kristi!
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
x98x
Νεοφερμένο μέλος
Γεια σας και καλή χρονιά,
Όταν ένα γατάκι είναι 7 με 8 μηνών το οποίο είναι μια χαρά στην υγεία του, το παρακολουθεί κτηνίατρος από μικρό μικρό , έχοντας κάνει τα εμβόλια του και ότι άλλο χρειάζεται όπως (αμπούλες, πάστα για τα σκουληκάκια και λοιπά). Και όπως είπα στους 7 με 8 μηνών λέει καιρό για στείρωση. Εσείς κλίνετε ραντεβού και κάνετε στείρωση; ή χρειάζονται να γίνουν κάποιες αιματολογικές εξετάσεις και έπειτα γίνετε η στείρωση;
Την ερώτηση σας την κάνω διότι ο κτηνίατρος αντιφασκη . Μια λέει ναι χρειάζεται εξέταση αίματος και μετά λέει δε χρειάζεται.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
roccohooshie
Πολύ δραστήριο μέλος
Καλησπέρα κ καλή χρονιά επίσης! Η αλήθεια είναι ότι ιδανικά καλό είναι να γίνονται εξετάσεις αίματος πριν από μία στείρωση. Ωστόσο θεωρείται "πολυτέλεια" γενικά και οι περισσότεροι δεν τις κάνουν, όπως έχω διαπιστώσει..Κι εγώ που έχω στειρώσει αρκετά γατιά δεν τους έκανα ποτέ εξετάσεις προηγουμένως, αλλά ευτυχώς όλα πήγαν καλά. Εφόσον όπως λες το γατάκι είναι υγιέστατο θα σου λεγα να μην προβληματίζεσαι. Από την άλλη μία εξέταση αίματος σίγουρα καλό είναι να γίνει, αλλά άποψή μου είναι πως δεν είναι τόσο απαραίτητη πριν από τη στείρωση. Για αρσενικό ή θηλυκό γατί πρόκειται;
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Η εξέταση αίματος συνήθως γίνεται κατά τη διάρκεια της στείρωσης (και με την ευκαιρία της νάρκωσης) προκειμένου να διαπιστωθεί αν το γατί έχει κάποιο υποκείμενο πρόβλημα υγείας, ή είναι φορέας κάποιων θανατηφόρων νοσημάτων (aids της γάτας, ιογενούς λευχαιμίας ή λοιμώδους περιτονίτιδας).
Η εξέταση αίματος, δεν είναι υποχρεωτική, μόνο αν ο κτηνίατρος έχει βάσιμες ενδείξεις ότι ενδέχεται να μην αντέξει τη νάρκωση ο μικρός ασθενής ή το ζητήσει ο/η κάτοχος της γάτας, προκειμένου να έχει γνώση στα πλαίσια της πρόληψης.
Και ναι, το ραντεβού είναι απαραίτητο, γιατί ο γιατρός έχει κι άλλους ασθενείς και χρειάζεται να προγραμματίσει, καθώς και το γατί να προετοιμαστεί πριν την επέμβαση, με αποχή από το φαγητό και λίγες ώρες πριν και από το νερό.
Εύχομαι όλα καλά να πάνε

tammy
Νεοφερμένο μέλος
mpirarxos
Νεοφερμένο μέλος
Γεια χαρά σε όλους. Ο Κάρλος μου (περίπου 5 μηνών, τοην βρήκα στο δρόμο δε ξέρω ακριβώς ηλικία) σήμερα είχε σεξουαλικές ορέξεις, κοινώς του σηκώθηκε. Ο γιατρός μο είπε στους 6 μήνες να τον πάω για στείρωση. Να περιμένω λίγο ή καλύτερα να τον πάω από τώρα πριν αρχίσει να κατουράει όλο το σπίτι?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Καλυτερα να περιμενεις να φτασει 6 μηνων.Και στα 6,μικρουλης ειναι.Δεν νομιζω να αρχισει να κατουραει το συμπαν.Εγω τον δικο μου 8 μηνων τον στειρωσα..και ποτέ δεν κατουρισε.Εφοσον δεν σου κατουραει...περιμενε μεχρι να φτασει 6 και τον πας.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
AntzelaRu
Εκκολαπτόμενο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 25 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki