yiannis.t
Νεοφερμένο μέλος
Έχουμε μια-δυο ερωτήσεις γατοφιλικού περιεχομένου. Πριν από ενάμιση περίπου μήνα βρήκαμε έναν γατούλη ενός περίπου έτους πολύ - πολύ άρρωστο, ετοιμοθάντατο. Ο γατούλης είναι τώρα περδίκι και συνεχίζει την αποθεραπεία του και τους εμβολιασμούς του υπό την επίβλεψη της κτηνιάτρου μας. Από την ημέρα που τον βρήκαμε και αφού ξεπέρασε τον κίνδυνο, φιλοξενείται σε ένα ξενοδοχείο για ζώα. Σε λίγο καιρό ο γατούλης θα έχει κάνει όλα του τα εμβόλια και δε θα έχει πια καμιά ανάγκη ιατρική. Μέχρι τώρα δυστυχώς δεν έχουμε βρει κάποιον που να θέλει να τον υιοθετήσει (εμείς έχουμε ήδη γάτες στο -όχι τεράστιο- διαμέρισμά μας) οπότε η πρόθεσή μας είναι εάν τελικά δε βρεθεί κάποιο σπίτι, να αφεθεί ελεύθερος σε ένα όσο γίνεται πιο προφυλαγμένο και φιλικό περιβάλλον με σίγουρη τροφή. Το πρόβλημά μας είναι το εξής:
αρχικά προσανατολιζόμασταν στο να τον στειρώσουμε πριν τον αφήσουμε ελεύθερο για τον ευνόητο λόγο του ελέγχου γεννήσεων και για να μην πάρει τους δρόμους προς αναζήτηση θηλυκιάς και τον χάσουμε. Ο χόρος που έχουμε υπόψη μας έχεις στειρωμένες θηλυκές γάτες, έχει όμως και 1-2 αστείρωτους αρσενικούς γάτους.
Ο γατούλης που βρήκαμε είναι εξαιρετικά τρυφερός και χαδιάρης - καθόλου
αγριόγατος δηλαδή. Φοβόμαστε πως οι αστείρωτοι αρσενικοί της περιοχής θα τον κατασπαράξουν ή στην καλύτερη περίπτωση θα τον διώξουν μακριά. Έχετε σχετική εμπειρία και άποψη σχετικά με την κατάσταση και τους φόβους μας; Τι λέτε εσείς;
Ακόμα καλύτερα, γνωρίζετε κάποιον χώρο φιλικό και προφυλαγμένο, όπως για παράδειγμα κάποιον ακάλυπτο οικοδομής, όπου θα μπορούσε να ζήσει όμορφα ένας ήμερος και στειρωμένος γατούλης; (η οικοδομή μας δε βγάζει ακάλυπτο, αλλιώς δε θα το σκεφτόμασταν καθόλου). Έχετε καμιά άλλη ιδέα, να προτείνετε κάτι που δεν έχουμε σκεφτεί εμείς;
Ευχαριστούμε πολύ,
Γιάννης-Μαρίνα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Συνημμένα
aretha
Περιβόητο μέλος

Παρ' όλα αυτά, ένας γατούλης τόσο ήρεμος και χαδιάρης είναι κρίμα να μείνει στο δρόμο. Φτιάξτε μια αγγελία με μια καλή φωτογραφία του και προωθήστε την εδώ, μήπως φανεί τυχερός και βρει σπίτι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
yiannis.t
Νεοφερμένο μέλος
Δεν διατρέχουν τέτοιο κίνδυνο οι στειρωμένοι γάτοι που ζουν έξω. Επειδή μαζί με τις ορμόνες χάνουν και τις σχετικές "μυρωδιές", οι άλλοι γάτοι δεν τους αντιλαμβάνονται ως απειλή και δεν τους επιτίθενται. Εξάλλου, μπορεί να μειώνεται η επιθετικότητα με τη στείρωση, αλλά δεν εξαφανίζονται οι ικανότητες άμυνας και επιβίωσης.
Παρ' όλα αυτά, ένας γατούλης τόσο ήρεμος και χαδιάρης είναι κρίμα να μείνει στο δρόμο. Φτιάξτε μια αγγελία με μια καλή φωτογραφία του και προωθήστε την εδώ, μήπως φανεί τυχερός και βρει σπίτι.![]()
Αγγελία έβαλα χτές εδώ και στο zoofilia. Σήμερα θα κολλήσω και κάτι μπροσούρες στα τοπικά petshops. Αν κάποιος θέλει μπορώ να του στείλω τη μπροσούρα με mail ώστε να την προωθήσει και αυτός όπως πιστεύει καλύτερα( mail σε γνωστούς κα).
Επειδή ρώτησα την κτηνίατρο που προσέχει τον μικρό (η οποία btw μου έχει φανεί πολύ καλή και οι τιμές που έκανε είναι φιλικότατες) μου είπε ότι από τα άλλα αρσενικά διατρέχει κίνδυνο και ας στειρωθεί. Οπότε δεν ξέρω τι να πιστέψω.
Voula
Διάσημο μέλος
yiannis.t
Νεοφερμένο μέλος
Νομίζω ότι αν απευθυνθείς στην γατο-ομάδα Θεσ/κης, ο μικρός θα βρει το καλύτερο και το πιο σίγουρο σπίτι.
Έστειλα ήδη στο mail που αναγράφεται στο site τους. Η αλήθεια είναι ότι γενικά δεν είμαι πολύ αισιόδοξος. Στο παρελθόν προσπάθησα να δώσω ένα γατάκι που βρήκε μια φίλη, αλλά δεν βρέθηκε κάποιος που να το θέλει.(Τελικά ευτυχώς τα βρήκε ο γεροπαράξενος σκύλος της κοπέλας με τον μικρό και από τότε ζούνε χαρούμενοι όλοι μαζί.).
Voula
Διάσημο μέλος

yiannis.t
Νεοφερμένο μέλος
Αγγελία έβαλα χτές εδώ και στο zoofilia. Σήμερα θα κολλήσω και κάτι μπροσούρες στα τοπικά petshops. Αν κάποιος θέλει μπορώ να του στείλω τη μπροσούρα με mail ώστε να την προωθήσει και αυτός όπως πιστεύει καλύτερα( mail σε γνωστούς κα).
Επειδή ρώτησα την κτηνίατρο που προσέχει τον μικρό (η οποία btw μου έχει φανεί πολύ καλή και οι τιμές που έκανε είναι φιλικότατες) μου είπε ότι από τα άλλα αρσενικά διατρέχει κίνδυνο και ας στειρωθεί. Οπότε δεν ξέρω τι να πιστέψω.
Δεν υπάρχει κάποιος άλλος που να έχει γνώση για το θέμα; Έχω ακούσει διαφορετικές γνώμες και δεν ξέρω τι να πιστέψω.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki