Ακόμα και αν έχει μείνει έγκυος μπορεί να γίνει έκτρωση, αρκεί να μην έχει προχωρήσει πολύ η εγκυμοσύνη.
Όσο για την συμπεριφορά που αναφέρουν ορισμένοι, εμένα η γατούλα μου που είναι στειρωμένη μια χαρά συμπεριφορά έχει! Δραστήρια, παιχνιδιάρα και απίστευτα χαδιάρα (και λίγο ζηλιάρα! χιχι)!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Galikratis
Νεοφερμένο μέλος
Κατ’ αρχήν Καλημέρα σας. Η κόρη μου έχει φέρει στο σπίτι ένα θηλυκό αδεσποτάκι, το οποίο στις μία Δεκεμβρίου, δυνάμει κτηνιατρικής εξέτασης, ηλικιακά θα μπει στον έβδομο μήνα της ζωής του. Αποφασίσαμε λοιπόν να προβούμε σε στείρωση της μικρής μας φίλης, (αν και προσωπικά είμαι αμφιταλαντευόμενος σε αυτό το θέμα), ακούγοντας διάφορες τιμές για την εν λόγω επέμβαση, τις οποίες θεωρώ υπερβολικά αλατισμένες . Με διαμονή στη Θεσσαλονίκη μπορεί να με πληροφορήσει κάποιος ή κάποια από σας που έχετε προβεί σε στείρωση του οικόσιτου φίλου σας, σε τι επίπεδα είναι οι τιμές και τι πρέπει να προσέξουμε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Συγγνώμη.Επίσης αν τυχόν η γατούλα σας έμενε έγκυος και γεννούσε κι άλλα γατάκια που ίσως κατέληγαν αδέσποτα, σκέψου πόσο θα πρόσθετε αυτό στο ήδη τεράστιο πρόβλημα των αδέσποτων και πόσο θα ανατροφοδοτούσε τον κύκλο της δημιουργίας ακόμα περισσότερων αδέσποτων που βασανίζονται και πεθαίνουν στους δρόμους. Ειλικρινά, μην έχεις δεύτερες σκέψεις. Λογικό είναι να σκεφτείς λίγο ότι "επεμβαίνεις", όμως είναι για καλό, κάνει τόσο μα τόσο καλό σε όλα τα επίπεδα που δεν πρέπει να το σκέφτεσαι.
Έμενα Θεσσαλονίκη για χρόνια και ήμουν τυχερή που -μέσα από αυτό το φόρουμ- βρήκα μια κτηνίατρο καταπληκτική, πολύ καλό άνθρωπο που αγαπάει τα ζώα. Όποτε πηγαίναμε για τσεκαπ οι τιμές ήταν πολύ καλές και η στείρωση ήταν επίσης πολύ καλή τιμή. Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι θυμάμαι ακριβώς πόσα δώσαμε, όμως θυμάμαι ότι ήταν εξωφρενικά φτηνότερα απ' όσα μου ζητούσαν άλλοι κτηνίατροι. Βρίσκεται στο Πανόραμα. Αν σε ενδιαφέρει μπορώ να σου στείλω σε προσωπικό μήνυμα το τηλέφωνό της και μπορείς να επικοινωνήσεις και να τη ρωτήσεις λεπτομέρειες.
Το τι έχουμε ακούσει όλοι μας για διάφορες χρεώσεις, άσε. Σκέψου ότι ο προηγούμενος κτηνίατρός μας (όχι η γιατρός στο Πανόραμα που ανέφερα) μου ζήτησε να πληρώσω κανονική επίσκεψη όταν πήγα μια μέρα τη γάτα για 1 λεπτό για να τη ζυγίσω - έπρεπε να πάρει ένα χάπι και έπρεπε να αποφασίσω τη δοσολογία ανάλογα με το βάρος, αλλά δεν καθόταν με τίποτα να τη ζυγίσω σπίτι. Πλήρωσα λοιπόν επίσκεψη κανονικά, ενώ τον είχα πάρει τηλέφωνο και του είχα πει "να έρθω ένα λεπτό να ζυγίσω τη γάτα;" , η γάτα ούτε απ' το καλάθι δε βγήκε, φαντάσου, μπήκα, ακούμπησα το καλάθι στη ζυγαριά και αυτό ήταν. Ακόμα θυμάμαι πόσο κόκκαλο έμεινα, δε θυμάμαι πόσα μου ζήτησε αλλά ήταν πάνω από δεκάρικο.
Οι τιμές για στείρωση θηλυκιάς κινούνται σε φυσιολογικά επίπεδα (όπως δώσαμε εμείς κοντά στα 50, δε θυμάμαι ακριβώς) έως τρελές τιμές τύπου 100-120-150. Αυτά που πρέπει να προσέξεις είναι να βεβαιωθείς ότι θα γίνει ολική αφαίρεση της μήτρας και των ωοθηκών, ορισμένοι μέσα στο φορουμ έχουν αναφέρει περιστατικά όπου οι κτηνίατροι εφάρμοζαν διαφορετική τεχνική στείρωσης. Εμένα δε μου έχει τύχει ποτέ ούτε το έχω ακούσει σε γνωστό μου, αλλά καλού κακού ρώτα. Η ολική αφαίρεση εξασφαλίζει ότι η γατούλα είναι ασφαλής από καρκίνους και πυομήτρα στο μέλλον.
Galikratis
Νεοφερμένο μέλος
ΦΛΩΡΑ
Πολύ δραστήριο μέλος

Galikratis
Νεοφερμένο μέλος
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
ΦΛΩΡΑ
Πολύ δραστήριο μέλος
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Η ξενέρωτη της παρέας. Είχα ρωτήσει αρκετούς κτηνιάτρους τι μπορεί να γίνει για να δουν αν η καρδούλα είναι εντάξει και μου είπαν ότι σε τόσο νεαρά γατάκια ό,τι εξέταση και να κάνεις θα βγει καθαρή, δεν πρόκεται να δείξει τίποτα. Το συγκεκριμένο τι να πω δεν ξέρω αν είναι υπερβολή.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Galikratis, για περισσότερες λεπτομέρειες περί στείρωσης, μπορείς να κοιτάξεις και το θέμα μας:
Τα πάντα σχετικά με τον οίστρο και τη στείρωση θηλυκής γάτας
ΦΛΩΡΑ
Πολύ δραστήριο μέλος
Δυστυχώς πάλι θα πεταχτώ για να πω ότι δε γίνεταιΗ ξενέρωτη της παρέας. Είχα ρωτήσει αρκετούς κτηνιάτρους τι μπορεί να γίνει για να δουν αν η καρδούλα είναι εντάξει και μου είπαν ότι σε τόσο νεαρά γατάκια ό,τι εξέταση και να κάνεις θα βγει καθαρή, δεν πρόκεται να δείξει τίποτα. Το συγκεκριμένο τι να πω δεν ξέρω αν είναι υπερβολή.
Μπορει να εχεις δικιο ,οτι ειναι υπερβολη και γω οταν εκανα τις στειρωσεις στις γατες μου δεν ηξερα για ελεγχο πριν,εχουν περασει σχεδον δεκα χρονια απο την τελευταια στειρωση στη Μινι,τοτε οι γιατροι δεν ελεγαν για ελεγχο και εκαναν κατευθειαν τη στειρωση,εγω σταθηκα τυχερη και δεν επαθαν τιποτα οι γατουλες μου,αλλα εχω ακουσει περιπτωσεις που δεν αντεξε η καρδουλα τους κατα την στειρωση,μετα απο τοσα χρονια δεν υπαρχει τροπος που να μπορουν να δουν αν εχει καποια γατουλα προβλημα στη καρδια εκ γενετης;
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
μετα απο τοσα χρονια δεν υπαρχει τροπος που να μπορουν να δουν αν εχει καποια γατουλα προβλημα στη καρδια εκ γενετης;
Έλα ντε κι εγώ απορώ με αυτό

Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Καλησπέρα και συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση αλλά τώρα είδα το ποστ σου.Καλημέρα ! Ο γάτος μου ειναι 2 ,5 ετών &, στειρώθηκε πριν 3 μήνες . Παραμένει γάταρος με σταθερό βάρος 6 κιλά αλλά λυγερόκορμος , κυνηγός ,δραστήριος για συγκεκριμένη βέβαια ώρα κάθε μέρα . Το θέμα είναι , ιδέα μου είναι ?? , ότι τελευταίως μου φαίνεται σαν να εχει μικρύνει το κεφάλι του , σαν να έχει κάπως στενέψει γενικότερα . Μήπως παραλογίζομαι ?Ή μήπως η αλλαγή τροφής μαλάκωσε το τριχωμα και φαίνεται πιο λεπτη φιγούρα ?Κάποιες φορές τον παρατηρώ και φαίνεται σαν να έχει χάσει το εκτόπισμα του .
Το να έχει μικρύνει το κεφάλι του το θεωρώ απίθανο, ίσως μεγάλωσε το σώμα του και σου φαίνεται μικρότερο το κεφάλι του...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Επειδή όμως είμαι κι εγώ αρκετά...παρατηρητική κατάλαβα οτι το χειμώνα κι επειδή το τρίχωμα τείνει να γίνεται πιο πυκνό (προστασία από τη φύση για την αντιμετώπιση του κρύου), έχει σα συνέπεια όλο το σώμα να φαίνεται πιο ογκώδες, πράγμα που αυτόματα δίνει την αίσθηση μικρότερου κεφαλιού.
Από άνοιξη κι ύστερα, όταν το τρίχωμα αρχίζει να πέφτει, τότε αναδεικνύεται πάλι η όμορφη κεφαλή
κι ομορφαίνει... κι η γαλή
Nelliel
Περιβόητο μέλος
Τα αστειρωτα αρσενικα εχουν μεγαλα μαγουλα με αποτελεσμα να φαινεται οτι εχουν μεγαλο κεφαλι. Με την στειρωση τα μαγουλα φευγουν.
Έχεις δίκιο Νelliel .Tώρα που τον παρατηρώ ξανά , τα μάγουλα του λείπουν . Σε ευχαριστώ !!!!
asia1
Νεοφερμένο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 25 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool