Ερωτησούλες

pelen9

Νεοφερμένο μέλος

Η pelen9 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών και μας γράφει από Δίκαια (Έβρος). Έχει γράψει 18 μηνύματα.
Γεια σας,
είμαι καινούργια γατομαμά και έχω κάποιες απορίες σχετικά με την συμπεριφορά του 3 μηνών γατούλη μου.
1) Του έχω αγοράσει κάτι μικρά ποντικάκια από το petshop με τα οποία παίζει σαν τρελλός μέχρι να τα κάνει κομμάτια. Μετά παίρνει την γουνίτσα τους και την βάζει μέσα στο μπώλ του νερού του (γεμάτο). Πάντα όμως!!! Γιατί?????
2) Έχω την εντύπωση ότι δεν τρώει αν δεν είμαι και εγώ παρούσα στο δωμάτιο. Λείπω όλη μέρα και όταν γυρνάω το απόγευμα ίσα που έχει αγγίξει το φαγητό του. Μόλις με δεί και μείνω λίγο μαζί του στο δωμάτιο, πάει και μπουκώνεται στο φαϊ. Είναι σαν να περιμένει να έρθω για να φάει. Γιατί? Είναι φυσιολογικό?
3) Έχει γίνει η σκιά μου. Με ακολουθεί απο πίσω σε όλο το σπίτι. Αν τυχόν αλλάξω δωμάτιο χωρίς να με δει και αντιληφθεί οτι έμεινε μόνος βγάζει γοερά νιαουριτά. Γιατί? Μου αρέσει πολύ που είναι αυτοκολλητάκι αλλά νόμιζα ότι οι γάτες είναι ανεξάρτητα ζώα. Μήπως το κάνει επειδή είναι μωράκι?

Αυτά προς το παρόν...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα και καλώς τον δέχτηκες!
Αυτό που κάνει με το νερό πιστεύω θα το κόψει σύντομα. Απλώς παίζει και κάποια στιγμή θα βαρεθεί να κάνει τα ίδια και θα βρει κάτι καινούργιο :) . Ο δικός μου γενικά τρελένεται με το νερό. Όπου δει νερό βάζει τα χέρια μέσα!
Για τα υπόλοιπα, πιστεύω ότι όταν είσαι εκεί, αισθάνεται περισσότερη σιγουριά και ασφάλεια συν ότι βαριέται μόνος του και θέλει την παρέα σου. Οι γάτες είναι ανεξάρτητες με την έννοια ότι κάποιες στιγμές θέλουν να είναι μόνες τους και δεν θέλουν πολλά πάρε-δώσε και τότε εκνευρίζονται όταν δεν τις αφήνουμε στην ησυχία τους. Δηλαδή, θέλουν και τον χρόνο τους, όπως άλλωστε συμβαίνει και με εμάς :redface:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Για τα δυο πρωτα δε μπορω να σου πω,απλα και η σιαμεζα μου οταν ειμαι στο σπιτι και ειδικα οταν της κανω και κανενα χαδακι τρωει πολυ περισσοτερο.Ισως νιωθει περισσοτερη ασφαλεια,τι να πω.Οσο για την προσκολληση του σε σενα,αν το πηρες πολυ μικρο απο τη μαμα του μπορει να σε νιωθει μανουλα του.Θα βοηθουσε αν ειχε μια γατησια συντροφια,οχι μονο σε αυτο,αλλα και στην κοινωνικοτητα του.

Καλώς ήρθες και να χαίρεσαι τον γατούλη σου!! Αυτό μετα ποντικάκια το κάνει και ο δικός μου ακόμα και τώρα που είναι 11 μηνών!!! Και εγώ που νόμιζα ότι ήταν μια παραξενιά του δικού μου!! Όσο για την προσκόληση που λες ότι έχει σε σένα, θα βοηθήσει να πάρεις μια ακόμα γατούλα, αλλά εγώ στη θέση σου θα χαιρόμουν γιατί ο δικός μου δεν θέλει ούτε χάδια ούτε τίποτα και εγώ στενοχωριέμαι...:(

Ευχαριστώ παιδιά!
Εννοείται οτι μου αρέσει αυτή η προσκόλληση, απλά ήθελα να βεβαιωθώ οτι η συμπεριφορά του είναι φυσιολογική...
Γενικά είναι ιδιαίτερα κοινωνικός και χαδιάρης. Με ένα καινούργιο πρόσωπο, λίγα λεπτά γνωριμίας αρκούν για να πλησιάσει με αυτοπεποίθηση.
Τον πήρα από την μαμά του και τα 5 αδερφάκια του σε ηλικία 1,5 μηνών. Πιστέυετε οτι ήταν νωρίς και δεν είχε ακόμα ολοκληρώσει την "γατίσια εκπαίδευσή" του?
Προτίμησα να πάρω 1 γατάκι αρχικά για να δω οτι μπορώ να τα βγάλω πέρα με επιτυχία. Δεν ήθελα να κάνω λάθος επιλογή και να καταλήξει στο δρόμο άλλο ένα αδέσποτο...

Δεν νομίζω να έχεις κανένα πρόβλημα. Αρκεί να κοινωνικοποιηθεί αρκετά ώστε όταν μεγαλώσει να μην έχεις μια τίγρη στο σπίτι :D. Ίσως ήταν λίγο μικρό όταν το πήρες, αλλά τα ένστικτα πιστεύω ότι τα κατέχει!!! Καλή τύχη και στους δυό σας!

Ευχαριστώ πολυυυυυύ!

Ευχαριστώ πολυυυυυύ!
παντως δεν ειναι πολυ καλο αυτο.επρεπε να το αφησεις περισσοτερο με τη μαμα του.

Κι εμένα τις πρώτες μέρες έτρεχε συνεχώς από πίσω μου... τώρα είναι μια χαρά!

Κολάρο?

Οσοι τον έχουν γνωρίσει μου λένε οτι πιο πολύ μοιάζει η συμπεριφορά του με σκύλο παρά με γάτα!!! :cool:
Κολάρο/λουράκι λέτε να του βάλω? Και αν ναι υπάρχει κάποια συγκεκριμένη διαδικασία ώστε να μην το πάρει πολύ βαριά?

Το λουράκι είναι περισσότερο κάτι για τον "δικό μας εγωισμό"...:redface:

Αν η γάτα βγαίνει και έξω, μπορεί να έχει μια χρησιμότητα, αν έχουμε κρεμάσει μια ταυτότητα, ή ένα κουδουνάκι.
Αν δεν βγαίνει, είναι καθαρά για αισθητικούς λόγους. Κάποιες γάτες το δέχονται κάποιες όχι....

Διαδικασία δεν υπάρχει.. το φοράς, αν το θέλει οκ, αν δέν, θα αρχίζει να το ξύνει και να το βγάζει.

Οσοι τον έχουν γνωρίσει μου λένε οτι πιο πολύ μοιάζει η συμπεριφορά του με σκύλο παρά με γάτα!!! :cool:
Κολάρο/λουράκι λέτε να του βάλω? Και αν ναι υπάρχει κάποια συγκεκριμένη διαδικασία ώστε να μην το πάρει πολύ βαριά?
Αν η γάτα έχει μακρύ τρίχωμα καλό είναι να μην βάλεις γιατί τους κάνει κόμπους, επίσης αν δεις ότι την στεναχωρεί το λουράκι γνώμη μου είναι πάλι να μην της το βάλεις, εγώ σκέπτομαι ότι αν είχαν ένα τέτοιο πράγμα όλη την ώρα στο λαιμό ακόμα κ όταν θα κοιμόμουν θα με στεναχωρούσε πάρα πολύ κ με αυτό το σκεπτικό δεν έβαλα ποτέ σε γάτα λουράκι

εγώ της δικιάς μου της εβαλα αν και μένουμε σε διαμέρισμα..εχω τον φόβο μηπως με καποιο τρόπο φύγει απο σπίτι και θέλω να το φοράει γιατι γράφει τα στοιχεία μου..εχω ακουσει τοσα και τοσα για πτωση απο οροφο..
παντως η δικιά μου αν και πρωην αδεσποτο,2 χρονων οταν την πηρα εγω και ποτε πριν δεν φορεσε λουρακι, το δεκτηκε μια χαρα απο την πρωτη μερα

Από τη δική μου εμπειρία, είτε βγαίνει η γάτα έξω είτε μένει στο σπίτι, ένα μαλακό λουράκι με κουδουνάκι είναι ιδιαίτερα χρήσιμο, ειδικά στα μικρά γατάκια που τρυπώνουν σε απίστευτα μέρη.

Πριν χρόνια, μετά από μια γιορτή που αναστάτωσε το σπίτι, είχε εξαφανιστεί η Ραλλού. Την ψάξαμε παντού μέσα στο σπίτι, τη φωνάξαμε, κανένα σημείο ζωής για πολλές ώρες. Είπαμε κάποιος θα άφησε μισάνοιχτη πόρτα και βγήκε... Χτυπούσαμε τα κουδούνια των γειτόνων, ψάχναμε σε αυλές, πυλωτές, κάτω από αυτοκίνητα... χτενίσαμε πόσα τετράγωνα, ξημερωθήκαμε... Η αναστάτωση... :/:

Τελικά το άλλο πρωί ξεπρόβαλε δειλά μέσα από ένα μανίκι σακακιού στη ντουλάπα.
Έκτοτε φορά πάντα το λουράκι με το κουδουνάκι, κι είμαστε όλοι πιο ήρεμοι.
:)

Τελικά του έβαλα ένα μαλακό ελαστικό λουράκι το οποίο τον προβλημάτισε για μισή ώρα αλλά μετά τον αποδέχτηκε. Είναι κούκλος και βοηθάει να τον παρακολουθώ ώστε να αποφεύγονται αταξιούλες...

Μπραβο.Καλη σκεψη

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back