ΦΛΩΡΑ
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Θα σου πω μια μικρή ιστορία που πολλοί παλιοί φίλοι μου εδώ γνωρίζουν ήδη. Εγώ έχω ένα γατούλη 10 χρονών. Οταν ήταν μικρός, μπαινόβγαινε στο σπίτι, χαιρόταν τη ζωούλα του έξω στην γειτονιά και μέσα στο σπίτι. Έμαθε να κυνηγά και να διεκδικεί την περιοχή του. Όταν από ένα ατύχημα κόντεψε να χάσει τη ζωή του, αποφάσισα ποτέ ξανά να μην τον θέσω σε κυνδίνους εκεί έξω, έτσι τον περιόρισα στο σπίτι. Σταδιακά βέβαια, τροποποίησα την πίσω αυλή έτσι, ούτως ώστε να μπορεί να χαρεί το έξω χωρίς να κινδυνεύει. Τότε ξεκίνησε και το πρόβλημα: άρχισε να ψεκάζει, αφήνοντας μια δυσάρεστη μυρωδιά κάτω στο σαλόνι. Οι όμορφοι καινούριοι μου καναπέδες σύντομα απορρόφησαν εκείνη την χαρακτηριστική ξινάδα των ούρων και το σπίτι έζεχνε. Όσο κι αν καθάριζα, η μυρωδιά δεν έφευγε και ο μικρός μου επέστρεφε στον τόπο του εγκλήματος. Το πρόβλημα έμοιαζε να μην έχει τελειωμό, πέρασαν δύο ολόκληρα χρόνια. Το έψαξα το θέμα, μπορώ να σου πω με ζήλο γιατί σταδιακά άρχισε να ανοίγεται μπροστά μου ένας συναρπαστικός κόσμος: άρχισα να συνειδητοποιώ ότι οι γάτες βίωναν τα πάντα διαφορετικά και ήθελα να φορέσω κι εγώ εκείνα τα γυαλιά! Άρχισα να διαβάζω για τη συμπεριφορά τους και ήρθα σε επαφή με την Vicky Halls, που έχει συγγράψει αρκετά βιβλία για γάτες και ασχολείται με προβλήματα συμπεριφοράς. Ανακαλύψαμε λοιπόν, ότι ο Disney ερχόταν σε οπτική επαφή με γάτες έξω, μέσα από την τζαμόπορτα του σαλονιού και θέλοντας να οριοθετήσει την περιοχή του, μη μπορώντας να διώξει τις γάτες, ψέκαζε μέσα στο σαλόνι. Τι είχα ακούσει όλο εκείνο τον καιρό από "καλοθελητές". Πως ήταν κακό γατί και εκδικητικό, πως του άξιζε να το διώξω. Ήμουν ευτυχισμένη γιατί ποτέ δεν του θύμωσα όλο εκείνο τον καιρό, ποτέ δεν ύψωσα τον τόνο της φωνής μου. Τώρα; Τώρα όχι μόνο δεν ψεκάζει πια, αλλά συμβιώνει με μια γατούλα, την Josephine, που λατρεύει!
Αυτό που θέλω τώρα να κάνω, είναι να σε βοηθήσω να ανοίξεις κι εσύ εκείνο το παράθυρο, να σου δώσω όσο πιο πολλές πληροφορίες μπορώ αλλά όπως σου εξήγησα πιο πάνω, δεν είμαι ειδικός. Το πρόβλημα δεν θα λυθεί από την μια μέρα στην άλλη, μπορώ να σου δώσω μόνο την σκυτάλη και θέλω να το ψάξεις κι εσύ. Ούτε χάπια θα δώσεις στο γατί, ούτε θα βιαστείς να φτάσεις σε συμπεράσματα. Μαζεύω κάποιες πληροφορίες από βιβλία της Vicky Halls και του Jaxon Galaxy, cat behavior counsellors, που σκοπεύω να δημοσιεύσω μέσα στις επόμενες ημέρες.
Εντομεταξύ, πες μου. Πότε παρουσίασε για πρώτη φορά το γατάκι σου αυτή την επιθετικότητα; Μήπως αλλάξατε σπίτι; Μήπως μετακόμισε στο σπίτι σας κάποιο καινούριο άτομο; Το σκυλάκι πότε το πήρατε; Μήπως αυτή παρουσιάζεται όταν η πόρτα ή τα παράθυρα είναι ανοικτά; Μήπως έρχεται σε επαφή, έστω μέσω της όσφρησης με άλλα γατιά; Πως έπαιζες μαζί του όταν ηταν μωρό; Με τα χέρια ή με ειδικά παιγνίδια δεμένα σε καλάμι;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Selina συγχαρητηρια για την αγαπη και την υπομονη που εχεις με τον γατουλη σου χαιρομαι που ειναι παρελθόν πλεον αυτη η ιστορία και ειναι ήρεμος και ευτυχισμένος( μαζι με εσενα)!! Τα λογια σου ειναι τοσο εμψυχωτικαου δίνουν θάρρος και με καθυσηχαζουν. Ελπιζω να καταλάβω τι "ενοχλει" τον γατουλη μου και να τον βοηθησω
BLUE SEA
Πολύ δραστήριο μέλος
areti_500
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα!
Πριν ένα περίπου χρόνο μετακόμισα σε ένα σπίτι που ο κήπος του είναι ενωμένος με της διπλανής (ουσιαστικά είναι σαν ένας πολύ μεγάλος). Η διπλανή έχει μια γάτα έξω στον κήπο που την έσωσε από πνιγμό και την κράτησε. Η γάτα ήταν γενικά φοβιτσιάρα και δεν πλησίαζε. Πριν 3 περίπου μήνες γέννησε και απο τότε η συμπεριφορά της άλλαξε. Έγινε επιθετική και κάνει συχνά αυτόν τον χαρακτηριστικό ήχο που κάνουν οι γάτες το χχχχχχ. Ακόμα και φαγητό όταν της βάζω το τρώει και μετά κάνει χχχχχ. Παλιά δεν πλησίαζε στην πόρτα μου και τώρα επειδή έρχεται το γατάκι έρχεται και αυτή αλλά άμα κάνω πως βγαίνω έξω αρχίζει το χχχχχ. Είναι λες και θεωρεί όλο τον κήπο δικό της και δεν πρέπει να πλησιάζουμε. Εντωμεταξύ η διπλανή λείπει συνέχεια και δεν βγαίνει και πολύ στον κήπο για να ασχοληθεί μαζί της. Τι μπορώ να κάνω για να ηρεμήσει η γάτα γιατί δεν είμαι καθόλου εξοικειωμένη και τις φοβάμαι;;;;
roccohooshie
Πολύ δραστήριο μέλος
Καλησπέρα! Να σου πω κατ΄αρχάς ότι δεν υπάρχει λόγος να φοβάσαι τη φοβιτσιάρα γάτα, σκέψου ότι η όποια επιθετικότητα βγάζει είναι η άμυνά της, την οποία καλά έκανε και ανέπτυξε εφόσον ζει αποκλειστικά έξω απ΄ό,τι κατάλαβα και η γειτόνισσα που την κράτησε στον κήπο σας είναι γενικώς αδιάφορη.. Έχε επίσης υπόψη ότι σ΄αυτή τη φάση, που έχει υπό την προστασία της ακόμη το μικρό της, λειτουργεί και το μητρικό ένστικτο κι είναι λογικό να προσπαθεί να το προστατέψει, οπότε της βγαίνει πιο έντονος ο φόβος-επιθετικότητα. Το καλύτερο κατ΄αρχάς, που μπορείς να κάνεις είναι να συνεννοηθείς με τη γειτόνισσα και να κανονίσετε τη στείρωσή της όσο γίνεται πιο άμεσα (ανάλαβέ το και μόνη σου αν γίνεται), μιας που γέννησε πριν από τρεις μήνες, είναι θέμα πολύ λίγου χρόνου να ξαναμείνει έγκυος.. Αν στειρωθεί σίγουρα θα είναι πιο ήρεμη και δεν θα γεμίσει και ο κήπος σας με γατάκια, τα οποία θα ναι δύσκολο να φροντίζετε όσο αυξάνονται!
areti_500
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα! Να σου πω κατ΄αρχάς ότι δεν υπάρχει λόγος να φοβάσαι τη φοβιτσιάρα γάτα, σκέψου ότι η όποια επιθετικότητα βγάζει είναι η άμυνά της, την οποία καλά έκανε και ανέπτυξε εφόσον ζει αποκλειστικά έξω απ΄ό,τι κατάλαβα και η γειτόνισσα που την κράτησε στον κήπο σας είναι γενικώς αδιάφορη.. Έχε επίσης υπόψη ότι σ΄αυτή τη φάση, που έχει υπό την προστασία της ακόμη το μικρό της, λειτουργεί και το μητρικό ένστικτο κι είναι λογικό να προσπαθεί να το προστατέψει, οπότε της βγαίνει πιο έντονος ο φόβος-επιθετικότητα. Το καλύτερο κατ΄αρχάς, που μπορείς να κάνεις είναι να συνεννοηθείς με τη γειτόνισσα και να κανονίσετε τη στείρωσή της όσο γίνεται πιο άμεσα (ανάλαβέ το και μόνη σου αν γίνεται), μιας που γέννησε πριν από τρεις μήνες, είναι θέμα πολύ λίγου χρόνου να ξαναμείνει έγκυος.. Αν στειρωθεί σίγουρα θα είναι πιο ήρεμη και δεν θα γεμίσει και ο κήπος σας με γατάκια, τα οποία θα ναι δύσκολο να φροντίζετε όσο αυξάνονται!
Ναι αυτό για την στείρωση το έχω σκεφτεί και εγω απλά εγώ δεν μπορώ να την πάω γιατι φοβάμαι να την πλησίασω. Ξέρω ότι ακούγεται χαζο που φοβάμαι τόσο πολύ αλλά έχω φίλη που της έχει επιτεθεί γάτα και μου έχει μείνει φοβία. Αυτό που μου φαίνεται πολύ περίεργο είναι ότι κάνει χχχχχ ακόμα και όταν της βάζω φαγητό. Και αυτο το κάνει σε όλους, ειδικά αν έρθει κάποιος άγνωστος στο σπίτι γίνεται χαμός.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Περίμενε λίγο να μεγαλώσει το γατάκι, να μπορεί να τρώει στερεή τροφή και μετά ζήτα βοήθεια από την γειτόνισσα που την έχει, για να μπορέσετε να τη μεταφέρετε σε κτηνίατρο (έστω και με γατο-παγίδα) ώστε να της γίνει η στείρωση.Ναι αυτό για την στείρωση το έχω σκεφτεί και εγω απλά εγώ δεν μπορώ να την πάω γιατι φοβάμαι να την πλησίασω. Ξέρω ότι ακούγεται χαζο που φοβάμαι τόσο πολύ αλλά έχω φίλη που της έχει επιτεθεί γάτα και μου έχει μείνει φοβία. Αυτό που μου φαίνεται πολύ περίεργο είναι ότι κάνει χχχχχ ακόμα και όταν της βάζω φαγητό. Και αυτο το κάνει σε όλους, ειδικά αν έρθει κάποιος άγνωστος στο σπίτι γίνεται χαμός.
Μ'αυτό τον τρόπο, κι εκείνη θα ηρεμήσει και, το σπουδαιότερο, δεν θα αναπαράγει αδέσποτες ψυχούλες, ενώ θα προστατευτεί και η υγεία της.

areti_500
Νεοφερμένο μέλος
kikitsoni
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα σε όλους!
Σήμερα βρήκα ένα γλυκουλι ταρταρουγακι στο δρόμο, περίπου 3 μηνών και αφού συνεννοηθηκα με μια φίλη που ήθελε να το υιοθετήσει, έπρεπε για λίγες ώρες να το πάρω σπίτι. Έχω μια θηλυκή 1,5 έτους που λόγω του ότι είναι συνεχώς στο διαμέρισμα και στη βεράντα δεν έχει σχέσεις με άλλα γατιά. Πολύ προσεκτικά τοποθέτησα το κλουβί με το μικρό γατάκι σε μια άκρη. Εκείνη το κοιτούσε παράξενα σε απόσταση δύο μέτρων και ενώ της μιλούσα πολύ τρυφερά έδειξε προς εμένα επιθετική συμπεριφορά, γεγονός που δεν έχει κάνει ποτέ. Τους άλλαξα χώρο και μετά από 3-4 ώρες ήρθε η φίλη μου και το πήρε.
Η γάτα μου πια με πλησιάζει με διστακτικοτητα και όσες φορές τόλμησα να την χαϊδέψω ετοιμαζόταν για επίθεση. Δεν μπορώ να διανοηθώ τη βλακεια που έκανα,αλλά από την άλλη σκέφτομαι και το καημένο το γατάκι τι θα γινόταν αν το άφηνα...
Πιστεύετε θα διορθωθεί η συμπεριφορά;
Τι να κάνω; S.O.S!!!!
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Προς το παρόν μη την πιέζεις για χάδια, άφησέ την να ηρεμήσει και θα έρθει εκείνη όταν θα κρίνει οτι ήρθε η ώρα.

Και βέβαια δεν τίθεται θέμα, έκανες αυτό που έπρεπε κι ότι καλύτερο για το μικρούλι αδεσποτάκι και 2 φορές τυχερό: που σε συνάντησε στο δρόμο του και που έχεις μια φίλη έτοιμη να του προσφέρει το σπίτι και την αγάπη της.
Καλή ζωή να έχει στο νέο του σπιτικό
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 32 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool