^Dark Angel^
Πολύ δραστήριο μέλος

<<Η αληθεια για τα puppy mills>>
Ολοι καποτε θελησαμε να εχουμε στη ζωη μας για συντροφια ενα ζωακι.Οι περισσοτεροι σιγουρα ηθελαν να εχουν ενα σκυλακι η' ενα γατακι στο σπιτι τους.Ετσι,καποια μερα ενω περναγαμε τυχαια απο καποιο πετ-σοπ και ειδαμε στη βιτρινα αυτα τα γλυκουλια ζωακια,μολις λιγα ευρω μας χωριζουν απο το να γινει δικια μας αυτη η ψυχουλα,πηραμε την μεγαλη αποφαση,να του δωσουμε ενα σπιτι.Αξιζουν ομως αυτα τα λεφτα στη βουληση μας να δωσουμε σε αυτο το ζωακι ενα σπιτι????
ΟΧΙ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ.
Αγοραζοντας ενα ζωακι απο πετ-σοπ δεν βοηθαμε στη σωτηρια του,απλα αυξανουμε τη ζητηση του,με επακολουθο τη μαζικη αναπαραγωγη ολο και περισσωτερων κουταβιων στα <<puppy mills>>.Kαμια νομοθεσια δεν μπορει να τα βοηθησει.Το μονο που μπορουμε να κανουμε εμεις ειναι να ενημερωθουμε σωστα και να κινητοποιηθουμε με καποιο τροπο ετσι ωστε να σταματησει αυτο το απανθρωπο θεμα.
Οσο σκληρο και αν φαινεται,πρεπει να σταματησουμε να αγοραζουμε ζωακια απο πετ-σοπ.Τα ζωακια ρατσας πληρωνουν το τιμημα της ανθρωπινης αλαζονειας και του ανθρωπινου κομπλεξισμου ο οποιος μας κανει να νιωθουμε πολυ καλυτεροι επειδη απλα εχουμε ενα καθοραιμο.Αν θελουμε να δωσουμε σπιτι σε ενα ζωακι,μπορουμε να υιοθετησουμε ενα αδεσποτο ζωακι.Τα αδεσποτα μπορουμε να τα βρουμε ευκολα (ειδικα στη χωρα μας).Βρισκονται στο δρομο,στην επιστροφη μας απο το σχολειο.Τα αδεσποτα δεν κινδυνευουν απο την ανθρωπινη εμπορευματοποιηση,προσφερονται δωρεαν και μας στολιζουν τη ζωη.Ετσι απλα.
Τι ειναι ο ορος <<puppy mills>>(<<kitten mills>> αντοιστιχος ορος για τα γατακια)???
Ο ορος <<puppy mills>>αναφερεται στη μαζικη αναπαραγωγη κουταβιων(και γατιων),τα οποια πωλουνται σε πετ-σοπς σε ολοκληρο τον κοσμο,με σκοπο μονο το κερδος.Αυτα τα ζωακια φευγουν απο τη μητερα τους σε πολυ μικροτερη ηλικια απο οτι πρεπει κανονικα.Επισης,δεν εχουν κανει τις απαραιτητες εξετασεις ετσι ωστε να ξερουμε οτι ειναι υγιεις.Εχουν αναφερθει πολλες φορες οτι ζωα καθοροαιμα απο πετ-σοπς με γνησια χαρτια,επασχαν απο διαφορες αρρωστιες η' πεθαιναν λιγες μερες μετα στο νεο τους σπιτι.
Γεγονοτα:
-Χιλιαδες κουταβια μεγαλωνουν στηβαγμενα σε κλουβια καθε χρονο σε <<φαρμες>> ζωων,με σκοπο το κερδος.
-Τα <<puppy mills>>ειναι γνωστα για τις απανθρωπες συνθηκες διαβιωσης των ζωων και την αδιακοπη παραγωγη αρρωστων ζωων.
-Τα σκυλακια στα <<puppy mills>> εχουν δερματολογικα προβληματα π.χ ερεθισμενο δερμα.Επισης,δεν εχουν υγιειοι δοντια(τα περισσοτερα σκυλακια εχουν σαπισμενα δοντια.) και η οραση τους ειναι ελλιπης.
-Τα ζωα κρατουνται σε μικρα συρματινα κλουβια σε ολη σχεδον τη διαρκεια ζωης τους στα οποια στεγαζονται υπεραριθμα ζωα,χωρις να εχουν πρωσοπικο χωρο.Επισης,δεν εχουν βγει σχεδον ποτε εξω απο αυτα.
-Πολλα απο τα ζωα πληγωνονται κατα τη διαρκεια καβγαδων αλλα και κατα την προσπαθεια διαφυγης τους.
-Τα σκυλια το χειμωνα παγωνουν και το καλοκαιρι <<ψηνονται>> κυριολεκτικα,μιας και τα κλουβια δεν βρισκονται σε προστατευομενο χωρο.
-Οι ιδιοκτητες των <<puppy mills>> αυξανουν τα κερδη τους μιας και δεν ξοδευουν χρηματα για την κτηνιατρικη περιλθαψη των ζωων,τη διατροφη τους και τη διαμονη τους.
-Η τροφη των ζωων συνηθως προερχεται απο ληγμενες παρτιδες τροφων,ετσι τα ζωα στερουνται πολλες θρεπτικες ουσιες με αποτελεσμα να εχουν προβληματα υγειας απο πολυ μικρη ηλικια.
-Για να μην γινονται καταγγελιες απο ευσυνειδητους ανθρωπους,τοποθετουν μεταλλικες ραβδους στους λαιμους των σκυλιων σπαζοντας ετσι τις φωνητικες χορδες τους.
-Τα θηλυκα σκυλια,γεννουν συνεχομενα απο τον 1ο τους οιστρο μεχρι περιπου την ηλικια των 6 ετων.Μετα μην μποροντας να <<παραγουν>>,θανατωνονται με πυροβολισμο η' λιθοβολισμο.Αλλες φορες θελοντας να αυξησουν περισσοτερο το κερδος τους,τα πουλανε σε εργαστηρια ως πειραματοζωα.Αλλες φορες παλι,απλως τα αφηνουν να πεθανουν απο την πεινα.
-Πολλα πετ-σοπς εμπορευονται ζωα απο τα <<puppy mills>>,και ισχυριζονται στους πελατες τους οτι προερχονται απο τοπικους εκτροφεις.Τα ζωα αυτα εχουν πλαστα χαρτια καθαροαιμιας.
-Η παραμονη των ζωων στα πετ-σοπς,ειναι επιπονη για αυτα.Ενα κουταβι μπορει να μεινει μεχρι 7 μηνες σε γυαλινο κλουβι η' ακομα και ενα χρονο.Με αποτελεσμα να μην μπορει να κουνηθει,να ενεργηθει σωστα.Ολα αυτα παιζουν σημαντικο ρολο στην υγεια και στο χαρακτηρα του.
Μετα απο αυτη τη συντομη ενημερωση,πρεπει να ξανασκεφτητε την αποφαση σας.Αν επιμενεται ομως παλι για ενα καθαροαιμο καλο θα ηταν να το υιοθετησετε μονο απο καποιον υπευθηνο εκτροφεα.Αν παλι ζητατε μονο ενα φιλαρακι,μπορειτε να υιοθετησετε ενα απο τα χιλιαδες αδεσποτα που περιμενουν να σας δειξουν την αγαπη τους.
Στηριξτε τα!Πειτε οχι στα πετ-σοπς!
Ακολουθει καταλογος εταιρειων που κανουν πειραματα σε ζωα:
Avon Cosmetics
Johnson & Johnson
The Body Shop
L'Oreal
Lancome
Chanel
Christian Dior
Colgate
Palmolive
Estee Lauder
Garnier
Clinique
Lever
