nikolll
Πολύ δραστήριο μέλος
Υπαρχουν νομιμες ιατρικες διαδικασιες, με τις οποιες μπορει να "στειρωθει" και ενας ενας αντρας και μια γυναικα.
Οσο για την ευθανασια στους ανθρωπους νομιζω οτι ειναι ενα τεραστιο θεμα που απασχολει την ιατρικη αλλα και τη νομοθετικη
κοινοτητα τα τελευταια χρονια.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fockos
Επιφανές μέλος
Φυσικά και εφαρμόζεται (π.χ. στην αμερική στους θανατοποινήτες). Αυτό που είπα είναι ότι το απαγορεύει η ιατρική δεοντολογία (στη χώρα μας τουλάχιστον).Υπαρχουν νομιμες ιατρικες διαδικασιες, με τις οποιες μπορει να "στειρωθει" και ενας ενας αντρας και μια γυναικα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nikolll
Πολύ δραστήριο μέλος
Κανεις λαθος και δεν καταλαβα τι σχεση εχουν οι θανατοποινητες

ΕΙναι επιλογη του καθε ατομου εαν θελει να ακολουθησει μια διαδικασια μονιμης αντισυλληψης
και απο οσο γνωριζω ειναι νομιμο και στη χωρα μας.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
O νομος επιτρεπει την ευθανασια σε ζωα αρρωστα,που δεν εχουν ελπιδα αναρρωσης.
Φοκο,μην μπερδευεις την νομοθεσια των ανθρωπων,με την νομοθεσια για ζωα.
Επισης σε καποιες χωρες εχω την εντυπωση οτι επιτρεπεται η ευθανασια και στους ανθρωπους.Και ειναι εντελως διαφορετικο πραγμα να λεμε και να υποστηριζουμε τα δικαιωματα των ζωων,και εντελως διαφορετικο πραγμα να εξομοιωνουμε ζωα και ανθρωπους.
Επισης ουτε ανθρωπους τρωμε,ομως καποια ζωα τα καταναλωνουμε.Αστοχη η συγκριση σου για την στειρωση.
fockos
Επιφανές μέλος
Κανεις λαθος και δεν καταλαβα τι σχεση εχουν οι θανατοποινητες
ΕΙναι επιλογη του καθε ατομου εαν θελει να ακολουθησει μια διαδικασια μονιμης αντισυλληψης
και απο οσο γνωριζω ειναι νομιμο και στη χωρα μας.
Στους θανατοποινήτες πήγαινε η ευθανασία. Στειρώσεις σε ανθρώπους γίνονται στην Κίνα. Στην Ευρώπη απαγορευόταν για ένα διάστημα μετά το Β παγκόσμιο πόλεμο ως αντίδραση στις καταναγκαστικές στειρώσεις που εφάρμοζε ο Χίτλερ (και δεοντολογικά έχει μείνει).
Νομικά η ευθανασία όπως ξέρετε όλοι σας στην Ελλάδα απαγορεύται. Στη στείρωση η εξαναγκαστική στείρωση στους ανθρώπους απαγορεύεται αλλά (δεν ξέρω τι γίνεται ηθελημένη - είμαι κατά 90% σίγορος ότι απαγορεύεται και αυτή).
Το θέμα είναι άλλο για τα ζώα. Γίνονται εξαναγκαστικές ευθανασίες και στειρώσεις σε ζώα (δεν ρώτησε κανένας τη γάτα του αν επιθυμεί τη στείρωση ή να χαθεί η ζωή της) που είναι καλά στην υγεία τους. Θεωρώ πολύ καλύτερη πολιτική τη μεταφορά τους σε τοποθεσίες όπου μπορούν να επιβιώσουν.
ρενακι 13
Πολύ δραστήριο μέλος
αν ημουν μια γυναικα στην αφρικη,πεινουσα δειψουσα,τα παιδια που θα γεννουσα,θα ηταν σιγουρα νεκρα το πολυ σε 5 χρονια,θα ηθελα να κανω στειρωση.αυτη τη συγκριση την αναφερω πιο πολυ για τον φιλο μας τον focko,επισης αν πονουσα παντου,αν ειχα μια ανιατη ασθενεια και κανεις δεν μπορουσε να με κανει καλα,παρα μονο να με διατηρει σε καταστολη,(αυτο συνηθως γινεται σε ανθρωπους)και να υποφερω απο κατακλισεις,δηλαδη ανοιγματα στο σωμα λογω ακινησιας,ναι θα ηθελα να μου κανουν ευθανασια.ολα τα παραπανω τα εγραψα για να συγκρινω τον εαυτο μου με τα ζωα,μιας και συζητηθηκε.
μακαρι να υπηρχε μια ομορφη ζουγκλα για γατες να μπορουμε να τις πηγαινουμε εκει και να ζουν ελευθερες,χωρις στειρωση και χωρις την δικη μας επεμβαση,αλλα δεν υπαρχει αυτη η ζουγκλα,η μονη ζουγκλα που υπαρχει ειναι ενας εντελως ακαταλληλος κοσμος για γατες κι οχι μονο,που εμεις οι ανθρωποι εχουμε δημιουργησει,οποτε εχω την υποχρεωση να στειρωσω τα ζωα μου.
δευτερον αν υπηρχε στην κοσμο,στην ελλαδα,στην πατμο που μενω μια προχωρημενη ιατρικη για ζωα,ενοειται θα εξαντλουσα ολα τα περιθωρια για να σωσω ενα ζωακι και μονο αν δεν τα καταφερνα θα προχωρουσα στην ευθανασια.
ρωτησα ενα φιλο μου γιατρο,τι ακριβως ειναι η κτηνιατρικη και μου απαντησε,ειναι η πιο δυσκολη ιατρικη,δεν εχεις να κανεις μ ενα μονο σωμα,μ ενα ειδος,κι ακομα εχουμε πολλα να μαθουμε για τα ζωακια,πχ.ενα απλο παραδειγμα στα ζωα δεν μπαινουν τεχνιτα δοντια,απο ενα δοντι και μονο υποφερουν,ποσο μαλον απο καρκινο η κατι πιο σοβαρο.κι εγω οτι αγαπω δεν θελω να το βλεπω να υποφερει,γιατι τα ζωακια μου δεν τα εχω μονο για συντροφια μου,αλλα γιατι θελω να τα προστατευσω απο εναν βεβαιο θανατο,απο μια σκληρη και αναξιοπρεπη ζωη που δεν τους αξιζει.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Φοκο,το θεμα μιλαει για την ευθανασια στα ζωα.Οχι στους ανθρωπους.
Νομικα επισης απαγορευεται η ευθανασια στα υγειη ζωα.Επιτρεπεται μονο σε περιπτωσεις ανιατων ασθενειων,ή σε περιπτωσεις που αποδεδειγμενα το ζωο ειναι επικινδυνο για τον ανθρωπο.Για ποια μεταφορα σε τοποθεσιες που μπορουν να επιβιωσουν μιλας λοιπον;Θεωρώ πολύ καλύτερη πολιτική τη μεταφορά τους σε τοποθεσίες όπου μπορούν να επιβιώσουν.
Ο νομος ειναι ξεκαθαρος.Τα αδεσποτα που μαζευονται απο τους δημους και τις φιλοζωικες,στειρωνονται,αν ειναι αρρωστα περιθαλπτονται,μετα δινονται για υιοθεσια.Αν δεν υιοθετηθουν,επανατοποθετουνται στον χωρο που βρεθηκαν,εκτος αν ειναι κοντα σε νοσοκομεια κλπ.
Μαλλον πρεπει να δεις καλυτερα τον νομο.Αυτα που λες δεν ισχυουν.
fockos
Επιφανές μέλος
Φοκο,το θεμα μιλαει για την ευθανασια στα ζωα.Οχι στους ανθρωπους.
Νομικα επισης απαγορευεται η ευθανασια στα υγειη ζωα.
Ωραία συμφωνώ με τον νόμο.

Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Το θέμα είναι άλλο για τα ζώα. Γίνονται εξαναγκαστικές ευθανασίες και στειρώσεις σε ζώα (δεν ρώτησε κανένας τη γάτα του αν επιθυμεί τη στείρωση ή να χαθεί η ζωή της) που είναι καλά στην υγεία τους.
Γιώργο, όταν ένα ζώο είναι υγιές συφωνώ ότι δεν πρέπει επ' ουδενί λόγο να γίνεται ευθανασία, η οποία μάλιστα απαγορεύεται νομικά.
Το βρίσκω κι απάνθρωπο κι ειδεχθές.
Όταν όμως ένα ζώο ταλαιπωρείται, υποφέρει, πονάει και πάσχει από μια ασθένεια η οποία δεν θεραπεύεται - κάτι για το οποίο έχουν συμφωνήσει πάνω από 2 κτηνίατροι - τότε πιστεύω ότι η ευθανασία λυτρώνει στην ουσία το άμοιρο το ζώο.
Δεν έχω βρεθεί ποτέ στην δυσάρεστη αυτή θέση να πάρω μια τέτοια απόφαση και γνωρίζω ότι εάν είχα αντιμετωπίσει μια τέτοια κατάσταση θα είχα γίνει κουρέλι συναισθηματικά.
Το θέμα όμως δεν θα ήταν η δική μου συναισθηματική κατάσταση κι όλα τα συναισθήματα που θα ένιωθα μετά από μια τέτοια απόφαση αλλά το ίδιο το ζώο.
Οπότε θα έβαζα πιο κάτω τις δικές μου ανάγκες και σε πρώτη μοίρα θα είχα την δική του ανάγκη να λυτρωθεί.
Να τονίσω φυσικά ότι πριν από αυτό θα είχα εξαντλήσει κάθε πιθανή θεραπεία, θα είχα συμβουλευθεί όσο περισσότερους γιατρούς μπορούσα για την υγεία του ζώου και θα είχα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι μου.
Όσον αφορά την στείρωση τώρα, συμφωνώ ότι κανείς δεν έχει ρωτήσει την γάτα του εάν επιθυμεί την στείρωση.
Υποθέτω όμως πως κανείς δεν έχει ρωτήσει την γάτα του ή την σκυλίτσα του κλπ εάν θέλει τα μικρά της να καταλήγουν στα σκουπίδια, εάν θέλει να τα πνίγουν σε μια λεκάνη με νερό, εάν θέλει να τα πετάνε σε κανένα χωράφι, εάν θέλει να τα φολιάζουν οι "καλοί" άνθρωποι, εάν θέλει να τα σκοτώνουν τα αυτοκίνητα κάθε τρεις και λίγο κι εάν θέλει να πάθει η ίδια κάποιο καρκίνο ή κάποια πυόμητρα από τους συνεχόμενους οίστρους, τις γέννες κλπ.
Διαχωρίζω λοιπόν το θέμα της στείρωσης από αυτό της ευθανασίας, τουλάχιστον στο δικό μου φτωχό μυαλό είναι 2 θέματα εντελώς ασύνδετα μεταξύ τους.
Όσον αφορά τώρα την στείρωση ή την ευθανασία στον άνθρωπο, δεν θα αναφέρω τις απόψεις μου διότι νομίζω ότι δεν έχουν κάποια σχέση με το θέμα - ή με τα ζώα γενικότερα - και θα ξεφύγουμε.

Johnnaousa
Επιφανές μέλος
δεν ξερω προσωπικα η ιδεα της ευθανασιας σε οτιδηποτε μου φαινεται πολυ ασχημη
βεβαια αν το ζωο υποφερει απο κατι συγκεκριμενο και η πραγματικα καλυτερη λυση θα ειναι η ευθανασια μονο τοτε θα μου περνουσε κατι τετοιο απο το μυαλοΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
sannamorris
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Felice
Πολύ δραστήριο μέλος
Δεν το μετάνιωσα στιγμή.
Εαν ηξερα/εβλεπα οτι το ζωο πονάει ισως να προχωρουσα σε κατι τετοιο , ομως την στιγμή που δεν εδειχνε κατι τετοιο της σταθηκα μεχρι την τελευταία στιγμή.
Ήμουν εκει δίπλα της........
Ηταν πάντα διπλα μου σε ολη μου την ζωή φυλακάς μου και το ξερω πως ακόμη και σημερα βρίσκεται καπου εκει γύρω μου.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool