Τσοςμή
Εκκολαπτόμενο μέλος
δεν ειμαι κ εκει ρε γμτ να δω τι μπορω να κανω,και απ οτι βλεπω σε κανα μηνα θα μπορεσω να κατεβω παλι...
δεν ειπα ποτε οτι θα παμε να του κανουμε σονυ και ντε..προσπαθω να ειμαι οσο πιο ρεαλιστης γινεται και να δω τι ειναι καλυτερο γι αυτον.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Τσοςμή
Εκκολαπτόμενο μέλος
θα ξαναμιλησουμε με κτηνιατρο και βλεπουμε..ελπιζουμε για το καλυτερο.
βεβαια με εχουν προκαταβαλει αρνητικα και ολοι σε οσους λεω οτι ειναι πανω απο 15 χρονων ειναι η αληθεια..αλλα δε θα τον αφησω..
roccohooshie
Πολύ δραστήριο μέλος
Επίσης πριν από δύο χρόνια ο πατέρας μου έχασε τον αγαπημένο του σκύλο από γηρατιά και παρόλο που στα τελευταία του ήταν πολύ άσχημα, δε μου φάνηκε ότι ήταν τόσο μεγάλη η ταλαιπωρία του, έφυγε φυσιολογικά δίνοντας πολλή αγάπη μέχρι τη τελευταία στιγμή..Τέλος σκέφτομαι και τον δικό μου σκύλο που είναι ήδη 11 ετών (μεγαλόσωμος), δε νομίζω ότι θα μπορέσω να πάρω τέτοια απόφαση όταν θα "πέσει" σε λίγα χρόνια...
Ξαναλέω ότι είναι πολύ λεπτό το ζήτημα και σεβαστή όποια απόφαση και να πάρεις...
anna 21
Δραστήριο μέλος
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Πάντα εξαρτάται από την περίπτωση. Πχ. δεν πας σ'ένα ζωάκι που χρειάστηκε να ακρωτηριαστεί να κάνεις ευθανασία. Παράλληλα, αν η κατάσταση είναι τέτοια, που το μόνο που απομένει είναι να βλέπεις το αγαπημένο σου τετράποδο να λιώνει μέρα με τη μέρα, μέσα στους πόνους και στην ταλαιπωρία, πιστεύω οτι η ευθανασία είναι προτιμότερη.
Εδώ τα λες όλα και αυτό είναι το νόημα: Ό,τι θα κάναμε με τα προσφιλή μας πρόσωπα, με τους δικούς μας ανθρώπους (και, εννοείται, για τον εαυτό μας) αν αντιμετωπίζαμε μια παρόμοια κατάσταση, είναι το ίδιο (που μας υπαγορεύει η συνείδησή μας και η ηθικοί μας κώδικες, διαφορετικοί βέβαια από άτομο σε άτομο), που θα ισχύει και για τα ζώα. Με κοινό παρονομαστή σεβασμό στη ζωή, αλλά και στην αξιοπρέπεια.Εννοώ ότι αν κάποιος δικός μου έχανε το πόδι του από ατύχημα, δε θα σκεφτόμουν ούτε για μια στιγμή ότι θα ήταν καλύτερα να πεθάνει. Το ίδιο ισχύει και για παππούδες-γιαγιάδες που μπορεί να αντιμετωπίζουν ένα σωρό προβλήματα, αλλά επίσης θέλουμε να τους έχουμε κοντά μας μέχρι τέλους
Περιττό βέβαια να πω, οτι τα παραπάνω δεν είναι παρά μια προσωπική άποψη η οποία απορρέει, όχι μονάχα από σκέψεις και συμπεράσματα, αλλά και από εμπειρία από πολύ δικό μου άνθρωπο. Που μέχρι τέλους παρακαλούσε να τελειώσει το μαρτύριό του, το ίδιο και μεις και οι γιατροί αφού είδαν κι αποείδαν(ως είθισται σ'αυτές τις περιπτώσεις) προχώρησαν σε "παθητική" ευθανασία (ήτοι σταμάτησαν να του χορηγούν φάρμακα που τον κρατούσαν με το ζόρι σε μια κατάσταση που δεν ήταν ούτε θάνατος, αλλά ούτε και ζωή, σίγουρα όμως μαρτύριο), και λυτρώθηκε ο άνθρωπος.
roccohooshie
Πολύ δραστήριο μέλος

koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
AnnieGr
Δραστήριο μέλος
Τσοςμή
Εκκολαπτόμενο μέλος
να στε καλα κ εσεις και τα ζωντανα σας!
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο καημένος ο σκυλάκος είναι γεράκος αλλά σας αγαπάει όπως πριν, απλά σας χρειάζεται λίγο περισσότερο. Πιστεύω ότι με περισσότερη φροντίδα και περισσότερα χάδια θα είναι μια χαρά χαρούμενος και θα φύγει όταν έρθει η ώρα.
Nicole1987
Πολύ δραστήριο μέλος
Μου φαίνεται αδιανόητο, πραγματικά. Δηλαδή τι, τους έλεγες "ο σκύλος μου είναι γέρος και κουρασμένος" και σου λέγανε "ε κάντου ευθανασία να ησυχάσει"; Και ο κτηνίατρος ακόμα; Έλα παναγία μου.
Ο καημένος ο σκυλάκος είναι γεράκος αλλά σας αγαπάει όπως πριν, απλά σας χρειάζεται λίγο περισσότερο. Πιστεύω ότι με περισσότερη φροντίδα και περισσότερα χάδια θα είναι μια χαρά χαρούμενος και θα φύγει όταν έρθει η ώρα.
Δυστυχως δεν ειναι ολοι οι ανθρωποι ουτε και ολοι οι κτηνιατροι ζωοφιλοι.
καλο ειναι να σκεφτόμαστε για τα ζωάκια οπως και για τους ανθρωπους. Οταν μεγαλωνουν δυσκολεύονται και να περπατήσουν κτλ και δεν τους κανουμε ευθανασία. Το ιδιο ακριβως ειναι και αυτα. Θελουν ακομα πιο πολλή αγαπη και φροντιδαΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Συμφωνώ. Τα γηρατειά δεν είναι αρρώστεια. Είναι η φυσική εξέλιξη όλων των έμβιων όντων, το τελευταίο στάδιο πριν κλείσουν τον κύκλο ζωής τους. Respect!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Τσοςμή
Εκκολαπτόμενο μέλος
δε τα παω καλα μ αυτα,δεν ειμαι και στο καταλληλο θεμα..
δυστυχως εφυγε σημερα το βραδυ απο κοντα μας..
σιγουρα θα ναι καπου καλυτερα πλεον..
δε ξερω τι αλλο να γραψω,ξερετε πως ειναι.
αυτα...
χωρις πολλα πολλα...
δε τα παω καλα μ αυτα,δεν ειμαι και στο καταλληλο θεμα..
δυστυχως εφυγε σημερα το βραδυ απο κοντα μας..
σιγουρα θα ναι καπου καλυτερα πλεον..
δε ξερω τι αλλο να γραψω,ξερετε πως ειναι.
αυτα...
Λυπάμαι πολύ.... Κρατήστε τον στο μυαλό μας ως μια από τις ομορφότερες αναμνήσεις, η ψυχούλα του θα αναπαυτεί και θα μείνει πια μόνο αγάπη... Καλή δύναμη...
Nicole1987
Πολύ δραστήριο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool