Ismini
Διάσημο μέλος
Γνωριζα οτι για τα αρσενικα πχ. η ηλικια των 8 μηνων ειναι ενταξει.
Στην τελευταια επισκεψη ο κτηνιατρος (να διευκρινησω οτι δεν ηταν ο ιδιος εκει αλλα ο συνεργατης του, κτηνιατρος επισης και νεος σε ηλικια) μου ειπε ξεκαθαρα: Πρεπει να αφηνουμε το ζωο να αναπτυχθει πληρως σωματικα και μετα να γινεται η Στειρωση.
Τονισε οτι ο αρσενικος γατος πρεπει να στειρωθει στον 1 χρονο.
Προσωπικα θα ακολουθησω τη συμβουλη του, αλλα επειδη εχω στειρωσει αρκετα γατια αρκετα πριν την ηλικια αυτη, μου κανει εντυπωση που δεν μου το ειπαν αλλοι γιατροι.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πριν απο την στειρωση, ειχε γεννησει μια φορα. Νομιζω οτι διαβασα στο site(μπορει και καπου αλλου)οτι αν οταν γεννησουν δεν ειναι πληρως αναπτυγμενες, τοτε σταματαει η αναπτυξη τους.
Εγω την βλεπω να εχει μεγαλωσει, και μετα την γεννα και μετα την στειρωση. Εχει παχυνει και εχει αναπτυχθει. Ειναι λιγο πιο μικροσωμη απο τις γατες του κηπου(αστειρωτες), αλλα οχι οτι ειναι "μπασμενο"!
helena11185
Νεοφερμένο μέλος
Κατερίνα
Πολύ δραστήριο μέλος
3 μηνών γράφεις? Βλέπω καλά? Δεν είναι ΠΟΛΥ νωρίς??τον δικό μου τον γάτο τον στείρωσα 3 μηνών κατόπιν συνεννόησης και επιβεβαίωση του γιατρού

ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
giota
Πολύ δραστήριο μέλος
helena11185
Νεοφερμένο μέλος
Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος
isavvas
Λέκτορας Κτηνιατρικής Αναισθησιολογίας ΑΠΘ
giota
Πολύ δραστήριο μέλος
Τελικα ειναι αληθεια οτι δεν αναπτυσονται κανονικα μετα την στειρωση?
isavvas
Λέκτορας Κτηνιατρικής Αναισθησιολογίας ΑΠΘ
Αρχική Δημοσίευση από giota:Τελικα ειναι αληθεια οτι δεν αναπτυσονται κανονικα μετα την στειρωση?
Μόνο αν η στείρωση γίνει πριν από την ενηλικίωση (περίπου 6-7 μηνών).
χριστινα
Διάσημο μέλος
Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος
Εχω και εγω μια ερωτηση.Ποτε μια γατα θεωρειται ενηλικη?
νομιζω οτι γυρω στο χρονο θεωρειται ενηλικη.
xtina
Νεοφερμένο μέλος
Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να στειρώσω τη γατούλα μου? Η Κίρα είναι 9 μηνών και είμαι ακόμα σε δίλημμα…
Να την στειρώσω η θα ήταν καλύτερα να ζευγαρώσει μια φορά. Έχω ακούσει(δεν ξέρω βέβαια αν ισχύει) πως αν τις στειρώσεις χωρίς να έχουν ζευγαρώσει τουλάχιστον μια φορά παθαίνουν κατάθλιψη…
Φοβάμαι όμως πως αν μείνει έγκυος να επιβαρυνθεί η κατάστασή της, γιατί το ποδαράκι της δεν έχει επανέλθει πλήρως μετά την πτώση της. Ακόμα, αληθεύει πως μετά την στείρωση σταματάει η ανάπτυξη τους? Κάθε γνώμη και συμβουλή θα ήταν χρήσιμη.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ismini
Διάσημο μέλος
Εδω θα βρεις απαντηση σε αυτο που ρωτας. Για τα υπολοιπα ρωτα και τον γιατρο της Κιρας.
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
nellos
Νεοφερμένο μέλος
είναι κρίμα να περιορίζουμε τις γενετήσιες ανάγκες των ζώων μας αλλά απο την άλλη σκέφτομαι πόσο ταλαιπωρούνται και αυτά αλλα και εμείς και όλες τις ασθένειες που έχω ακούσει κατα καιρους.
θέλω μια αναστρέψιμη "επέμβαση" έτσι αν κάποια στιγμή οι συνθήκες είναι κατάλληλες να γίνει μαμα! κάπου επίσης άκουσα (αν και μου φαίνεται πατάτα) πως η στείρωση πρέπει να γίνει πριν νοιώσουν οποιαδήποτε επιθυμία για αναπαραγωγη γιατί τότε οι "παρενέργειες" παραμένουν ανεξαρτήτως στείρωσης. μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο?
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 25 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool