Καλησπέρα γατοπαρεάκι! Θα ήθελα κι εγώ να ρωτήσω τους πιο έμπειρους σε θέματα στείρωσης αρσενικού γάτου σχετικά με την
κατάλληλη ηλικία. Ξεκίνησα να διαβάζω προς τα πίσω τις σελίδες, βρήκα κάποια χωρία που αφορούν αυτό που με ενδιαφέρει, αλλά όχι πλήρως επεξηγηματικά, και δεν έχω τον χρόνο να διαβάσω όλο το θέμα αυτόν τον καιρό .

Λοιπόν, δεν έχω καταλάβει ακόμη γιατί είναι νωρίς να στειρώσεις έναν γάτο στους 6 μήνες. Ο κτηνίατρος της κοπέλας που είχε τον Ορφέα της είπε όχι πριν τους 8 μήνες γιατί μπορεί να δημιουργηθούν προλήματα με το ουροποιητικό του (αυτός είναι ο λόγος; ). Οι δύο φίλοι μου κτηνίατροι μου λένε και πως από 5 μηνών μπορείς να στειρώσεις αρσενικό , μιας που η επέμβαση είναι πιο απλή σε σχέση με αυτή που γίνεται στα θηλυκά. Από βδομάδα που θα πάμε για επαναληπτικό εμβόλιο του Ορφέα και θα τον δει και ο δικός μου κτηνίατρος και θα πάρω και τη δική του άποψη. Απλά αν κάποιος γνωρίζει και μπορεί να με βοηθήσει να ξεδιαλύνω λίγο τα πράγματα στο μυαλό μου, ας μιλήσει χωρίς φόβο και πάθος!

Ευχαριστώ!

ΥΓ: Ο αίλουρος κι αυτός από 6 μηνών λέει, δε διαχωρίζει αρσενικά-θηλυκά από ό,τι βλέπω...
Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για στείρωση;