Mερικα παραδειγματα των τεστ σε ζωα:
Τεστ ευαισθησιας ματιων
Συνηθως σε αυτο το τεστ,ριχνουν στα ματια των ζωων,τα οποια κρατουνται ανοιχτα,καποιες τοξικες ουσιες.Τα ζωα στο τελος τυφλωνονται.Οταν το πειραμα ολοκληρωθει τα ζωα ειναι πλεον αχρειαστα και θανατονωνται η' σε καποιες περιπτωσεις χρησιμοποιουνται σε αλλα τεστ.
Δερματολογικα Τεστ
Τα ζωα ακινητοποιουνται,τα ξυριζουν σε καποια σημεια και μετα ριχνουν τις πειραματικες ουσιες οι οποιες ειναι καυστικες.Αφηνωνται μεχρι να διαπιστωσουν σε ποσο χρονικο διαστημα θα διαβρωθει το δερμα τους.
Τεστ θανατηφορας δοσης
Στα ζωα χορηγουνται διαφορες ουσιες και φαρμακα σε μεγαλες ποσοτητες,μεχρι το ζωο να πεθανει.Ετσι διαπιστωνουν τα επιτρεπομενα ορια καταναλωσης μιας ουσιας.
Ολα αυτα τα πειραματα προκαλουν αιμοραγια συνηθως απο τη μυτη-το στομα-τα ματια,παραλυση,εμετο,διαρροια,ακομα και θανατο.
Διαλεξα αυτο το θεμα για την εργασια μου ετσι ωστε οι συνομιληκοι μου να καταλαβουν τι παιρναει μια ψυχη μεχρι να ερθει στα χερια μας.Γνωριζω πολλα παιδια τα οποια αγορασαν κουταβι απο πετ-σοπ (χωρις να ξερουν απο που προερχεται)μονο και μονο επειδη ειναι ρατσας η' γιατι τους αρεσε.Οι γονεις αυτων των παιδιων νομιζαν οτι τα αδεσποτα ειναι γεματα αρρωστειες και τα καθαροαιμα του πετ-σοπ ειναι υγιεστατα,γι'αυτο το λογο προτιμουσαν τα πετ-σοπς.Ομως αυτη η αντιληψη ειναι λανθασμενη.Μετα απο αυτη την ενημερωση σχεδον ολα τα παιδια του τμηματος μου ειχαν μεινει αφωνα με αυτα που ακουσαν.Οσο ασχημα ομως και αν ηταν αυτα,οσο θλιβερα και αν ηταν,ειναι η πραγματικοτητα,την οποια ελαχιστοι ισως γνωριζουμε.Τωρα πια πιστευω οτι κατανοησαν την πραγματικοτητα και εγιναν πιο ευσυνηδητοι ανθρωποι.Η ενημερωση παντα βοηθαει,θελει ομως να εχεις θεληση ετσι ωστε να την αποδεχτεις.ΠΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΕΤ-ΣΟΠ.ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΖΩΩΝ.ΠΕΙΤΕ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΕΝΟΣ ΑΔΕΣΠΟΤΟΥ Η' ΕΝΟΣ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟΥ ΑΠΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΕΚΤΡΟΦΕΑ.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
^Dark Angel^
Πολύ δραστήριο μέλος
Αυτα που εγραψα ειμαι σιγουρη οτι μερικοι τα γνωριζετε,αλλα δυστυχως εμεινα εκπληκτη με το ποσα ατομα δεν ηξεραν αυτα τα πραγματα.Συγνωμη,αν σας κουραζω,με κατι που ηδη μπορει να γνωριζετε..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Νηρηιδα
Πολύ δραστήριο μέλος

