Ducati
Εκκολαπτόμενο μέλος
Χθες είχε τον πρώτο 1000% οίστρο, κλάμματα, στησίματα, αρρωστημένες καταστάσεις, την τύφλωσαν τα πάθη της. Είναι κάπου 9 μηνών πλέον η δικιά μου. Οπότε πήρα τα κτηνιατρία της περιοχής να ρωτήσω τιμές κλπ. Θα σας πω λοιπόν τι μου είπε ο καθένας καθώς και τις τιμές γιατί παίζει και κει ένα θέμα.
1-Εκεί που της έκανα τα εμβόλια δεν πήγα να ρωτήσω γιατί μου λεγε όταν ρώταγα παλιά ότι πρέπει να κλείσει ένα χρόνο και μέχρι τότε μπορεί να της κάνουμε χημική...
2-Τιμή 150 ευρώ. Μίλησα με την γραμματέα αλλά αυτά που έλεγε ο γιατρός θα της τα χε δασκαλέψει, αλλοίμονο. Μου πε ότι πρέπει να έχει ζευγαρώσει πρώτα (όχι να γενήσσει) και μετά να γίνει ησ τείρωση. Οταν της είπα ότι είναι αδυνατον εκεί που ζει να βρει γάτο είπε εντάξει θα γίναι και έτσι αλλά θα ήταν καλύτερα αν είχε ζευγαρώσει πρώτα.
3-120 ευρώ. Ζευγαρώματα κλπ, τίποτα. Αλλά είπε και ότι φαρμακευτική αγωγή ακολουθήσει. Μήπως λοιπόν τα 120 είναι δελέασμα και μετά ανέβει η τιμή με τα φάρμακα;
Μέχρι τώρα κανείς δεν είπε να γίνει κάποια εξέταση της γάτας πρώτα. Κυρίως επειδή είναι σε μικρή ηλικία οπότε θα είναι καλά απο ότι κατάλαβα.
4-80 ευρώ! Θα την πάω, θα την κρατήσουν μια μέρα, και μετά θα την πάρω αρκεί να είναι βέβαιο ότι θα μπορώ να της δώσω την αντιβίοση που θα ακολουθήσει.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ducati
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Θα τα βλάλω δημόσια ώστε αν έχει κανείς παρόμοια παθήματα στο μέλλον να μάθει.
Χθες είχε τον πρώτο 1000% οίστρο, κλάμματα, στησίματα, αρρωστημένες καταστάσεις, την τύφλωσαν τα πάθη της. Είναι κάπου 9 μηνών πλέον η δικιά μου. Οπότε πήρα τα κτηνιατρία της περιοχής να ρωτήσω τιμές κλπ. Θα σας πω λοιπόν τι μου είπε ο καθένας καθώς και τις τιμές γιατί παίζει και κει ένα θέμα.
1-Εκεί που της έκανα τα εμβόλια δεν πήγα να ρωτήσω γιατί μου λεγε όταν ρώταγα παλιά ότι πρέπει να κλείσει ένα χρόνο και μέχρι τότε μπορεί να της κάνουμε χημική...
2-Τιμή 150 ευρώ. Μίλησα με την γραμματέα αλλά αυτά που έλεγε ο γιατρός θα της τα χε δασκαλέψει, αλλοίμονο. Μου πε ότι πρέπει να έχει ζευγαρώσει πρώτα (όχι να γενήσσει) και μετά να γίνει ησ τείρωση. Οταν της είπα ότι είναι αδυνατον εκεί που ζει να βρει γάτο είπε εντάξει θα γίναι και έτσι αλλά θα ήταν καλύτερα αν είχε ζευγαρώσει πρώτα.
3-120 ευρώ. Ζευγαρώματα κλπ, τίποτα. Αλλά είπε και ότι φαρμακευτική αγωγή ακολουθήσει. Μήπως λοιπόν τα 120 είναι δελέασμα και μετά ανέβει η τιμή με τα φάρμακα;
Μέχρι τώρα κανείς δεν είπε να γίνει κάποια εξέταση της γάτας πρώτα. Κυρίως επειδή είναι σε μικρή ηλικία οπότε θα είναι καλά απο ότι κατάλαβα.
4-80 ευρώ! Θα την πάω, θα την κρατήσουν μια μέρα, και μετά θα την πάρω αρκεί να είναι βέβαιο ότι θα μπορώ να της δώσω την αντιβίοση που θα ακολουθήσει.
καλα...δεν ειναι δυνατον....μονο η 4η περιπτωση ειναι σωστη...και δεν μιλαω μονο για τα λεφτα...τι πραγματα ειναι αυτα;;;;;;;;

...1η περιπτωση...οχι μονο δεν χρειαζεται να κλεισει χρονο..αλλα ει9ναι και αργα σχετικα τοτε...οι νεες ερευνες δειχνουν οτι οσο πιο νωρις,τοσο καλυτερα για την αποφυγη καρκινων...7 μηνων ειναι μια χαρα..ακομα και απο 6 κανουν...το χημικη,αν εννοει τα χαπια για να μην μενουν εγκυες..ειναι απαραδεχτο κανουν καρκινο...2η περιπτωση...ΝΑ ΖΕΥΓΑΡΩΣΕΙ ΠΡΩΤΑ;;;;;;;καμμια σχεση καλε..αυτα τα λεγανε παλια οι γιαγιαδες..ελεος..ολοι οισοι εχουμε παρει μικρα γατακια,κανενας μας δεν τα ζευγαρωσε πρωτα.....3η περιπτωση...σιγα τη φαρμακευτικη αγωγη...μια αντιβιωση μακρας διαρκειας σε ενεση θα της κανει μια φορα...ή να σου δωσει χαπακια να της δινεις εσυ...
μονο η 4η περιπτωση ακουγεται φυσιολογικη...και η τιμη τοσο ειναι..συνηθως 80 ευρω για θυληκιες...
...κουφαθηκα η γυναικα..

moukelis
Επιφανές μέλος
Καλη επιτυχια!
julia
Διακεκριμένο μέλος
Τα γνωστά της επαρχίας. Είμαστε και ψιλογείτωνες - Αρκάδα και εγώ.
Νομίζω η περίπτωση 4 είναι η λογικότερη, και τα 80 είναι η λογική τιμή για στείρωση.. δεν θα σχολιάσω τις άλλες, που μάλλον μπέρδεψαν την Τριπολιτσά με την Εκάλη...

Να ρωτήσεις πόσες ώρες πρίν και πόσες μετά δεν κάνει να φάει και να πιει νερό...
Αν θα της κάνει απορροφήσιμα ράμματα, ώστε να μην την ξαναπάς για στα κόψει, και αν θα είναι τόσο καλός να σου κάνει ενέσιμη αντιβίωση.. για να μην έχεις εσύ να την κάνεις. Η ενέσιμη είναι μακράς διάρκειας, πιάνει για όσες μέρες πρέπει και εσύ δεν ασχολήσαι με τίποτα. Μερικοί την κάνουν αλλά χρεώνουν παραπάνω αυτήν την υπηρεσία (άλλοι είναι στάνταρ) , ρωτάς και ανάλογα αποφασίζεις.

Ducati
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αν και σας εμπιστεύομαι, περιμένω και την απάντηση του γιατρού του φόρουμ
Cloud and Snow
Δραστήριο μέλος
https://www.mypetz.gr/threads/Γιατρέ-αρρώστησε.224999/
(το θεμα εκεινο ειναι το πρώτο που κοιτάει-στανταρ καθε φορά που μπαινει).
Παντως θα σου πω κι εγώ πως δεν σου τα παν καλά στην περιοχή σου. Ο γιατρός που στειρωσα εγω τα δικά μου ήταν απ τους ακριβότερους, Αθήνα κιολας, αλλα 150 ευρώ δε μου ζήτησε!
Γενικά και κατα μεσο όρο οι τιμες στις στειρωσεις δεν είναι υψιλές (σιγουρα δεν ειναι το 150άρι που σου ζητησαν!) Στα θηλυκά η τιμή ειναι λιγο μεγαλύτερη γιατι η επεμβαση ειναι (σχετικά με τα αρσενικά) λιγο πιο πολυπλοκη.
Το ότι πρεπει να ειναι νηστική λιγες ωρες πριν και μετά την επεμβαση, ισχυει. Αυτό, για να ανταπεξέλθει στη ναρκωση. Λιγη ωρα μετά την επεμβαση ισως κανει εμετό, αλλα δεν ειναι ανησυχητικό. Σιγουρα όμως θα ειναι ζαλισμένη και θα τρικλιζει στο περπατημα, ωσπου να συνελθει τελειως.
Σε καμια μα καμια περιπτωση μην της δεχτεις να της δωσουν χαπια καταστολής οιστρου!! Εκτος του ότι ειναι πολυ επικινδυνα για την υγεια της, εχουν κοστος το οποιο πρεπει να πληρωνεις συνεχόμενα, γιατι μια αστειρωτη θηλυκια δε σταματα να εχει οιστρους στη συνεχεια, οποτε η διαδικασια επαναλαμβάνεται. Ενω με τη στειρωση ξενοιαζει μια και καλή, δεν υπαρχει πλεων κανενας φοβος εμφανιστης πυομήτρας, η γατα ζει περισσοτερο και ειναι πιο υγειής.
Οταν της γινει η επεμβαση να αφαιρεθουν ολικά και μητρα και ωοθήκες. Να μην παραμεινει στο σωμα κανενα κομματι απ το συστημα.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Στο Ζήτημα της τιμολογειακής πολιτικής το θέμα είναι ανοιχτο ο καθένας κοστολογεί την υπηρεσία του ανάλογα στο ιστότοπο του Πανελληνιού κτηνιατρικού συλλόγου υπάρχει ενεδεικτικός τιμοκατάλογος με ελάχιστες προτεινόμενες τιμες , εκει η στειρωση θηλυκίας γατα είναι 90 ευρω. Για να στειρωθεί μαι γάτα καλο είναι να έχει περάσει τον πρώτο όιστρο στην ηλικία δηλαδη 7-8 μηνών πρέπει να είναι νηστική 12 ώρες και 5-6 ώρες απο νερό. Θα πρέπει να ρωτήσεις αν γίνεται ολική αφαιρεση και μήτρας και ωοθηκών, αλλίως θα συνεχίσει να έχει οίστρους αλλά δεν θα μπορεί να μεινει έγγυος.Θα τα βλάλω δημόσια ώστε αν έχει κανείς παρόμοια παθήματα στο μέλλον να μάθει.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool