chatte_blanche
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αντιμετωπίζουμε εδώ κ αρκετό καιρό, πρόβλημα με 3 από τους 11 ιδιοκτήτες της πολυκατοικίας μας. Δεν συμφωνούν στο ότι όλοι εμείς οι υπόλοιποι, ταϊζουμε αδέσποτες γατούλες που συχνά μας επισκέπτονται. Σαν τραμπούκοι που είναι, σπάνε τα μπολάκια με το νερό, πετάνε τη ξηρά τροφή που τους βάζουμε, γενικότερα, παίζεται ένα θέατρο του παραλόγου!
Θέλοντας να μάθω τα δικαιώματα μας κ τα δικαιώματα τους, ρωτώντας κτηνιάτρους, διαβάζοντας ανάλογα άρθρα, ψάχνοντας στο ίντερνετ , σκάει σα βόμβα ο νέος νόμος!
Απαγορεύεται η σίτιση κ η συντήρηση αδέσποτων σε πυλωτές πολυκατοικιών κ κοινόχρηστους χώρους, έτσι τουλάχιστον μου είπε μια κτηνίατρος.
Έχει ακούσει κανείς από εσάς γι' αυτόν το νέο νόμο? Ξέρετε αν ισχύει?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Δημήτρης98
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
chatte_blanche
Εκκολαπτόμενο μέλος
Γι' αυτόν το νόμο, σχετικά με τις αγγελίες, το ξέρω κ εγώ! Με τον παραπάνω όμως τι γίνεται? Εύχομαι να μην ισχύει..
nifadoulis
Νεοφερμένο μέλος
Σπασμένα μπολάκια αυτοί; Σπασμένα κεφάλια εγώ (τρόπος του λέγειν, δεν θα καταφύγω στη βία).
Με τίποτα όμως δεν πρόκειται να στερήσω απο τα ζωάκια το φαγητό που μπορώ να τους παρέχω. Έλεος με τη ράτσα μας πια!!!
Νευριάζω γιατί τα ίδια προβλάματα αντιμετώπιζα με τον σπιτονοικοκύρη μου. Μέχρι που του έκανα σαφές πως διαλέγει. Το ενοίκιο που του δίνω ή ένα διαμέρισμα ανοίκιαστο ποιός ξέρει πόσο καιρό.
chatte_blanche
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μωρέ καλά τα λες , μαζί σου κ εγώ! Πρέπει να έχεις γερό στομάχι όμως , όρεξη να 'χεις να τσακώνεσαι!
Γι΄αυτό θέλω να δω αν ισχύει αυτός ο νόμος, γιατί αν ισχύει.. άντε να βγάλεις άκρη αν έχουν κ το νόμο με το μέρος τους.
nifadoulis
Νεοφερμένο μέλος
Αι σιχτίρ κωλοκράτος!!
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Είναι σίγουρο όμως ότι η σίτιση βοηθάει τα αδέσποτα; Ξέρω ότι όσοι ταΐζουν τις πάπιες στα πάρκα (κυρίως με ψωμί) κάνουν πολύ μεγάλο κακό και στις πάπιες αλλά και στο οικοσύστημα. Μήπως τελικά αυτοί που έβγαλαν τον νέο νόμο γνωρίζουν περισσότερα από εμάς; Δεν λέω ότι δεν πρέπει να τα ταΐζουμε και να τα αφήσουμε να λιμοκτονήσουν, απλά ρωτάω αν αυτός ο νόμος έχει κάποια βάση. Άντε οι γάτες θα επιβιώσουν κουτσά στραβά γιατί μπορούν να κυνηγησουν την τροφή τους, οι σκύλοι όμως τι θα απογίνουν αν δεν τους ταΐζει κανεις; Διότι αμφιβάλλω ότι θα φιλοτιμηθεί το κράτος να τα μαζέψει σε καταφύγεια και να τα ταΐζει εκεί

nifadoulis
Νεοφερμένο μέλος
Τί κακό μπορώ να κάνω ταϊζοντας γάτες ή σκύλους; Το μόνο ''κακό'' ίσως που μπορώ να κάνω (όπως το έχω ήδη κάνει στο κήπο μου) είναι να μαζέψω ολόκληρη ζωοπαρέα έξω απο την πόρτα.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω τί γίνεται με τις πάπιες και το οικοσύστημα που λες αλλά αν με ρωτάς αν έχει βάση όλο αυτό με τα αδέσποτα σου λέω πως ΟΧΙ. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ αν ισχύει πραγματικά αυτό είναι πως απλώς θέλουν και καλά να προστατεύσουν και την άλλη πλευρά που δεν θέλει αδέσποτα ζώα στο σπίτι του (ψυλλιάρικα, άρρωστα, άλλες φορές λένε οτι μυρίζουν και άλλα πολλά).
Τί κακό μπορώ να κάνω ταϊζοντας γάτες ή σκύλους; Το μόνο ''κακό'' ίσως που μπορώ να κάνω (όπως το έχω ήδη κάνει στο κήπο μου) είναι να μαζέψω ολόκληρη ζωοπαρέα έξω απο την πόρτα.
Αν το κάνουν για να ικανοποιήσουν την άλλη πλευρά το θεωρώ απαράδεκτο
. Αν όμως έχει κάποια βάση, ότι βοηθάει δηλαδή αυτή η κίνηση ενεργά τα αδέσποτα, θα ήθελα να μάθω περισσότερες λεπτομέρειες για να κρίνω και από μόνη μου. Δεν απευθύνομαι σε εσένα προσωπικά, ρωτάω γενικά αν γνωρίζει κάποιος περισσότερα πάνω σε αυτό 
Δεν ξέρω αν η σύτισση μπορεί να προκαλέσει κάποιο κακό. Θα πω όμως ότι ξέρω για τις πάπιες
Όταν κάποιος ταΐζει τις πάπιες με ψωμί, είναι σαν να τρώνε ζαχαρωτά. Τρώνε μόνο το ψωμί και όχι την τροφή που θα έβρισκαν στην φύση με αποτέλεσμα να μη παίρνουν αρκετές βιταμίνες και άλλα μέταλλα κοκ, να γίνονται υπέρβαρες, να αποκτούν ασθένειες και να γίνονται πιο ευάλωτες με αποτέλεσμα να καταλήγουν πιο εύκολα σε κάποιο στομάχι (άγριου ζώου συνήθως). Επίσης προσελκύουν άλλα ζώα-πτηνά, αυξάνεται ο πληθυσμός τους, μεταδίδονται πιο εύκολα θανατηφόρες ασθένειες και βρίσκουν τραγικό θάνατο. Θα ήθελα πολύ να μάθω με βάση τι, αποφάσισαν να απαγορέψουν το τάισμα των αδέσποτων. Αν ισχύει κάτι ανάλογο με τις πάπιες (το κάνουν δηλαδή για το καλό τους), πάω πάσο, αν όμως η νομοθεσία αυτή δεν βασίζεται πουθενά και την υιοθέτησαν για να μη "λερώνονται" διάφορες επιχειρήσεις και καφετέριες με αδέσποτα, το θεωρώ εντελώς απαράδεκτο. Δεν φτάνει που εξαθλίωσαν την χώρα και τους κατοίκους της, τώρα τα έβαλαν και με τα αδέσποτα;

nifadoulis
Νεοφερμένο μέλος
Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι .....και που είσαι ακόμα..... όλους μας εξοντώνουν σιγά σιγά στα ζώα θα κολλήσουν που είναι και ανυπεράσπιστα;
kiss bill
Δραστήριο μέλος
ντροφιάς σε κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας.
Επιτρέπεται όµως στην πυλωτή, στην ταράτσα, στον α-
κάλυπτο χώρο και στον κήπο εφόσον υφίσταται η οµό-
φωνη απόφαση της γενικής συνέλευσης των ιδιοκτητών.
Παραβιαση του νομου συνεπαγεται προστιμο 300 ευρω.
Αρα μπορεις ελευθερα να ταιζεις στο πεζοδρομιο που ειναι δημοσιος χωρος αλλα πιστευω οτι ο νομος ειναι διατρητος και αφηνει ''παραθυρο'' για τη σιτιση στους κοινοχρηστους χωρους αφου απαγορευει τη διατηρηση και παραμονη και δεν αναφερει πουθενα τη σιτιση.
Ελλαδαρα ολε!
nikkos
Εκκολαπτόμενο μέλος
Θέλει ομόφωνη απόφαση γενικής συνέλευσης των ιδιοκτητών.
Δηλαδή αν δεν υπάρξει ομοφωνία δεν μπορείς να τα ταίζεις κι έχει και πρόστιμο.
Ο νέος νόμος είναι καρμανιόλα για όλα τα ημι-αδέσποτα και τα ζώα αυλής που είναι χιλιάδες γάτες κυρίως, που ζούνε στους δρόμους και σιτίζονται με αυτόν τον τρόπο.
Δυστυχώς, θα οδηγήσει στην εξαθλίωση από τη μία και στην διόγκωση από την άλλη τεράστιους πληθυσμούς γατιών.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Το χειρότερο δε είναι ότι λόγω κρίσης θα επιβάλλονται τα πρόστιμα
Παλαιότερα θα έλεγες "σιγά, με εμένα θα ασχοληθούν τώρα;", τώρα όμως όσο να 'ναι το σκέφτεσαι 
chatte_blanche
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο νομος στο αρθρο 8 παραγραφος 3 γραφει: Απαγορεύεται η διατήρηση και παραµονή ζώων συ-
ντροφιάς σε κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας.
Επιτρέπεται όµως στην πυλωτή, στην ταράτσα, στον α-
κάλυπτο χώρο και στον κήπο εφόσον υφίσταται η οµό-
φωνη απόφαση της γενικής συνέλευσης των ιδιοκτητών.
Παραβιαση του νομου συνεπαγεται προστιμο 300 ευρω.
Αρα μπορεις ελευθερα να ταιζεις στο πεζοδρομιο που ειναι δημοσιος χωρος αλλα πιστευω οτι ο νομος ειναι διατρητος και αφηνει ''παραθυρο'' για τη σιτιση στους κοινοχρηστους χωρους αφου απαγορευει τη διατηρηση και παραμονη και δεν αναφερει πουθενα τη σιτιση.
Ελλαδαρα ολε!
Επιτρέπεται λες στην πυλωτή, στον κήπο κ στον ακάλυπτο χώρο, αλλά με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση των ιδιοκτητών?
Ομόφωνη δε θα είναι σίγουρα, όποτε μιλάμε για παραβίαση του νόμου αυτού, από μέρους μας.
Στο πεζοδρόμιο δε θέλω να τα ταϊζω, γιατί περνούν αυτοκίνητα.
Η κτηνίατρος πάντως, μίλησε για ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΙΤΙΣΗΣ σε αδέσποτα, στους κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας, αλλά κ για απαγόρευση στη διατήρηση κ παραμονή τους στους κοινόχρηστους χώρους. Να μου πεις, εφόσον τα συντηρείς κ παραμένουν στην πολυκατοικία, δεν είναι λογικό κ να τα ταϊζεις? Άντε βγάλε άκρη! Στην περίπτωση μας, συμβαίνουν κ τα δύο όπως κ να ΄χει..
Θα μιλήσω μαζί της σε λίγες μέρες , να μου πει λεπτομέρειες, γιατί κ αυτή δεν ήταν καλά ενημερωμένη, μιας κ είναι καινούργιος αυτός ο νόμος απ'ότι μου είπε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Η παπια δεν εχει καμια σχεση με την γατα Σερες μου.Και στα ζωα του ζωολογικου κηπου δεν επιτρεπεται να τα ταιζουμε εμεις,διοτι τους δινουν διαφορες αηδιες,αλλα ειναι εντελως ασχετο με το θεμα των αδεσποτων.Τα αδεσποτα ΠΡΕΠΕΙ να επιβιωσουν,,και αν δεν υπαρχουν και αυτοι που τα ταιζουν,ειναι απανθρωπο και εγκληματικο και ακρως αντιφιλοζωικο.Καναμε τσιμεντουπολοις,δεν στειρωνουν καποιοι τα ζωα τους,αλλοι τα εγκαταλειπουν,και θα μας απαγορευσουν κιολας να τα ταιζουμε;Εξαλλου το ταισμα στο μεγαλυτερο ποσοστο γινεται με ξηρα τροφη.Που ειναι το προβλημα λοιπον;
Το ταισμα αδεσποτων ΔΕΝ απαγορευεται.Η ΜΟΝΙΜΗ διαμονη στους κοινοχρηστους χωρους απαγορευεται.
Havana
Διάσημο μέλος
μπορείς να κατεβάσεις τον νέο νόμο απο εδώ
και να βρεις πολυ χρησιμες συμβουλές για να μην προκαλεις γειτονες και θετεις σε κινδυνο και τη δική σου εικόνα αλλά και τα ίδια τα ζωάκια που φροντίζεις εδώ επέλεξε το φυλλάδιο cat colonies.
nikkos
Εκκολαπτόμενο μέλος
Είναι σίγουρο όμως ότι η σίτιση βοηθάει τα αδέσποτα; Ξέρω ότι όσοι ταΐζουν τις πάπιες στα πάρκα (κυρίως με ψωμί) κάνουν πολύ μεγάλο κακό και στις πάπιες αλλά και στο οικοσύστημα. Μήπως τελικά αυτοί που έβγαλαν τον νέο νόμο γνωρίζουν περισσότερα από εμάς; Δεν λέω ότι δεν πρέπει να τα ταΐζουμε και να τα αφήσουμε να λιμοκτονήσουν, απλά ρωτάω αν αυτός ο νόμος έχει κάποια βάση. Άντε οι γάτες θα επιβιώσουν κουτσά στραβά γιατί μπορούν να κυνηγησουν την τροφή τους, οι σκύλοι όμως τι θα απογίνουν αν δεν τους ταΐζει κανεις; Διότι αμφιβάλλω ότι θα φιλοτιμηθεί το κράτος να τα μαζέψει σε καταφύγεια και να τα ταΐζει εκεί![]()
Κανεις δεν θα επιβιώσει, γιατί ποιά τροφή να κυνηγήσεις στις τσιμεντουπόλεις???
Ποντίκια στους υπόνομους και να γίνεσαι χαλκομανία στους δρόμους κάτω απο τις ρόδες αυτοκινήτων, ταξί, λεωφορείων κλπ?
Κύρια πηγή θα είναι είναι τα σκουπίδια που οι γάτες μπορούν να αφομοιώσουν ελάχιστες τροφές και οι σκύλοι ευτυχώς γι αυτούς πολλές παραπάνω.
Καταφύγια δημοτικά υπάρχουν ελάχιστα για σκύλους και κανένα για γάτες.
Οι γάτες δεν είναι πάπιες πάντως κι ο νόμος βγήκε για συνθήκες Ελβετίας κλπ. και για εισπρακτικούς λόγους.
kiss bill
Δραστήριο μέλος
Το ταισμα αδεσποτων ΔΕΝ απαγορευεται.Η ΜΟΝΙΜΗ διαμονη στους κοινοχρηστους χωρους απαγορευεται.
Ετσι ακριβως. Ο νομος μιλαει για διατηρηση και παραμονη ζωων και πουθενα δεν αναφερει τη σιτιση. Το να ταιζεις λοιπον γατες δεν ειναι παραπτωμα και κανεις δε μπορει να σου κανει τιποτα.
Πιστευω οτι ο νομοθετης, στη συγκεκριμενη περιπτωση, εστιαζει περισσοτερο στους σκυλους.
Ξερετε, τις περιπτωσεις που δενουν ενα σκυλο στην πυλωτη ή στην ταρατσα και θελει να περιορισει αυτα τα φαινομενα.
chatte_blanche
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μίλησα με την κτηνίατρο ξανά κ μου είπε ότι ισχύουν όσα μου είχε πει. Επέμεινε κ στην απαγόρευση σίτισης.
Χωρίς σχόλια...
nikkos
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ετσι ακριβως. Ο νομος μιλαει για διατηρηση και παραμονη ζωων και πουθενα δεν αναφερει τη σιτιση. Το να ταιζεις λοιπον γατες δεν ειναι παραπτωμα και κανεις δε μπορει να σου κανει τιποτα.
Πιστευω οτι ο νομοθετης, στη συγκεκριμενη περιπτωση, εστιαζει περισσοτερο στους σκυλους.
Ξερετε, τις περιπτωσεις που δενουν ενα σκυλο στην πυλωτη ή στην ταρατσα και θελει να περιορισει αυτα τα φαινομενα.
Τυπικά είναι παράπτωμα ακόμα κι αν οι γάτες που λιάζονται στην αυλή, ταιστούνε από σένα, είναι τάισμα αδέσποτων σε κοινόχρηστο χώρο και πολύ περισσότερο αν τους έχεις και πιατάκια, αφού μπορεί να θεωρηθεί διατήρηση αδέσποτου.
Ο νομοθέτης δεν κάνει καμία διάκριση σ΄αυτό το σημείο για το τι θεωρεί αδέσποτο.
Ο σκύλος που φέρει λουρί κι είναι δεμένος, δεν θεωρείται αδέσποτο, αλλά δεσποζόμενο, άντε να γίνει κάτι για έκθεση , κακομεταχείρηση δεσποζόμενου.
Τελος πάντων, τα πράγματα μέχρι να αρχίσουν να γίνονται δικαστήρια, για να δούμε πως θα εφαρμόσουν αυτό το νόμο, είναι πάρα πολύ μπερδεμένα, αφού χωράνε πολλές επεξηγήσεις.

χαχαχαχαχα τι να λέμε τώρα ρε παιδιά??

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 9 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool