εντροπία
Εκκολαπτόμενο μέλος

τελικά τα δύο πρώτα της γατάκια δεν έζησαν και μου άφησε πίσω το πορτοκαλί το οποίο και είχα λατρέψει από την πρώτη στιγμή και αποφάσισα να το κρατήσω... τώρα όμως βλέπω πως είναι μόνος και έχει γίνει αρκετά επιθετικός απέναντί μου και όχι μόνο και δεν παίζει με τα παιχνίδια του οπότε θα ήθελα μια γατούλα γύρω στους 7-8 μήνες υποθέτω που να έχει εμβολιαστεί και αποπαρασιτωθεί γιατί σπουδάζω και όπως είναι λογικό δεν έχω τα χρήματα για εμβόλια και τα σχετικά αυτή τη στιγμή λόγω μετακόμισης κτλ.. αν κάποιος/α τυχαίνει να έχει κάποια γατούλα που να μην μπορεί να συντηρήσει και να θέλει να την χαρίσει ας κάνει τον κόπο να μου το πει και πραγματικά θα την προσέχω σαν τα μάτια μου όπως προσέχω και τον γάταρό μου μέχρι τώρα..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
ο γατουλης ειναι στειρωμενος;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
εντροπία
Εκκολαπτόμενο μέλος
ναι εννοείται !
μου είχε πει η κτηνίατρος ότι πρέπει να στειρωθεί για πολλούς λόγους και εφόσον δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερα επίπονο το έκανα..
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Μου φανηκε περιεργο που ειναι επιθετικος γι' αυτο ρωτησα. Εχει καιρο που τον στειρωσατε; Ισως παρει λιγο χρονο μεχρι να ηρεμισει και να γινει λιγοτερο επιθετικος. Εχετε καποια προτιμηση με το χρωμα; Υπαρχουν αρκετες γατουλες που ψαχνουν σπιτακι στις αγγελιες. Ριξτε μια ματια εκει, μπορει να βρειτε καποια γατουλα στειρωμενη, εμβολιασμενη και αποπαρασιτωμενη
Να υποθεσω πως θελεις θηλυκια γατουλα; Ή δεν σε ενδιαφερει το φυλο γενικοτερα;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
εντροπία
Εκκολαπτόμενο μέλος
απ' όσο θυμάμαι στειρώθηκε τέλη μαρτίου και ενώ περίμενα πως δεν θα ήταν τόσο επιθετικός εξακολουθεί να δαγκώνει και να γρατζουνάει..
από χρώμα δεν ξέρω, λευκό, γκρι.. κάτι τέτοιο και όσον αφορά στο φύλο έλεγα θυληκό πιο πολύ για τον γάτο, αλλά θα προτιμούσα αρσενικό..
έριξα μια γρήγορη ματιά στις αγγελίες αλλά θα τα ξαναδώ κιόλας..

socratisv
Νεοφερμένο μέλος
Αρχικά, κάνε μία αναζήτηση στο " Συμβουλές εκπαίδευσης" . Το δάγκωμα και το γρατζούνισμα είναι λογικό γιατί δεν έχει ζήσει με άλλα γατάκια, οπότε παίζει άγαρμπα. Υπάρχει τρόπος να του δώσεις να καταλάβει τη δύναμή του

cat protector
Εκκολαπτόμενο μέλος
Τον περασμένο Νοέμβριο μια γάτα έφερε στο μπαλκόνι μου τα δύο της γατάκια και της έδωσα γαλατάκι κ ό,τι άλλο είχα για να έχει δυνάμεις να τα ταΐσει, όταν την επόμενη μέρα έφερε και ένα τρίτο γατάκι, έναν πορτοκαλί τριχωτούλι μπουλούκο που περπάταγε και η κοιλίτσα του σερνόταν στο πάτωμα
τελικά τα δύο πρώτα της γατάκια δεν έζησαν και μου άφησε πίσω το πορτοκαλί το οποίο και είχα λατρέψει από την πρώτη στιγμή και αποφάσισα να το κρατήσω... τώρα όμως βλέπω πως είναι μόνος και έχει γίνει αρκετά επιθετικός απέναντί μου και όχι μόνο και δεν παίζει με τα παιχνίδια του οπότε θα ήθελα μια γατούλα γύρω στους 7-8 μήνες υποθέτω που να έχει εμβολιαστεί και αποπαρασιτωθεί γιατί σπουδάζω και όπως είναι λογικό δεν έχω τα χρήματα για εμβόλια και τα σχετικά αυτή τη στιγμή λόγω μετακόμισης κτλ.. αν κάποιος/α τυχαίνει να έχει κάποια γατούλα που να μην μπορεί να συντηρήσει και να θέλει να την χαρίσει ας κάνει τον κόπο να μου το πει και πραγματικά θα την προσέχω σαν τα μάτια μου όπως προσέχω και τον γάταρό μου μέχρι τώρα..![]()
καλησπερα να ρωτησω κατι?αν οπως λες δεν εχεις τα χρηματα για εμβολια και τα σχετικα πως θα μπορεσεις τοτε να ανταπεξελθεις στην συντηρηση 2 γατιων αργοτερα το εχεις σκεφτει αυτο?

socratisv
Νεοφερμένο μέλος
Σωστό! Υπολόγισε τα έξοδα ενός ή δύο γατιών: Σωστή τροφή (όχι μαγειρευτή σαβούρα) για την υγεία του(ς) και για να μην δαπανάς πολύ άμμο, ποιοτική άμμο (γιατί η φτήνια τρώει τον παρά), επισκέψεις ρουτίνας στον κτηνίατρο, παιχνίδια και εξοπλισμό αλλά και έξτρα έξοδα όταν θα έχουν γεράσει και θα χρειάζονται διάφορες εξετάσεις και ειδική τροφή.
din@
Εκκολαπτόμενο μέλος
καλησπερα!εχω εγω ενα γατακι ειναι 2,5 μηνων αρσενικο.ειναι πραγματικα παρα πολυ καλο,παιζει ολη την ημερα,τρωει ξηρη τροφη και κονσερβα,εχει μαθει να πηγαινει στην αμμο του και τα παει παρα πολυ καλα με τα αλλα γατακια μου ακομα και με την σκυλιτσα μου!πραγματικα αν δεν ειχα αλλα θα το κρατουσα.το εχω αποπαρασιτωσει αλλα αν ειναι να το υιοθετησεις μπορω να το εμβολιασω κιολας.ειναι μεγαλη αναγκη να βρει σπιτακι.ριξε μια ματια εδω:https://www.mypetz.gr/threads/Χαρίζεται-πορτοκαλόγατο-μια-σταλιά.227667/
cat protector
Εκκολαπτόμενο μέλος
παιδια ας ειμαστε λιγο ρεαλιστες ολοι θελουμε να υιοθετηθουν μωρακια που τυχον να εχουμε και εγω θελω να υιοθετηθει το δικο μου και εγω φροντιζω τα δυο σκυλια μου ΑΛΛΑ με την προυποθεση ο ενδιαφερομενος να ειναι σιγουρος οτι μπορει να ανταπεξελθει και οχι μεθαυριο πιεσμενος/η απο οικονομικες δυσκολιες να κανει κατι που θα εχει επιπτωση στο ζωακι ε τοτε συγνωμη δεν δινεις γουρουνι στο σακι προτιμω να κανω υπομονη για οσο παρει
din@
Εκκολαπτόμενο μέλος
εννοειτε οτι θα δωσεις το γατακι μονο οταν σιγουρευτεις οτι θα περναει καλα και οτι αυτος που θα το παρει θα το φροντιζει! εγω δεν θα το εδινα αλλιως!η κοπελα ειπε οτι αυτη τη στιγμη δεν εχει τα χρηματα για τετοια εξοδα,οχι οτι δεν θα εχει για παντα.μπραβο πρεπει να της πουμε που μαζεψε και το γατακι που εχει τωρα.εξαλλου στην πορεια μαθαμε ολοι και ακομα μαθαινουμε.

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
δυστυχως ή ευτυχως θα συμφωνησω με την Βικυ. Αν δεν υπαρχουν χρηματα για εμβολια, δεν χρειαζεται να παρει γατα. Αν παθει κατι με τι θα θεραπευτει η γατουλα; Με προσευχες; Οι γατες δεν ειναι παιχνιδια για να τις πασσαρουμε απο δω και απο κει
Επισης τα ετησια εξοδα μια γατας ανερχονται γυρω στα 600 ευρω (αμμος, τροφες, κτηνιατρος). Αν δεν μπορουμε να πληρωσουμε τα 30 ευρω για το εμβολιο, τα 600 πως θα τα βγαλουμε; 
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
εννοειτε οτι θα δωσεις το γατακι μονο οταν σιγουρευτεις οτι θα περναει καλα και οτι αυτος που θα το παρει θα το φροντιζει! εγω δεν θα το εδινα αλλιως!η κοπελα ειπε οτι αυτη τη στιγμη δεν εχει τα χρηματα για τετοια εξοδα,οχι οτι δεν θα εχει για παντα.μπραβο πρεπει να της πουμε που μαζεψε και το γατακι που εχει τωρα.εξαλλου στην πορεια μαθαμε ολοι και ακομα μαθαινουμε.![]()
και αν το γατακι παθει κατι αυτη τη στιγμη (αληθεια ποσο διαρκει αυτη η στιγμη; ) τι γινεται; Ατυχηματα συμβαινουν συχνα, δεν μπορεις να προβλεψεις αν αυριο θα ειναι ενταξει το γατακι. Επισης αργοτερα θα εχει χρηματα να το στειρωσει; Ή θα λεει και τοτε οτι δεν της φτανουν και θα το αφηνει να ζευγαρωνει;
edit: αναρωτιεμαι και για κατι αλλο... ειναι οντως ο αλλος γατος της στειρωμενος; Απο οτι ακουω εδω δεν στειρωνουν γατους απο 5 μηνων
Μπορει να κανω και λαθος, απλα μου φαινεται καπως fishy ολο αυτο.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
din@
Εκκολαπτόμενο μέλος
αυτο ειναι αληθεια δεν μπορεις να το προβλεψεις αλλα αν οντως το αγαπας δεν θα το αφησεις.και εγω ειμαι ανεργη πολυ καιρο τωρα και πριν μερικους μηνες επεσε η γατα μου απ το μπαλκονι και εδωσα τα τελευταια μου χρηματα στους γιατρους για να δω αν επαθε κατι.αν αποφασισεις να δωσεις το γατακι σου θα το ψαξεις λιγο να δεις αν θα περναει καλα.δεν χρειαζεται να ειμαστε τοσο επιφυλακτικοι νομιζω.
cat protector
Εκκολαπτόμενο μέλος
κωνσταντινα μου φυσικα και στην πορεια μαθαινουμε και μακαρι η κοπελα να τα καταφερει αλλα μην ξεχνας κατι φοιτητρια=μετρημενα εσοδα, μετρημενα εξοδα, ας κανει λιγο υπομονη εφοσον εχει ηδη ενα ,μπορει στο δευτερο οικονομικα να μην βγαινει. και sakura απο οσο ξερω και εγω στα αρσενικα η στειρωση στο πρωτο ετος της ηλικιας τους στα θηλυκα γινεται στον εκτο μηνα.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
στα αρσενικα η στειρωση ανετα γινεται και στους 7 μηνες..
..παντως θα συμφωνησω με τη βικυ...Ντινα,δεν αντιδρουν ολοι οι ανθρωποι με τον ιδιο τροπο..εσυ δηλαδη ,μπορει να στερηθεις καποια πραγματα για να εχει τα παντα το γατακι σου,αλλα αυτο ομως δεν σημαινει οτι θα το κανει και ο αλλος..αν αντιδρουσαμε ολοι το ιδιο..δεν θα υπηρχαν και ολα αυτα τα κακα που συμβαινουν γυρω μας...αυτα δεν τα λεω βεβαια σε καμμια περιπτωση για την κοπελα που θελει και 2ο γατακι..απλα,μην παιρνεις σαν γνωμονα ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ...γιατι δεν πραττουν το ιδιο ολοι οι ανθρωποι..

πιστευω οτι μετα απο αυτα η κοπελα θα τα εξετασει ολα αυτα,και θα δει αν οντως μπορει να ανταπεξελθει σε ενα 2ο γατακι..

din@
Εκκολαπτόμενο μέλος
συμφωνω μαλλον πρεπει να κανει λιγη υπομονη ακομα να ενημερωθει καλυτερα,αλλα αν το θελει τοσο πολυ και πιστευει οτι μπορει να τα βγαλει περα?ας μας πει και η κοπελα την γνωμη της μηπως κανουμε λαθος.και εγω οταν πηρα τα δικα μου ημουν οκ ειχα χρηματα,δουλεια,τωρα τα μετραω δεν σημαινει ομως οτι δεν τα αγαπαω και δεν τα φροντιζω και πολλες φορες στερουμαι καποια αλλα πραγματα για χαρη τους.πιστευω ορεξη πρεπει να εχεις και να τα αγαπας πραγματικα.
τον δικο μου τον κεφαλα τον στειρωσα παντως στους 7 μηνες παρολο που δεν ειχε εμφανισει οιστρο ακομα.
din@
Εκκολαπτόμενο μέλος
ναι συμφωνω απολυτα σε αυτα που λες αλλιως δεν θα υπηρχαν τοσα αδεσποτα αλλα βρε παιδια νομιζω οτι δεν χρειαζεται να τα ψειριζουμε τοσο γιατι στο τελος δεν θα τα δινουμε πουθενα τα γατακια μας.αυτο λεω εγω,ο ενας θα μας ξυνιζει ο αλλος θα μας βρωμαειστα αρσενικα η στειρωση ανετα γινεται και στους 7 μηνες....παντως θα συμφωνησω με τη βικυ...
Ντινα,δεν αντιδρουν ολοι οι ανθρωποι με τον ιδιο τροπο..εσυ δηλαδη ,μπορει να στερηθεις καποια πραγματα για να εχει τα παντα το γατακι σου,αλλα αυτο ομως δεν σημαινει οτι θα το κανει και ο αλλος..αν αντιδρουσαμε ολοι το ιδιο..δεν θα υπηρχαν και ολα αυτα τα κακα που συμβαινουν γυρω μας...αυτα δεν τα λεω βεβαια σε καμμια περιπτωση για την κοπελα που θελει και 2ο γατακι..απλα,μην παιρνεις σαν γνωμονα ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ...γιατι δεν πραττουν το ιδιο ολοι οι ανθρωποι..
πιστευω οτι μετα απο αυτα η κοπελα θα τα εξετασει ολα αυτα,και θα δει αν οντως μπορει να ανταπεξελθει σε ενα 2ο γατακι..![]()

cat protector
Εκκολαπτόμενο μέλος
το θεμα κοριτσια ειναι οτι δεν κρινουμε κανεναν ευχομαι το καλυτερο για οσους θελουν να υιοθετησουν μια ψυχουλα και επισης για ολους εμας που μπορει στο διαβα μας να ξαναβρουμε μια ζωουλα και να τα δωσουμε παλι ολα και ξερετε γιατι? γιατι ετσι εχουμε μαθει οταν δινουμε οτι εχουμε και οτι μπορουμε δεν υπαρχει μεγαλυτερη ευχαριστηση οταν γυρναει το πλασματακι σε κοιταει με τις ματαρες και σου σκαει ενα φιλι.καλο σας βραδυ

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
εγω πηρα τον γατο μου οταν μπηκα στο τελευταιο ετος της σχολης και οταν ειχα συγκεντρωσει ενα ποσο για εκτακτη αναγκη. Δυστυχως το βρισκω επιπολαιο να παιρνουμε γατα οταν δεν εχουμε την οικονομικη δυνατοτητα να την φροντιζουμε οπως πρεπει. Εγω αν ημουν στην θεση της κοπελας μαλλον θα ανεβαλλα την 2η γατα μεχρι να εχω δουλεια, να εχω βαλει ενα ποσο στην ακρη και να ειμαι 100% σιγουρη οτι θα φροντιζω και τις 2 γατες οπως πρεπει. Αν ζησει ο γατουλης της 1 ή 2 ή 5 χρονια μονος χωρις γατοπαρεα δεν χαλασε και ο κοσμος. Αλλωστε δεν μπορουμε να ειμαστε και σιγουροι οτι θα δεχτει γατοπαρεα ο γατουλης. Μπορει να ειναι μοναχικος τυπος

- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool