evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
Η γατούλα είναι 2 χρονών περίπου, στειρωμένη και ημιμακρύτριχη. Δεν έχει πρόβλημα βάρους, η ανάδοχη γατομαμά της μου είπε ότι δεν έχει πρόβλημα με ξηρή τροφή τρώει απόλα, αλλά τις αρέσουν πολύ και οι κονσερβούλες.
Σκέφτομαι να τις πάρω την Royal Canin Slimness και να προσθέτω μικρή ποσότητα Royal Canin Beauty με την ελπίδα ότι δεν θα χάνει τόσο τρίχωμα. Επίσης για λιχουδιά μια φορά την εβδομάδα να της δίνω κονσέρβα της Applaws- tuna fillet. Ο λόγος που κατέλειξα σε αυτές είναι ότι είναι πιο "φυσικές".
Η ερωτήσεις είναι: Είναι εντάξει αυτές οι τροφές? Κάνουν για στειρωμένες θηλικιές γάτες? Μήπως πρέπει να τις δίνω μόνο τροφή για στειρωμένες γάτες? Οι επιπτώσεις στο ουροποιητικό είναι οι ίδιες σε αρσενικές και θηλικές γάτες? Έχετε κάποια καλύτερη ιδέα? Θέλω να συνδιάσω την καλή της υγεία με λιγότερη απώλεια τριχώματος ( αν γίνεται ).
Τις τροφές θα τις παραγγέλλω απο το internet απο το site k9capers.com για δικιά μου ευκολία μιας και στην πάτρα δεν έχουμε πολλή ποικιλία ούτε χαμηλές τιμες. Όμως Brit, orijien kai eukanuba δεν έχει. Έχει όμως πολλές άλλες καλές μάρκες όπως Royal Canin, Hills, Pro Plan, Almo Nature, Iams και Applaws.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Τα προβληματα στο ουροποιητικο δεν ειναι τοσο σοβαρα στα θηλυκα,οσο στα αρσενικα στειρωμενα γατακια.Παρολα αυτα,γιατι δεν συνδυαζεις καποια τροφη για στειρωμενα με την Beauty;Οι τροφες για στειρωμενα ειναι Light,σαν αυτη που σχεδιαζεις να παρεις,και αποτρεπουν το σχηματισμο ουρολιθων.Αναμένω γατούλα στο σπίτι σε 3 βδομάδες περίπου. Και έχω μερικές απορίες σχετικά με τις τροφές που πρέπει να τρώει.
Η γατούλα είναι 2 χρονών περίπου, στειρωμένη και ημιμακρύτριχη. Δεν έχει πρόβλημα βάρους, η ανάδοχη γατομαμά της μου είπε ότι δεν έχει πρόβλημα με ξηρή τροφή τρώει απόλα, αλλά τις αρέσουν πολύ και οι κονσερβούλες.
Σκέφτομαι να τις πάρω την Royal Canin Slimness και να προσθέτω μικρή ποσότητα Royal Canin Beauty με την ελπίδα ότι δεν θα χάνει τόσο τρίχωμα. Επίσης για λιχουδιά μια φορά την εβδομάδα να της δίνω κονσέρβα της Applaws- tuna fillet. Ο λόγος που κατέλειξα σε αυτές είναι ότι είναι πιο "φυσικές".
Η ερωτήσεις είναι: Είναι εντάξει αυτές οι τροφές? Κάνουν για στειρωμένες θηλικιές γάτες? Μήπως πρέπει να τις δίνω μόνο τροφή για στειρωμένες γάτες? Οι επιπτώσεις στο ουροποιητικό είναι οι ίδιες σε αρσενικές και θηλικές γάτες? Έχετε κάποια καλύτερη ιδέα? Θέλω να συνδιάσω την καλή της υγεία με λιγότερη απώλεια τριχώματος ( αν γίνεται ).
Τις τροφές θα τις παραγγέλλω απο το internet απο το site k9capers.com για δικιά μου ευκολία μιας και στην πάτρα δεν έχουμε πολλή ποικιλία ούτε χαμηλές τιμες. Όμως Brit, orijien kai eukanuba δεν έχει. Έχει όμως πολλές άλλες καλές μάρκες όπως Royal Canin, Hills, Pro Plan, Almo Nature, Iams και Applaws.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
Δηλαδή η Slimness δεν αποτρέπει το σχηματισμό ουρολίθων? Απότι κατάλαβα για να τους αποτρέπει πρέπει να έχει χαμηλά λιπαρά, χαμηλό ποσοστό μαγνησίου και αλάτων. Η συγκεκριμένη έχει ψηλά ή πρέπει να κοιτάζω και κάτι άλλο? Μου φάνηκε η καλύτερη λύση γιατί έχει καλό ποσοστό σε κρέας <16%. Στα reviews διάβασα ότι κάνει για στειρωμένες, έχω μπερδευτείΤα προβληματα στο ουροποιητικο δεν ειναι τοσο σοβαρα στα θηλυκα,οσο στα αρσενικα στειρωμενα γατακια.Παρολα αυτα,γιατι δεν συνδυαζεις καποια τροφη για στειρωμενα με την Beauty;Οι τροφες για στειρωμενα ειναι Light,σαν αυτη που σχεδιαζεις να παρεις,και αποτρεπουν το σχηματισμο ουρολιθων.

moukelis
Επιφανές μέλος

evelynkar
Διακεκριμένο μέλος

moukelis
Επιφανές μέλος

evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
σιεννα
Εκκολαπτόμενο μέλος
Παντως ολες οι τροφες της Royal,βγαινουν και σε συσκευασια των 400 gr.Μπορεις να παρεις γι'αρχη τις μικρες και να δεις τι προτιμησεις εχει η γατουλα σου

moukelis
Επιφανές μέλος
Με το καλο να τη δεχτεις!
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
η γατούλα μου είναι η ξανθιά που ήταν στα χαρίζονται https://www.mypetz.gr/showthread.php...1%F1%DF%E6%E5%F4%E1%E9+%E7+%EE%E1%ED%E8%E9%DCΔεν είναι μια κούκλα?

moukelis
Επιφανές μέλος

σιεννα
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εγω προτεινω να βρεις αυτο που ταιριαζει καλυτερα στη γατουλα σου,και να ειναι μια τροφη που να τη βρισκεις ευκολα για να μην της την αλλαζεις συχνα.Δεν ταιριαζουν ολες οι τροφες το ιδιο σε ολες τις γατουλες.Ας πουμε η Hill's που θεωρειται καλη,σε ενα απο τα γατακια μου εκανε διαρροιες.
Με το καλο να τη δεχτεις!
Δωρα εσυ που εχεις και γατουλες ρατσας και εχεις ασχοληθει παραπανω με τη διατροφη,εχεις ακουσει για το BHA που εχει η Royal?
nikos_x
Εκκολαπτόμενο μέλος
Τεικ δι εγκ εντ κουρευτο!

Πολυ καλες επιλογες τροφης εκανες evelynkar!

Mε το καλο να ερθει η γατουλα σου!
moukelis
Επιφανές μέλος
Με καλυψε πληρως ο ειδικος μας!Aκομα και οι τροφες που λενε οτι περιεχουν φυσικα συντηριτικα μπορει να εχουν μεσα BHA.ΟΙ πρωτες υλες για παραδειγμα(κρεας,υποπροιοντα κρεατος) μπορει να εχουν συντηρηθει απτον προμηθευτη με ΒΗΑ/ΒΗΤ αλλα κανενας δεν υποχρεωνει τη καθε εταιρια παραγωγης τροφης κατοικιδιων να το γραψει στη συσκευασια η να το αναφερει πουθενα.

σιεννα
Εκκολαπτόμενο μέλος
Aκομα και οι τροφες που λενε οτι περιεχουν φυσικα συντηριτικα μπορει να εχουν μεσα BHA.ΟΙ πρωτες υλες για παραδειγμα(κρεας,υποπροιοντα κρεατος) μπορει να εχουν συντηρηθει απτον προμηθευτη με ΒΗΑ/ΒΗΤ αλλα κανενας δεν υποχρεωνει τη καθε εταιρια παραγωγης τροφης κατοικιδιων να το γραψει στη συσκευασια η να το αναφερει πουθενα.
Δηλαδη μπορει να εχουν παρα πολες τροφες συντηρητικα BHA και να μην το αναφερουν?

Το bha οπως βλεπω και στη συσκευασια,ειναι γαλλικος προπυλεστερας κοινως αρκετα καρκινογονο συστατικο?
nikos_x
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πολλες?...Ολες ισως?....Κανεις δεν ξερει.Δηλαδη μπορει να εχουν παρα πολες τροφες συντηρητικα BHA και να μην το αναφερουν?
Το bha οπως βλεπω και στη συσκευασια,ειναι γαλλικος προπυλεστερας κοινως αρκετα καρκινογονο συστατικο?
Μην τρελενεσαι ομως.Μπορει και εσυ να τρως ΒΗΑ.
Διαβασε και αυτο: https://www.pet-food-choice.co.uk/antioxidants_in_pet_food.htm#royal
Mην το ψαχνεις πααααρα πολυ...Δεν μιλαω για αγνοια ομως.
Εγω επειδη το εψαχνα παααρα πολυ...Δεν εβγαλα ακρη με τις τροφες.
Ταισε καλη,επονυμη τροφη,με πειρα και χρονια στο χωρο.
σιεννα
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πολλες?...Ολες ισως?....Κανεις δεν ξερει.
Μην τρελενεσαι ομως.Μπορει και εσυ να τρως ΒΗΑ.
Διαβασε και αυτο: https://www.pet-food-choice.co.uk/antioxidants_in_pet_food.htm#royal
Mην το ψαχνεις πααααρα πολυ...Δεν μιλαω για αγνοια ομως.
Εγω επειδη το εψαχνα παααρα πολυ...Δεν εβγαλα ακρη με τις τροφες.
Ταισε καλη,επονυμη τροφη,με πειρα και χρονια στο χωρο.
Καλα σε αυτο εχεις απολυτο δικιο,και εγω αρχισα ενα διαστημα να το ψαχνω με κρεμες,καλλυντικα και καρκινογονες ουσιες,και εχασα την μπαλα....

Σ'ευχαριστω παρα πολυ για τις πληροφοριες και το link!

Evelynkar με το καλο να δεχτεις την φουντωτη σου κουκλα (και με συγχωρεις για το μικρο off topic!
)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
Χάρηκα nikos_x που με ενθάρρυνες για τις συγκεκριμένες τροφές , θέλω το καλύτερο για την γάτα μου. moukelis σε ευχαριστώ κ εσένα για τη βοήθεια και τα κομπλιμέντααα 
marina-kr
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool