Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Εννοώ να υπάρξει αφύπνιση Πουπουλίνα μου. Εσύ δηλαδή πιστεύεις ότι όλοι γνωρίζουν για τις συνθήκες αναπαραγωγής και κράτησης αυτών των ζώων;;Ορισμένα πράγματα που εμείς γνωρίζουμε μην τα θεωρούμε δεδομένα και για όλους.
Α..αν εννοούσες αυτό..σαφεστατα και ειμαι υπερ.Εννοειται.Εγω η ιδια,δεν εγραψα προσφατα οτι κανονικα τα πετ δεν επιτρεπεται να πουλανε φαρμακα,αν δεν ΕΧΟΥΝ ΑΔΕΙΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ,και μαλιστα πρεπει να τα δινει ο ιδιος ο κτηνιατρος;Αυτο δυστυχως..ελαχιστοι το γνωριζουν.Και παρα πολλα πετ,πουλανε φαρμακα χωρις να εχουν αυτην την αδεια.Μαλιστα ο γιατρος μου μου ειπε για την συντριπτικη πλειοψηφια.Εγω βεβαια δεν ειμαι σε θεση να γνωριζω ποσοστα,ασε που ποτε δεν εχω ψωνισει απο πετ.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.Ειναι αφανταστα σημαντικο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Louis1
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ενώ,πχ: ενημερώνονται πρώτα καλά καλά ο Louis και μαζί του ο Χ,Ψ,Ω και πηγαίνουν στο «Α ΠΕΤ ΣΟΠ». Εκεί βλέπουν τι γίνεται, ρωτάνε αν έχουν και φάρμακα και πιάνουν δήθεν κουβέντα και για τις άδειες πώλησης, αξιολογούν την εξυπηρέτηση,τις γνώσεις των υπαλλήλων,κτλ Επιστρέφουν και αφού αξιολογήσουν όλα τα παραπάνω ενημερώνουν τους υπόλοιπους!! Σε τελική αν επιθυμούν κοπανάνε και μια καταγγελία που θα έχει μεγαλύτερη διαπραγματευτική ισχύ από ό,τι αν την κοπανούσε ο Louis μόνος του!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
γεωργια33
Νεοφερμένο μέλος
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
γεωργια33
Νεοφερμένο μέλος
γεωργια33
Νεοφερμένο μέλος
mulan1
Εκκολαπτόμενο μέλος
γεωργια33
Νεοφερμένο μέλος
εγω απλως θελω να βοηθησω τα ζωακια!οκ.!καταλαβα!

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Εσυ καρδουλα μου γλυκεια,μιας και εισαι μικρο κοριτσακι ακομα,ουτως ή αλλως δεν θα μπορουσες να κανεις κατι τετοιο.Ομως..μπορεις να κανεις αλλα πραγματα.Να αγαπας τα ζωακια,να ενημερωνεσαι,να τα βοηθας αν και εφοσον μπορεις,και να προτρεπεις και τους αλλους να τα αγαπουν και να τα φροντιζουν.Τις συμμαθητριες σου για παραδειγμα.Ειν αι παρα πολυ σημαντικο αυτο,πιστεψε με.ουφ!!!παραιτουμε!εγω απλως θελω να βοηθησω τα ζωακια!οκ.!καταλαβα!
![]()

γεωργια33
Νεοφερμένο μέλος

goth
Δραστήριο μέλος
Οσο αναφορα για αυτην την ομαδα(για να μη βγω απο το θεμα)το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι και να μην αγοραζουμε απο αυτα τα πετ-σοπ(οπως ειπαν και παραπανω)αλλα και οταν εγω θελω να παρω ενα χαμστερακι(πουμου εχει συμβει αυτο)αν παει να το πιασει βιαια εχω καθε διακαιωμα να του πω ''μην του πιεζεις το ΛΑΙΜΟ!!!''....
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Εγω θα το πω παλι,ο νομος της προσφορας και της ζητησης.Αν δεν αγοραζουμε ζωα απο αυτους..απλα δεν θα τους συμφερει πλεον να τα εχουν,οποτε θα σταματησουν και αυτο το εμποριο.Μεχρι τελικα το κρατος να το απαγορευσει.
Και δεν αγοραζουμε ουτε μπαλακι μεχρι τοτε.
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Για να υπάρξει κάποια αλλαγή σε μια νοοτροπία ή σε μια τόσο γενικευμένη συνήθεια όπως είναι η αγοραπωλησία ζώων στα petshops, θα πρέπει ο καθένας μας να κάνει μια προσπάθεια για αυτό με όποιον τρόπο μπορεί.
Μια μέθοδος πολύ απλή είναι η αποφυγή αγοράς διαφόρων πραγμάτων (και φυσικά ζώων...) από αυτά.
Τα πράγματα στην κοινωνία μας είναι όντως θέμα προσφοράς και ζήτησης, εάν οι καταστηματάρχες δουν ότι η ζήτηση πέφτει, τότε θα αναγκαστούν να αναπροσαρμόσουν καταλλήλως τις προσφερόμενες υπηρεσίες - παροχές.
Με απλά λόγια, όσο οι άνθρωποι αγοράζουν πράγματα από τα συγκεκριμένα καταστήματα, οι ιδιοκτήτες τους δεν πρόκειται να αλλάξουν πολλά πράγματα.
Κι όσο οι άνθρωποι αγοράζουν από αυτά τα καταστήματα ζώα, τότε αυτοί θα συνεχίσουν να τα πωλούν και κυρίως να τα κρατούν στις συνθήκες στις οποίες τα κρατούν και να κάνουν ό,τι κάνουν σε όσα δεν πουλήσουν...
vasilios
Εκκολαπτόμενο μέλος
Τέλος θα σας περιγράψω μια εμπειρία δική μου που ναι αγόρασα ζώο από pet shop........(μην βαράτε)
Πριν 6 χρόνια , γνωστή πολύ γνωστή αλλυσίδα pet shop , μια φορά την εβδομάδα κάνω τα καθιερομένα ψώνια μου (μη συνιδητοποιημένος τότε το ομολογώ). Στο κατάστημα στο ΙΛΙΟΝ .Βλέπω σε ένα κλουβι ένα κατακαημένο τσιουαουα ("άσχημο" πραγματικά) ίσως μπασταρδάκι .Φοβισμένο μέχρι εκεί που δεν παίρνει .Ρωτάω τα σχετικά (όχι για να το αγοάσω) 6 μηνών μου λένε .Την άλλη εβδομάδα βρέθηκα στην Γλυφάδα και πάω πάλι στην αλλυσίδα να ψωνίσω . Μέσα σε ένα κλουβί το ίδιο σκυλάκι , με συμπεριφορά που σου έδειχνε πως το σκυλι κλαίει πραγματικά!!! Ρωτάω πάλι τα σχετικά ,χωρίς να πω πως το έχω δει στο Ιλιον.Μου λένε ότι δεν έχει ζήτηση και ότι είναι 1 έτους και 600€ .Το άλλο σαββάτο πάλι στο ΄διο Pet shop στον Πειραιά αυτή την φορά να μην πολυλογώ το ίδιο σκυλί μόνο που εκεί ήταν 9 μηνών .Από το άγχος είχε χάσει τρίχωμα το καημένο και το είχαν σε προσφορά όπως τα ρούχα στα καλάθια , 300€ .Μπλα μπλα μπλα τους έπεισα άνοιξαν το κλουβί , με τα χίλια ζώρια .Το ζώο σε άθλια κατάσταση , με μάτια να φωνάζουν ΠΑΡΕ ΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ .Άμεσα μίλησα με άνθρωπο που ήξερα πως ήθελε ενα σκυλάκι και με δικά μου έξοδα το αγόρασα.
Έκανα καλά?
ΔΕν το έχω μετανοιώσει !!
Ούτε η θεία μου που της το έκανα δώρο . Η Μπέτυ βέβαια η σκυλίτσα της πείρε 1 ολόκληρο χρόνο να συνέλθει και να έχει συμπεριφορά σκύλου.
Έτσι γίνετε λοιπόν από βιτρίνα σε βιτρίνα και από κτάστημα σε κατάστημα και από χαρτιά αέρας κοπανιστός .Απλά κάποιες φορές μπαίνει το συναίσθημα μπροστά και κυριαρχεί.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Ομως ειναι αλλο πραγμα πιστευω,να βλεπουμε ενα καταταλαιπωρημενο ζωακι,ή καποιο με μια αναπηρια,που ξερουμε οτι μαλλον δεν θα το παρει κανεις.,αλλο πραγμα να παραγγελνουμε γατα περσιας απο πετσοπ αλλο πραγμα να πηγαινουμε και να ζηταμε εμεις οι ιδιοι γατες ρατσας κλπ,και αλλο να αγοραζουμε καταρχην ζωα που δεν θα επρεπε καν να πουλιουνται και να ειναι σε κλουβι.
Επειδη μια φορα στην ζωη μου εχω μπει σε πετ σοπ,δεν ειχα ιδεα οτι πουλιουνται ακομα και σκιουρακια,και νυφιτσες.Απο το ιντερνετ το ειδα και φρικαρα.
Ειμαι κατα της εμποριας ακομα και πουλιων.Δεν υπαρχει χειροτερο πραγμα απο ενα πουλι σε κλουβι.Ειναι ανηθικο πραγματικα.Γενικα οποιοδηποτε ζωο πουλιεται για να ζησει σε κλουβι.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Εχεις δει ντοκιμαντερ που πιανουν τους παπαγαλους και τους μεταφερουν στα κλουβια,για να πουληθουν μετα στα μαγαζια;Ειναι απο τα πιο θλιβερα πραγματα.Αυτη η εικονα.Τοσα πουλια μεσα στα κλουβια να μεταφερονται.Και ολα αυτα γιατι;Για να εχω εγω παπαγαλο σπιτι;
Δεν ειναι αφανταστα εγωκεντρικο να θελουμε ΟΛΑ πια να τα κανουμε κατοικιδια;Ειδικα οσα θα ειναι αναγκασμενα να ζησουν ολη τους τη ζωη σε κλουβι.
Ειναι δυνατον να στερεις απο ενα ζωο που πεταει ψηλα στους αιθερες,αυτην την αισθηση..μονο και μονο για να το χαιρεται ο αλλος σπιτι του;(και για να βγαζουν εκατομυρια καποιοι; )
Και εμενα μου αρεσει υπερβολικα ο γατοπαρδος,αλλα δεν θα τον επαιρνα να τον εχω σε κλουβι σπιτι μου,αν μπορουσα να το κανω.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
πηγη
Βεβαια το κειμενο που εβαλα,αναφερεται στα ελληνικα πουλια.Και μαλλον οχι στα πετ(δεν ξερω αν πουλουν καρδερινες στα πετ,αν ναι..ειναι παρανομο)
Ομως τα ζωα δεν εχουν εθνικοτητα.Κανενα πουλι σε κλουβι.
Σερες..τα καναρινια,ΔΕΝ εχουν δικαιωμα να πετουν;Τα καναρινια ΔΕΝ εχουν δικαιωμα να νιωθουν αυτην την αισθηση;
Ποιος το λεει αυτο;
Τα καναρινια νομιζεις οτι τους αρεσει να ζουν ολη τους την ζωη μεσα στο κλουβι;
Με ποιο δικαιωμα εμεις τους στερουμε το πεταγμα στον ουρανο;Ποιος μας το εδωσε;
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Σερες..τα καναρινια,ΔΕΝ εχουν δικαιωμα να πετουν;Τα καναρινια ΔΕΝ εχουν δικαιωμα να νιωθουν αυτην την αισθηση;
Ποιος το λεει αυτο;
Τα καναρινια νομιζεις οτι τους αρεσει να ζουν ολη τους την ζωη μεσα στο κλουβι;
Με ποιο δικαιωμα εμεις τους στερουμε το πεταγμα στον ουρανο;Ποιος μας το εδωσε;
Μα σου λέω το πρόβλημα το έχουν οι ιδιοκτήτες πουλιών. Όπως υπάρχουν κακοί ιδιοκτήτες γατιών, έτσι υπάρχουν και πτηνών, και δυστυχώς οι κακοί ιδιοκτήτες πουλιών είναι περισσότεροι. Δες ένα άτομο πως έχει τα πτηνά του.
Δεν βλέπω απολύτως κανένα πρόβλημα με αυτά τα πτηνά. Οι σωστοί ιδιοκτήτες τα βγάζουν από το κλουβί τους και τα αφήνουν στο σπίτι ελεύθερα. Τα έχουν όπως τα κουνέλια. Έχουν τα κλουβιά δηλαδή για να τα βάζουν το βράδυ να κοιμούνται και να νιώθουν ασφάλεια.
Με την ίδια λογική και οι γάτες μας είναι φυλακισμένες. Είναι όμως;
Υπάρχουν και καναρίνια σε τέτοια κλουβιά όπου περνούν όλη τους την ζωή εκεί:
Αυτά τα θεωρώ φυλακισμένα.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool