Επιπεφυκίτιδα

• Thread starter Thread starter Ismini
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Ismini

Διάσημο μέλος

Η Ismini αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 54 ετών. Έχει γράψει 3.561 μηνύματα.
Γνωρίζει κάποιος να μου πει τα συμτώματα της επιπεφυκιτιδας στις γατες?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καποιος γιατρός? Mel, Ιsavva?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επιπεφυκίτιδα και γάτες

Υπάρχει περίπτωση να παίζουν συμπτώματα επιπεφυκίτιδας στα γατουλίνια μας?
Ο μικρός ο Τσόκο, μερικές φορές και ειδικά απογευματινές ώρες
δακρύζει το ένα το ματάκι του, η δημιουργείτα σαν ρευστή λευκή τσιμπλίτσα.........
δοκίμασα σταγονίτσα Τομπρέξ, δεν φαίνεται να ταλαιπωρείτε
αλλά μου κάνει εντύπωση που συμβαίνει σε ανύποπτο χρόνο....

ο ρουντολφ μου πριν 1 εβδομάδα αρχιζε και δάκρυζε το ματάκι του , το πήγα στη γιατρο μου και μου είπε να του βάζω 3 σταγόνες tobrex στο κάθε μάτι για 4 μέρες, τώρα βλέπω το ματάκι του και είναι μια χαρά:)

Μμμ... Και η μικρή μου δακρύζει πού και πού. Τα ματάκια της γεμίζουν με καθαρά, διαυγή δάκρυα, χωρίς βλέννα, τσίμπλες ή κάτι παρόμοιο. Ο γιατρός πρότεινε το κολλύριο που αναφέρετε και εσείς, δεν το έχω δοκιμάσει ωστόσο. Η γατούλα μου το παθαίνει αυτό εδώ και πολύ καιρό, δεν είναι κάτι καινούργιο - ξεκίνησε από όταν ήταν πολύ μικρούλα - απλά συμβαίνει πολύ πολύ σπάνια και χωρίς κάποια εμφανή αιτία. Της περνάει μετά από μερικά λεπτά και το μόνο που έχω δοκιμάσει για να την ανακουφίσω είναι κομπρέσες με χαμομήλι.

Παλιότερα, 2 γάτοι μου είχαν επιπεφυκίτιδα και τους έβαζα κολλύριο Tobrex. Τα ματάκια τους δάκρυζαν ασταμάτητα αλλά μετα από λίγο καιρό τους πέρασε ευτυχώς.Δεν ξέρω αν είναι μεταδοτικό στις γάτες, πάντως πρώτα το έπαθε η μια και μετά ο άλλος. Και είχα και εγώ (κάθε χρόνο έχω, δεν φταίνε οι γάτες), αλλά συμπτώσεις θα ήταν όλα αυτά.
Πάντως σχετικά με το χαμομήλι, επειδή πολλές φορές βλέπω να χρησιμοποιείται στα μάτια, θα σας πρότεινα να το αποφεύγατε και για τις γάτες αλλά και για εσάς. Καλύτερα σκέτο χλιαρό νερό ή φυσιολογικός ορός. Επειδή έχω πολλά χρόνια πρόβλημα με εαρινή επιφεφυκίτιδα έχω επισκεφτεί πολλούς γιατρούς και όλοι μου είπαν το ίδιο.

Συνημμένα

• Πίνκυ.jpg
    Πίνκυ.jpg
    110,4 KB · Εμφανίσεις: 153

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back