Ερωτήσεις για αμμοδόχο και διατροφή

Tinacat

Νεοφερμένο μέλος

Η Tinacat αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών. Έχει γράψει 53 μηνύματα.
Καλησπέρα σε όλους! Εδώ και 15-20 μερούλες μεγαλώνω μια γατούλα 3-4 μηνών περίπου . Θα ήθελα την βοήθεια σας ,με απασχολούν τα εξής θέματα :
1) Της πήρα αμμοδόχο απο την αρχή που τη βρήκα , δεν μπορώ να πω οτι δυσκολεύτηκε στο να μάθει να την χρησιμοποιεί ,Παρατήρησα όμως οτι κάθε φορα που καθαρίζω εντελώς την αμμοδόχο και δεν αφήνω κανένα ίχνος περιττώματος η γατούλα οταν θέλει να κάνει την ανάγκη της δεν πάει εκει. Πχ την πρώτη φορά που την καθάρισα τόσο εξονυχιστικά προτίμησε να πάει σε μια γλάστρα να κάνει την ανάγκη της , την επόμενη φορά πάλι το ίδιο μέχρι που πήρα την απόφαση να πάρω σε άλλο μέρος την γλάστρα. Έκτοτε κάθε μερα που καθάριζα την αμμοδόχο άφηνα και ενα μικρο περίττωμα πάνω στην άμμο.Όταν το έκανα αυτό αντιλαμβανόταν οτι πρέπει να πάει εκει και έτσι δεν είχαμε τα δυσάρεστα με την γλάστρα . Προχθές αποφάσισα πάλι να καθαρίσω εντελώς την αμμοδόχο γιατι ξέρω πως δεν είναι σωστο να αφήνω ''κατι΄'' μέσα παρόλο που την καθαρίζω καθημερινά. Και τι έκανε λέτε ;;;( τώρα που δεν είχε και την γλάστρα) Τα έκανε στο πάτωμα!!!! Γιατί λέτε να συμβαίνει αυτό ;Πώς μπορώ να καθαρίζω εξονυχιστικά την αμμοδόχο και να αποφεύγω τα δυσάρεστα ; Εαν υπάρχει και κανένα αρωματικό για άμμο για να μυρίζει και ωραία καθημερινά θα ήθελα να μου το προτείνεται .

2) Οσον αφορά την διατροφή της ! Οι γάτες βαριούνται να τρώνε την ίδια ξηρή τροφή καθημερινά ; Μπορώ να εναλλάσσω μερα παρα μέρα ξηρές τροφές διαφόρων γεύσεων ή μήπως αυτό θα δημιουργήσει προβλήματα στο στομαχάκι της ;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπερα..και να χαιρεσαι τη γατουλα σου.:)
Καταρχην να σου πω οτι ειναι μικρουλα,και ειναι λογικο να εχει καπως παραξενη συμπεριφορα.Συνηθως οσο μεγαλωνουν,φτιαχνουν τετοιες καταστασεις.Στη θεση σου εγω,απλα θα αφηνα "κατι" μεσα..για να σταθεροποιηθει στη συνηθεια να πηγαινει στην αμμολεκανη.Ε..αργοτερα βεβ αια,θα την καθαριζα κανονικα..βλεποντας και κανοντας.Αρωματικο δεν ξερω αν υπαρχει,και δεν νομιζω να ειναι και καλη ιδεα,γιατι πολυ πιθανο να ενοχλει τη γατουλα..οποτε μπορει να εχεις και τα αντιθετα αποτελεσματα.Σημασια εχει η αμμος που παιρνεις.Συνηθως οσο πιο φτηνη..τοσο και χειροτερη.
Για την διατροφη..καλο θαν ειναι να μην αλλαζχει συνεχεια,διοτι παρατηρηται πολλες φορες να παθαινουν διαρροια απο την αλλαγη της τροφης.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα πουπουλίνα ! Σε ευχαριστώ πολυ για την απάντηση. Δηλαδή οι γατούλες δεν βαριούνται να τρώνε καθημερινά την ίδια ξηρα τροφή ; Αυτή η απορία μου δημιουργήθηκε γιατί η γατούλα ενώ έκανε σαν τρελή για το φαγητό της , τώρα το μυρίζετε απλά και απομακρύνεται ,το τρώει σε κάποια φάση σιγα σιγά (δεν μένει και νηστικιά) αλλά καταλαβαίνω πως δεν έχει την ίδια επιθυμία με πριν .Είναι η ιδέα μου μήπως:) ;

