carpe diem17716
Νεοφερμένο μέλος
Σας ευχαριστω πολυ.
Να ειστε καλα.
Καλο ξημερωμα κ καλη εβδομαδα να εχετε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
giothe1gt
Νεοφερμένο μέλος
Γεια σας
Εδώ και 3 χρόνια βρήκε στο δρόμο η κόρη μου ένα αδέσποτο γατάκι.
Το έφερε στο σπίτι το φροντίσαμε το αγαπήσαμε και έγινε μέλλος της οικογένειας.
Μετά από λίγες μέρες ανακαλύψαμε ότι είναι κουφός (άσπρο με μπλε μάτια), αλλά δεν είχαμε πρόβλημα.
Δεν το αποχωριζόμαστε ποτέ (ούτε στις διακοπές μας στην Κρήτη που πάμε 1-2 φορές το χρόνο).
Τον Δεκέμβριο του 2011 έπεσε από το μπαλκόνι μας του 6ου ορόφου και τραυματίστηκε σοβαρά.
Συντριπτικά κατάγματα στο πίσω δεξί πόδι και στο εμπρός αριστερό, και εσωτερικά τραύματα την κύστη και τα νεφρά.
Ενδεχομένως ο τραυματισμός του να μην ήταν τόσο σοβαρός , αν με το πέσιμο δεν χτύπαγε στα κάγκελα της πυλωτής.
Τοποθετήσαμε λάμα στο πίσω πόδι δύο φορές, χωρίς επιτυχία.
Έτσι αναγκαστήκαμε να τον ακρωτηριάσουμε.
Στο μπροστινό πόδι που ουσιαστικά είχε διαλυθεί στην μεσαία κλείδωση, πέρα από ένα νάρθηκα δεν γινόταν τίποτε άλλο.
Περάσαμε όλοι ατέλειωτα βράδια ξάγρυπνοι γιατί ο μικρός μας παρ’ όλα τα παυσίπονα
Ούρλιαζε από τον πόνο σε ένα ειδικό κλουβί που πήραμε για να περιορίσουμε τις κινήσεις του.
Η μόνη του μικρή παρηγοριά για να κοιμηθεί ήταν να τον χαϊδέψουμε λίγο και μετά να του
Κρατάμε το χέρι μέχρι να αποκοιμηθεί.
Και έτσι πέρασαν οι πρώτοι 2 μήνες.
Το μπροστινό πόδι είναι πλέον ένα βοήθημα για να «περπατάει» με τα άλλα δύο πόδια.
Όμως το πρόβλημα είναι η ακράτεια που έμεινε, περισσότερο στα ούρα, πράγμα που δεν του επιτρέπει ένα στοιχειώδες επίπεδο ζωής.
Πέραν αυτού τον χειμώνα περνά τον περισσότερο χρόνο, σε ένα μεγάλο κλουβί με ειδικά υποσέντονα, και το καλοκαίρι , στο μπαλκόνι σε σκιερό μέρος.
Τα ανέφερα όλα αυτά γιατί δυσκολεύομαι πολύ να σας ρωτήσω αν τελικά η λύση είναι η ευθανασία.
Ακόμα και αν αυτό ήταν μια λύση θα έπρεπε να γίνει με τέτοιο τρόπο που η κόρη μου να το θεωρήσει ως φυσικό θάνατο, (ναι κρυφά), αφού τη σκέψη της ευθανασίας την έχει απορρίψει.
Νιώθω ότι με μισεί ακόμη και αν της προτείνω να το σκεφτεί σαν λύση.
Δεκτές οι κριτικές, οι σκέψεις και οι προτάσεις σας.
Ευχαριστώ
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Καλημέρα giothe1gt και καλώς ήλθες στο MyCat!

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι η ευθανασία ίσως είναι η ύστατη λύση σε ένα ζώο το οποίο ταλαιπωρείται από τους πόνους κι η κατάσταση του είναι μη αναστρέψιμη (αυτό θα έπρεπε για εμένα να είναι ομόφωνο από τουλάχιστον 3 κτηνιάτρους).
Ο γάτος σας ταλαιπωρείται;
Πονάει πολύ ή έχει πλέον προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες της ζωής του και ζει μια φυσιολογική κατά τ' άλλα ζωή;
Εάν δεν ταλαιπωρείται αφόρητα, εάν δεν πονάειμήπως να του δίνατε την ευκαιρία να συνεχίσει τη ζωή του στο πλευρό σας;
Το ότι επέζησε από τέτοια πτώση ίσως είναι κι ένα "σημάδι" ότι χρόνια ακόμη μπροστά του...

Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
MAYROULIS
Περιβόητο μέλος
δηλαδή τώρα είναι καλύτερα από τους 2 πρώτους μήνες; αν έχει βελτιωθεί κάπως η κατάσταση, πιστεύω πως δεν πρέπει να προχωρήσετε σε ευθανασία
εντάξει, για τα πόδια του μπορείτε να του βάλετε ροδάκια. πονάει;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ρενακι 13
Πολύ δραστήριο μέλος
αν δε κανω λαθος υπαρχουν ειδικες πανες για γατακια,που θα του επιτρεπουν να μπενει μες στο σπιτι χωρις να λερωνει,αν αυτος ειναι ο λογος που μενει στο κλουβι και στο μπαλκονι.εφοσον δε βγαινει απ το σπιτι,δεν υπαρχει κινδυνος να παθει κατι αλλο,το γεγονος οτι ειναι κουφο,δεν εχει σημασια γιατι ειναι εκ γεννετης φανταζομαι και το εχει συνηθισει,δε ξερει ν ακουει,αρα δεν του λειπει.
να σου πω πως θα σκεφτομουν,αν ειχα ενα παιδι εκ γεννετης κωφο,και αργοτερα γινονταν και κουτσο,θα του παρειχα ολη την αγαπη που μπορω για ολη την υπολοιπη ζωουλα του.το ξερω ειναι δυσκολο,αλλα γραφεις οτι περπατα με τα 3 ποδια του,αρα μονο τα ουρα που του φευγουν ειναι το προβλημα ετσι?πανες λοιπον και πολυ αγαπη,δε νομιζω οτι θα του εκανα ευθανασια σ αυτη την περιπτωση.μη σου πω οτι θα επερνα κι αλλη γατα να του κανει παρεα.ειναι μονο 3 χρονων,εχει ζωη ακομα,καλη τυχη σας ευχομαι μεσα απ την καρδια μου και κουραγιο.δεν ειναι ευκολο αλλα,δεν υποφερει απ οτι γραφεις,απλα ζει μ εναν αλλο τροπο πλεον,ομως ζει,μεγαλη υποθεση,στο λεω εγω που εχω χασει αδικα 5 γατουλες σ ενα χρονο.
rodirdi
Εκκολαπτόμενο μέλος
συνφωνώ απόλυτα.... πάνες και πολύ αγάπη και όλα θα πάνε καλά!!!
υ.γ. η εγχείρηση σε ποια περιοχή της αττικής έγινε; γιατι είχα και εγώ πριν 12+ χρόνια παρόμοια εμπειρία μετά απο 2 χειρουργία δεν έδεσε σωστά το πόδι...
kat-cats
Διάσημο μέλος
Δυστυχώς και μας χθες η Τζίντζερ 16 μόλις μηνών παρέλυσε στα πίσω πόδια....έτσι ξαφνικά!!! άρχισε να ουρλιάζει και να περπατάει αλλόκοτα τρέχοντας προς το καλάθι της....τρέχαμε χθες στη γιατρό που διέγνωσε θρόμβωση μάλλον από την καρδιά της και είναι με παυσίπονες για να μην υποφέρει και ηπαρίνη φάρμακο που της το κάνουμε με ένεση. Δεν τρώει τίποτα, ούτε πίνει τίποτα.... κάθεται και δεν κουνιέται γιατί όταν το κάνει πονάει φριχτά.... σήμερα το πρωί θα πάμε και σε άλλο γιατρό να πάρουμε δεύτερη γνώμη...κοντεύουμε να τρελλαθούμε όλοι!!! πως είναι δυνατόν.... είναι τόσο μικρή η κούκλα μας, τόσο μικρή....
moukelis
Επιφανές μέλος
Λυπαμαι πολυ...Δυστυχως αν απο τοσο μικρη εμφανισε προβλημα,ειναι μαλλον κληρονομικο,οποτε δεν ειναι κατι που οφειλεται στον τροπο ζωης ή διατροφης της.
kat-cats
Διάσημο μέλος
Δηλαδή δεν υπάρχουν ελπίδες ανάκαμψης....;;;
moukelis
Επιφανές μέλος
Εξαρταται απο το προβλημα,στα Νορβηγικου,τα Μεην Κουν και τα Ραγκντολ για παραδειγμα πολλες φορες προκαλουνται οι θρομβοι απο Υπετροφικη Μυοκαρδιοπαθεια.Σε αυτη την περιπτωση δεν υπαρχει θεραπεια,αλλα απλα καθυστερηση της πορειας της ασθενειας.Αν οπως ειναι μια καρδιακη κατασταση αναστρεψιμη,γιατι να μην υπαρχουν ελπιδες θεραπειας;
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Κατερίνα, ειλικρινά λυπάμαι πάρα πολύ...
Εύχομαι ολόψυχα να γίνει ένα θαύμα και να πάνε καλύτερα τα πράγματα...
youla
Εκκολαπτόμενο μέλος
.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kat-cats
Διάσημο μέλος
Γύρισα και από το δεύτερο κτηνίατρο....δυστυχώς δεν μας δίνει ελπίδες ανάκαμψης.....έχει πρόβλημα στην αρτηρία των πίσω άκρων...έχουν παραλύσει εντελώς δεν τα νοιώθει και ελπίδα ανάκαμψης καμμία....θεωρεί πως πρέπει να της κάνουμε ευθανασία....παιδιά υποφέρω δεν μπορώ να το αντέξω....πως είναι δυνατόν τόσο ξαφνικά τόσο..... δεν υπάρχει θεραπεία μου είπε, η Τζίντζερ μου πονάει πολύ...την κράτησε εκεί να της κάνει μορφίνη για τον πόνο.... :-( πεθαίνω στη σκέψη μακριά της...πως θα το πω στην κόρη μου....γιατί σ'αυτό το γατάκι γιατί;;; η γάτα μας δεν βγαίνει έξω...πως να είναι λοιμώδες νόσημα; τα πίσω πόδια είναι παράλυτα και κρύα...ίσως παθαίνει γάγγραινα...
ο άντρας μου συμφωνεί με το γιατρό...την λατρεύει απλά δεν θέλει να υποφέρει... ο γιατρός μας είπε πως τις πρώτες 3 ημέρες ο πόνος είναι φρικτός....μετά θα είναι ανάπηρη και θα θέλει φροντίδα για την ανάγκη της...ειναι πιθανόν μας είπε να κάνει κι άλλο θρόμβο και να πεθάνει...είναι τόσο νέα δεν δικαιολογείται μας είπε όλο αυτό....προφανώς κληρονομικό... τι να πω δεν ξέρω...έγιναν όλα τόσα γρήγορα και όλα πρέπει να τα αποφασίσω γρήγορα...την έχω αφήσει στο ιατρείο του το απόγευμα θα πάμε από εκεί..... :-( δεν θέλω εγωιστικά να την κρατάω στη ζωή, να υποφέρει...πεθαίνω σ'αυτή τη σκέψη
le chat noir
Τιμώμενο Μέλος
Τον εμπιστεύεσαι αυτόν τον γιατρό? Μερικές φορές οι γιατροί τείνουν να προτείνουν την ευθανασία σε περιπτώσεις που είναι δύσκολες και με ρίσκο.Η ευθανασία είναι μόνο για την περίπτωση που το ζώο υποφέρει και δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να βελτιωθεί. Μπορείς να βρεις έναν γιατρό που να είναι συστημένος και να ειδικεύεται σε τέτοια νοσήματα??Δεν νομίζω ότι ένας γενικός κτηνίατρος μπορεί να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους περιστατικό.
Ευχόμαι κάτι να γίνει και το Τζιντζεράκι μας να πάει καλύτερα!
kat-cats
Διάσημο μέλος
Μου τον συνέστησε μια φίλη που τον εμπιστεύεται πολύ....μεγάλος σε ηλικία,σοβαρός και μετρημένος....δεν μας άφησε περιθώρια για ανάκαμψη....το ίδιο και η δική μας γιατρός....απλά η δική μας λέει ας κάνουμε και μια θεραπεία και αν είναι στο τέλος να κάνουμε ευθανασία.... ο πόνος δυστυχώς πάει με αυτή την πάθηση...πονάει τρομερά, μας το είπαν και οι δύο κτηνίατροι, συμβουλευτήκαμε και φίλο μας αγγειοχειρουργό σε ανθρώπους....και εκείνος μας είπε ότι από τη στιγμή που μέχρι τώρα δεν έκανε παράπλευρα αγγεία να αιματώνονται τα άκρα της....δυστυχώς δεν υπάρχει γύρισμα....και αυτό που με σφάζει είναι που μας είπε "κοιτάχτε μόνο να μην πονάει το ζώο είναι κρίμα". Μήπως θέλω να την ταλαιπωρώ...είπα μήπως υπάρχει ελπίδα, αν, αν... αλλά κανείς δεν μας το δίνει αυτό...κανείς.... :-(
le chat noir
Τιμώμενο Μέλος
Έστειλα σε μια κοπέλα που είχε γραψει και παραπάνω και είχε παρόμοιο πρόβλημα, ελπίζω να μπορεί να βοηθήσει με ένα εξειδικευμένο γιατρό.
MAYROULIS
Περιβόητο μέλος
λυπάμαι πολύ και εύχομαι να γίνει καλά
vasopent
Εκκολαπτόμενο μέλος
Λυπάμαι πολύ!! Σας εύχομαι το καλύτερο. Να είστε δυνατοί!!
moukelis
Επιφανές μέλος
Δεν γνωριζω καποιο κτηνιατρο που να εξειδικευεται στο συγκεκριμενο τομεα.Ξερω ομως απο περιπτωσεις μυοκαρδιοπαθειας οτι οντως το ζωο υποφερει πολυ και δεν υπαρχει γυρισμος.Να ειστε δυνατοι για το δικο της καλο.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool