koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Πως γίνεται ένας γιατρός να χάσει σε μια στείρωση ενα υγιέστατο γατονι; Είμαι πολύ θυμωμένη πήγα τη Χαρούλα μου για στείρωση σήμερα το πρωι και μετά από 2 ώρες τη πήρα νεκρή....
Λυπάμαι πολύ

Συμβαίνει, υποθέτω. Εξαιρετικά σπάνιο μεν, αλλά συμβαίνει. Όπως άνθρωποι πεθαίνουν από αφαίρεση αμυγδαλών. Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες η έκβαση και μην ξεχνάμε ότι, όσο επέμβαση ρουτίνας κι αν είναι, δεν παύει να είναι επέμβαση. Μπορεί να είχε κάτι στην καρδιά της η γατούλα σου για παράδειγμα. Η κτηνίατρός μας είχε πει ότι αν πάθει κάτι η γατούλα πάνω στην επέμβαση, ανακοπή πχ, ενώ κατά τα άλλα είναι νεαρό γατάκι και δεν έχει συμπτώματα ασθένειας, πάει να πει ότι είναι κάτι εγγενές που θα το πάθαινε κάποια στιγμή όπως και να 'χει, πχ στο παιχνίδι

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
asia1
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Μπορεί να μη βρίσκομαι στη θέση σου, αλλά σε νιώθω με αυτή σου τη σπαραχτική φράση"Έχασα τη Χαρά της ζωής μου..."

Ας ελπίσουμε η γατούλα να πήγε σ'ένα κόσμο καλύτερο, κι όταν κι εσύ περάσεις αυτό το πραγματικά δύσκολο στάδιο του πένθους και ο χρόνος γιατρέψει τη νωπή πληγή σου, να έρθει στη ζωή σου ένα άλλο πλασματάκι. Μπορεί να μη το λένε και να μην είναι η Χαρά, αλλά να σου φέρει και πάλι χαρά και το χαμόγελο που έχασες μαζί με το μωρούλι σου.
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Εγώ πάλι είμαι πεπεισμένη πως την έχει κάνει τη βλακεία της.... το θέμα είναι πως εγώ έχασα τη χαρά της ζωής μου...
Αχ μωρέ πώς σε νιώθω

Ειλικρινά λυπάμαι πολύ 

Καλησπέρα σας.
Θα ήθελα να σας πω την ιστορία μου και να μου πείτε τη γνώμη σας.
Η κόρη μου, 13 χρονών, βρήκε πριν 3 χρόνια ένα γάτο (δεν ξέρουμε ηλικία - ήταν μεγάλος - ίσως 1-2 χρονών). Εγκαταστάθηκε στην πυλωτή όπου του βάλαμε και σπιτάκι που το χρησιμοποιεί κυρίως το χειμώνα. Όσο περνάνε τα χρόνια κυνηγάει γάτες και όλο μαλώνει και η κόρη μου όλο τον ψάχνει και πάντα τον βρίσκει ή έρχεται αυτός.
Όλα τα χρόνια βέβαια έχουμε βρει και έχουμε σώσει κατά καιρούς διάφορα γατάκια που κάποια από αυτά έχουν μείνει στη γειτονιά μας. Η κόρη μου έχει στεναχωρηθεί και έχει κλάψει πολλές φορές με διάφορα περιστατικά.
Το θέμα τώρα είναι μία γατούλα που την ταΐζαμε και πριν 1,5 χρόνο γέννησε την 1η φόρα στο σπίτι του γάτου μας. Πήραμε όπως ήταν τα γατάκια μέσα στο μαξιλάρι και τα βάλαμε σε άλλο σπίτι λίγο πιο πέρα αλλά η γατούλα τα πήρε και τα πήγε αλλού. Τη 2η φορά γέννησε σε κάποια πολυκατοικία πιο πέρα και 2 γατάκια (περίπου 2 μηνών) όταν μεγάλωσαν τα έφερνε και σε εμάς. Δεν ήταν ήμερα και μόλις μας βλέπανε κρυβότανε στα αυτοκίνητα. Κάποια μέρα δεν τα ξαναείδαμε. Ίσως φύγανε με τα αυτοκίνητα.
Πριν αρκετό καιρό η γατούλα κάπου κτύπησε πολύ άσχημα το πόδι της και την περιποιηθήκαμε με διάφορα φάρμακα αλλά της κάναμε και σπιτάκι. Έμεινε έγκυος για 3η φορά και επειδή τη λυπόμασταν την αφήσαμε και γέννησε στο σπιτάκι. Κάποια στιγμή τα πήγε και στο σπίτι του γάτου μας γιατί την κυνηγούσαν οι γάτοι, τα πήγε και στη διπλανή πολυκατοικία και τα ξαναέφερε σε εμάς. Μετά από 1,5 μήνα άρχισαν να παίζουν πάρα πολύ και τα χαιδεύαμε γιατί είχαν γίνει ήμερα. Η γάτα όμως τα έμαθε να μπαίνουν στα αυτοκίνητα. Τις περισσότερες φορές τα βρίσκαμε στο δικό μας αυτοκίνητο και επειδή δεν καταλάβαιναν από θόρυβο και δεν φοβόταν ανοίγαμε το καπώ και τα παίρναμε. Κοιμόταν και στο σπιτάκι. Μερικές φορές τα βλέπαμε και σε άλλα αυτοκίνητα της πυλωτής και γενικά τελευταία άρχισαν να κυκλοφορούν περισσότερο. Σκεφτήκαμε να βάλουμε αγγελία γιατί παρόλο που είχαν τη μαμά τους υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να μπουν σε αυτοκίνητο και να φύγουν ή να πάνε στο δρόμο. Ενώ ήθελε πρώτη η κόρη μου να βάλουμε αγγελία μόλις βρέθηκε ένα νέο ζευγάρι και ήθελε γατάκια στο σπίτι τους που έχουν μεγάλη αυλή στεναχωρήθηκε πολύ. Τελικά τα δώσαμε και τα 4 (2 μηνών) σε αυτό το ζευγάρι που έχουν ένα τεράστιο κήπο. Δεν το έχουμε δει αλλά θα πάμε σε μία βδομάδα να τα δούμε που είναι έξω από την πόλη. Νομίζω είναι η ιδανικότερη λύση. Παρόλο που την είπαμε αν θέλει ένα γατάκι να το κρατήσουμε στο σπίτι, στην αρχή δεν ήθελε γιατί είχε το γάτο της και δεν ήθελε να δείχνουμε περισσότερη αγάπη στο γατάκι αλλά μετά δεν ήθελε για να μη το χωρίσει από τα αδελφάκια του. Σκέφτομαι και τη γατούλα που της πήραμε τα παιδάκια της και λίγο τα έψαξε και νιαούριζε στο αυτοκίνητο αλλά δείχνει μια χαρά. Δεν ξέρω αν έκανα καλά αλλά σίγουρα δε θα μπορούσαμε να έχουμε τόσα γατιά στην πυλωτή. Ήδη είχαμε πρόβλημα με κάποιον που ανέβαινε ο γάτος μας στο αυτοκίνητο. Και η κόρη μου θα στεναχωριόταν αν δεν έβρισκε κάποιο γατάκι. Δηλαδή στεναχώρια επί 5.
Πιστεύω ότι τα γατάκια θα είναι πιο ευτυχισμένα και πιο ασφαλή σε ένα τεράστιο κήπο.
Ήθελα να ρωτήσω αν ξέρετε πόσο η γατούλα μπορεί να στεναχωριέται ή τα γατάκια. Από ότι μας είπαν τα παιδιά που τα πήραν τη 2η μέρα άρχισαν να παίζουν και θα τα έβγαζαν στο κήπο για να συνηθίσουν και να μη χαθούν.
Σκεφτόμαστε να στειρώσουμε τη γατούλα γιατί δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Βέβαια η κόρη μου από τη μία το θέλει αλλά από την άλλη στεναχωριέται αν η γατούλα δεν κάνει ξανά παιδάκια.
Δεν ξέρω αν κάναμε καλά. Στεναχωρηθήκαμε γιατί αγαπήσαμε πολύ τα γατάκια αλλά δεν μπορούσαμε να τα έχουμε όλα έξω.
Συγνώμη για το μεγάλο κείμενο. Αν θέλετε μπορείτε να μου πείτε τη γνώμη σας.
Σας ευχαριστώ.
Agiyi
Εκκολαπτόμενο μέλος
Καλησπέρα απο μένα.
Εγω θα σου πρότεινα να την στειρώσετε την γατούλα αν μπορείτε... (και τον γάτο σας θα έλεγα)..
Υπάρχουν πολλά θετικά για την υγεία τους που έχουν με την στείρωση, αν θελεις μπορείς να ψάξεις στο forum να τα βρείς (δεν είμαι ο κατάλληλός για να τα εξηγίσει όλα! :Ρ)
Συγγνώμη, αλλά δεν το βλεπω σαν δικαιολογία το να μην την στειρώσετε μόνο και μόνο επειδή θα στεναχωρεθεί η κόρη σας... Δεν θέλω να γίνω σκληρός, αλλά μιλάμε για ζωούλες, οι οποίες κατα πάσα πιθανότητα θα μένουν στον δρόμο και θα αντιμετωπίσουν ασθένειες και πάρα πολλούς κινδύνους.
Το οτι η κόρη σου αγαπάει τα ζωάκια είναι πάρα πολύ θετικό σημάδι και είναι φυσιολογικό να θέλει και μικρά γατάκια (δεν νομίζω κανείς απο εδωπέρα να μπορεί να αντισταθεί σε ένα μικρό γατάκι). Δεν θεωρώ οτι θα της δημιουργήσει κανένα τραύμα να μην ξαναγεννίσει η γατούλα. Στην τελική το σενάριο που πιστεύω οτι έχει περισσότερες πιθανότητες είναι να της λείψουν αρκετά τα μικρά γατάκια και σε κάποια χρόνια που θα μεγαλώσει και που θα βρεί δικό της σπίτι να υιοθετίσει ένα μικρό και να έχει γατάκι όπως είχε όταν ήταν παιδί

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Κι αν η κόρη σου απογοητευτεί μπορείς να της εξηγήσεις, ότι όπως κι όλα τα ζωντανά πλάσματα, τα μωρά γατάκια είναι μεν χαριτωμένα και αξιαγάπητα, αλλά δεν είναι κουκλάκια. Έχουν ανάγκες, μεγαλώνουν και η μοίρα τους αν δεν υιοθετηθούν, θα είναι δυσοίωνη μένοντας στους δρόμους και η ζωή τους σύντομη.
Μπορείς να διαβάσεις αν θες το θέμα μας σχετικά με τη Στείρωση στις γάτες προκειμένου κι εσύ να ενημερωθείς, ώστε όταν μιλήσεις στην κόρη σου, να καταλάβει και με προθυμία να συμφωνήσει, σίγουρη κι εκείνη οτι πήρατε τη σωστή απόφαση.

Παρατηρώ από κάποιους ότι με παρεξήγησαν. Δεν μπορώ να πάρω 4 γατάκια στο σπίτι μου και φυσικά δεν τα βλέπω μόνο σαν κουκλάκια για να παίζουμε γι’ αυτό και έβαλα αγγελία για να τα δώσουμε. Όπως έχω γράψει στο μήνυμα στεναχωρηθήκαμε γιατί αγαπήσαμε πολύ τα γατάκια αλλά δεν μπορούσαμε να τα έχουμε έξω. Αυτό που ζήτησα κυρίως σαν συμβουλή ήταν που δώσαμε όλα τα γατάκια και έμεινε μόνη της η γατούλα και φυσικό είναι να τα ψάχνει. Ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος αν στεναχωριέται και για πόσο καιρό. Φαντάζομαι τα γατάκια που είναι και μαζί θα παίζουν όλη μέρα και θα είναι χαρούμενα.
Τώρα όσον αφορά τη στείρωση επειδή αυτή η γατούλα μετά το χτύπημά της άρχισε να είναι πιο πολύ κοντά μας θα πρέπει σίγουρα να τη στειρώσουμε. Η κόρη μου δεν έχει αντίρρηση. Αυτή ήταν πρώτη που το πρότεινε. Απλώς σκέφτηκε μήπως η γατούλα στεναχωριέται. Είναι ώριμη για να καταλάβει και αν δεν συνέβαινε αυτό θα είμαι εγώ αυτή που θα το αποφασίσει. Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι η γατούλα είναι ήμερη μόνο σε μένα και στην κόρη μου και δεν ξέρω πώς θα τη πάμε στο γιατρό. Θα πρέπει να πάρουμε κάποιο κουτί μεταφοράς. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για το γάτο της που τον αγαπάει πάρα πολύ.
Βέβαια τα τελευταία 3 χρόνια η κόρη μου έχει γνωρίσει όλες τις γάτες της γειτονιάς όπου πολλές από αυτές τις βοήθησε από μικρά και τα έσωσε. Αλλά είναι όμως δύσκολο όλες τις γάτες να τις στειρώσουμε. Κυρίως οικονομικά.
Σας ευχαριστώ πολύ.
Nicole1987
Πολύ δραστήριο μέλος
Κάνατε το καλυτερο να δώσετε τα γατακια γιατι πιθανότατα να μην επιβιώνε κανενα. Μια αλλη γατα που ειχε γεννησει 5 γατακια, μπαίνανε στις μηχανές των αυτοκινήτων. Στα δικα μας ανοιγαμε και τα βγάζαμε καποια στιγμη εξαφανίστηκαν ολα και εμεινε μονο ενα.
Για τη γατούλα είναι πιο εύκολο να τη βάλουμε σε κουτί μεταφοράς και να τη πάμε για στείρωση.
Δεν ξέρω βέβαια τι πρέπει να κάνουμε μετά γιατί ζει έξω σε ένα σπιτάκι στην πυλωτή. Θα ρωτήσουμε βέβαια και τον κτηνίατρο.
Το θέμα είναι και ο γάτος μας που τον έχουμε 3 χρόνια όπου ήταν μεγάλος όταν μας βρήκε και δεν το αποφασίσαμε για στείρωση γιατί ενώ είναι χαδιάρης πολλές φορές, άλλη στιγμή μπορεί να σε γρατσουνίσει. Δηλαδή δεν μπορούμε να τον χαϊδέψουμε όπως θέλουμε και να τον πάρουμε αγκαλιά. Είναι φοβητσιάρης και όταν πάμε να βάλουμε αμπούλα για τις ψείρες μας καταλαβαίνει και φεύγει. Πάντα βέβαια τα καταφέρνουμε. Δεν ξέρω αν μπορούμε να τον βάλουμε σε κουτί μεταφοράς και να είναι ήρεμος. Γνωρίζει κανείς περίπτωση στείρωσης γάτου σε μεγάλη ηλικία και που ζει έξω (κοιμάται βέβαια στο σπιτάκι του όταν είναι εδώ);
Σας ευχαριστώ πολύ.
kat-cats
Διάσημο μέλος

Δυστυχώς τα αδεσποτάκια δεν έχουν μεγάλο προσδόκιμο ζωής....ναι γεννάνε ναι ζουν για όσο μπορέσουν αλλά αυτό έχει πολύ πολύ μικρή διάρκεια... γι αυτό λέω πως η στείρωση τελικά είναι μονόδρομος.