η ιδια η εκθεση ειναι τρομερη!Μπραβο σου! Μου αρεσε ο προλογος σου και ποσο ωραια περασες στο κυριως θεμα. Που επειτα εξηγεις τι ακριβως σημαινει "puppy mills" και δε γραφεις απλα αοριστιες τυπου ειναι κακο για τα ζωα αυτο ή να σταματησουν να το κανουν οι κερδοσκοποι αλλα μιλας αμεσα για το τι συμβαινει και πως μπορει ο οποιοσδηποτε να συνεισφερει στο να σταματησει αυτη η κακοποιηση. Εγω παντως θα σου εβαζα 20 και για την αναπτυξη της εκθεσης και για το θεμα που επελεξες

^Dark Angel^
Πολύ δραστήριο μέλος
Εγω καθως το διαβαζα ειχα βουρκωσει(ειμαι πολυ ευαισθητη σε τετοια θεματα.),αλλα τι να κανεις πρεπει να ενημερωσεις σωστα τους αλλους οσο θλιβερο και αν ειναι.Παρολο που το θεμα και οι πληροφοριες ειναι φριχτα![]()
η ιδια η εκθεση ειναι τρομερη!Μπραβο σου! Μου αρεσε ο προλογος σου και ποσο ωραια περασες στο κυριως θεμα. Που επειτα εξηγεις τι ακριβως σημαινει "puppy mills" και δε γραφεις απλα αοριστιες τυπου ειναι κακο για τα ζωα αυτο ή να σταματησουν να το κανουν οι κερδοσκοποι αλλα μιλας αμεσα για το τι συμβαινει και πως μπορει ο οποιοσδηποτε να συνεισφερει στο να σταματησει αυτη η κακοποιηση. Εγω παντως θα σου εβαζα 20 και για την αναπτυξη της εκθεσης και για το θεμα που επελεξες![]()
Σε ευχαριστω που το διαβασες το θεματακι και που θα μου εβαζες 20

Νηρηιδα
Πολύ δραστήριο μέλος
Και νομιζω πως οσο πιο ωμα και μη ωραιοποιημενα παρουσιαζεις μια κατασταση τοσο περισσοτερες ειναι οι πιθανοτητες να ευαισθητοποιηθουν πιο πολλοιΕγω καθως το διαβαζα ειχα βουρκωσει(ειμαι πολυ ευαισθητη σε τετοια θεματα.),αλλα τι να κανεις πρεπει να ενημερωσεις σωστα τους αλλους οσο θλιβερο και αν ειναι.
Σε ευχαριστω που το διαβασες το θεματακι και που θα μου εβαζες 20![]()

Το θεμα το διαβασα γιατι ημουν περιεργη απ'οταν ανεφερες για την εκθεση
οποτε εγω σε ευχαριστω που το ανεβασες
^Dark Angel^
Πολύ δραστήριο μέλος
Eγω σε ευχαριστω.Και νομιζω πως οσο πιο ωμα και μη ωραιοποιημενα παρουσιαζεις μια κατασταση τοσο περισσοτερες ειναι οι πιθανοτητες να ευαισθητοποιηθουν πιο πολλοι
Το θεμα το διαβασα γιατι ημουν περιεργη απ'οταν ανεφερες για την εκθεσηοποτε εγω σε ευχαριστω που το ανεβασες
![]()

evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
Hlianna
Διάσημο μέλος
chanel και dior κανουν πειραματα??:cry::cry::cry: πρεπει να αλλαξω καλλυντικααααααα. το body shop δεν κανει , μαλιστα ειναι κατα των πειραματοζωων!
και τα dior εχουν κτηγορηθει οτι ειναι απο τα πιο καρκινογονα καλλυντικα που υπαρχουν..η μαμα μου παντως αλλαξε τα dior γι αυτους τους 2 λογους και παιρνει clinique που παλι κανει πειραματα και δεν το ηξερε αλλα δεν τα αλλαζει τωρα..

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος

Εγω ομως δεν θα σου εβαζα 20 αλλα πολυ λιγοτερο (10) γιατι υποθετω οτι οι πηγες που χρησιμοποιησες δεν ειναι καθολου αξιοπιστες και επισης ειναι biased επειδη προερχονται απο ζωοφιλικες σελιδες
Ειναι πολυ καλογραμμενη παντως 
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
η μασκαρα μου ειναι Loreal και η προηγουμενη ηταν YSL που αποτι βλεπω δεν ειναι σε αυτη την λιστα..κρεμες χρησιμοποιουσα dior αλλα τωρα biotherm που επισης δεν ειναι στη λιστα..αν και δεν ξερω ποσο αξιοπιστη ειναι αυτη..Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Hlianna
Διάσημο μέλος
εχω πολλα lipgloss και κραγιον dior και οι αγαπημενες μου σκιες ειναι chanel γμτη μασκαρα μου ειναι Loreal και η προηγουμενη ηταν YSL που αποτι βλεπω δεν ειναι σε αυτη την λιστα..κρεμες χρησιμοποιουσα dior αλλα τωρα biotherm που επισης δεν ειναι στη λιστα..αν και δεν ξερω ποσο αξιοπιστη ειναι αυτη..
εγω μετα απο αυτα που ακουσα για τα dior τα σιχαθηκα..ασε που ειναι πανακριβα και δεν αξιζουν καθολου..αλλα την κολωνια μου δεν μπορω να την αλλαξω που ειναι dior..εχω δοκιμασει απειρες και μονο αυτη μου παει..
τωρα που θα μου τελειωσει θα προσπαθησω να βρω αλλη αλλα και παλι..
εγω παντως επειδη οταν βαφομαι χρησιμοποιω μονο μασκαρα και μολυβι(ουτε καν μεικ απ δεν βαζω) παιρνω μολυβι seventeen και μασκαρα λορεαλ..τι να πω..και η μανα μου χαλαει τα απειρα λεφτα στην clinique εντωμεταξυ..
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Εξισου τα marks n spencers ξαναφεραν ολη τη γκαμα καλλυντικων χωρις πειραματα με το σωστο λαγουδακι τελεια και φτηνα
natalouko
Επιφανές μέλος

Και επίσης να ευαισθητοποιηθούν και άλλοι έτσι ώστε να σταματήσει αυτού του είδους το εμπόριο και να αρχίσουν να υιοθετούν αδεσποτάκια που το έχουν τόσο ανάγκη και δεν υστερούν σε τίποτα από τα ζωάκια ράτσας!!!

σιεννα
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ενα πραγμα δεν καταλλαβα τη σχεση που κανεις των puppy mills με τα περαματα εννοω εκει χρησιμοποιουν λαγουδακια και μαιμουδακια κυριως βεβαια κι αυτα εκτρεφονται.
Εξισου τα marks n spencers ξαναφεραν ολη τη γκαμα καλλυντικων χωρις πειραματα με το σωστο λαγουδακι τελεια και φτηνα
Τα marks n spencers ειναι οντως παρα πολυ καλα!!!!Τελευταια αρχισα να τα χρησιμοποιω και ειμαι πολυ ικανοποιημενη

Μια αλλη εταιρια με το σωστο λαγουδακι ειναι ta fresh line.Aπλα δεν εχει και το σηματακι vegan γιατι χρησιμοποιει κερηθρα και μελι σε καποια προιοντα

ELENIP
Διάσημο μέλος

Hlianna
Διάσημο μέλος

σιεννα
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εχει ακούσει καμία αν η εταιρία KORRES κάνει πειράματα σε ζώα??![]()
Εγω νομιζα οτι δεν εκανε γιατι πιο παλια εγραφε πως δεν ειναι τεσταρισμενα,πανω στις συσκευασιες αλλα....
https://www.mypetz.gr/threads/Εταιρίες-που-κάνουν-πειράματα-σε-ζώα-περιλαμβάνει-λίστα.219334/
Ακομα και τα body shop μια μουφα ειναι για τα πειραματα,γιατι σχεδον τα μισα συστατικα που χρησιμοποιουν για να φτιαξουν το τελικο προιον ,ειναι ειτε τεσταρισμενα σε ζωα,ειτε προερχονται απο ζωα

^Dark Angel^
Πολύ δραστήριο μέλος
Στην ταξη ειχαμε μιλησει για τα πειραματα στα ζωα(υπηρχε εχετικο θεμα στο βιβλιο μας).Οταν εψαχνα να βρω το θεμα για την εργασια ημουν αναμεσα σε 2 θεματα,<<puppy mills>> και πειραματα στα ζωα,σκεφτηκα στο τελος να περιλαμβανει και τα 2 αυτα θεματα η εργασια.Ενα πραγμα δεν καταλλαβα τη σχεση που κανεις των puppy mills με τα περαματα εννοω εκει χρησιμοποιουν λαγουδακια και μαιμουδακια κυριως βεβαια κι αυτα εκτρεφονται.
Anima
Πολύ δραστήριο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool