Επιτηρήσεις pet shop

Και αυτο που μου εβαλες,παλι κλουβι ειναι.
Μην συγκρινουμε τις γατες που εχουμε σπιτια μας.Ξερουμε πολυ καλα οτι εξω δεν επιβιωνουν.
Ομως εγω λεω αλλο.Ποια η αναγκη να αγοραζουμε πουλια;Ειναι καθαρα δικια μας εγωιστικη αναγκη.Το πουλι δεν πλησιασε ποτε τον ανθρωπο,οπως η γατα ή ο σκυλος.Η γατα εξω βλεπουμε πως ζει.Το πουλι μια χαρα ζει στους αιθερες.Ειναι καθαρα εγωιστικο,να θελουμε ολα αυτα τα ζωα να τα εχουμε σπιτια μας.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

είναι κλουβί αυτό?!?!?!?!?!?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Οταν ενα πουλι εχει γεννηθει για να πετα στον ουρανο,δεν εχει ΚΑΜΙΑ αναγκη για να ζησει απο τον ανθρωπο,δεν τον εχει πλησιασει καν,οπως εγινε με τη γατα,ποιος ο λογος να ζει εστω και σε αυτο το κλουβι;Εδω θελω να μου απαντησεις.Καταλαβαινεις οτι αυτο εξυπηρετει μονο την εγωιστικη διαθεση του ανθρωπου,να το βλεπει σπιτι του..και να πλουτιζουν αυτοι που τα εκτρεφουν κια τα εμπορευονται;:)

Το ιδιο ακριβως ισχυει και για τα φιδια.

Κάθε φορά έβλεπα μέσα σε ένα κλουβί 2 άσπρα γατάκια με μπλε μάτια. Μέχρι το βράδυ συνειδητοποίησα πως υπήρχε πρόβλημα. Το γατάκι ήταν κουφό εκ γενετής. Το σοκ για μένα ήταν ισχυρό. Η Χιονάτη μου ζει στον δικό της κόσμο της σιωπής σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Που θέλω να καταλήξω ? Αν αυτό το γατάκι δεν το έπαιρνα από το πετσοπ αυτός σίγουρα θα το πετούσε στο δρόμο, αν δεν το έπαιρνε κάποιος άλλος.

Καταλαβαίνεις μάλλον ότι το γατάκι που αγόρασες ήταν Αγκύρας... Αυτή η ράτσα απαγορεύεται πλέον να πωλείται και έχει σχεδόν εκλείψει. Γι' αυτό δεν είχε χαρτιά. Τα περισσότερα είναι τυφλά ή κουφά εκ γενετής, χαρακτηριστικό της ράτσας. Η ύπαρξη μπλε ματιού υποδηλώνει μερική ή ολική κώφωση στο αντιδιαμετρικό αυτί (πχ. αν έχει το δεξί μάτι μπλε, θα είναι κουφό στο αριστερό αυτί), ενώ αυτά που έχουν ένα μάτι μπλε και ένα πράσινο είναι κατά 99% τυφλά (και κουφά από το ένα αυτί). Είχα κι εγώ ένα κουφό και το έλεγα επίσης Χιονάτη αλλά ήμουν πολύ μικρή και η οικογένειά μου δεν ήταν αρκετά φιλόζωη, με αποτέλεσμα να φύγει από το σπίτι (ή να την "φύγουν", ποτέ δεν έμαθα):(. Πάντως ήταν πάρα πολύ καλή σε χαρακτήρα και εκτός της κώφωσης, δεν είχε παρουσιάσει κανένα άλλο πρόβλημα υγείας (είναι πολύ γερή ράτσα).

Αν δεν το αγόραζες εσύ, λογικά θα το αγόραζε κάποιος άλλος γιατί είναι πανέμορφα. Αν όχι, το πιθανότερο είναι ότι θα το "κοίμιζαν" γιατί έτσι κάνουν συνήθως (πολύ πιο θλιβερό από το να το αφήσουν στο δρόμο). Χαίρομαι πάντως που το πήρες και εύχομαι να ζήσετε πολλά και ευτυχισμένα χρόνια μαζί.

Καταλαβαίνεις μάλλον ότι το γατάκι που αγόρασες ήταν Αγκύρας... Αυτή η ράτσα απαγορεύεται πλέον να πωλείται και έχει σχεδόν εκλείψει. Γι' αυτό δεν είχε χαρτιά. Τα περισσότερα είναι τυφλά ή κουφά εκ γενετής, χαρακτηριστικό της ράτσας. Η ύπαρξη μπλε ματιού υποδηλώνει μερική ή ολική κώφωση στο αντιδιαμετρικό αυτί (πχ. αν έχει το δεξί μάτι μπλε, θα είναι κουφό στο αριστερό αυτί), ενώ αυτά που έχουν ένα μάτι μπλε και ένα πράσινο είναι κατά 99% τυφλά (και κουφά από το ένα αυτί). Είχα κι εγώ ένα κουφό και το έλεγα επίσης Χιονάτη αλλά ήμουν πολύ μικρή και η οικογένειά μου δεν ήταν αρκετά φιλόζωη, με αποτέλεσμα να φύγει από το σπίτι (ή να την "φύγουν", ποτέ δεν έμαθα):(. Πάντως ήταν πάρα πολύ καλή σε χαρακτήρα και εκτός της κώφωσης, δεν είχε παρουσιάσει κανένα άλλο πρόβλημα υγείας (είναι πολύ γερή ράτσα).

Αν δεν το αγόραζες εσύ, λογικά θα το αγόραζε κάποιος άλλος γιατί είναι πανέμορφα. Αν όχι, το πιθανότερο είναι ότι θα το "κοίμιζαν" γιατί έτσι κάνουν συνήθως (πολύ πιο θλιβερό από το να το αφήσουν στο δρόμο). Χαίρομαι πάντως που το πήρες και εύχομαι να ζήσετε πολλά και ευτυχισμένα χρόνια μαζί.
Συγνωμη,αλλα αυτο απο που το συμπεραινεις;Η γατα Αγκυρας δεν εχει εκλειψει,υπαρχουν νομιμοτατα εκτροφεια,και φυσικα δεν απαγορευεται ουτε να αναπαραγονται,ουτε να πωλουνται,ουτε φυσικα εχουν σταματησει να βγαινουν κανονικοτατα τα χαρτια τους,δηλαδη τα pedigree τους και η καταγραφη του στο γενεαλογικο χαρτη.Αν το γατακι ηταν Αγκυρας καθαροαιμο και ειχε η γεννα του ηταν καταγεγραμμενη,θα ειχε τα χαρτια του.Αν δεν ειχε τα χαρτια του,προφανως ή δεν ηταν Αγκυρας,ή ηταν απο ιδιωτη ή BYB.
Αυτο ισχυει για ολες τις λευκες γατες,και δεν ειναι χαρακτηριστικο της συγκεκριμενης φυλης,καθως δεν ειναι φυσικα ολες οι Αγκυρας λευκες.Υπαρχει ειδικη εξεταση (BAER test) στην οποια υποβαλλονται οι γονεις,κι ετσι καθε σωστος εκτροφεας φροντιζει να εξαλειψει το προβλημα της κωφωσης στις λευκες του γατες.Γνωριζω γατες που ειναι εβδομης γενιας ολολευκες,με γαλαζια ματια,και προερχονται απο επισης ολολευκες με γαλαζια ματια γατες,και δεν εχει εμφανιστει προβλημα κωφωσης σε καμια απο τις προηγουμενες γενιες.Επισης δεν εχω βρει καποια ερευνα που να συνδεει τις λευκες γατες με παραταιρα ματια με την τυφλωση,αν εχεις καποιο σχετικο λινκ θα με ενδιαφερε πολυ.

Οποία καταντια και ξεφτυλα.Φτασαμε στο σημειο να βγαζουμε βολτα με λουρακι τον παπαγαλο.

Καλησπέρα, πριν λίγους μήνες απέκτησα έναν γατούλη. Τον πήρα από ένα petshop όπου μια κοπέλα τον άφησε για χαρισμα. Τον λυπήθηκα μέσα στο γυάλινο κλουβί του και τώρα ζει κύριος στο σπίτι μου!!! Στην αρχή ψώνιζα τα απαραίτητα απο εκεί αλλά πλέον προτιμώ να υποστηρίζω pet shop και κτηνιάτρους που δεν εμπορεύονται ζώα. Γνωρίζει κανείς για την πόλη της Θεσσαλονίκης πού θα μπορούσα να απευθυνθώ ??

Καταλαβαίνεις μάλλον ότι το γατάκι που αγόρασες ήταν Αγκύρας...

