Ερωτήσεις: Στείρωση

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

siam

Νεοφερμένο μέλος

Η siam αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 43 ετών. Έχει γράψει 99 μηνύματα.
Ο γάτος μου είναι περίπου 9 μηνών και σκέφτομαι το συντομότερο δυνατό να τον πάω για στείρωση (έχω ακούσει ότι γύρω στους 10 μήνες είναι που αρχίζουν και “ψεκάζουν” για να οριοθετήσουν την περιοχή τους) ήθελα λοιπόν να ρωτήσω κάποια πράγματα:
1) Ξεκινώντας, ήθελα να ρωτήσω, αν έχετε να μου προτείνετε ένα καλό γιατρό στην περιοχή της Αθήνας. Έχω ακούσει καλά λόγια για το κτηνιατρείο “Αίλουρος”, έχει πάει κανείς τη γάτα του εκεί για στείρωση; Θα μου ήταν πολύτιμες οι όποιες πληροφορίες!
2) Πριν γίνει η επέμβαση πρέπει να γίνουν κάποιες εξετάσεις; (αιματολογικές κτλ)
3) Η νάρκωση στα αρσενικά είναι ολική; Θα τον πάρω αμέσως μετά την επέμβαση; Για πόσο διάστημα κρατά η αδιαθεσία του; Θα πονάει;
4) Θα πρέπει να είμαι μέσα κατά τη διάρκεια της επέμβασης;
5) Θα παρακαλούσα όσους έχουν αρσενικά που τα έχουν στειρώσει να μου περιγράψουν την εμπειρία τους.
Ευχαριστώ προκαταβολικά!:happy:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

εγω εχω στειρωση 10 γατια και 6 σκυλια,δεν εκανα καποια εξεταση πριν αν και πιστευω αυτο θα το κρινει ο κτηνιατρος σου.η ναρκωση ειναι ολικη ,κραταει λιγο η επεμβαση,δεν εισαι μεσα κατα την διαρκεια εκτος και αν το θες και στο επιτρεψει ο κτηνιατρος,λιγο ζαλισμενα ειναι την 1-2 μερα,δεν πονανε,και περνουν καποια ατιβιωση για καμια εβδομαδα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγώ στείρωσα τον γατουλη μουπριν 2 μήνες περίπου. Τον πρωί τον πήγα και το απόγευμα τον πήρα. Δεν ξέρω αν επιτρέπεται να είσαι μπροστά αλλά γιατί όχι? Αιματολογικές εξετάσεις απ'όσο ξέρω δεν έγιναν ούτε χρειάζονται. Για τους αρσενικούς είναι πιο εύκολη η διαδικασία. Εμένα παρόλο που μου'χε πει ο γιατρός ότι θα είναι άκεφος στην αρχή και δε θα έχει διαθεση για φαγητό, από την δεύτερη μέρα ήταν μια χαρά. Ράματα εξωτερικά δεν είχε. Απλά είναι λίγο αστείο το θέαμα γιατί τους ξυρίζουν τα "οπίσθια".:lol: :lol: :lol:
Μετα θα θέλει ζέστη και φροντίδα που ούτως ή άλλως του προσφέρεις:)

εγω τον πισσα τον πηρα αμεσως την ιδια μερα κ δεν ποναει καθολου ολα ειναι τελεια αμα πεσεις σε σωστο γιατρον σαν τον αιλουρο που ειναι για μενα κορυφη ο κυριος παναγιωτης τα αγαπαει τα μωρα μας παρα πολυ κ τα προσεχει σαν τα ματια του στον συνηστω πριν 5 μερες στειρωσα τον πισσα μου

οταν ειχα παει την Τσικι στον αιλουρο ειδα δυο γατουληδες που μολιες ειχαν στειρωθει.συνηλθαν αμεσως και φαινονταν και μια χαρα:) επειδη το χειρουργειο γυρω-γυρω εχει τζαμι μπορεις νομιζω να μεινεις να παρακολουθεις απ'εξω την επεμβαση.αυτο νομιζω εκανε κι η purina.

Σας ευχαριστώ όλους, με καθησυχάσατε αρκετά! :happy: Μήπως θα μπορούσατε να μου πείτε πάνω – κάτω το κόστος μιας στείρωσης για αρσενικό; Ladycat πριν κάνεις τη στείρωση του πισσα στον Αίλουρο του έκαναν κάποιες εξετάσεις πρώτα;

επειδη το χειρουργειο γυρω-γυρω εχει τζαμι μπορεις νομιζω να μεινεις να παρακολουθεις απ'εξω την επεμβαση.αυτο νομιζω εκανε κι η purina.

Δεν ξέρω αν θα αντέξω να βλέπω, το μόνο σίγουρο πάντως είναι πως δεν πρόκειται να φύγω χωρίς το μωρό, δεν θέλω να τον αφήσω στο ιατρείο μόνο του ούτε για ένα βράδυ:/:

εγω τον στειρωσα τον αρσενικο σημερα και μου πηρε 30Ε,βεβαια εξαρταται απο τον κτηνιατρο.τον Αιλουρο δεν τον ξερω

Ακριβως μαριελ την εβλεπα απ το τζαμακι το μωρο μου του ξυρισε λιγο στο πλαι γιατι αυτη ειναι αθλητρια και δεν επρεπε κιλιτσα.:)
Βεβαια οταν ηταν να βγαλει τις ωοθηκες λιγο δε κοιταγα αλλα απο μεσα μου χαμογελαγε ο γιατρος και με καθησιχαζε.Και μου πε πος δε χασαμε καθολου αιμα.Μια χαρα ηταν το ντινακι μου απ τη πρωτη μερα και ολας.καλα τωρα εχουμε διαλισει ολο το σπιτι δεν εχουμε αφησει τπτ ορθιο:P :D

η στειρωση νομιζω γινεται συνηθως πρωι και πολυ γρηγορα παιρνεις το γατακι πισω;)

Μήπως ξέρετε πόση ώρα περίπου διαρκεί η διαδικασία για τα θηλυκά?Και εμείς την Τρίτη θα πάμε για στείρωση και θα ήθελα να παρακολουθήσω την διαδικασία και να είμαι δίπλα στη μικρή μου...

κραταει το πολυ 30-40λεπτα,ισως και λιγοτερο.

Ο ιδιοκτήτης ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ σε καμία χειρουργική επέμβαση. Εκτός του ότι δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα στο ζώο του, μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα αν παρουσιαστεί επιπλοκή.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΚΕΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ
:/:

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΚΕΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ
:/:
Ναταλία καλώς ορισες στο forum.:D Θα ήθελα να σ'ενημερώσω ότι απαγορεύεται από τους κανόνες τους site να γράφεις με κεφαλαία. Έχεις διαβάσει τους κανόνες? Αν όχι ρίξε μια ματιά.;)

ΑΧ!ΠΕΣ Μ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ.....

συγνωμη
τωρα ηρθα

Συμφωνώ απόλυτα με τον isavvas. Είναι καλύτερα να αφήσετε τον γιατρό να κάνει τη δουλειά του μόνος του, με την ησυχία του, χωρίς να του αποσπάτε την προσοχή έστω και μόνο με την παρουσία σας.

παιδια εγω παρακολουθησα ολη την διαδικασια απο τον προθαλαμο ηξερα οτι ο πισσας μου ειναι σε καλα χερια του ζητησα να μπω κ εγω μεσα αλλα μου εγνεψε το κεφαλι του αρνητικα τα εβλεπα ολα πισω απο την τζαμαρια

οχι μονο του εξετασε την καρδια του να δει πως κτυπαει του ειχα παει ολο το ιστορικο του πισσα απο τον παλιο μας κτηνιατρο

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back