Επιλογή τροφής, σωστή ή λάθος;

evelynkar

Διακεκριμένο μέλος

Η evelynkar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 7.591 μηνύματα.
Αναμένω γατούλα στο σπίτι σε 3 βδομάδες περίπου. Και έχω μερικές απορίες σχετικά με τις τροφές που πρέπει να τρώει.
Η γατούλα είναι 2 χρονών περίπου, στειρωμένη και ημιμακρύτριχη. Δεν έχει πρόβλημα βάρους, η ανάδοχη γατομαμά της μου είπε ότι δεν έχει πρόβλημα με ξηρή τροφή τρώει απόλα, αλλά τις αρέσουν πολύ και οι κονσερβούλες.
Σκέφτομαι να τις πάρω την Royal Canin Slimness και να προσθέτω μικρή ποσότητα Royal Canin Beauty με την ελπίδα ότι δεν θα χάνει τόσο τρίχωμα. Επίσης για λιχουδιά μια φορά την εβδομάδα να της δίνω κονσέρβα της Applaws- tuna fillet. Ο λόγος που κατέλειξα σε αυτές είναι ότι είναι πιο "φυσικές".
Η ερωτήσεις είναι: Είναι εντάξει αυτές οι τροφές? Κάνουν για στειρωμένες θηλικιές γάτες? Μήπως πρέπει να τις δίνω μόνο τροφή για στειρωμένες γάτες? Οι επιπτώσεις στο ουροποιητικό είναι οι ίδιες σε αρσενικές και θηλικές γάτες? Έχετε κάποια καλύτερη ιδέα? Θέλω να συνδιάσω την καλή της υγεία με λιγότερη απώλεια τριχώματος ( αν γίνεται ).
Τις τροφές θα τις παραγγέλλω απο το internet απο το site k9capers.com για δικιά μου ευκολία μιας και στην πάτρα δεν έχουμε πολλή ποικιλία ούτε χαμηλές τιμες. Όμως Brit, orijien kai eukanuba δεν έχει. Έχει όμως πολλές άλλες καλές μάρκες όπως Royal Canin, Hills, Pro Plan, Almo Nature, Iams και Applaws.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αναμένω γατούλα στο σπίτι σε 3 βδομάδες περίπου. Και έχω μερικές απορίες σχετικά με τις τροφές που πρέπει να τρώει.
Η γατούλα είναι 2 χρονών περίπου, στειρωμένη και ημιμακρύτριχη. Δεν έχει πρόβλημα βάρους, η ανάδοχη γατομαμά της μου είπε ότι δεν έχει πρόβλημα με ξηρή τροφή τρώει απόλα, αλλά τις αρέσουν πολύ και οι κονσερβούλες.
Σκέφτομαι να τις πάρω την Royal Canin Slimness και να προσθέτω μικρή ποσότητα Royal Canin Beauty με την ελπίδα ότι δεν θα χάνει τόσο τρίχωμα. Επίσης για λιχουδιά μια φορά την εβδομάδα να της δίνω κονσέρβα της Applaws- tuna fillet. Ο λόγος που κατέλειξα σε αυτές είναι ότι είναι πιο "φυσικές".
Η ερωτήσεις είναι: Είναι εντάξει αυτές οι τροφές? Κάνουν για στειρωμένες θηλικιές γάτες? Μήπως πρέπει να τις δίνω μόνο τροφή για στειρωμένες γάτες? Οι επιπτώσεις στο ουροποιητικό είναι οι ίδιες σε αρσενικές και θηλικές γάτες? Έχετε κάποια καλύτερη ιδέα? Θέλω να συνδιάσω την καλή της υγεία με λιγότερη απώλεια τριχώματος ( αν γίνεται ).
Τις τροφές θα τις παραγγέλλω απο το internet απο το site k9capers.com για δικιά μου ευκολία μιας και στην πάτρα δεν έχουμε πολλή ποικιλία ούτε χαμηλές τιμες. Όμως Brit, orijien kai eukanuba δεν έχει. Έχει όμως πολλές άλλες καλές μάρκες όπως Royal Canin, Hills, Pro Plan, Almo Nature, Iams και Applaws.
Τα προβληματα στο ουροποιητικο δεν ειναι τοσο σοβαρα στα θηλυκα,οσο στα αρσενικα στειρωμενα γατακια.Παρολα αυτα,γιατι δεν συνδυαζεις καποια τροφη για στειρωμενα με την Beauty;Οι τροφες για στειρωμενα ειναι Light,σαν αυτη που σχεδιαζεις να παρεις,και αποτρεπουν το σχηματισμο ουρολιθων.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τα προβληματα στο ουροποιητικο δεν ειναι τοσο σοβαρα στα θηλυκα,οσο στα αρσενικα στειρωμενα γατακια.Παρολα αυτα,γιατι δεν συνδυαζεις καποια τροφη για στειρωμενα με την Beauty;Οι τροφες για στειρωμενα ειναι Light,σαν αυτη που σχεδιαζεις να παρεις,και αποτρεπουν το σχηματισμο ουρολιθων.
Δηλαδή η Slimness δεν αποτρέπει το σχηματισμό ουρολίθων? Απότι κατάλαβα για να τους αποτρέπει πρέπει να έχει χαμηλά λιπαρά, χαμηλό ποσοστό μαγνησίου και αλάτων. Η συγκεκριμένη έχει ψηλά ή πρέπει να κοιτάζω και κάτι άλλο? Μου φάνηκε η καλύτερη λύση γιατί έχει καλό ποσοστό σε κρέας <16%. Στα reviews διάβασα ότι κάνει για στειρωμένες, έχω μπερδευτεί:hmm:

Νομιζω οτι φροντιζει απλα να διατηρουνται στο ιδανικο βαρος,γιατι δεν εχουν τη ζωηραδα που ειχαν πριν τη στειρωση.Αλλα δεν νομιζω να ειναι ειδικη η τροφη αυτη για τους ουρολιθους.Αλλιως ποιος ο λογος να εχουν και αυτη και την neutered τοτε στη σειρα τους;:hmm:

Είχα κ εγώ αυτή την απορία, αλλά νόμιζα ότι απλά είναι νέα σειρά με πιο αγνά υλικά( δικό μου συμπέρασμα, μπορεί και λανθασμένο ). Κάτι άλλο, οι ουρολίθοι φαίνονται απο τις απλές αιματολογικές εξετάσεις, ή είναι ειδικές? Έχουν κάποια συμπτώματα στην συμπεριφορά της γάτας για να το καταλάβεις? Αν σχηματιστούν, μπορείς μετά να το σταματήσεις ή απο την στιγμή που έγινε το "κακό" δεν έχει σωτηρία? Συγνώμη που σας κουράζω αλλά θέλω να μάθω τα πάντα για την υγεία των γατιών:)

Νομιζω οτι φαινονται στις απλες ουρολογικες.Στα αρσενικα το καταλαβαινεις πιο ευκολα,εχουν γενικοτερα ατονια λογω αποφραξης,αν φτασουν σε αυτο το σημειο.Τα πιο συνηθισμενα συμπτωματα απο οτι εχω διαβασε-δε μου εχει τυχει-ειναι συχνες επισκεψεις στην αμμο με πενιχρα αποτελεσματα,αιματουρια,καταπτωση,ατονια...Νομιζω επισης οτι στα αρκενικα γινεται καθετηριασμος και αν δεν υπαρχει περιπτωση να λυθει ετσι το προβλημα,ή με φαρμακευτικη αγωγη,γινεται μια ειδικη επεμβαση στα γεννητικα οργανα.Υπαρχει ειδικο νημα το "Γιατρε αρρωστησε;" οπου μπορεις να θεσεις τα ερωτηματα σου στο γιατρο του φορουμ,που σιγουρα θα σε κατατοπισει καλυτερα.:)

ευχαριστώ πολύ moukelis. Όσο για την τροφή, έχω αλήθεια μπερδευτεί γιατί συναφέρθηκε πολλές φορές η orijien ότι είναι καλή για τα ψηλά ποσοστά κρέατος, και ότι σε στειρωμένες γάτες απλά δίνουν πιο μικρή ποσότητα..γιαυτό είπα να βρω μια πιο μέση λύση.

Aν θες να της παρεις απο τη σειρα της Royal Canin,μπορεις να δοκιμασεις την Sterilised 37.Ειναι για ηλικιες απο 1 εως 10 ετων και ειναι για στειρωμενα γατακια.Εγω αυτη τους δινω εδω και καποιους μηνες και τα γατια μου κανουν σαν τρελλα με αυτη την τροφη.
Παντως ολες οι τροφες της Royal,βγαινουν και σε συσκευασια των 400 gr.Μπορεις να παρεις γι'αρχη τις μικρες και να δεις τι προτιμησεις εχει η γατουλα σου:)

Εγω προτεινω να βρεις αυτο που ταιριαζει καλυτερα στη γατουλα σου,και να ειναι μια τροφη που να τη βρισκεις ευκολα για να μην της την αλλαζεις συχνα.Δεν ταιριαζουν ολες οι τροφες το ιδιο σε ολες τις γατουλες.Ας πουμε η Hill's που θεωρειται καλη,σε ενα απο τα γατακια μου εκανε διαρροιες.
Με το καλο να τη δεχτεις!

Ευχαριστώ πολύ! Ανυπομονώ να την δεκτώ γιαυτό από τόσο νωρίς ρωτάω για να είναι όλα έτοιμα :) η γατούλα μου είναι η ξανθιά που ήταν στα χαρίζονται https://www.mypetz.gr/showthread.php...1%F1%DF%E6%E5%F4%E1%E9+%E7+%EE%E1%ED%E8%E9%DC
Δεν είναι μια κούκλα?:inlove:

Ειναι πραγματικα πανεμορφη γατα!:up:

Εγω προτεινω να βρεις αυτο που ταιριαζει καλυτερα στη γατουλα σου,και να ειναι μια τροφη που να τη βρισκεις ευκολα για να μην της την αλλαζεις συχνα.Δεν ταιριαζουν ολες οι τροφες το ιδιο σε ολες τις γατουλες.Ας πουμε η Hill's που θεωρειται καλη,σε ενα απο τα γατακια μου εκανε διαρροιες.
Με το καλο να τη δεχτεις!

Δωρα εσυ που εχεις και γατουλες ρατσας και εχεις ασχοληθει παραπανω με τη διατροφη,εχεις ακουσει για το BHA που εχει η Royal?

Aκομα και οι τροφες που λενε οτι περιεχουν φυσικα συντηριτικα μπορει να εχουν μεσα BHA.ΟΙ πρωτες υλες για παραδειγμα(κρεας,υποπροιοντα κρεατος) μπορει να εχουν συντηρηθει απτον προμηθευτη με ΒΗΑ/ΒΗΤ αλλα κανενας δεν υποχρεωνει τη καθε εταιρια παραγωγης τροφης κατοικιδιων να το γραψει στη συσκευασια η να το αναφερει πουθενα.

Τεικ δι εγκ εντ κουρευτο!:lol:

Πολυ καλες επιλογες τροφης εκανες evelynkar!:up:
Mε το καλο να ερθει η γατουλα σου!

Aκομα και οι τροφες που λενε οτι περιεχουν φυσικα συντηριτικα μπορει να εχουν μεσα BHA.ΟΙ πρωτες υλες για παραδειγμα(κρεας,υποπροιοντα κρεατος) μπορει να εχουν συντηρηθει απτον προμηθευτη με ΒΗΑ/ΒΗΤ αλλα κανενας δεν υποχρεωνει τη καθε εταιρια παραγωγης τροφης κατοικιδιων να το γραψει στη συσκευασια η να το αναφερει πουθενα.

Με καλυψε πληρως ο ειδικος μας!:up:

Δηλαδη μπορει να εχουν παρα πολες τροφες συντηρητικα BHA και να μην το αναφερουν?:blink:
Το bha οπως βλεπω και στη συσκευασια,ειναι γαλλικος προπυλεστερας κοινως αρκετα καρκινογονο συστατικο?

Δηλαδη μπορει να εχουν παρα πολες τροφες συντηρητικα BHA και να μην το αναφερουν?:blink:
Το bha οπως βλεπω και στη συσκευασια,ειναι γαλλικος προπυλεστερας κοινως αρκετα καρκινογονο συστατικο?
Πολλες?...Ολες ισως?....Κανεις δεν ξερει.
Μην τρελενεσαι ομως.Μπορει και εσυ να τρως ΒΗΑ.
Διαβασε και αυτο: https://www.pet-food-choice.co.uk/antioxidants_in_pet_food.htm#royal

Mην το ψαχνεις πααααρα πολυ...Δεν μιλαω για αγνοια ομως.
Εγω επειδη το εψαχνα παααρα πολυ...Δεν εβγαλα ακρη με τις τροφες.

Ταισε καλη,επονυμη τροφη,με πειρα και χρονια στο χωρο.

Πολλες?...Ολες ισως?....Κανεις δεν ξερει.
Μην τρελενεσαι ομως.Μπορει και εσυ να τρως ΒΗΑ.
Διαβασε και αυτο: https://www.pet-food-choice.co.uk/antioxidants_in_pet_food.htm#royal

Mην το ψαχνεις πααααρα πολυ...Δεν μιλαω για αγνοια ομως.
Εγω επειδη το εψαχνα παααρα πολυ...Δεν εβγαλα ακρη με τις τροφες.

Ταισε καλη,επονυμη τροφη,με πειρα και χρονια στο χωρο.

Καλα σε αυτο εχεις απολυτο δικιο,και εγω αρχισα ενα διαστημα να το ψαχνω με κρεμες,καλλυντικα και καρκινογονες ουσιες,και εχασα την μπαλα....:blink:
Σ'ευχαριστω παρα πολυ για τις πληροφοριες και το link!:)

Evelynkar με το καλο να δεχτεις την φουντωτη σου κουκλα (και με συγχωρεις για το μικρο off topic!:redface:)

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες!!! Σιέννα κανένα πρόβλημα για το offtopic, για μένα όλες οι πληροφορίες είναι χρήσιμες :) Χάρηκα nikos_x που με ενθάρρυνες για τις συγκεκριμένες τροφές , θέλω το καλύτερο για την γάτα μου. moukelis σε ευχαριστώ κ εσένα για τη βοήθεια και τα κομπλιμέντααα :redface:

δεν ξερω τι τροφη να της δοσω με ολα αυτα που ακουω μπρδευτικα λιγο

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

k9capers.com στο σαιτ αυτο μπορεις να πληρωσεις αντικαταβολη? υπαρχουν εξοδα αποστολης?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back