Ερωτήσεις!!

OSX

Νεοφερμένο μέλος

Ο OSX αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 49 ετών. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Γεια σας φίλοι.
Με λενε Γιαννη. Τελευταία σκέφτομαι να αγοράσω/μου χαρίσουν ένα γατάκι.
Επειδή όμως έχω κάποιους ενδοιασμούς, θέλω να ρωτήσω ανθρώπους που γνωρίζουν και έχουν γατάκια ώστε να λυθούν οι απορίες μου.

Πρώτον να πω οτι μένω μόνος και δουλεύω 9 το πρωι έως 5,6,7...βράδυ.
Θα υπάρχει πρόβλημα που θα μένει τόσες ώρες μόνο του?
Ειδικά όταν το πάρω που θα είναι και μικρούλι?
Το διαμέρισμα δεν είναι πολύ μεγάλο _60τμ. είναι στον 4ο και έχει βεραντα. Μπορώ να το αφήνω μόνο μέσα ή θα "σκάσει" το γατί?
Να του αφήνω ανοιχτα να βγαίνει στη βεράντα?
Τι ιατρική φροντίδα χρειάζεται κι πόσο συχνα (εμβολια, check up κλπ?)
Έχω ακούσει πως κάποια φυτα τα "πείράζουν" ποια είναι αυτα?
Γενικα ότι συμβουλες έχετε να μου δώσετε είναι ευπρόσδεκτες.
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

ΥΓ. Επειδή σαν εμφάνιση μου αρεσουν πάρα πολυ οι ΚΟΡΑΤ αν υπάρχει καποιος να μου χαρίσει ένα θα ήταν ιδανικό.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπερα και καλωσηρθες!
Μπορεις να ριξεις μια ματια στα αρθρα,θα σου λθουν ολες οι αποριες.Αν εχεις παλι ερωτηματα,εδω ειμαστε!
Οσο για τις Κορατ,δεν υπαρχει εκτροφειο στην Ελλαδα,αν σου αρεσει πολυ θα πρεπει να απευθυνθεις σε εκτροφειο του εξωτερικου.Παρολα αυτα,μπορεις να βρεις ημιαιμο γατακι που να εχει αναγκη απο σπιτι και να μοιαζει πολυ με εκπροσωπο αυτης της ρατσας.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλώς ήρθες, Γιάννη.:)
Το σπίτι σου δεν είναι καθόλου μικρό για γάτα. Τι ηλικίας σκέφτεσαι να πάρεις; Αφού λείπεις αρκετές ώρες, ίσως θα ήταν καλύτερη ιδέα να πάρεις ένα γατάκι λίγο μεγαλύτερης ηλικίας, που θα έχει ήδη διαμορφώσει το χαρακτήρα του και δεν θα θέλει τόση εκπαίδευση.
Κατά τ' άλλα, αν φροντίζεις να περνάς ποιοτικό χρόνο μαζί του όσο είσαι σπίτι, δεν θα έχεις πρόβλημα.

Επίσης, αν δεν θέλεις να απευθυνθείς σε εκτροφείο, είναι σχετικά εύκολο να βρεις ένα ημίαιμο γκριζάκι που να μοιάζει πολύ με Κόρατ. Σε καμιά περίπτωση μην πας σε πετ σοπ, πάλι με ημίαιμο θα καταλήξεις και θα το πληρώσεις και χρυσάφι.:P

Το μπαλκόνι καλό είναι να το περιφράξεις με πλαστικό πλέγμα, που θα το βάλεις από την εξωτερική μεριά, για να αποφύγεις τα ατυχήματα. Για τα επικίνδυνα φυτά μπορείς να διαβάσεις εδώ (δες και στις επόμενες σελίδες, έχει λίστα).
Επίσης, καλό είναι να μην το αφήνεις στο μπαλκόνι χωρίς επιτήρηση για τις πρώτες 10 μέρες, μέχρι να συνηθίσει το σπίτι και να το νιώσει δικό του χώρο.

Για τα εμβόλια και τις αποπαρασιτώσεις, δες εδώ.
Και, όπως σου είπε η moukelis, ρίξε μια ματιά στα υπόλοιπα άρθρα, θα βρεις πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες.
Καλό διάβασμα και καλή τύχη.:)

Ευχαριστώ πολυ που μου απαντησατε.
Τωρα το μόνο προβλημα που εχω ειναι πως δεν βρίσκω γατα ΚΟΡΑΤ στην ελλάδα :(
Εχετε καμια ιδέα?

Θα μπορουσες οπως σου ειπα,αν εχεις την οικονομικη δυνατοτητα,να απευθυνθεις σε καποιο εκτροφειο του εξωτερικου.Μπορει να διαθεσεις τα χρηματα για την αγορα του και το ταξιδι;Αν ναι,μπορω να σε βοηθησω με τα εκτροφεια.Εναλλακτικα θα μπορουσες να βρεις καποιο ημιαιμο που να μοιαζει,σαν τον δικο μου,και να του χαρισεις ενα σπιτι.:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back