Τώρα για τον γατούλη που αναφέρετε είναι θέμα επιλογής. Καλό θα του κάνετε από τη στιγμή που έχει ένα μέρος να μείνει.... Πολλοί λένε πως τα αρσενικά δεν τα στειρώνουμε για να μπορούν να ανταπεξέρχονται έξω. Ομως εγώ θα πω το εξής: βλέποντας τα θηλυκά που έχω στειρώσει και τα αρσενικά που δεν έχω μπορέσει γιατί δεν είναι πολύ φιλικά και δεν το έχω επιμεληθεί όπως θα έπρεπε, αναγνωρίζω πως τα αρσενικά είναι σε μέτρια κατάσταση....έρχονται αδύνατα, με ρινοτραχείτιδα, καχεκτικά...όλα αυτά γιατί όλο το χρόνο μπαίνουν στο πρόγραμμα που τους ορίζει η φύση τους....που να τους πιάσει φαγητό...άσε που κινδυνεύουν από τις συνεχείς μεταξύ τους αντιπαλότητες για το μήλο της έριδος.... ενώ αντίθετα τα θηλυκά που έχω στειρώσει, είναι πιο ήρεμα, πιο στρογγυλά, δεν κινδυνεύουν συνέχεια από τις συνεχείς γέννες και τους κινδύνους αυτών...
Καταλήγοντας θα ήθελα να πω ότι αφού ο γατούλης είναι στη μέριμνά σας και "οικόσιτος" της πυλωτής σας θα πρότεινα να το τολμήσετε, αφού βεβαίως συνεννοηθείτε και με τον κτηνίατρό σας. Αλλωστε στα αρσενικά η επέμβαση είναι πολλή μικρή και συνέρχονται άμεσα. Θα ηρεμήσει ο μπέμπης και θα απολαμβάνει αυτά που του προσφέρετε χωρίς να τρέχει με αγωνία δεξιά και αριστερά κάθε τόσο στην αναζήτηση - διεκδίκηση θηλυκού και να κινδυνεύει από αυτοκινήτα ή μάχες που πρέπει να δώσει....
Και σε μας έτυχε μία γατούλα που ήταν έγκυος πρώτη φορά και όταν την είδαμε πεσμένη κάτω καταλάβαμε ότι δεν ήταν καλά και την πήγαμε στον κτηνίατρο αλλά ήταν αργά. Έκανε επέμβαση αλλά ήταν άσχημα τα πράγματα και δεν σώθηκε η γατούλα. Από 100 μας πήρε 70. Πολλά λεφτά.
Πάντως έχεις δίκιο και για τη γατούλα αλλά και για το γατούλη που αυτή την περίοδο είναι αδύνατος και του λείπουν τρίχες. Ενώ πέρυσι το καλοκαίρι ήταν καθαρός, στρογγυλός και κούκλος όπως κάθε τέτοια εποχή.
Θα ρωτήσω τον κτηνίατρο και θα δω τι θα κάνω για τη στείρωση του γατούλη.
Ευχαριστώ πολύ.
Nicole1987
Πολύ δραστήριο μέλος
ofilia
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο Αριστος ηταν ενα πλασμα προ στειρωσης που λατρευε τους ανθρωπους αλλα αλλο ζωο απαγορευοταν να πλησιασει στα δεκα μετρα,μετα τη στειρωση ηρεμησε τοσο που συζει με αλλα πεντε γατια
Στη γατοφορο σιγουρα θα αντιδρασει ο δικος σας,προφανως.Μπορειτε να τον ταισετε καποιες φορες μεσα στη γατοφορο με ανοιχτο πορτακι με κατι πολυ νοστιμο,ωστε να συνηθισει λιγακι κι ετσι οταν αποφασισετε να παει γιατρο να κανετε το ιδιο για να τον ''τσακωσετε'',ισως μολις κλεισετε πορτακι να αρχισει να ωριετε να χτυπιεται και να κλαει,μην αγχωθειτε,μην στεναχωρηθειτε.Επισης ισως βοηθησει κατα τη μεταορα του στο γιατρο να σκεπασετε τη γατοφορο με ενα πανι
Καλη στειρωση ευχομαι κ στα δυο
Αν και καθυστερημένα ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Ειδικά με την απάντηση της ofilia που ταιριάζει στη δική μου περίπτωση.
Πέρασε ένας μήνας και τώρα που ηρέμησε ο γάτος μας σκεφτόμαστε να τον στειρώσουμε. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν ο Αρίστος είχε κάποιο πρόβλημα με τη στείρωση και το ότι του έλειπαν οι όρχεις του. Αν είχε κάποια αλλαγή στη συμπεριφορά του.
Εμείς δεν θα τον βάλουμε στο σπίτι επειδή έχει ζήσει τόσο καιρό έξω και πιστεύουμε ότι δεν θα μπορεί να μείνει μέσα.
Για αυτό ρωτάω:αν τον στειρώσουμε μήπως δεν κάνει ούτε βόλτες και αρχίζει να κάθεται με τις ώρες σε μια γωνιά όπως είναι συνήθως οι σπιτικές γάτες;
Σας ευχαριστώ πολύ.
ofilia
Πολύ δραστήριο μέλος
Την ιδια αγωνια ειχα με τον Αριστο ,πως δηλ θα του φαινοταν στο σπιτι
Αυτο που αντιλαμβανομαι -απο τον Αριστο τουλαχιστον-ειναι οτι οκ καλος ο δρομος καλη η ελευθερια,αλλα σαν την ασφαλεια του σπιτιου δεν εχει
Του αρεσει παρα πολυ ,κ σε πληροφορω οτι ολη μερα παιζει σαν μικρο γατακι κ ειναι 8 ετων πανω κατω
Ποτε μα ποτε δεν πλησιασε καν την εξωπορτα
Α και με ορχεις δεν ειχε θεμα ισα ισα
Εξι σπιτικες γατες εχω κ το μονο που δεν κανουν ειναι να καθονται σε μια γωνια,μακαρι καποιες στιγμες να το εκαναν τα τερατα
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου.
Απλώς εγώ δεν θα τον πάρω σπίτι γι' αυτό προβληματίζομαι μήπως αντί να τριγυρνάει αρχίσει να κάθεται πιο πολύ και περιμένει πότε θα κατέβει η κόρη μου να παίξει.
Αλλά από ότι λέει και η nicole που δεν τον έχει πάρει σπίτι είναι μια χαρά.
kristi!
Νεοφερμένο μέλος
Γειά σας! Εμαι καινούργιο μέλος και θέλω να σας ρωτήσω σε ποια ηλικία πρέπει να κάνω στο γατάκι μου στείρωση;
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Καλησπέρα φίλη kristi και καλή σου χρονιά.Γειά σας! Εμαι καινούργιο μέλος και θέλω να σας ρωτήσω σε ποια ηλικία πρέπει να κάνω στο γατάκι μου στείρωση;

Σε γενικές γραμμές τα θυληκά γατάκια πρέπει να στειρώνονται στον έκτο μήνα που τους ξεκινάει ο οίστρος και τα αρσενικά γύρω στον όγδοο μήνα που μπαίνουν σε αναπαραγωγική ηλικία.
Υπάρχουν όμως περιπτώσεις και περιπτώσεις, για παράδειγμα μια από τις γατούλες μου μπήκε σε οίστρο σε ηλικία 4,5 μηνών, ενώ η μικρούλα μου, έχει μπει ήδη στον έννατο μήνα κι ακόμα τίποτα.
Οπότε καλό είναι να προσέχουμε τα σημάδια, ρίξε μια ματιά σ' αυτό και σ' αυτό το θέμα μας για να κατατοπιστείς πλήρως.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 25 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool