είμαι νέα στο φόρουμ και το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον και αξιαγάπητο για μας τους λάτρεις της αγαπημένης felis! Συγχαρητήρια στους δημιουργούς του! Πιστέυω ότι μας διευκολύνει όλους σε πολλά ζητήματα και ερωτήματα σχετικά με τους μικρούς αίλουρους φίλους μας!!

Θα ήθελα τη βοήθεια σας, παρακαλώ όσων γνωρίζετε για το θέμα, όσον αφορά την εισαγωγή early generation γατών στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα γνωρίζει κανείς αν επιτρέπεται η εισαγωγή F1, F2, F3 γατών βεγγάλης στη χώρα μας και αν υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις για την εισαγωγή τους; Γνωρίζω ότι η γάτα αυτή εκτρέφεται στην Ευρώπη και δεν υπάρχει πρόβλημα εισαγωγής της στις λοιπές χώρες της Ε.Ε. Ο πρόγονος αυτής της γάτας, η ALC(έιδος αγριόγατας) ανήκει στη σύμβαση CITES και ενδεχομένως χρειάζονται προϋποθέσεις για την εισαγωγή της, που δεν είναι της παρούσης. Οι γάτες όμως(υβρίδια) επόμενων γενεών (διασταυρωμένων με οικόσιτες) δεν ανήκουν επίσημα στο CITES και θεωρητικά περνούν ελεύθερα τα σύνορα.
Πρόσφατα επικοινώνησα με το υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης, τμήμα άγριων ζώων και τη διεύθυνση δασών αλλά οι πληροφορίες τους ήταν ελλειπείς, και αφού με παρέπεμψαν στη διέυθυνση κτηνιατρικής της περιοχής μου, οι οποίοι πάλι δεν ήξεραν , κατέληξα πάλι στα ίδια τηλέφωνα και μιλησα με το ίδιο προσωπικό που μίλησα και στην αρχή(έκλεισα έναν κύκλο), το οποίο και τελικά μου απάντησε ενα ξερό όχι, χωρίς εξηγήσεις. Το αξιοθαύμαστο στην όλη έρευνα μου είναι ότι οι υπάλληλοι έμειναν έκπληκτοι γιατί πρώτη φορά τους ζητήθηκε εισαγωγή υβριδίου αγριόγατας, όπως μου είπαν!!!!!!

Έχει κανείς από σας ποτέ εισάγει τέτοια γάτα και αν όχι υπάρχει κανείς που να γνωρίζει τι συμβαίνει πραγματικά σε αυτές τις περιπτώσεις;
Σας ευχαριστώ πολύ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
marina289
Περιβόητο μέλος
Γεια σε όλους και όλες,
είμαι νέα στο φόρουμ και το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον και αξιαγάπητο για μας τους λάτρεις της αγαπημένης felis! Συγχαρητήρια στους δημιουργούς του! Πιστέυω ότι μας διευκολύνει όλους σε πολλά ζητήματα και ερωτήματα σχετικά με τους μικρούς αίλουρους φίλους μας!!
Θα ήθελα τη βοήθεια σας, παρακαλώ όσων γνωρίζετε για το θέμα, όσον αφορά την εισαγωγή early generation γατών στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα γνωρίζει κανείς αν επιτρέπεται η εισαγωγή F1, F2, F3 γατών βεγγάλης στη χώρα μας και αν υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις για την εισαγωγή τους; Γνωρίζω ότι η γάτα αυτή εκτρέφεται στην Ευρώπη και δεν υπάρχει πρόβλημα εισαγωγής της στις λοιπές χώρες της Ε.Ε. Ο πρόγονος αυτής της γάτας, η ALC(έιδος αγριόγατας) ανήκει στη σύμβαση CITES και ενδεχομένως χρειάζονται προϋποθέσεις για την εισαγωγή της, που δεν είναι της παρούσης. Οι γάτες όμως(υβρίδια) επόμενων γενεών (διασταυρωμένων με οικόσιτες) δεν ανήκουν επίσημα στο CITES και θεωρητικά περνούν ελεύθερα τα σύνορα.
Πρόσφατα επικοινώνησα με το υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης, τμήμα άγριων ζώων και τη διεύθυνση δασών αλλά οι πληροφορίες τους ήταν ελλειπείς, και αφού με παρέπεμψαν στη διέυθυνση κτηνιατρικής της περιοχής μου, οι οποίοι πάλι δεν ήξεραν , κατέληξα πάλι στα ίδια τηλέφωνα και μιλησα με το ίδιο προσωπικό που μίλησα και στην αρχή(έκλεισα έναν κύκλο), το οποίο και τελικά μου απάντησε ενα ξερό όχι, χωρίς εξηγήσεις. Το αξιοθαύμαστο στην όλη έρευνα μου είναι ότι οι υπάλληλοι έμειναν έκπληκτοι γιατί πρώτη φορά τους ζητήθηκε εισαγωγή υβριδίου αγριόγατας, όπως μου είπαν!!!!!!
Έχει κανείς από σας ποτέ εισάγει τέτοια γάτα και αν όχι υπάρχει κανείς που να γνωρίζει τι συμβαίνει πραγματικά σε αυτές τις περιπτώσεις;
Σας ευχαριστώ πολύ.
![]()

sorry αλλά με έχεις ψαρώσει!!!!

Είσαι πολύ ψαγμένη!...
και εννοείται ότι δεν έχω απάντηση για την απορία σου,
αντιθέτως
απ'ότι φαίνεται εσύ μπορείς να λύσεις πολλές δικές μας!!!Καλώς ήρθες!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Θα πρεπει να επικοινωνησεις ξανα με το υπουργειο αγροτικης αναπτυξης και να τους πιεσεις.Μην περιμενεις να ξερουν,εμενα ουτε καν κοιταξαν τι ειχα μεσα στο κλουβι οταν εφερα τα νορβηγακια μου.Πιεσε τους,τι παει να πει πρωτη φορα τους ρωτανε,να ψαξουν και να μαθουν.
mrniceguy
Εκκολαπτόμενο μέλος
Kαλησπερα!
Θα πρεπει να επικοινωνησεις ξανα με το υπουργειο αγροτικης αναπτυξης και να τους πιεσεις.Μην περιμενεις να ξερουν,εμενα ουτε καν κοιταξαν τι ειχα μεσα στο κλουβι οταν εφερα τα νορβηγακια μου.Πιεσε τους,τι παει να πει πρωτη φορα τους ρωτανε,να ψαξουν και να μαθουν.
και εσυ περιμενεις οτι θα ψαξουν για να μαθουν εαν τους πιεσεις?

moukelis
Επιφανές μέλος
Οσο για το ψαγμένη, ναι το εχω ψάξει πάρα πολύ το θέμα διότι είναι μια γάτα που κοστίζει και αν μη τι άλλο το θέλω τόσο πολύ που είμαι ικανή να το ψάξω μέχρι τέλους. Πάντως οι τύποι στο υπουργείο είναι άσχετοι γενικώς και λυπάμαι που το επιβεβαιώνω και από μια "γάτα"...
Ναι θα ξανατηλεφωνήσω στο υπουργείο στη συγκεκριμένη κυρία που έχω ήδη μιλήσει από την οποία εξαρτάται αν θα μπορεσω να λάβω το γατάκι μου....να καταλάβω πού στηρίζεται το όχι..γιατί άλλο υπό προυποθέσεις που είναι σεβαστό και άλλο ΟΧΙ.-
Μια Αγγλίδα εκτροφέας μου είπε ότι δεν ανήκει στη σύμβαση...άλλους νόμους έχουμε εδώ;;
Αν οποιοσδήποτε άλλος ξέρει παρακαλώ ας απαντήσει

moukelis
Επιφανές μέλος
Σκεφτεσαι να ασχοληθεις με την εκτροφη,ή απλα σου αρεσουν τα bengal?
Θα ήταν όμορφο να ξεκινήσω εκτροφή με αυτά τα ζώα, όμως η εκτροφή των F1, F2 γενικά είναι πολύ δύσκολη καθότι τα αρσενικά είναι στις περισσότερες περιπτώσεις στείρα και εκτός αυτού είναι δύσκολα ζώα (έχουν επιρροή από τον άγριο τύπο) στο ζευγάρωμα και στη φροντίδα (για να πεις οτι ξεκινάς, χρειάζεσαι ήδη εμπειρία από εκτροφή γάτας). Εξάλλου δεν υπάρχει χρόνος για μένα....ίσως κάποτε

Το άλλο θέμα που προκύπτει είναι ότι στη χώρα μας οι άνθρωποι που εκτρέφουν γάτες Βεγγάλης (SBT's) μετρούνται στα δάκτυλα της μιας παλάμης (εγώ γνωρίζω δύο), χρεώνουν τις γάτες πολύ ακριβά και το αγοραστικό κοινό είναι πολύ μικρό. Πόσο μάλλον το να εκτρέψει κανείς early generation, που αν καταφέρει μετά από τρελή υπομονή να έχει litters θα χρεώνει τα γατάκια του 3-4 φορές πιο ψηλά από ένα SBT. Υπό αυτά τα δεδομένα, αγοράζει κανείς early generation γατιά από το εξωτερικό σε χαμηλότερη τιμή (μαζί με τα πιστοποιητικά υγείας και τα μεταφορικά + τελωνείο) και πιστέψτε με υπάρχουν αρκετοί έξω εως πολλοί...απλά θέλει πολύ ψάξιμο, πολλή υπομονή και αρκετά καλά νεύρα για να καταφέρει νόμιμα κανείς να τα εισάγει στη χώρα του παραλόγου, του παρανόμου και της φοροδιαφυγής- το τελευταίο άσχετο με τη κουβέντα..λολ (νομίζω ότι παράνομα μπορεί να είναι και πιο εύκολο έτσι που έχουν γίνει τα πράματα...
)Ευχαριστώ.
moukelis
Επιφανές μέλος
Ελπιζω να τα καταφερεις και να φερεις το "γατακι" σου στην Ελλαδα.Οταν ερθει με το καλο βαλε μας καμια φωτο του να χαζεψουμε κι εμεις.Καλη τυχη.

Υ.Γ.Οσο για τη χωρα του παραλογου,να φανταστεις οταν εφερα τα νορβηγακια μου λογω λαθους σημειωσης υπαλληλου,ηθελαν να τα περασω τελωνειο.
Γνώρισα τον ένα εκτροφέα κι εγώ στην έκθεση της Αθήνας, αφού για αυτο ανέβηκα, ήθελα να δω τι συμμετοχή έχει η βεγγάλη στην Ελλαδα...απογοητευτική συμμετοχή και πολύ ακριβότερα από όσο νόμιζα κι εγώ η ίδια...που όπως είπες κι εσύ μετά από σχετική έρευνα μου, προγενέστερα και όχι επί τούτου,σε χώρες όπως Ιταλία, Αγγλία,Γερμανία, Τσεχία, Βέλγιο, Αμερική, Καναδά και Μαλαισία οι τιμές για μια απλη γάτα Βεγγάλης F4 γενεάς και κάτω (εως F8 είναι αρκετά προσιτή...κακώς για μας εδώ γιατί έτσι ο κόσμος δε θα γνωρίσει αυτά τα πανέμορφα ημιάγρια ζώα!!!
moukelis
Επιφανές μέλος
Κριμα παντως γιατι οντως ειναι πολυ ξεχωριστες γατες και εντυπωσιακες,σιγουρα πολλοι θα ηθελαν να αποκτησουν μια.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
goth
Δραστήριο μέλος
!!!!Εχω μεινει με το στομα ανοιχτο
,που βρηκες αυτο το ειδος γατας???????Εγω δεν εχω κανει ποτε εισαγωγη τετοιου ειδους......
!Ελπιζω ομως να παρεις μια τετοια γατα
και να μας λες για αυτν ολη την μερα
...α!και να μας ανεβαζεις φωτος για καθε κινηση της
!!!!!!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
sakura chan ξέρω τις τιμές στους στον Καναδά απλώς δε στέλνουν έυκολα Ευρώπη....αποφεύγουν το shipping και τη χαρτούρα ενδεχομένως.Και γιατί να το κάνουν αφού έχουν κι εκεί ένα κάρο αγοραστες??Μερικοί δε μου απάντησαν καν στο mail...Στη θέση τους δε θα ασχολιόμουν να στείλω γάτα στην άλλη όχθη του Ατλαντικού αφού θα είχα προσφορές από τη χώρα μου...
Όποιος έχει γερό πορτοφόλι και ενδιαφέρεται να ψάξει αυτό το δύσκολο είδος των early generation ας μου στείλει μήπως τον βοηθήσω στο ψάξιμο. Οι F1 savvanah που λέει η sakura-chan είναι μια άλλη διαφορετική ιστορία και κοστίζουν ΑΡΚΕΤΑ παραπάνω από τις αντίστοιχες πρώιμης γενιάς της Βεγγάλης.(μιλάμε για τετραψήφια νούμερα πλέον, εδιδική φροντίδα και εκπαίδευση...) Γενικώς αυτά τα έιδη γατών παρότι είναι τρομερά πιστά σαν σκυλιά, λατρεύουν το νερό και το αφεντικό τους
, μπορεί όμως να είναι τρομερά ντροπαλά και μοναχικά πλάσματα τόσο ώστε να δείχνουν ακοινώνητα. Θέλουν ιδιαίτερη φροντίδα, αρκετά διαφορετική από το μοτίβο της οικόσιτης που όλοι ξέρουμε. Ωστόσο, η επιθετικότητα, η δυστροπία που κατά καιρούς υποστηρίζεται, θεωρώ ότι είναι μύθος. Απλώς είναι πολύ ευαίσθητα.... Μια πιο εξευγενισμένη μορφή τους για σπίτι είναι τα γατάκια Βεγγάλης, με λιγότερο ποσοστό άγριου αίματος και περισσότερο ανοιχτό χαρακτήρα. Τέλος να προσθέσω ότι ναι μεν ισχύουν αυτά σε γενικές γραμμές, όμως κανείς πρέπει να το δει και πιο ειδικά και στη κάθε γάτα ξεχωριστά..γιατί πολλά πράματα βγαίνουν από τον κανόνα...όπως και στη ζωή γενικότερα
!τα λατρεύω αυτά τα ζώα, δε φαίνεται?

YNL
Πολύ δραστήριο μέλος
Γνωρίζω ότι η γάτα αυτή εκτρέφεται στην Ευρώπη και δεν υπάρχει πρόβλημα εισαγωγής της στις λοιπές χώρες της Ε.Ε.
![]()
Απλή σκέψης. Όταν δεν υπάρχει πρόβλημα εισαγωγής του ζώου σε μια ευρωπαϊκή χώρα τότε αν πχ το φέρεις από την Γαλλία ποιος θα σου κάνει έλεγχο στο Ελ Βενιζέλος αφού ανήκει στην συμφωνία Σεγκεν? Το ταξίδι μεταξύ των χωρών της συμφωνίας αυτής θεωρείται εσωτερική πτήση σαν να λέμε Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Αν πχ φέρεις ένα ηλεκτρονικό από την Αμερική και το πρώτο αεροδρόμιο εισαγωγής είναι μια χώρα της συμφωνίας Σέγκεν θα πληρώσεις εκεί κάθε δασμό κι εφορία και μετά όταν θα έλθεις στην Ελλάδα δεν σε ελέγχει κανένας. Υπάρχει εξαίρεσης για τα ζώα? Δεν νομίζω.

moukelis
Επιφανές μέλος
YNL
Πολύ δραστήριο μέλος
moukelis
Επιφανές μέλος
yusaku
Νεοφερμένο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool