Ερώτηση για κτηνίατρους και όχι μόνο

nena

Πολύ δραστήριο μέλος

Η nena αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1.761 μηνύματα.
Ο Μαντού έκλεισε τους 9 μήνες, σε επτά μέρες για να είμαι ακριβής κλείνει τους δέκα και παραμένει αστείρωτος. Περάσαμε μια φάση οίστρου, μόνο η μπριγιαντίνη στο τρίχωμα του έλειπε, αλλά τώρα μοιάζει να ηρέμησε.
Πριν δύο βδομάδες επικοινώνησα με κτηνίατρο της περιοχής για να κανονίσω να τον στειρώσω. Μου ζήτησε να κάνω υπομονή και να περιμένω να κλείσει τους 12, 13 μήνες και αυτό επειδή το νερό της περιοχής μας έχει πολλά άλατα, για την ακρίβεια έχει μόνο άλατα, και αυτό μπορεί να του δημιουργήσει πρόβλημα με την ουρήθρα, η οποία με τη στείρωση θα σταματήσει να αναπτύσσεται και σε συνδυασμό με τα άλατα μακροπρόθεσμα θα του δημιουργήσει πρόβλημα. Μάλιστα μου είπε ότι αυτό το πρόβλημα έχει γίνει ρουτίνα στο ιατρείο του για τους αρσενικούς γάτους. Έτσι η γνώμη του είναι να υπομένουμε και εμείς και ο γάτος μέχρι τους 13εις μήνες. Μου είπε ότι εάν θέλησω μπορεί να τον στειρώσει αλλά ο ίδιος διαφωνεί, αφού το φαινόμενο έχει επιδημικές συμπεριφορές. Ο Μαντού βέβαια πίνει εμφιαλωμένο νερό όπως εμείς και του το είπα, αλλά παρόλα αυτά επιμένει στην άποψη του. Να σημειωθεί ότι έχει τη φήμη καλού γιατρού με καλή συμπεριφορά στα ζώα εντός και εκτός ιατρείου του. Φίλη που ασχολείται με αδέσποτα και έχει και η ίδια αρκετά ζωά με προβλήματα υγείας μου είπε ότι μέχρι τώρα οι διαγνώσεις του είναι πάντα σωστές και ποτέ δεν είχε πρόβλημα με τη στείρωση ζώων μαζί του. Το ίδιο και μου είπαν και αρκετοί άλλοι. Για αυτό και προβληματίζομαι γιατί έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία ανθρώπων των οποίων εμπιστεύομαι την ικανότητα τους να κρίνουν.
Κάθε βοήθεια πολύτιμη.:redface:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ε αντι νερο της βρυσης να του δινεις εμφιαλομενο οτι κανω κ εγω πλεον με τα δικα μου τωρα τι σχεση εχει η ουρηθρα με το πιπι του κ τα γεννητικα του οργανα θα σε γελασω

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η δική μου άποψη είναι να εμπιστευθείς τον γιατρό και να καθυστερήσεις τη στείρωση. Είναι αλήθεια ότι στα αδέσποτα κάνουμε νωρίτερα στείρωση, αλλά γι αυτό συντρέχουν πολλοί λόγοι: το αστείρωτο κινδυνεύει περισσότερο στους δρόμους (καυγάδες, aids και άλλες θανατηφόρες ασθένειες που μεταδίδονται με το ζευγάρωμα, μεγάλες περιπλανήσεις συνεπώς μεγαλύτερες πιθανότητες για τροχαία και φόλες) και είναι πιθανό να μην το ξαναπιάσουμε. Αλλά για τα ιδιόκτητα έχω ακούσει κι εγώ από καλούς γιατρούς πως αξίζει τον κόπο να περιμένουμε. Τα δικά μου τα αρσενικά τα στείρωσα όταν ήταν περίπου 1 έτους και δεν έχουν παρουσιάσει πρόβλημα.

Η ουρήθρα των γάτων δεν είναι αποχέτευση να βουλώνει από τα άλατα του νερού!

Προφανώς αναφέρεσαι στη Λοίμωξη του Κατώτερου Ουροποιητικού των Γάτων (Feline Lower Urinary Tract Infection / FLUTI, πρώην Ουρολογικό Σύνδρομο των Γάτων ή Feline Urological Syndrome / FUS). Οφείλεται σε διατροφικούς και άλλους παράγοντες και όχι στα άλατα του νερού. Η στείρωση συμβάλλει στην εμφάνισή του, αλλά η προχωρημένη ηλικία στείρωσης δεν την προλαμβάνει. Πάντως, το σύνδρομο έχει περιοριστεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, λόγω της βελτίωσης των συνθηκών διατροφής των γάτων.

Αν ο γάτος είναι ελεγχόμενος (εσωτερικού χώρου) και δεν δείχνει να υποφέρει από έλλειψη ψιψίνας, γιατί να μην καθυστερήσεις τη στείρωση όπως σου λέει ο κτηνίατρός σου; Στο κάτω κάτω, ο άνθρωπος δεν έχει κανένα κίνητρο που σου δίνει αυτή τη συμβουλή...

Εγω την προηγουμενη εβδομαδα εκανα στειρωση στον δικό μου και ηταν μόνο 6,5 μηνων. Αλλά μου ψεκαζε τα παντα (κι εμενα μαζί)
:( :mad: :(
Κι εμενα δεν μου αρεσε το οτι ηταν τόσο μικρος και το συζητησα με το κτηνιατρο αλλά δεν ηταν καθετα εναντιον. Ειπε πως θα ηταν καλό να γινόταν αργοτερα αλλά δεν ειναι καθοριστικό το οτι ειναι τοσο μικρος. Εξάλλου μετα τη στειρωση τους δινω ειδικη τροφή που υποτιθεται αποτρεπει τη δημιουργια αλάτων, ακριβως για να αποφυγω κάτι τετοιο. Και νερο εμφιαλωμένο γιατι της Κορινθου δεν πινεται, ειναι επικινδυνο....
ΚΑι στον Πιου Μιου 9 μηνων την εκανα, αλλά αυτος δεν ψεκαζε όλο το συμπαν.

Καλο:lol:
Εμενα δεν μου ειπαν ποτε τιποτα τετοιο.. το φιλτρο νερου το εχεις σκεφτει? ετσι δεν θα βουλωνουν ουτε οι σωληνες πλυντηριου ουτε θα περνετε κι εσεις ακαθαρσιες...

"Προφανώς αναφέρεσαι στη Λοίμωξη του Κατώτερου Ουροποιητικού των Γάτων (Feline Lower Urinary Tract Infection / FLUTI, πρώην Ουρολογικό Σύνδρομο των Γάτων ή Feline Urological Syndrome / FUS)."
Για αυτό το σύνδρομο μου είπε, αλλά Ιωάννη είμαι λίγο "ασύντακτη" σε θέματα ιατρικής ορολογίας και έτσι προτίμησα την εκλαϊκευση τόυ ονόματος του συνδρόμου.:lol:
Αυτό που με προβλημάτισε είναι ότι επέμενε στην άποψη του, ακόμα και όταν του είπα ότι πίνει εμφιαλωμένο νερό όπως και εμείς και ότι ήδη απο τότε που άρχισε να τρώει κροκέττες τρώει αυτές που είναι κατάλληλες για αρσενικό στειρωμένο γατί και ας μην είναι στειρωμένος.
Και τώρα που το ξαναείδα: Σταματάει όντως η ανάπτυξη της ουρήθρας με τη στείρωση; Γιατί εμένα αυτή η προοπτική ήταν που μου φάνηκε σοβαρή και δυνητικά επικίνδυνη για την υγεία του γάτου μου.

Προφανώς αναφέρεσαι στη Λοίμωξη του Κατώτερου Ουροποιητικού των Γάτων (Feline Lower Urinary Tract Infection / FLUTI, πρώην Ουρολογικό Σύνδρομο των Γάτων ή Feline Urological Syndrome / FUS). Οφείλεται σε διατροφικούς και άλλους παράγοντες και όχι στα άλατα του νερού. Η στείρωση συμβάλλει στην εμφάνισή του, αλλά η προχωρημένη ηλικία στείρωσης δεν την προλαμβάνει. Πάντως, το σύνδρομο έχει περιοριστεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, λόγω της βελτίωσης των συνθηκών διατροφής των γάτων.

Δυστηχως το επαθε ο βουλιτσος μου προχτες αυτο.. αλατα φωσφορου η κατι τετοιο.. δεν καταλαβαινω.. καλη τροφουα ετρωγε..οχι ειδικη βεβαια...και τα αλλα δεν το επαθαν..

Δυστηχως το επαθε ο βουλιτσος μου προχτες αυτο.. αλατα φωσφορου η κατι τετοιο.. δεν καταλαβαινω.. καλη τροφουα ετρωγε..οχι ειδικη βεβαια...και τα αλλα δεν το επαθαν..

Η διατροφή είναι ένας από τους παράγοντες. Υπάρχουν και άλλοι. Π.χ. μια υποκλινική ουρολοίμωξη θα μπορούσε να προκαλέσει το πρόβλημα.

Τι ειναι υποκλινικη???
ειχε την κακια συνηθεια να κρυβεται φοβισμενος και μερικες φορες αρκετα συχνα στην κλειστη τουαλεττα ειτε καθαρη ειτε βρωμικη .. τι του πηρα αλλη με μαξιλαρακι μεσα, εκει αυτος...παιζει ρολο?τελευταια το μονο συμπτωμα ειναι οτι γλυφονταν πιο πολυ εκει

Υποκλινική νόσος είναι η νόσος που δεν προκαλεί κλινικά συμπτώματα. Μπορεί ο γάτος να έχει για αρκετό καιρό μια ουρολοίμωξη, χωρίς να εμφανίζει συμπτώματα (δεν δείχνει άρρωστος).

Άλλη αιτία του συνδρόμου μπορεί να είναι η κατακράτηση του ούρου (ο γάτος πάει πολύ λίγες φορές στην τουαλέτα του να ουρήσει). Η καθυστέρηση στην κένωση της ουροδόχου κύστης συμβάλλει στο σχηματισμό ιζήματος (μικροσκοπικοί λίθοι μεγέθους άμμου) που φράζει την ουρήθρα.

Πάντως, το πρώτο σύμπτωμα είναι η αυξημένη περιποίηση (γλείψιμο) του πέους.

Γεια σας!
Δεν ξερω αν γραφω στο σωστο σημειο ελπιζω ναι.
Ηθελα να ρωτησω αν γνωριζετε καποιον κτηνιατρο που να βρισκεται αυτην την στιγμη στην Αθηνα, ο δικος μου λειπει και το ιδιο και αλλοι 4 που εχω παρει τηλεφωνο απο λιστες κλπ...
σε μερικες μερες θα φυγω εκτος ελλαδος για ενα μηνα και θα ηθελα να παω τον παπου και αρρωστο γατουλη μου να μου πει τι χρειαζεται να του κανω γιατι δεν εχει βελτιωθει με την αγωγη που του ειχαμε κανει και ανυσηχω τωρα που δεν θα ειμαι εδω μην γινει κατι.

οποιος ξερει να μου συστησει καποιον που ειναι στην περιοχη της αθηνας- κεντρο- μεχρι μαρουσι- χαλανδρι-αγια παρασκευη κλπ...

Σας ευχαριστώ!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπερα.Για κοιταξε εδω.Αυτοι οι γιατροι,εχουν προταθει απο μελη του site.Βεβαια..οι γνωμες παντα ειναι υποκειμενικες..εχε υποψειν σου.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back