Κοιτα...σαφεστατα υπαρχουν και γατες που βαριουνται.Το εχουμε δει αυτο εδω καποιες φορες.Ομως δεν νομιζω οτι ειναι ο κανονας.Εμενα τουλαχιστον δεν μου εχει τυχει.:) Ποσο καιρο το κανει αυτο;Μπας και εχει καποιο προβληματακι εννοω,και απλα δεν εχει ορεξη.;..οχι βεβαια οτι σιγουρα συμβαινει κατι τετοιο,προς Θεου.Οταν της αλλαζεις τροφη..την τρωει με ορεξη;; Μπορεις να κανεις μια δοκιμη παντως...να της την αλλαξεις,να δεις τις αντιδρασεις της.Αλλα οχι και μερα παρα μερα,θα ελεγα...

Εαν είχε κάποιο προβληματάκι λογικά θα μου το έλεγε ο κτηνίατρος γιατί μέσα σε 15 μέρες την έχω πάει ήδη δυο φορές για τις πρώτες της εξετάσεις και το πρώτο εμβόλιο:). Νομίζω οτι ψηλοβαρέθηκε την συγκεκριμένη τροφή γιατί συνέχεια αυτήν τρώει , οπότε μάλλον θα την αλλάξω και θα κρατήσω σταθερά για κάποιο χρονικο διάστημα την τροφή που θα πάρω αυριο μιας και ούτε σε εμένα ακούγετε καλό αυτό το μέρα παρα μέρα ! Ευτυχώς τρώει το φαγητό της , οπότε δεν έχω να κάνω με ανορεξία ! Απλά πεθύμησα να ακούσω αυτον τον ενθουσιασμό που είχε στην αρχή όταν έβλεπε φαγητό . Μήπως έχει να κάνει επειδή της γεμίζω συνέχεια το κυπελλάκι της με τροφή (για να έχει να τρώει όποτε το επιθυμήσει ) και την συγκεκριμένη στιγμή που πάω να το ξαναγεμίσω δεν εχει όρεξη ;

Συμφωνω με οσα σου εγραψε η Εφη.Και τα δικα μου ,που ειναι αρκετα μεγαλυτερα απο το δικο σου,οταν καθαριζω με απορρυπαντικο τη λεκανη και βαζω καθαρη αμμο,γυριζουν γυρω απο το δοχειο ,μεχρι να βρουν καποιο σημειο που να εχει τη γνωστη για αυτα μυρωδια.(οσο ναναι για τη μυτη τους ,μενει λιγη μυρωδια.)Οποτε μεχρι να συνηθισει αφηνε λιγο απο την παλια αμμο σε ενα σημειο στην ακρη.
Για την αλλαγη φαγητου....Καλο ειναι να μην το αλλαζεις συχνα...Οταν θελεις ομως να το αλλαξεις,κανε το σταδιακα...Ανακατευε μεγαλυτερη ποσοτητα απο την παλια ,με μικροτερη απο την νεα και καθημερινα αυξανεις την νεα και μειωνεις την παλια.Ετσι την συνηθιζει πιο ευκολα και αποφευγεις τυχον διαρροια.
Ειναι μια κουκλα η γατουλα σου.:):)

Σε ευχαριστώ πολύ Σοφία:) Να χαίρεσαι και εσυ τα κουκλιά σου! Να μήν γίνεται απότομα η αλλαγής τροφής μου είπε και ο κτηνίατρος , ωστόσο ομολογώ οτι δεν κατάλαβα και πολύ καλα τι εννοούσε,μιας και εκείνη την ώρα του είχε έρθει ενα επείγον περιστατικό και δεν μπορούσα να τον απασχολήσω με αυτά . Αυτό λες να εννούσε ; Να ανακατεύω σταδιακά μεγαλύτερη ποσότητα απο την παλιά με μικρότερη απο την καινούρια; Οταν αναμιγνύονται δυο τροφές μαζι δεν τους δημιουργεί πρόβλημα;

Δεν θα το κανεις για πολλες μερες αυτο το ανακατεμα....Το πολυ για μια βδομαδα.:)

Καλησπέρα και σήμερα:)Πήρα καινούρια τροφούλα . Όπως μου είπε ο κτηνίατρος αλλά και εσείς την ανακάτεψα με την παλιά . Ομολογώ οτι άρεσε της γατούλας περισσότερο . Μόλις τελείωσε το φαγητό της μετά απο λίγο έκανε κάτι σαν λόξιγκα 3-4 φορές . Είναι φυσιολογικό αυτό ; Και αν ναι σε τι οφείλεται ; Έχω την εντύπωση πως δεν έτυχε να την δω να έχει λόξιγκα μέχρι σήμερα ( εκτός και αν έτυχε και άλλες φορές και εγώ δεν ήμουν εκεί )

Από την δική μου εμπειρία κυρίως στα αδέσποτα αυτό μοιάζει σαν λόξυγκας αλλά είναι τάσης προς εμετό. Στη περίπτωση αυτή κάθονται ακίνητα (μερικά αρκουδιστά στο πάτωμα) Το έχω παρατηρήσει και στην Χιονάτη μου. Το έκανε μια φορά όταν της πήρα μια κονσέρβα για πρώτη φορά (ούτε θυμάμαι το όνομα) συστημένη από τον κτηνίατρο. Δεν της ξαναέδωσα από αυτή τη κονσέρβα. Αν στο ξανακάνει μετά το φαί θα φταίει μάλλον η καινούργια τροφή (???).

Ναι,τα πιανει και λοξυγκας....Οταν τρωνε με λαιμαργια...

Το έκανε ξανά την δεύτερη φορά που έφαγε αφού ήπιε και νερό . Εμετό δεν έκανε πάντος . Μάλλον τρώει λαίμαργα ε ; Αυτό είναι κατι ανησυχητικό η περνάει μόνο του ;

Καλησπέρα,

Αρχικά να χαίρεσαι τη μικρή σου!

Σχετικά με τον λόξυγγα ομολογώ πως δεν μου έχει τύχει μέχρι τώρα...
Όσον αφορά στη λαιμαργία, νομίζω πως σιγά σιγά η μικρή σου αρχίζει να μπαίνει σε κανονικούς ρυθμούς και απολαμβάνει το καινούριο της φαγητό.

Θα δεις όσο περνάει ο καιρός τι control θα της κάνεις με το φαγητό... Η δική μου μέχρι τους 7 μήνες έτρωγε ελάχιστα... Από τη στείρωση και μετά άλλαξε τελείως! Τώρα τρώει συγκεκριμένες ποσότητες και συγκεκριμένες ώρες της ημέρας ...

Συμφωνώ απόλυτα με όσους σχολίασαν το θέμα της αλλαγής στην τροφή. Όσες φορές άλλαξα τροφή στη μικρή μου είχαμε θέματα με διάροιες... Σίγουρα θα υπάρχουν μέρες που θα βαριέται την τροφή της αλλά αυτό δεν αποτελεί λόγο για να της αλλάζεις κάθε τόσο τις συνήθειες...

Μόλις βρεις αυτή που της "ταιριάζει" καλό είναι να παραμείνεις σε αυτή και να κάνεις και λίγη υπομονή αν κάποιες μέρες δείχνει λίγο να τη βαριέται...

οταν καθαπιζεις την λεκανη λογικα νομιζει οτι αυτοι που εκανε ειναι κακο και για αυτο μαζεψες τα κακακια του.οποτε οπως ειπε και η πουπουλινα αφηνε κατι μεσα

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back