Όχι Δημητρούλα δεν είναι Αγκύρας αν και κάπως κοντά έπεσες. Είναι γάτα του Αιγαίου όπως ισχυρίζεται ο γιατρός της και το έχει καταχωρίσει στο βιβλιάριο της.
Θα το ξαναγράψω. Ο λόγος που ο κόσμος εξακολουθεί να αγοράζει τα κατοικίδια από τα petshops είναι γιατί οι περισσότεροι δεν ασχολούνται στο Ιντερνετ η δεν σκέφτονται να κοιτάξουν εκεί. Πρώτη σκέψη που κάνουν όταν αποφασίσουν να πάρουν γατάκι η σκυλάκι είναι να πάνε στο κοντινότερο μαγαζί έχοντας την εντύπωση πως θα είναι πιο υγιές με τα χαρτιά του και τις σφραγίδες του.Πηγαίνουν στα καταστήματα να αγοράσουν το ζωάκι για το παιδάκι τους γιατί δεν είναι ενημερωμένοι με τα φόρουμ. Θα ενημερωθούν αφού παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα στο γάτο είτε από συμπεριφορά είτε από ασθένεια.
Έτσι την πάτησα κι εγώ. Παρ όλο που είμαι χρήστης δεκαετιών του Ιντερνετ ποτέ δεν είχα σκεφτεί να ψάξω στο ιντερνετ για ένα γατάκι ίσως επειδή υιοθέτησα ένα τσογλανάκι αδέσποτο (το ονόμασα Rico) κι όταν μου έβγαζε το λάδι στα δαγκώματα με τα παιχνίδια του και το αντάρτικο πνεύμα που είχε
https://www.mypetz.gr/νέα-γάτα-στο-σπίτι/rico-37624/#post1123991 τότε αποφάσισα να ψάξω στο ιντερνετ με θέμα τις γάτες και βρήκα το φόρουμ αυτό.
Και μέχρι που γράφτηκα στο φόρουμ ποτέ δεν μου πέρασε από το μυαλό ότι δεν πρέπει να αγοράζουμε από τα πετσοπ τα ζωάκια. Εδώ γαλουχήθηκα με την ιδέα αυτή αλλά καταπάτησα αυτό τον κανόνα όταν γνώρισα την Χιονάτη
Σ' ευχαριστώ για τις ευχές σου

Συγνωμη,αλλα αυτο απο που το συμπεραινεις;Η γατα Αγκυρας δεν εχει εκλειψει,υπαρχουν νομιμοτατα εκτροφεια

Πριν περίπου 2 χρόνια ήμουν στην Τουρκία και το έψαξα λίγο για να πάρω και πάλι μια Αγκύρας όπως είχα παλιά, αλλά έμαθα ότι εκεί απαγορεύτηκε η εξαγωγή τους και πλέον το είδος προστατεύεται. Πωλείται μόνο η γάτα VAN. Μετά έψαξα κι εδώ μέσω ίντερνετ σε μεγάλα pet shops και έμαθα ότι δεν φέρνουν πια. Δεν έψαξα μεμονωμένους εκτροφείς, αλλά εκείνοι δεν προμηθεύουν συνήθως τα pet shops κιόλας. Άρα η ευρεία πώληση της ράτσας έχει πλέον σταματήσει. :/:

Αυτο ισχυει για ολες τις λευκες γατες,και δεν ειναι χαρακτηριστικο της συγκεκριμενης φυλης

Δεν αντιλέγω, απλώς τότε είχα διαβάσει αμέτρητα άρθρα για τις Αγκύρας και το είδα εκεί. Δεν ήξερα για τις υπόλοιπες ράτσες και δεν το έγραψα.

Επισης δεν εχω βρει καποια ερευνα που να συνδεει τις λευκες γατες με παραταιρα ματια με την τυφλωση,αν εχεις καποιο σχετικο λινκ θα με ενδιαφερε πολυ.

Επειδή όπως σου είπα το είχα ψάξει παλαιότερα το θέμα, τώρα δεν το έχω πρόχειρο αλλά θα το ξαναβρώ και θα το παραθέσω. Φυσικά δεν τις έκανα εγώ τις έρευνες ούτε και είμαι εκτροφέας ή ειδική στις ράτσες, ό,τι διάβασα από το νετ ξέρω κι εγώ.

Όχι Δημητρούλα δεν είναι Αγκύρας αν και κάπως κοντά έπεσες. Είναι γάτα του Αιγαίου όπως ισχυρίζεται ο γιατρός της και το έχει καταχωρίσει στο βιβλιάριο της.
Θα το ξαναγράψω. Ο λόγος που ο κόσμος εξακολουθεί να αγοράζει τα κατοικίδια από τα petshops είναι γιατί οι περισσότεροι δεν ασχολούνται στο Ιντερνετ η δεν σκέφτονται να κοιτάξουν εκεί. Πρώτη σκέψη που κάνουν όταν αποφασίσουν να πάρουν γατάκι η σκυλάκι είναι να πάνε στο κοντινότερο μαγαζί έχοντας την εντύπωση πως θα είναι πιο υγιές με τα χαρτιά του και τις σφραγίδες του.Πηγαίνουν στα καταστήματα να αγοράσουν το ζωάκι για το παιδάκι τους γιατί δεν είναι ενημερωμένοι με τα φόρουμ. Θα ενημερωθούν αφού παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα στο γάτο είτε από συμπεριφορά είτε από ασθένεια.
Έτσι την πάτησα κι εγώ. Παρ όλο που είμαι χρήστης δεκαετιών του Ιντερνετ ποτέ δεν είχα σκεφτεί να ψάξω στο ιντερνετ για ένα γατάκι ίσως επειδή υιοθέτησα ένα τσογλανάκι αδέσποτο (το ονόμασα Rico) κι όταν μου έβγαζε το λάδι στα δαγκώματα με τα παιχνίδια του και το αντάρτικο πνεύμα που είχε
https://www.mypetz.gr/νέα-γάτα-στο-σπίτι/rico-37624/#post1123991 τότε αποφάσισα να ψάξω στο ιντερνετ με θέμα τις γάτες και βρήκα το φόρουμ αυτό.
Και μέχρι που γράφτηκα στο φόρουμ ποτέ δεν μου πέρασε από το μυαλό ότι δεν πρέπει να αγοράζουμε από τα πετσοπ τα ζωάκια. Εδώ γαλουχήθηκα με την ιδέα αυτή αλλά καταπάτησα αυτό τον κανόνα όταν γνώρισα την Χιονάτη
Σ' ευχαριστώ για τις ευχές σου

Έχεις δίκιο στα παραπάνω. Εγώ το ξέρω καλά. Έχω ένα σκυλάκι ράτσας από pet shop και ένα γατάκι κοινό που υιοθέτησα από την αυλή μου. Και τα δύο τα λατρεύω, φυσικά δεν έχουν καμιά σημασία οι ράτσες! Κι εγώ μισώ τα pet shop που πουλούν ζώα και θα ήθελα να κλείσουν και οι άνθρωποι να μείνουν χωρίς δουλειά στο δρόμο και να ζουν βρώμικοι σε άθλιες συνθήκες για να δουν τη γλύκα. Αλλά αυτό δεν πιστεύω ότι είναι στο χέρι το δικό μας ως πελάτες. Είναι μόνο στο χέρι της πολιτείας να το απαγορεύσει δια νόμου. Μακάρι κάποτε να ξυπνήσουν και να το κάνουν σε όλες τις χώρες, να επιτρέπεται μόνο η λειτουργία εκτροφέων και υπό αυστηρή επιτήρηση. Όποιος θέλει ράτσα, ας την πληρώσει 3 φορές πάνω! Παρ' όλα αυτά, να αναφέρω απλώς ότι το σκυλάκι μας το αγοράσαμε άρρωστο (τα συμπτώματα εμφανίστηκαν 1 εβδομάδα αργότερα) και παλέψαμε πολύ να του σώσουμε τη ζωή. Ευτυχώς τώρα είναι υγιέστατο και θα πω χωρίς υπερβολή ότι είναι το καλύτερο άτομο που έχω γνωρίσει στη ζωή μου. Πώς να μετανιώσω που το αγοράσαμε, αφού αν δεν το είχαμε κάνει ξέρω ποια θα ήταν η κατάληξη; Ευγνωμονώ το Θεό κάθε μέρα που ήμασταν τυχεροί και το πήραμε τότε και εύχομαι την ίδια τύχη στα υπόλοιπα ζωάκια που βρέθηκαν στα δίχτυα αυτών των απάνθρωπων όντων.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back