Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Αν εννοεις τι θα αλλαξει απο αποψη προσωπικοτητας,τιποτα.Η προσωπικοτητα του γατου σου ιδια θα παραμεινει.Απλα,δεν θα ψεκαζει..και θα ειναι πιο ηρεμος.Δες εδω και εδω καποια πραγματα.
Οσον αφορα τους γιατρους.Εγω προσωπικα δεν γνωριζω καποιον στην Αθηνα,αλλα μπορεις να δεις στην λιστα κτηνιατρων τους γιατρους που εχουν προτεινει τα μελη του φορουμ.Βεβαια οι αποψεις ειναι παντα προσωπικες εννοειται.
Στο Παλαιο φαληροι βλεπω αυτους.
-ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ
- Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος "Αίλουρος" / Λ.Ποσειδώνος & Εσπέρου 2
- Εμμανουήλ Παπαδογιαννάκης / Λ.Ποσειδώνος 15
- Β.Σακελλαρίου / Αμφιτρίτης 19
Για ολη την Αθηνα,προαστεια και Πειραια θα βρεις εδω.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Simba+me
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Για παράδειγμα, μπορεί να δεις τον δικό σου την επόμενη της στείρωσης και να είναι μια χαρά, η θηλυκή μπορεί να χρειαστεί 2 - 3 ημέρες μέχρι να επανέλθει πλήρως και να συνέλθει εντελώς.

YNL
Πολύ δραστήριο μέλος
Meleki, γενικά η επέμβαση της στείρωσης είναι όντως πιο εύκολη στα αρσενικά απ' ό,τι στα θηλυκά κι η μετεγχειρητική περίοδος είναι πολύ πιο εύκολη.
Για παράδειγμα, μπορεί να δεις τον δικό σου την επόμενη της στείρωσης και να είναι μια χαρά, η θηλυκή μπορεί να χρειαστεί 2 - 3 ημέρες μέχρι να επανέλθει πλήρως και να συνέλθει εντελώς.![]()
Αυτές ακριβώς τις εμπειρίες είχα και με τα δυο γατάκια μου. Ο γάτος με τον που τον έφερα στο κήπο ξαμολήθηκε για κυνήγι πεταλούδας. Η Χιονάτη σε 3 μέρες ήταν σαν να μη συμβαίνει τίποτα.
Ηρώ*Betoven
Νεοφερμένο μέλος
μπορειτε να με βοηθησετε οσον αφορα το θεμα της ερωτησης?
εχω ενα γατουλι περιπου 6 μηνων.το βρηκα αδεσποτο και θελω να του κανω στειρωση προκειμενου να γεννησει γατουλια που θα υποφερουν γιατι δεν μπορουμε να κρατησουμε κι αλλα!
επισης διαφωτιστε με αν μπορειτε στο ποσο θα κοστισουν και τα φαρμακα που θα παρει μετα,την θεραπεια αν χρειαζετε η κατι αλλο που δεν το ξερω!
![]()
Αν είναι αναγκαστικό τότε θα πρέπει να του κάνεις στήρωση.

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Αν είναι αναγκαστικό τότε θα πρέπει να του κάνεις στήρωση.![]()
Καλησπερα.Αν προσεξεις το μηνυμα που εκανες παραθεση ειναι απο το 2007.Οποτε σιγουρα θα εχει λυσει το προβλημα της.

Υγ..και δεν ειναι θεμα αναγκασμου,ειναι θεμα οτι ειναι το καλυτερο για τη γατα,και για να μην δημιουργουνται αδεσποτα.

