφέας πάλι όχι. Και απλά δεν του έδινα τα χέρια μου, ή όταν ορμούσε το έπαιρνα πολύ προσεκτικά. Δεν χρειάζεται πάντα να τον μαλώσεις, θα λάβει το μήνυμα πως εσύ δεν του δίνεις τα χέρια σου. Επιπλέον όσον αφορά τον φόβο. Κι ο δικός μου χέζεται. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι και τα δύο φοβούνται τις σαγιονάρες! Χεχε! Μήπως παίζει κάτι τέτοιο και με εσάς;
Ακόμη είναι από τα γατιά που αναζητούν μόνα τους τα χάδια ή περιμένει εσύ να του τα δώσεις; Εμένα η μία τα ζητάει μόνη της. Ο άλλος όμως όχι πάντα. Οπότε σήμερα ας πούμε πήγα εκεί που ξάπλωνε κι άρχισε τα ζυμώματα και τα χουρχουρητά. Πρέπει απλά να βρείτε τον τρόπο σας. Και ίσως με τον τρόπο του να θέλει να σου δείξει πως θέλει παρέα. Σου φαίνεται πιθανό κάτι τέτοιο; Μπορεί να θέλει απλά ένα δεύτερο γατάκι να παίζει!
Αλλά σιγά σιγά, μην του πέσουν όλες οι αλλαγές μαζί! Πάντως συνιστώ ψυχραιμία! Κι ο δικός μου τουλάχιστον ένα μήνα μετά τη στείρωση ήταν περίεργος!
elenitsa21
Νεοφερμένο μέλος
Το θεμα ειναι οτι τωρα θα φυγω τριημερο κ θα τον αφησω μονο του... Ελπιζω να βρει τον χρονο του, να εξερευνησει το σπιτι, να βρει τις γωνιες του και την βολη του...
Όλα να σας πάνε καλά! Θα το δεις, τον χρόνο του θέλει!

elenitsa21
Νεοφερμένο μέλος
Λοιπον! ο φιλος μου εχει αρχισει κ ηρεμει... εχει σταματησει να αντιδρα οταν ακουει αλλα γατια απο εξω... εχει μαθει στις ωρες του φαγητου του παλι κ ετσι δεν εχουμε πολλα δαγκωματα γ αυτον τον λογο. (αν κ εχουμε πολλα νιαουρισματα. εχει αρχισει κ πειναει πολυ!). κ πλεον οταν τον πιανει η τρελα του (περιπου 2-3 φορες τη μερα μονο) του τραβαω τη προσοχη με ενα ...... φερμουαρ! εσπασα ενα φερμουαρ τις προαλλες κ μου επεσε κατω.. απο τοτε κανει σαν τρελος! το βαζει στο στομα του, τρεχει, το πετα στον αερα κ το κυνηγα... χαδια ακομα δεν τα δεχεται..... αλλα καθε πρωι που ξυπναμε κανει κατι γργργργργργρ κ μας τριβεται στα ποδια (πιο πολυ γ το φαι το κανει αλλα χαλαλι του!)
Πολύ όμορφα νέα! Να δεις που θα τα πηγαίνετε όλο και καλύτερα! Μερικές γάτες θέλουν περισσότερο χρόνο!

Nicole1987
Πολύ δραστήριο μέλος
Εχει εμφανιστει πριν μερικους μηνες μια γατουλινα μικρη και την φροντιζω και αυτην. Αλλα ενα κακο βρε παιδι μου δεν αντεχει κανενα αλλο γατο η γατα διπλα της. Ολους τους φοβεριζει και τους επιτειθεται χωρις λογο. Ενα κχχχ
και ολοι γινονται καπνος. Ενω ειναι ημερη σχετικα δηλαδη την χαιδευω αλλα και αυτο οποτε θελει
οποτε δεν γουσταρει αγριευει και με γρατσουναειΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
gatofilos81
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα φίλοι μου γατόφιλοι, είμαι γατόφιλος χρόνια, να σκεφτείτε είχα έναν πανέμορφο καλόψυχο γατούλη 15 χρόνια και μου πέθανε το 2012. Τώρα όμως έχω μια γάτα η οποία είναι ιδιαίτερα άγρια και επιθετική και επειδή είμαι στο μεταίχμιο να την εγκαταλείψω, ήθελα τη γνώμη σας, μήπως και τελικά δεν το κάνω.
Είναι θηλυκιά, 10 μηνών και την πήρα 30-40 ημερών από ένα κήπο στη Χαλκιδική. Τις πρώτες μέρες ήτανε φιλικό γατάκι αλλά ήδη μετά το τέλος της πρώτης βδομάδας φάνηκαν τα άγρια ένστικτά της...Εύκολα και στην πρώτη ευκαιρία θα δαγκώσει, θα γρατζουνίσει, θα δείξει δόντια κάνοντας "χχχχχχ"...Έλεγα στην αρχή ότι ήτανε μικρό και θα μάθει αλλά έχω δοκιμάσει πολλά χωρίς αποτέλεσμα ως τώρα (και μάλιστα χειροτερεύει). Καταρχάς τη στείρωσα όταν ήτανε 6 μηνών. Κατά δεύτερο προσπάθησα να την εκπαιδεύσω με νεροπίστολο, με το να την κλείνω σε δωμάτιο, φωνάζοντας απότομα "μηηηηη", χτυπώντας δοχείο με νομίσματα...Τίποτα. Πάλι αν προσπαθήσω να την πιάσω θα με δαγκώσει με μανία. Ζω με τη μαμά μου και τη γιαγιά μου και σε αυτές φέρεται ακόμα πιο επιθετικά, ορμάει και δαγκώνει τα πόδια της μαμάς μου..όσο για την καημένη τη γιαγιά μου την έχει γδάρει ουκ ολίγες φορές, στα καλά καθούμενα όταν κοιμάται ή όταν απλά κάθεται, ορμαει και τη γρατζουνάει και τρέχει αίμα πολύ. Φοβάμαι δηλαδή και μήπως της κάνει κάνα μεγαλύτερο κακό...

Πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω. Η μόνη περίπτωση που βγάζει τρυφερότητα αυτή η γάτα είναι όταν γυρίζουμε στο σπίτι, οπότε τρίβεται για να της βάλουμε να φάει. Επίσης όταν κοιμάται μερικές φορές με αφήνει να τη χαϊδεύω (μέχρι να της τη δώσει και να με δαγκώσει πάλι).
Έχετε κάποια ιδέα; Πιστεύετε έχει ελπίδα να αλλάξει ή θα μείνει για πάντα έτσι άγρια λόγω ενστίκτων;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest User 74802
Επισκέπτης
Καλησπερα. Επειδη εχεις την γατουλα απο μωρο και δεν μεγαλωσε με αλλες γατουλες δεν προλαβε να κοινωνικοποιηθει. Ειχα και εγω προβλημα παρομοιο οταν ηταν πιο μικρη η δικη μου γιατι και εγω την βρηκα δεκα ημερων.με υπομονη ομως και διαφορα κολπα εχει αλλαξει τελειως.δεν θελει χαδια αλλα ουτε με δαγκωνει ουτε με γρατζουναει.εχεις προσπαθησει να παιξετε;δηλαδη μηπως βαριεται;ισως αν ασχολεισαι αρκετα μαζι τξς μεσα στην ημερα χωρις να τη χαιδευεις, να της φευγει η ενταση και να χαλαρωνει.θα μπορουσες να παρεις πληροφοριες και απο κτηνοατρο.ελπιζω να χαλαρωσει η γατουλα σου και να τα βρειτε.παντως ειναι κριμα να την αφησεις εξω αφου την εχεις απο μωρο και δεν ξερει να ζει εξω με ολους τους κινδυνους.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Παίρνοντας παράδειγμα τη δική μου, αν κάποια μέρα τυχαίνει να μην παίξουμε αρκετά μαζί της, τότε γίνεται υπερκινητική, ορμάει στα πόδια και δαγκώνει, κάνει και ζημιές. Αλλά κι εγώ παίρνω το "μήνυμα" που μου υπενθυμίζει, την βουτάω και αλλάζουμε τα φώτα η μια στην άλλη, τη γυρίζω ανάποδα και τη γαργαλάω στην κοιλίτσα, εκείνη με δαγκώνει όπου βρει (και μάλιστα ξέρει το διαβολάκι πού είναι τα πιο μαλακά σημεία
) κι έτσι εξαντλείται και ηρεμεί. Και βέβαια αρκετές φορές δεν φεύγω αλώβητη από αυτό το παιχνίδι. Όλο και κάποια δαγκωνιά, όλο και κάποια γρατσουνιά με τα νυχάκια θα μου καταφέρει, αφήνοντας τα "αποτυπώματά" της στα χέρια και στα πόδια μου. Όμως ξέρω οτι το κάνει επειδή το ίδιο θα έκανε φυσιολογικά σ'ένα αδερφάκι της, αν είχα κι άλλη γάτα, αλλά τώρα μόνο εμένα έχει να ικανοποιώ την ανάγκη της που δεν είναι να με κατασπαράξει, αλλά απλώς να παίξει κι εγώ με ευελιξία να αποφεύω τους τραυματισμούς
Τώρα για την εκπαίδευση που λες, όλοι μας λίγο -πολύ το έχουμε προσπαθήσει, για να συνειδητοποιήσουμε λίαν συντόμως οτι η γάτα δεν είναι σκύλος και δεν εκπαιδεύεται. Αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα, είναι εκείνη να εκπαιδεύει εμάς στο να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες της, κι εκείνη αν θέλει υπακούει και μας κάνει το χατήρι

Και βέβαια δεν γίνεται λόγος να την εγκαταλείψεις,πώς σου κάνει καρδιά?

Σκέφτεσαι πώς θα επιβιώσει, αφού δεν είναι μαθημένη και το "έξω" είναι ένα εχθρικό περιβάλλον γι αυτήν?
Δοκίμασε να παίζεις περισσότερο και να δίνεις διέξοδο στην ενεργητικότητά της και λίγο λίγο θα δεις οτι θα αρχίσει να αλλάζει, θα υποχωρήσει η επιθετικότητα και θα γίνει περισσότερο τρυφερή.
gatofilos81
Νεοφερμένο μέλος

Όσο για το παιχνίδι, ήδη την παίζω αρκετά αλλά θα το αυξήσω. Επίσης ο κτηνίατρος χθες μου έδωσε κάτι χαπάκια anti-stress, συμπληρώματα διατροφής...Για να δούμε...
Guest User 74802
Επισκέπτης

Για ΟΛΑ υπάρχει λύση, αρκεί να θες να τη βρεις.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
anna2012
Νεοφερμένο μέλος
Χωρίς να ξέρω πολλά, καθώς τώρα με μαθαίνει κάποια πράγματα η δική μου, έχω παρατηρήσει όταν της κόβω τα νύχια οι γρατσουνιές που μου κάνει είναι πιο μικρές. Φαντάζομαι πως δεν θα σ' αφήσει να τις τα κόψεις αλλά ο κτηνίατρος θα το κάνει. Εγώ της τα κόβω κάθε μήνα, μπορεί και δύο φορές.
Επίσης, καλό θα ήταν, όπως λένε και παραπάνω, να μην έρχεται σε επαφή με τη γιαγιά και γενικά να έχεις περιορισμένη τη γάτα, ώστε να χρησιμοποιεί συγκεκριμένα δωμάτια του σπιτιού.
Δεν ξέρω μήπως παίζει ρόλο και η τροφή της, έχω ακούσει ότι κάποιες δίνουν περισσότερη ενέργεια από όσο χρειάζεται.
gatofilos81
Νεοφερμένο μέλος
Σας ευχαριστώ και πάλι, με κάνατε να αναθαρρήσω και να προσπαθήσω εκ νέου, ίσως αυτά χρειαζόμουνα να ακούσω

georgetam
Νεοφερμένο μέλος
Εμένα ο γάτος μου είναι θεότρελος παίζει πολύ άγαρμπα με αποτέλεσμα να με γεμίζει γρατσουνιές!
Λοιπόν μια μέρα εκεί που παίζαμε και ξεθεώθηκε (μετά από πολλές ώρες
) άρχισα να τον χαϊδεύω στα πατουσάκια, σιγά σιγά με άφηνε να του τα ζουλήξω και δεν ξυπνούσε, εκεί βρήκα ευκαιρία να του κόψω τα νύχια! δεν πήρε χαμπάρι τίποτα! Μόλις ξύπνησε κατάλαβε πως δεν έχει νύχια αλλά δεν τον ένοιαζε!Τώρα με το μέγεθος που έχουν τα νύχια του δεν μπορεί να με γρατζουνίσει και έτσι μπορούμε να παίζουμε όλη την ώρα έτσι όπως θέλει!
Νομίζω ότι αυτή η λύση θα σε έσωνε!
Guest User 74802
Επισκέπτης
rouli726
Δραστήριο μέλος
φιλε γατοφιλε καλησπερα κι απο εμενα.
ειμαι νεα γατομαμα και πιστεψε με εριξα αρκετο κλαμα μεχρι να καταλαβω γιατι η γατα μου λυσσαει μες στο σπιτι ενω εχει τοσα παιχνιδια. εκανε οτι δεν επρεπε να κανει με κινδυνο της δικης της ακεραιοτητας και της δικης μου ψυχραιμιας. βεβαια δεν ηταν επιθετικη με την εννοια που λες εσυ οποτε δε θα κανω την εξυπνη :p
τελικα αποφασισα να το παρω πιο χαλαρα και να δω με ποια παιχνιδια παθιαζεται κι ετσι κι εγω την εξουθενωνω ενα μισαωρο με παιχνιδι και μετα παει μονη της και κουλουριαζεται διπλα μας μετα με τις ωρες...!
και μαλλον οσο ειναι ακομη μικρα, ισως και μεχρι 2 ετων εχω ακουσει, οσο παιχνιδι κι αν νομιζουμε πως τους αρκει κανουμε λαθος. οποτε βρες τα κουμπια της και τρεχε την εσυ

καποια στιγμη θα κουραζεται και θα χαλαρωνει απο μονη της υποθετω..
σιγουρα κι εσυ το να την αφησεις το σκεφτηκες πανω στην απελπισια σου, οπως εκανα κι εγω, αλλα βλεποντας τα ματακια της δε μου παει καρδια με τιποτα γιατι την αγαπαω ηδη, οπως απο οτι εχω καταλαβει αγαπας κι εσυ το δικο σου!
καλη τυχη!
Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες! Το μωράκι σου σε αγαπά και θα στο ανταποδίδει καθημερινά! Όντως, μερικά γατούλια είναι πιο επιθετικά, αλλά θα ηρεμήσει και με τον καιρό, μικρό είναι ακόμη. Με την αγάπη σου όλα θα γίνουν! Και, κακά τα ψέματα, όσο περισσότερο ασχολούμαστε μαζί τους, τόσο καλύτερα "επικοινωνούμε" κιόλας. Προμηθεύσου με φλις γάντια (που προστατεύουν αρκετά από δαγκώματα και γρατζουνιές) και υπομονή και όλα θα πάνε καλά!

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
-περισσότερο παιχνίδι και ενασχόληση μαζί της
-προσωρινός αποκλεισμός από το δωμάτιο της γιαγιάς
-και κόψιμο νυχιών, όπως πολύ σωστά προείπε και η "anna 2012"και ο "georgetam"
Της δικής μου της τα έκοβε στην αρχή η κτηνίατρος απ'όταν ήταν μικρούλα και μετά έμαθα κι εγώ και της κόβω τις άκρες των νυχιών μόνο των μπροστινών ποδιών κάθε 15-20 ημέρες. Και βέβαια όχι όταν είναι σε πλήρη εγρήγορση, αλλά όταν είναι μισο-κοιμισμένη πάνω μου και μου κάθεται

Υπάρχουν ειδικά ψαλιδάκια γι'αυτό, αλλά για αρχή μη δοκιμάσεις μόνος σου, άσε τον κτηνίατρο να το κάνει καλύτερα. Και θα δεις οτι και το δέρμα της γιαγιάς θα απαλλαχτεί από τις πληγές, κι εσένα θα σου φύγει μεγάλο μέρος από το άγχος και σιγά-σιγά και μέσα σε λιγώτερο τεταμένο περιβάλον, θα ηρεμήσει και η γατούλα

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 32 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool