kiska
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Άννα Κ.
Πολύ δραστήριο μέλος
Αντε με το καλό να έρθεις.Από οτι ξέρω το τσιπάκι είναι προαιρετικό στην Ελλάδα για τις γάτες..Το σίγουρο είναι οτι σίγοτρα χρειάζεσαι το βιβλιάρι υγείας επικυρωμένο από γιατρό..Τώρα μπορει να χρειαστει και κάτι άλλο γιατι δεν έχουν όλες οι χώρες τις ίδιες απαιτήσεις..Ψάξτο και καλή τύχητον αύγουστο ετοιμαζόμαστε να έρθουμε ελλάδα με τον γατούλη μου αλλα δεν ξέρω τι ακριβώς χρειάζεται για την είσοδο του στην Ελλάδα. ερχομαστε αεροπορικώς απο ουκρανία. μήπως ξέρει κανείς να μου πει ακριβώς ποιά εμβόλια πρέπει να έχει κάνει και τι χαρτιά θα χρειαστώ? πριν λιγο καιρο μια φίλη μου που ετοιμαζόταν να φέρει μαζί την γατούλα της, τηλεφώνησε στο ελ. βενιζέλος και δεν της είπαν κάτι συγκεκριμένο. επίσης, οσον αφορα το τσιπάκι, είναι απαραίτητο να του βάλω?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
μαγισσα
Διάσημο μέλος

Zbeebz
Περιβόητο μέλος

ira 81
Νεοφερμένο μέλος
Με το καλο να'ρθετε! Δεν ρωτας και στο πρακτοριο που πηρες εισιτιριο,λογικα αυτοι ξερουν.P.S. kai ego eimai apo tin Oukrania.τον αύγουστο ετοιμαζόμαστε να έρθουμε ελλάδα με τον γατούλη μου αλλα δεν ξέρω τι ακριβώς χρειάζεται για την είσοδο του στην Ελλάδα. ερχομαστε αεροπορικώς απο ουκρανία. μήπως ξέρει κανείς να μου πει ακριβώς ποιά εμβόλια πρέπει να έχει κάνει και τι χαρτιά θα χρειαστώ? πριν λιγο καιρο μια φίλη μου που ετοιμαζόταν να φέρει μαζί την γατούλα της, τηλεφώνησε στο ελ. βενιζέλος και δεν της είπαν κάτι συγκεκριμένο. επίσης, οσον αφορα το τσιπάκι, είναι απαραίτητο να του βάλω?

Αντα
Διακεκριμένο μέλος
Καλημέρα!! εχω φερει τη γατουλα μου απο το εξωτερικο και εγω.Μου ζητησαν να εχει τσιπ, το βιβλιαρακι υγειας της και να εχει κανει το αντιλυσσικο εμβολιο!! Απαραιτητα ολα αυτα....τον αύγουστο ετοιμαζόμαστε να έρθουμε ελλάδα με τον γατούλη μου αλλα δεν ξέρω τι ακριβώς χρειάζεται για την είσοδο του στην Ελλάδα. ερχομαστε αεροπορικώς απο ουκρανία. μήπως ξέρει κανείς να μου πει ακριβώς ποιά εμβόλια πρέπει να έχει κάνει και τι χαρτιά θα χρειαστώ? πριν λιγο καιρο μια φίλη μου που ετοιμαζόταν να φέρει μαζί την γατούλα της, τηλεφώνησε στο ελ. βενιζέλος και δεν της είπαν κάτι συγκεκριμένο. επίσης, οσον αφορα το τσιπάκι, είναι απαραίτητο να του βάλω?
Καλό ταξιδι, και με το καλο να'ρθειτε. Τι ρατσα ειναι η γατουλα σου?Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Απ' όσο ξέρω, υποχρεωτικά είναι το τριπλό εμβόλιο (για ρινοτραχείτιδα, καλυκοϊό, παλλευκοπενία) και το αντιλυσσικό εμβόλιο. Επίσης, η γατούλα θα πρέπει να έχει κάνει πρόσφατα αποπαρασίτωση για εξωτερικά και εσωτερικά παράσιτα, η οποία να αναγράφεται κι αυτή στο βιβλιάριό της. Η σήμανση με μικροτσίπ δεν είναι υποχρεωτική για τις γάτες στην Ελλάδα, αλλά πιθανότατα να τη ζητάνε σε περίπτωση εισόδου, επομένως καλύτερα να την κάνετε.
gatouni
Πολύ δραστήριο μέλος
JohnDVM
Διάσημο μέλος

Ελένη1
Εκκολαπτόμενο μέλος

kiska
Νεοφερμένο μέλος
Ελπίζω να μπορεί να σε διαφωτίσει ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, www.hva.gr . Δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις!![]()
το κοίταξα το site αλλά δεν μπορώ να πω ότι με κατατόπισε ιδιαίτερα!
Με το καλο να'ρθετε! Δεν ρωτας και στο πρακτοριο που πηρες εισιτιριο,λογικα αυτοι ξερουν.P.S. kai ego eimai apo tin Oukrania.![]()
στο πρακτορείο τους ρώτησα αλλά ξέρουν μόνο τι χρειάζομαι για το αεροδρόμιο στο κίεβο!είσαι απο δω (ουκρανία) ή ήρθες κι εσύ για σπουδές?
Καλημέρα!! εχω φερει τη γατουλα μου απο το εξωτερικο και εγω.Μου ζητησαν να εχει τσιπ, το βιβλιαρακι υγειας της και να εχει κανει το αντιλυσσικο εμβολιο!! Απαραιτητα ολα αυτα....Καλό ταξιδι, και με το καλο να'ρθειτε. Τι ρατσα ειναι η γατουλα σου?
αυτό με το τσιπ τελικά πρέπει να το ψάξω καλύτερα εδώ!!! ο ερμής μου είναι 6 μηνών american curl. προσπάθησα να βάλω φωτογραφία του αλλά δεν τα κατάφερα!
Καλημέρα! Επειδή έχω ταξιδέψει πολλές φορές στο εξωτερικό, με τα σκυλιά μου, ξέρω οτι είναι απαραίτητο το τσιπάκι, βιβλιάριο υγείας που αναγράφοντε τα εμβόλια (τριπλό και αντιλυσσικό) καθώς και οι επαναλήψεις τους (αν έχει κάνει), διαβατήριο όπου κι εκεί είναι γραμμένα τα εμβόλια και το αυτοκόλλητο με τον κωδικό του τσιπ. Η γάτα πρέπει να είναι σε γατοφόρο, κατά προτίμηση πλαστική. Επίσης άλλες εταιρίες επιτρέπουν τα μικρόσωμα ζώα να τα έχεις μαζί στο κάθισμα ενώ άλλες τα βάζουν με τις αποσκευές, για αυτό συνενοήσου με την εταιρία που θα ταξιδέψεις.![]()
ρώτησα την εταιρία και μου είπαν πως επιτρέπεται μόνο μέχρι 5 κιλά, μαζί με την γατοφόρο και τα συναφή. και ότι σε περίπτωση που δεν μου επιτρέψουν να τον έχω μαζί μου στην καμπίνα, δεν έχει διαφορά θερμοκρασίας με τον χώρο που έχουν τα ζώα. βέβαια από την άλλη δεν ξέρω και κατά πόσο να τους πιστέψω και να τους εμπιστευτώ!
ας ελπίσουμε πάντως ότι όλα θα πάνε καλά!
παρεμπιπτόντως, από το τουριστικό γραφείο μου είπαν πως αν θα είναι στις αποσκευές καλύτερα να τον κοιμήσω. κατά πόσο είναι αφτο καλύτερο? πάντως όταν τον πήρα (κάναμε 7ωρο ταξίδι με το τρένο), και κάθε φορα που τον βάζω στην γατοφόρο είναι ήρεμος και ούτε γκρινιάζει ούτε και φαίνεται να σοκάρεται.
Αντα
Διακεκριμένο μέλος
ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
ας ελπίσουμε πάντως ότι όλα θα πάνε καλά!
παρεμπιπτόντως, από το τουριστικό γραφείο μου είπαν πως αν θα είναι στις αποσκευές καλύτερα να τον κοιμήσω. κατά πόσο είναι αφτο καλύτερο? πάντως όταν τον πήρα (κάναμε 7ωρο ταξίδι με το τρένο), και κάθε φορα που τον βάζω στην γατοφόρο είναι ήρεμος και ούτε γκρινιάζει ούτε και φαίνεται να σοκάρεται.[/quote]
Με ποια εταιρία έρχεσαι?
Fotini
Διάσημο μέλος

ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
Μέγα λάθος! Ειδικά για το δεύτερο! Με ποια εταιρία Φωτεινή?Τώρα που το σκέφτομαι, η δικιά μου η γάτα ήρθε από Ιταλία αεροπορικώς χωρίς μικροτσιπ και εμβόλιο λύσσας![]()
Fotini
Διάσημο μέλος
Μέγα λάθος! Ειδικά για το δεύτερο! Με ποια εταιρία Φωτεινή?
Με την Aegean
Αν είχε κάνει το εμβόλιο θα το έγραφε το βιβλιάριό της, όπως και τον αριθμό του τσιπ...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Αντα
Διακεκριμένο μέλος
Fotini
Διάσημο μέλος
Ειναι ανημερωτοι, εχουν πληρη αγνοια για ποια εμβολια πρεπει να εχει κανει το ζωο και πως να ελεγξουν αν εχει τσιπ ή οχι. Κανονικα θα επρεπε να εχουν ενα σκανερ να μπορουν να διαβαζουν τον αριθμο του τσιπ....
Εμ, τι νόμιζες; Δεν είμαστε Αγγλία! Μια κοπέλα από το Γατόσπιτο, πήγε με το γάτο της οδικώς στην Αγγλία και στο τελωνείο τους έβαλαν και έκαναν ξανά στο γάτο αποπαρασίτωση με υπογραφή Γάλλου κτηνιάτρου αυτή τη φορά - παρόλο που το γατί είχε αποπαρασιτωθεί λίγο πριν το ταξίδι - και σκανάρισαν το τσιπ και κοσκίνισαν το βιβλιάριο υγείας του ζώου.. Όχι παίζουμε. Τους έσπασαν τα νεύρα των ιδιοκτητών, φυσικά, αλλά είναι να μην κάνεις σύγκριση με την Ψωροκώσταινα;
kiska
Νεοφερμένο μέλος
Αντα
Διακεκριμένο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool