Ερωτήσεις σχετικά με εμβόλια

Mariel

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Mariel αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 42 ετών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 1.871 μηνύματα.
ταπρωτα εμβολια της Τσικι της τα εκανα σε εναν κτηνιατρο της γειτονιας.μετα ομως καθως αρχιζα και διαβαζα πληροφοριες για τις γατες διαπιστωσα οτι ο κτηνιατρος δεν ηξερε ουτε τα βασικα....

οποτε αποφασισα ν'αλλαξω γιατρο,στον οποιο και πρωτοπηγα οταν η Τσικι εμφανισε ακροαστικα.στον πρωτο γιατρο της ειχα κανει το εμβολιο για τη λυσσα και το τριπλο των γατων,σε μια ομως δοση.ο δευτερος κτηνιατρος μου ειπε οτι το τριπλο πρεπει να επαναληφθει,ενω το αλλο της λυσσας μπορει και να μην επαναληφθει τωρα.

διαβαζοντας βρηκα για τη λευχαιμια των γατων η οποια ειναι πολυ κολλητικη κι επειδη εχουμε ενα εξοχικο με πολλες γατες να κυκλοφορουν στον κηπο σκεφτομουν να ζητησω απο το γιατρο οταν ξαναπαω να της κανει μιαεξεταση αιματος/σαλιου να δουμε αν εχει λευχαιμια για να μπορεσει να της γινει το εμβολιο.

η απορια μου ειναι,υπαρχει αυτο το εμβολιο στην ελλαδα?οσους γνωστους μου ξερω με γατες δεν το εχουν κανει κι ουτε καν εχουν ακουσει γι'αυτο....

και κατι ακομα...απο τι προκαλειται η λευχαιμια στις γατες?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Υπαρχει το εμβολιο Λευχαιμιας στην Ελλαδα. Ο προηγουμενος γιατρος που πηγαινα το Σιβα μου ειπε να του το κανω. Εγω ομως αρνηθηκα μιας και νομιζω οτι δεν διατρεχει κινδυνο αφου ζει στο διαμερισμα. Το ιδιο και για τη Λυσσα. Ισως χρειαστει να αλλαξεις 2-3 γιατρους μεχρι να καταληξεις στο ποιος ειναι ο καταλληλος παντως.
υσ. Δεν εχω καταφερει να βρω σε Ελληνικο site ολοκληρωμενο αρθρο για τον εμβολιασμο και τις ασθενειες της γατας.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το τριπλό, πάντως, επαναλαμβάνεται σίγουρα (α' δόση σε γατάκι και β' δόση σε ~3 βδομάδες και μετά άπαξ ετησίως).

Υπάρχει σχετικό post της maxi2 για τα εμβόλια, στο "έλλειψη κτηνιατρικής φροντίδας", για δες!
https://www.mypetz.gr/threads/Έλλειψη-κτηνιατρικής-φροντίδας.219425/

Το εμβόλιο κατά της λύσσας είναι προϋπόθεση για να ταξιδέψει η γατα αεροπορικώς στο εξωτερικό. Εμείς δεν το κάναμε ούτε ο γιατρός το συνέστησε για γάτα σπιτιού. Ομοίως δεν κάναμε και για λευχαιμία (FIV).

Αυτό για τη λευχαιμία δεν νομίζω ότι το έχω ακούσει. Αυτό για τη λύσσα η καλή μας (πρωην) κτηνίατρος μας το έκανε κάθε χρόνο. Φέτος που τον πήγα στον κτηνίατρο της Μίτσυς στη Ρόδο και είδε το βιβλιάριό του με ρώτησε αν ταξιδεύουμε αεροπορικώς στο εξωτερικό συχνά. Όταν του απάντησα ότι όχι ποτέ μόνο εντός των συνόρων ταξιδεύουμε απόρησε. Τι να πει κανείς...

Εμείς το κάναμε της λύσσας και πέρυσι το είχε προσφορά το εμβόλιο της λευχαιμίας αλλά δε το κάναμε.Μια φορά όμως που ρώτησα τί γίνεται αν κάποιο γατάκι ξανακάνει εμβόλιο που έχει ήδη κάνει ( πχ αν χαθεί και το βρεί κάποιος και το κρατήσει ) και μου είπε ότι το εμβόλιο της λευχαιμίας μπορεί να αναπαράγει την αρρώστεια αντί να την καταπολεμήσει.

.Μια φορά όμως που ρώτησα τί γίνεται αν κάποιο γατάκι ξανακάνει εμβόλιο που έχει ήδη κάνει ( πχ αν χαθεί και το βρεί κάποιος και το κρατήσει ) και μου είπε ότι το εμβόλιο της λευχαιμίας μπορεί να αναπαράγει την αρρώστεια αντί να την καταπολεμήσει.

σοβαρα?βασικα η απορια μου ειναι απο τι προκαλειται στις γατες η λευχαιμια,μηπως ξερει κανενας?καπου ειχα διαβασει οτι λεγεται και ιογενης λευχαιμια,αλλα αν προκαλειται απο ιους πως ειναι δυνατον να αντιμετωπιζεται με εμβολιο?

Ο isavvas μπορεί να μας κατατοπήσει για τη λευχαιμία.:)

σοβαρα?βασικα η απορια μου ειναι απο τι προκαλειται στις γατες η λευχαιμια,μηπως ξερει κανενας?καπου ειχα διαβασει οτι λεγεται και ιογενης λευχαιμια,αλλα αν προκαλειται απο ιους πως ειναι δυνατον να αντιμετωπιζεται με εμβολιο?

Λευχαιμία μπορεί να μεταδοθεί και από άρρωστη γάτα (με γρατζουνιά ή δάγκωμα), όχι στον άνθρωπο, μόνο μεταξύ τους...

Πάντως εμείς το κάναμε και της λευχαιμίας..Ο γιατρός μας το συνέστησε....

Εγω εχω κανει μεχρι στιγμησ διο στο ντινακο μου.Τα αλλα ειπε ποσ ηταν αμα βγαινει εξω.Ομωσ σκεφτηκα οτι αν γηνει κατι και φερω και αλλη γατα καποια στιμγη σπιτι δε θα επερεπε να κανει και τα αλλα?Αν βρω σπιτακι και βγαινει σε κηπο που και που?
Θελω να την εχω ασφαλισει πριν παθει κατι.Σλεφτομαι να τησ κανω μερικα βασικα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back