Επιτρέπονται οι γάτες early generation στην Ελλάδα;

Το αντίτιμο δεν είναι ίδιο για όλα τα γατάκια, καθώς δεν είναι όλα τα γατάκια μιας γέννας ίδια. Δεν πας στο σουπερ μαρκετ για τσίχλες, για να ρωτήσεις πόσο πάει το κουτάκι. :P Εξαρτάται πάντα από τα χαρακτηριστικά που θα εκφραστούν στο φαινότυπο της γάτας, αν θα είναι δηλαδή pet ή show ή breed quality.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γάτες βεγγάληηηηηηηηηης :inlove:

Εχω φάει αρκετές ώρες να τις χαζεύω στα site εκτροφέων του εξωτερικού. Πανέεεεεμορφες!

Δεν ξέρω να σε βοηθήσω αλλά έχω μια εμπειρία με τα υπουργεία, τα τηλέφωνα που πάνε κύκλο και το "δεν το έχουμε ξανακάνει εντάξει πρέπει να είναι". Ο κάθε άσχετος λέει ότι του κατέβει αναλόγως πως ξύπνησε το πρωί. Και αύριο ο ίδιος υπάλληλος θα σου πει άλλα. Ακόμα γελάω με τον υπάλληλο του υπουργείου που μου είπε "Ναι, περνάει το αεροδρόμιο. Εχουμε την διάταξη στο site του υπουργείου στα ελληνικά βέβαια αλλά δεν είναι δυνατόν στην Ελβετία να αγνοούν τις διατάξεις της Ελλάδας" Κι όμως βρέθηκα να ΜΗΝ περνάω αεροδρόμιο. Τώρα γελάω βέβαια αλλά τότε δεν ήταν καθόλου αστείο. Όλα είναι "εντάξει" με μερικούς μέχρι να τα κάνεις. Τότε θυμούνται. Οτι μπορείς γραμμένο, τυπωμένο και κατα προτίμηση σφραγισμένο. Πάντως τα πάντα μπορείς να κάνεις αν έχει υπομονή και πάντα βρίσκεται λύση :)

Καλή τύχη :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

χεχε... ευχαριστώ Miss Kitty για την απάντηση. Σίγουρα έχεις δίκαιο σ' αυτό που λες, αλλά το ρώτησα μια και είμαι γενικά άσχετος όσον αφορά τις τιμές ως γνήσιος υποστηρικτής των felix adespotius catus :P.
Αλλά όπως νομίζω όλοι εδώ πέρα έτσι κι εγώ δεν μπορώ παρά να θαυμάζω κάποιες γάτες ράτσας. Και μια και ακούω οι πανέμορφες Βεγγάλης είναι ιδιαίτερα ακριβές μου δημιουργήθηκε η απορία. :)

Σύμφωνα λοιπόν με ένα άρθρο που βρήκα, για να μη μείνεις και με την απορία :P, οι γατούλες Βεγγάλης πωλούνται από 970 έως και 4.000 δολάρια, ενώ το πιο μεγάλο αντίτιμο που δόθηκε ποτέ για μια γάτα ήταν το 1998, για μια second generation Bengal και το ποσό ήταν 42.000 δολάρια, όπου μπήκε και στο βιβλίο με τα ρεκόρ Guiness.

Σε αντίθεση με τον αρθρογράφο βέβαια, εγώ δε θα έπαιρνα ποτέ μια lexus αντί ενός τέτοιου πλάσματος. Το τελευταίο που σε απασχολεί όταν τελικά πάρεις το γατάκι σου είναι το πόσα χρήματα έδωσες. :) Το βλέπεις σαν ένα συμβολικό ποσό που έδωσες στον εκτροφέα, ένα ευχαριστώ που μεγάλωσε το γατάκι σου και στο εμπιστεύεται.

Aννα παντως αυτες οι τιμες,εννοειται οχι 4000 δολλαρια που και στις Βεγγαλης θα τα δωσει καποιος για μια δευτερης γενιας,οχι για μια γατουλα που θα εχει ως κατοικιδιο,παιζουν σε ολες τις φυλες.Την τελευταια φορα που εψαχνα για κοριτσακι ειχα βρει μια μικρουλα με 2000 ευρω.Ο καθενας βεβαια ο,τι νομιζει κανει,κι εγω θα τα εδινα για τη μικρη που σου ειπα,αν δεν υπηρχε θεμα με την υγεια της.

Για Βεγγάλης με ρώτησε ο yosaku, γι' αυτό απάντησα. :P Φυσικά και υπάρχουν παντού, φυσικά κι αν ερωτευθείς ένα μικρό και έχεις, θα τα δώσεις. Δεν αναφερόμουν αποκλειστικά σε αυτή τη ράτσα στο δεύτερο χωρίο του post μου. :)

Ενταξει λοιπον,δεν εχω καμία ένσταση με το δευτερο χωρίο της αναρτησης σου.:P
Ψωνια περσογονεις...μας περνιουνται για λογιοι επειδη εχουν δυο ποντους τριχα παραπανω.:P

2; :pfff:

Μόνο 2 νομίζεις; Άντε μη βγάλω τη μεζούρα τώρα.:P

Πιφ,τριχες...:P

Εχω κανει εισαγωγη savannah στην Ευρωπη απο Αμερικη. Θελει ειδικα χαρτια CITES και ειναι ακριβο και το εισητηριο και το ποσο του εκτελωνισμου, οποτε ανεβαινει η τιμη. Απο χωρα της Ευρωπης δεν χρειαζεται ουτε CITES ουτε πληρωνεις φορους, εχει αλλαξει ομως προσφατα (2015) η νομοθεσια και δεν πετουν ασυνοδευτα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back