Ηρώ*Betoven
Νεοφερμένο μέλος
Θα του βρουμε μια ωραία περσική γάτα απο τις αγγελίες που ηπάρχουν στο Internet.
Eίναι 6 μηνών ακόμα και δεν ξέρω πότε θα θέλει να ζευγαρώσει.
Πιστεύω πάντως πως είναι μικρός ακόμα! 
Πιστεύω πως δεν είναι και πολύ φυσιολογικό να στηρώσεις ένα ζώο. Βέβαια κάπιες φορες είναι απαρέτιτο.
Έμεις πάντως δεν θα στειρώσουμε τον γάτο μας.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

https://www.mypetz.gr/%CF%86%CF%81%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%B4%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1/%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AE-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CF%8C%CF%83%CE%BF-%CE%B5%CF%8D%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B7-%CF%85%CF%80%CF%8C%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AC;-66329/
https://www.mypetz.gr/φροντίδα-και-υ...ηρονομική-ασθένεια-πολυκυστικών-νεφρών-57301/
https://paws.parosweb.com/articles/parion_fos-08-06.html
mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Πιστεύω πως δεν είναι και πολύ φυσιολογικό να στηρώσεις ένα ζώο. Βέβαια κάπιες φορες είναι απαρέτιτο.Έμεις πάντως δεν θα στειρώσουμε τον γάτο μας.
![]()
Οκ! Απλά ο γάτος θα θέλει να ζευγαρώνει εάν δεν κάνω λάθος τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο..Εσύ τι θα κάνεις? Θα τον τρέχεις για νύφη κάθε εξάμηνο?
Επίσης, να προσέξεις γιατί πολλές φορές οι αστείρωτοι γάτοι το σκάνε για να βρουν νύφη..Επίσης, εάν δε ζευγαρώσει την περίοδο του οίστρου, θα υποφέρει και αυτός και εσείς που θα τον ακούτε..Και είναι και τα πιθανά θέματα υγείας που προκύπτουν λόγω του ότι ο γάτος δε ζευγαρώνει όταν πρέπει...Φυσιολογικό δεν είναι να στειρώνεις ένα ζώο, συμφωνώ μαζί σου, αλλά εάν θες να προσφέρεις μια Α ποιότητα ζωής σε κάποιον γατούλη που ζει μέσα σε σπίτι, τότε δεν έχεις κάτι καλύτερο να κάνεις...ΟΚ άστον να ζευγαρώσει 1-2 φορές..Μετά όμως τι κάνεις?
Καλή επιτυχία σε ό,τι και αν αποφασίσεις...
Ηρώ*Betoven
Νεοφερμένο μέλος

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

https://paws.parosweb.com/articles/parion_fos-08-06.html
https://www.interpet.gr/nea/recent_2005/neo2_260305.htm
Διαβασε αν θες,για να καταλαβεις καποια πραγματα,και καλο θα ηταν να διαβασεςι και τα αλλα λινκ που σου εβαλα.

Ηρώ*Betoven
Νεοφερμένο μέλος
Ναι, ίσως κάποια στιγμή χρηαστει να τον στηρώσω, αλλά τον ληπάμε!Οκ! Απλά ο γάτος θα θέλει να ζευγαρώνει εάν δεν κάνω λάθος τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο..Εσύ τι θα κάνεις? Θα τον τρέχεις για νύφη κάθε εξάμηνο?Επίσης, να προσέξεις γιατί πολλές φορές οι αστείρωτοι γάτοι το σκάνε για να βρουν νύφη..Επίσης, εάν δε ζευγαρώσει την περίοδο του οίστρου, θα υποφέρει και αυτός και εσείς που θα τον ακούτε..Και είναι και τα πιθανά θέματα υγείας που προκύπτουν λόγω του ότι ο γάτος δε ζευγαρώνει όταν πρέπει...
Φυσιολογικό δεν είναι να στειρώνεις ένα ζώο, συμφωνώ μαζί σου, αλλά εάν θες να προσφέρεις μια Α ποιότητα ζωής σε κάποιον γατούλη που ζει μέσα σε σπίτι, τότε δεν έχεις κάτι καλύτερο να κάνεις...ΟΚ άστον να ζευγαρώσει 1-2 φορές..Μετά όμως τι κάνεις?
Καλή επιτυχία σε ό,τι και αν αποφασίσεις...
Και δεν αποφασίζω μόνη μου, αποφασίζουν και οι γονείς μου...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Γιατί οι περισσότεροι πιστεύουν ότι πρέπει να στηρώνονται οι γάτες;;;![]()
Όσον αφορά τις θηλυκές:
1) Αποφεύγεται η εξουθένωση του οργανισμού της γάτας από τους συνεχόμενους τοκετούς.
2) Αποφεύγεται η μετάδοση διαφόρων ασθενειών κατά το ζευγάρωμα.
3) Αποφεύγεται η εκδήλωση ασθενειών στη μητέρα γάτα όπως πχ καρκίνος κλπ.
4) Δεν θα υποφέρει από τους επαναλαμβανόμενους οίστρους.
Όσον αφορά τις αρσενικές:
1) Ο γάτος δεν θα νιώθει την ανάγκη να μαρκάρει την περιοχή του.
2) Ο γάτος δεν θα μπαίνει στην διαδικασία να μαλώσει με άλλους αρσενικούς (ανταγωνιστές) για την απόκτηση της θηλυκής.
3) Ο γάτος δεν θα τραυματιστεί από τον καυγά του με τους άλλους γάτους.
4) Ο γάτος δεν θα εκδηλώσει τάσεις φυγής από το σπίτι προς αναζήτηση θηλυκής γάτας, επομένως ελαττώνονται οι πιθανότητες να φύγει από το σπίτι και να τον χτυπήσει αυτοκίνητο, να πεθάνει από φόλα κλπ.
5) Ο γάτος δεν θα γίνει επιθετικός όπως γίνεται σε ορισμένες περιπτώσεις όταν είναι σε αναζήτηση συντρόφου.
Ένας άλλος επίσης και πολύ σημαντικός παράγοντας είναι ότι έτσι προλαμβάνεται το πρόβλημα του υπερπληθυσμού των αδέσποτων γατιών.
Το να γεννιούνται γατάκια είναι μια πολύ όμορφη κατάσταση κι ένα πολύ ευχάριστο γεγονός.
Επειδή όμως ο κόσμος μας δεν είναι αγγελικά πλασμένος, τι θα απογίνουν τα γατάκια που θα δουν το φως του ήλιου μετά από 3 - 4 γέννες της μητέρας;
Πολλές φορές είναι δύσκολο να υιοθετηθεί ένα μόνο γατάκι, τι θα απογίνουν 15 - 20 γατάκια;
mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Και δεύτερον, η στείρωση σε θηλυκή γάτα δε γίνεται κατά την περίοδο του οίστρου αλλά περιμένουμε πρώτα να περάσει και 2-3 μέρες μετά, προχωράμε στη στείρωση..Και αυτό μου κάνει εντύπωση που δε το ανέφερε..Η στείρωση κατά τη διάρκεια του οίστρου εγκυμονεί μερικούς κινδύνους όπως να μη μπορεί να δράσει το αναισθητικό αποτελεσματικά καθώς επίσης και η διαστολή των αγγειών που μπορεί να οδηγήσουν σε έντονη αιμορραγία, ακόμη και στο θάνατο.Είπα να γράψω εδώ για να μην καταστρέφω την αγγελία για τον γατούλη. Λοιπόν το πρωί πήγα τη μικρή μου στην κτηνίατρο για τη στείρωση. Ήδη χθες ο οίστρος της είχε γίνει πολύ πιο έντονος, αλλά σήμερα στεναχωρήθηκα πολύ με την αντίδρασή της στο κτηνιατρείο. Πρώτη φορά εξαγριώθηκε έτσι καθώς προσπαθούσα να την κρατήσω για την ένεση...
Αυτά σύμφωνα πάντα με τη δική μου κτηνίατρο..
Εύχομαι όλα να πηγαν καλά με τη μικρή σου και θα σε συμβούλευα να ξεκινήσεις μια αναζήτηση νέου κτηνιάτρου

virgo
Νεοφερμένο μέλος

mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τη συμπαράσταση!!! Σε λίγη ώρα θα πάω να πάρω τη μικρή και ανησυχώ πολύ. Φοβάμαι μήπως μου κρατάει κακία...Χαζό, ε;;; Δεν γνώριζα ότι απαγορεύεται η ονυχεκτομή, αλλά έτσι κι αλλιώς δεν υπήρχε περίπτωση να το κάνω, θα ήταν βιασμός της φύσης της κατά τη γνώμη μου. Επιπλέον, η γάτα μου δεν βρίσκεται σε άγρια κατάσταση για να θεωρείται επικίνδυνη...πρώτη φορά αντέδρασε έτσι. Όσο για την κτηνίατρο, τη θεωρώ πολύ καλή επιστήμονα και χειρουργό και δεν την αλλάζω, ακριβώς γι' αυτό. Για το θέμα του οίστρου οι απόψεις διίστανται. Και δεύτερος κτηνίατρος που ρώτησα τελικά χθες το βράδυ μου είπε ότι πλέον θεωρείται καλύτερο να γίνεται η στείρωση όσο μικρότερο είναι το ζώο, ότι δεν παίζει ρόλο ο οίστρος και επιπλέον ότι στα χέρια της συγκεκριμένης κτηνιάτρου αυτός δε φοβάται τίποτα. Θέλω να πιστεύω ότι η γιατρός εκνευρίστηκε επειδή τη γρατσούνισε, άσχετα αν διαφωνώ με αυτή της την αντίδραση...![]()
Γεια σου και πάλι.Αυτό που σου είπα εγω είναι ότι η γάτα δεν θα πρέπει να είναι σε οίστρο την ημέρα που θα στειρωθεί.
Anyway, όπως λες οι απόψεις διίστανται..Η αλήθεια είναι πως σε 10 κτηνιάτρους να πας, 10 διαφορετικές απαντήσεις θα πάρεις
Δυστυχώς...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ηρώ*Betoven
Νεοφερμένο μέλος
Δεν μιλάω για να ζευγαρώσει με αδέσποτη γατα και να φύγει, ενοώ αν υπάρχει δινατότητα να ζευγαρώσει με μια γατα απο σπίτι που ξέρεις ότι τα γατάκια δεν θα καταλήξουν αδέσποτα στο δρόμο.Όσον αφορά τις θηλυκές:
1) Αποφεύγεται η εξουθένωση του οργανισμού της γάτας από τους συνεχόμενους τοκετούς.
2) Αποφεύγεται η μετάδοση διαφόρων ασθενειών κατά το ζευγάρωμα.
3) Αποφεύγεται η εκδήλωση ασθενειών στη μητέρα γάτα όπως πχ καρκίνος κλπ.
4) Δεν θα υποφέρει από τους επαναλαμβανόμενους οίστρους.
Όσον αφορά τις αρσενικές:
1) Ο γάτος δεν θα νιώθει την ανάγκη να μαρκάρει την περιοχή του.
2) Ο γάτος δεν θα μπαίνει στην διαδικασία να μαλώσει με άλλους αρσενικούς (ανταγωνιστές) για την απόκτηση της θηλυκής.
3) Ο γάτος δεν θα τραυματιστεί από τον καυγά του με τους άλλους γάτους.
4) Ο γάτος δεν θα εκδηλώσει τάσεις φυγής από το σπίτι προς αναζήτηση θηλυκής γάτας, επομένως ελαττώνονται οι πιθανότητες να φύγει από το σπίτι και να τον χτυπήσει αυτοκίνητο, να πεθάνει από φόλα κλπ.
5) Ο γάτος δεν θα γίνει επιθετικός όπως γίνεται σε ορισμένες περιπτώσεις όταν είναι σε αναζήτηση συντρόφου.
Ένας άλλος επίσης και πολύ σημαντικός παράγοντας είναι ότι έτσι προλαμβάνεται το πρόβλημα του υπερπληθυσμού των αδέσποτων γατιών.
Το να γεννιούνται γατάκια είναι μια πολύ όμορφη κατάσταση κι ένα πολύ ευχάριστο γεγονός.
Επειδή όμως ο κόσμος μας δεν είναι αγγελικά πλασμένος, τι θα απογίνουν τα γατάκια που θα δουν το φως του ήλιου μετά από 3 - 4 γέννες της μητέρας;
Πολλές φορές είναι δύσκολο να υιοθετηθεί ένα μόνο γατάκι, τι θα απογίνουν 15 - 20 γατάκια;

Ηρώ*Betoven
Νεοφερμένο μέλος
Η γάτα μετάτη στήρωση γίνεται πιο ήραιμη κοιμάτε περισσότερο και πέρνει αρκετό βάρος. Επίσεις δεν έχει τόση όρεξη για παιχνίδι και ζει λιγότερο. Είναι και πιο εβάλωτη σε ασθένιες.
Η κτηνίατρος που πηγαίνω το γάτο μου είπε ότι αν είναι αναγκέο μόνο τότε πρέπει να στηρωθεί το ζώο. Αν βρούμε τρόπο να του βρούμε μια γάτα και είναι και ήρεμος, δηλάδη να μη φωνάζει όλη τη μέρα, μπόρει να μη γίνει στήρωση. Από εκει που τον πήραμε ήχανε ένα γάτο και μια γάτα, που οι οίστροι τους τεριάζανε και έτσι δεν ήχαν πρόβλημα.

Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Διάβασα τα παρακάτω, χωρίς να είμαι σήγουρη ότι είναι σωστά:
Η γάτα μετάτη στήρωση γίνεται πιο ήραιμη κοιμάτε περισσότερο και πέρνει αρκετό βάρος. Επίσεις δεν έχει τόση όρεξη για παιχνίδι και ζει λιγότερο. Είναι και πιο εβάλωτη σε ασθένιες.
Η κτηνίατρος που πηγαίνω το γάτο μου είπε ότι αν είναι αναγκέο μόνο τότε πρέπει να στηρωθεί το ζώο. Αν βρούμε τρόπο να του βρούμε μια γάτα και είναι και ήρεμος, δηλάδη να μη φωνάζει όλη τη μέρα, μπόρει να μη γίνει στήρωση. Από εκει που τον πήραμε ήχανε ένα γάτο και μια γάτα, που οι οίστροι τους τεριάζανε και έτσι δεν ήχαν πρόβλημα.![]()
Διαφωνώ με τις απόψεις σου. Η γάτα είναι πιο ευάλωτη αν δεν στειρωθεί. Ακόμη, ο χαρακτήρας της δεν αλλάζει μετά την στείρωση.
Αλλά ακόμα και αν δεν ισχύουν αυτά που σου γράφω, πες πως βρίσκεις στο γάτο σου ζευγάρι και αρχίσουν να κάνουν γατάκια κάθε μερικούς μήνες. Τι θα κάνετε με τα αμέτρητα γατάκια που θα έρθουν στο κόσμο; Ούτε εκείνα θα τα στειρώσετε; Θα τους βρείτε σπίτι ή θα τα αφήσετε ελεύθερα να ζουν στον κήπο;
Υπάρχουν τόσα αδέσποτα που σκοτώνονται καθημερινά από αυτοκίνητα, φόλες, σκύλους ζώντας άθλιες ζωές. Ελέγχοντας τις γεννήσεις αποτρέπεις τον ερχομό νέων γατιών στον κόσμο που απλά θα υποφέρουν.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 25 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool