Ερωτήσεις για τη στείρωση

Καλησπερα. Εχω εναν αρσενικο γατο αστειρωτο ηλικιας 3,5 χρονων και προσφατα απεκτησα μια γατουλα 4 μηνων. Τα πανε ακετα καλα μεταξυ τους . Πριν λιγες μερες 2 διαφορετικες βραδιες μου επιτεθηκε ο γατος μου μια σε μενα και μια στον αρραβωνιαστικο μου αφου πρωτα ειχαμε ερθει σε επαφη με αλλον αδεσποτο αρσενικο γατο. Επεσε πανω μας να μας φαει.εχω αποφυγει την στειρωση ως τωρα καθως ο ενας του ορχεις ειναι μεσα στην κοιλια του και φοβαμαι το χειρουργειο αφου θα ειναι πιο περιπλοκο απο μια απλη στειρωση. Καταλαβαινω οτι μας επιτεθηκε λογω της μυρωδιας του αλλου γατου αλλα φοβαμαι κ να τον πλησιασω τωρα καθως εμενα μου επιτεθηκε πολυ αγρια. Η στειρωση θα απετρεπε να ξανασυμβει κατι τετοιο και ποσο επικυνδυνη ειναι με το προβλημα που εχει?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Απάντηση: Την λατρεύεις; Μην τη στειρώσεις

Για μενα η στειρωση ειδικα στην περιπτωση του ειναι μονοδρομος,γιατι οσο ο ορχις ειναι μεσα στην κοιλιακη χωρα,μπορει να εξελιχθει σε καρκινωμα,λογω της μεγαλης θερμοκρασιας που υπαρχει στην περιοχη.Με το γιατρο του το εχετε συζητησει;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Την λατρεύεις; Μην τη στειρώσεις

Ούτε να το ρωτάς, πρέπει να προχωρήσετε σε στείρωση για το καλό του γάτου και το δικό σας!
Για την κρυψορχία που έχει, αυτό κι αν είναι που καθιστά την ανάγκη στείρωσης επιτακτική, όπως προείπε και η Δώρα (moukelis).
Όσο για τους κινδύνους λόγω της ιδιαιτερότητάς του αυτής, δεν είναι περισσότεροι από εκείνους που αντιμετωπίζει και μια θηλυκή γάτα που πρόκειται να στειρωθεί, απλώς η επέμβαση είναι λίγο περιπλοκότερη και που βέβαια πάντα ενέχει ένα απειροελάχιστο ρίσκο κάτι να μην πάει καλά, όπως και σε όλων των ειδών τα χειρουργεία (κανείς γιατρός που σέβεται την επιστήμη του, ακόμα και στην πιο απλή επέμβαση, δεν θα σου εγγυηθεί το 100% της καλής έκβασης).

ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις.ναι εχω μιλησει με κτηνιατρο αλλα επειδη δεν ημουν ικανοποιημενη γενικα μαζι του αλλαξα. αυριο εχω ραντεβου να δει τον γατο μου και να κανουμε τις απαραιτητες ενεργειες καθως οσο μεγαλωνει βεβαιως και ανησυχω για την υγεια του. η απορια μου ομως παραμενει στο ανθα παψει να ειναι επιθετικος

Απάντηση: Τη λατρεύεις; Μην τη στειρώσεις

Δεν μπορεί κανείς να βεβαιώσει οτι θα πάψει εντελώς να είναι επιθετικός, καθότι εκτός από τις ορμονικές επιδράσεις, συμβάλλουν κι άλλοι παράγοντες που καθορίζουν τις συμπεριφορές ανθρώπων και ζώων.
Αυτό που είναι το πιο σύνηθες και το αναμενόμενο για έναν αρσενικό αστείρωτο γάτο να συμβεί μετά τη στείρωση, είναι η επιθετικοτητά του αν όχι εντελώς να εξαφανιστεί, πάντως να μειωθεί κατά πολύ.
Άντε και καλή επιτυχία, μην ανησυχείς:)

και παλι ευχαριστω. πηγα σημερα στον κτηνιατρο και μου ειπε να ξαναπαω σε λιγες μερες γιατι αναστατωθηκε το γατι και δεν μπορουσε να τον ψηλαφισει. καμια ιδεα για το τι να κανω στο μεταξυ ωστε να αποφυγω παρομοιο συμβαν. ταιζω αδεσποτα και στο σπιτι μου και στην δουλεια μου και οπως ειναι φυσικο ερχονται κοντα μου. δεν θελω να σταματησω.

Απάντηση: Ηθικά διλήμματα

Εγώ θα σου πρότεινα να φροντίζεις για λίγο καιρό τα αδέσποτα χωρίς να τα πλησιάζεις πολύ!
Καθώς και να αλλάζεις τα ρούχα σου και να πλένεις καλά τα χέρια σου ώστε να μειωθεί όσο μπορεί η μυρωδιά από αυτά.

Απάντηση: Ηθικά διλήμματα

καλησπερα κ ευχαριστω. το προβλημα ειναι οτι ο γατος μου συμπεριφερεται σαν σκυλος! με περιμενει παντα πισω απο την πορτα καθως αναγνωριζει τον ηχο του ασανσερ καθως και το βημα μου και τον ηχο απο το μηχανακι του αρραβωνιαστικου μου. οσο για τα αδεσποτα ειναι λιγο δυσκολο αφου μην εχοντας αντιμετωπισει ποτε τετοιο προβλημα παντα τα αφηνα κοντα μου και τωρα πια ειναι συνηθεια για αυτα.σημερα μπηκα σχεδον τρεχοντας ναπαω να αλλαξω αγριευοντας τον γιανα μην με πλησιασει κατι που δεν θελω. συν του οτι εβγαλα το παντελονι και παπουτσια στην εξωπορτα. ειναι λυση ομως αυτο;

καλησπερα!θα ηθελα τη γνωμη σας για τη περιπτωση του γατου μου.ειναι 1μιση χρονων.σημερα τον στειρωσα(πριν 3ωρες).δυστηχως δεν πηγε τοσο καλα :(
Ο γατος ηταν πολυ νευρικος κ η ναρκωση δεν τον επιανε.2ενεσεις του εκανε ,αφου τελειωσαμε κ ολα καλα...οταν τον γυρισα σπιτι ειχε αιμοραγια.ξαναπηγαμε στο κτηνιατρο..του εκανε αλλες 2 ενεσεισ ναρκωσεις κ μια ηρεμιστικη..και παλι δεν τον επιανε...
τελος παντων ολα καλα..του εδωσε αντιβιωση κ του εκανε κ μια ενεση για να μν ποναει.
ειναι νυστικος απτο μεσημερι εχει ταλαιπορηθει αρκετα....
τον εχς βαλει να καθεται στο μαξιλαρι του,ειναι ησυχος με ανοιχτα ματια ακουνητος κ που κ που κανει σπασμους κ σαν να θελει να κανει εμετο αλλα δε κανει,σαν να πνιγεται..που κ που σηκωνει το κεφαλι του κ ξανα τα ιδια.τι μπορω να κανω για νιωθει καλα?δε ξερω αν ειναι φυσιολογικο..δε ξερω τιποτα ειναι η πρωτη φορα που εχω γατο.

καλησπερα!θα ηθελα τη γνωμη σας για τη περιπτωση του γατου μου.ειναι 1μιση χρονων.σημερα τον στειρωσα(πριν 3ωρες).δυστηχως δεν πηγε τοσο καλα :(
Ο γατος ηταν πολυ νευρικος κ η ναρκωση δεν τον επιανε.2ενεσεις του εκανε ,αφου τελειωσαμε κ ολα καλα...οταν τον γυρισα σπιτι ειχε αιμοραγια.ξαναπηγαμε στο κτηνιατρο..του εκανε αλλες 2 ενεσεισ ναρκωσεις κ μια ηρεμιστικη..και παλι δεν τον επιανε...
τελος παντων ολα καλα..του εδωσε αντιβιωση κ του εκανε κ μια ενεση για να μν ποναει.
ειναι νυστικος απτο μεσημερι εχει ταλαιπορηθει αρκετα....
τον εχς βαλει να καθεται στο μαξιλαρι του,ειναι ησυχος με ανοιχτα ματια ακουνητος κ που κ που κανει σπασμους κ σαν να θελει να κανει εμετο αλλα δε κανει,σαν να πνιγεται..που κ που σηκωνει το κεφαλι του κ ξανα τα ιδια.τι μπορω να κανω για νιωθει καλα?δε ξερω αν ειναι φυσιολογικο..δε ξερω τιποτα ειναι η πρωτη φορα που εχω γατο.
Γιατι δεν επικοινωνεις με τον κτηνιατρο; Στο κατω κατω, υποχρεωση του ειναι να σε συμβουλεψει μια και δεν ηταν ομαλη η επεμβαση του γατου σου.
Συνηθως παιρνει αρκετες ωρες για να συνελθουν απο την ναρκωση και ο δικος σου εφαγε καμποσες ηρεμιστικες και ναρκωσεις μεχρι να τον πιασουν. Αν πριν την επεμβαση ειχε φαει κατι τις τελευταιες ωρες, ειναι φυσιολογικο να εχει ταση για εμμετο, καποια κανουν κιολας.
Η γνωμη μου παντως ειναι να μιλησεις με τον κτηνιατρο για να καθησυχαστεις αν ολα ειναι καλα και για να παρεις βοηθεια σωστη αν δεν ειναι.

Καλημέρα.
Να ρωτήσω κάτι. Υπάρχει περίπτωση λόγω 'παλιού ατυχήματος', η στείρωση σε μια γάτα να της κοστίσει τη ζωή; Το διάβασα -έτσι ακριβώς- σαν επιχείρημα από κάποιον που χαρίζει τα γατάκια της γάτας του (και θέλω να δω αν δουλεύει τον κόσμο ψιλό γαζί).
Αν, πάλι, όντως ισχύει κάτι τέτοιο, πώς το αντιμετωπίζεις, προκειμένου να μη γεννάει κάθε τόσο η γάτα, αλλά να μην πάθει και πυομήτρα;

Καλημέρα.
Να ρωτήσω κάτι. Υπάρχει περίπτωση λόγω 'παλιού ατυχήματος', η στείρωση σε μια γάτα να της κοστίσει τη ζωή; Το διάβασα -έτσι ακριβώς- σαν επιχείρημα από κάποιον που χαρίζει τα γατάκια της γάτας του (και θέλω να δω αν δουλεύει τον κόσμο ψιλό γαζί).
Αν, πάλι, όντως ισχύει κάτι τέτοιο, πώς το αντιμετωπίζεις, προκειμένου να μη γεννάει κάθε τόσο η γάτα, αλλά να μην πάθει και πυομήτρα;
Αυτά είναι χαζομάρες. Τι είδους ατύχημα δηλαδή και με ποιό τρόπο θα μπορούσε να επηρρεάσει την επέμβαση για την στείρωση;
Οι μόνες περιπτώσεις που ξέρω που μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα και αυτό όχι από την στείρωση την ίδια αλλά από την διαδικασία που προυποθέτει, δηλαδή με δυό λόγια την νάρκωση, είναι το να έχει η γατούλα πρόβλημα με το αναπνευστικό της ή με την καρδιά της.
Αλλά και γι' αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει λύση, η νάρκωση με αέριο.

Νομίζω κι εγώ μόνο κάποιο τέτοιο πρόβλημα (αναπνευστικό-καρδιά) θα μπορούσε να αποτελεί κίνδυνο, κι αυτό θα πρέπει να το πει ο γιατρός που παρακολουθεί τη γάτα.
Διαφορετικά τί σχέση μπορεί να έχει, πχ ένα ατύχημα στο πόδι, με τη στείρωση?
Μάλλον παραμύθια λέει ο τύπος. Εκτός κι αν του το έχει πει γιατρός και έχει συγκεκριμένο λόγο , όχι απλά κάποιο ατύχημα.

Να στο πω κι αλλιώς: Η επέμβαση της στείρωσης, σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις, όπως κάθε χειρουργική επέμβαση, ενέχει ένα ελάχιστο ποσοστό ρίσκου για τη ζωή του ασθενούς, αδιάφορο αν είχε ή δεν είχε και πόσα ατυχήματα στο παρελθόν. Τονίζω το "σπάνιες περιπτώσεις" και "ελάχιστο ποσοστό" και βέβαια όταν συντρέχουν σοβαροί ιατρικοί λόγοι (που ακόμα κι αυτό το τελευταίο μπορεί να αντιμετωπιστεί με τον κατάλληλο προεγχειριτικό έλεγχο).
Αυτό που δεν είναι σπάνιο δυστυχώς, είναι πολλοί/ες, προκειμένου να αποφεύγουν(για δικούς τους λόγους) να στειρώνουν τα ζωάκια τους, εφευρίσκουν ένα κάρο δικαιολογίες για γέλια και για κλάμματα!:confused:

Τελευταία επεξεργασία:
Στείρωση...Αλλά αν είναι έγκυος;

Εχω μια γατουλα απο το καλοκαιρι,ειναι μικροσωμη σχετικα (2.3 κιλα) και απο οτι ειχα παρατηρησει τον τελευταιο καιρο ειχε "ορεξεις",να το πω πιο λαϊκα :P Ηταν πιο δραστηρια απο οτι συνηθως,νιαουριζε πολυ,και συναιχεια επαιρνε τους δρομους.Στις 27 αυτου του μηνα εχω κανονισει για στειρωση...τι γινεται ομως σε περιπτωση που εμεινε εγγυος :/: ειναι πολυ νωρις να ξερω,και απο οτι εχω διαβασει φαινεται μονο στα τελικα σταδια.Θα μπορει ο κτηνιατρος να πει με σιγουρια;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Στείρωση...Αλλά αν είναι έγκυος;

Θα μπορέσει και μπορεί άνετα να γίνει και η στείρωση παράλληλα με έκτρωση αν έχει μείνει ήδη έγκυος.
΄Αποψή μου πάντα, είναι πως είναι καλύτερα να μην γεννηθούν γατάκια που δεν είναι σίγουρο πως θα βρουν καλά σπίτια παρά να γεννηθούν και να υποφέρουν αργότερα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημέρα!! Ο κτηνίατρος όταν πάτε για την στείρωση θα καταλάβει αν ισχυεί κάτι τέτοιο. Απλά γνώμη μου είναι για να μην περνάνε οι μέρες, καθώς 27 έχουμε σε περίπου 2 εβδομάδες, επικοινώνησε άμεσα μαζί του και ειδοποίησε τον ότι υπάρχει ενδεχόμενο εγκυμοσύνης. Από κει και πέρα θα σε καθοδηγήσει και ο κτηνίατρος!:):)

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις!! :)
Δυστηχως ο κτηνιατρος ερχετε μονο 27-29 και δε γινετε νωριτερα :(

Στειρωμενη γατουλα στο σπιτι ή οχικαλυτερα???

Επειδη η μαμα μου εχει αγανακτησει με την γατα που συνεχεια γενναει,μαλλον θα την στειρωσουμε αφου γεννησει:(:(.Οταν πηγα στο χωριο μου ρωτησα μια φιλη της γιαγιας μου που εχει μια γατα(η γατα ειναι σαν την Ζοζε μονο φουντωτη)την Αφρουλα,την πηγε στον κτηνιατρο και της πηρε 60 ευρω και την κρατησε και δυο μερες για αναρωση.Οταν πηγα να παρω τροφη στο "παιδι", τους ειπα την ιστορια και αν υπαρχει αλλη λυση.Μου ηπαν πως υπαρχει μια ενεση ή ενα χαπακι,δεν θυμαμαι καλα και θα της το δινουμε οταν θα εχει οιστρο(νομιζω ετσι λεγεται:P).Τι να πρωτιμησω?Στειρωση ή χαπι?Και αν προτιμησω στειρωση,πρεπει να εχει ειδικη διατροφη?Και ποιες ειναι οι συνεπειες της στειρωσης?Θα αλλαξει ο χαρακτηρας της???Οσοι ή οσες εχουν εμπειρια απο στειρωμενες γατες μπορειτε να μου πειτε??

Ευχαριστω!!!!!!!!!!!!!

Δεν το συζητώ, ολική στείρωση με επέμβαση!
Όταν ήρθε ο καιρός να στειρώσω τη δική μου, ούτε καν έθεσα στον εαυτό μου αυτό το δίλημμα. Για το καλό της γατούλας σου που την αγαπάς, μη μπεις καν στη διαδικασία να σκεφτείς να της δώσεις χάπια ή ενέσεις. Κι αυτό διότι περιέχουν ανασταλτικές του οίστρου ορμόνες, που απλά μακροπρόθεσμα ή και βραχυπρόθεσμα, θα της φέρουν μεγάλα προβλήματα, ως και (ορμονο-εξαρτώμενο) καρκίνο.:worry: Και αυτά δεν είναι δικές μου απόψεις, ούτε της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών μας που θα συμφωνήσουν μαζί μου. Είναι ιατρικώς αποδεδειγμένο οτι αυτές οι πρακτικές, το μόνο που θα φέρουν είναι η μεγάλη πιθανότητα να διακινδυνέψεις την υγεία και τη ζωή της γατούλας σου.
Πάρε λοιπόν την απόφαση και προχώρησε στη στείρωση. Θα σου κοστίσει κάποια χρήματα, αλλά μπρος στη ζωή κάποιου πλάσματος του οποίου για μας η αξία είναι ανεκτίμητη, δεν τίθεται καν θέμα.
Θα ταλαιπωρηθεί λίγο, αλλά θα ησυχάσεις κι εκείνη θα ανακουφιστεί άπαξ και δια παντός από όλη αυτή τη διαρκή διαδικασία οίστρος-εγκυμοσύνη-γέννα και επιπλέον οι κίνδυνοι να αρρωστήσει από κάποιο άλλο αδέσποτο γατί που θα έρθει σε επαφή ή να πάθει κάποιο ατύχημα στην προσπάθειά της να ζευγαρώσει.
Η στείρωση δεν είναι απλά η καλύτερη λύση, είναι η μόνη λύση!:yes:
Και μην ανησυχείς, ο χαρακτήρας της δεν πρόκειται να αλλάξει. Κι αν τύχει και αλλάξει λίγο, δεν θα είναι από την στείρωση, απλά και μόνο επειδή μεγαλώνει και όσο περνάει ο καιρός, όλα αλλάζουν. Ακόμα κι εμείς οι άνθρωποι:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back