Ζητείται εθελοντής να... πεθάνει για την τέχνη

• Thread starter Thread starter ohimso
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Γιατί χρειάζεται η συγκατάθεση του 'μελλοθάνατου';

Θα μπορούσε να πάρει έναν άστεγο, να τον δέσει με ένα σκοινί και να του αφήσει δίπλα μια γαλοπούλα και ένα μπουκάλι νερό, αρκετά μακριά ώστε να μην μπορεί να τα φτάσει, αλλά και αρκετά κοντά ώστε να του τρέχουν τα σάλια... Θα έχει πολύ ενδιαφέρον να τον βλέπουν να αργοπεθαίνει... Πόσα μηνύματα θα περάσει για την κοινωνία μας άραγε ο 'καλλιτέχνης';

Και μετά, αφού σκουπίσουν τα χώματα από τα ρούχα τους και κρύψουν τα φτυάρια, μπορούν να βγουν και να δηλώσουν επίσημα ότι τον άφησαν ελεύθερο στους δρόμους εκεί που τον βρήκαν. Και on we go για την επόμενη μακακία που θα σκαρφιστούν για να μας κάνουν μισάνθρωπους...

Τέλος, να τονίσω ότι το έργο έχει ξαναπαιχτεί και ξαναπαίζεται καθημερινά στα νοσοκομεία. Και είναι και τσάμπα. Και σε χειρότερες συνθήκες, να έχει και πιο πολύ 'ζουμί' η υπόθεση, για τους μερακλήδες φιλότεχνους....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ο Νταλι Στον ανδαλουσιανο σκυλο ειχε πει, πως ενιωθε οτι το να κλωτσα εναν γερο στον δρομο ειναι σουρεαλισμος. δεν ειναι τεχνη αλλα σουρεαλισμος...
ο γελοιοφορος εχει τα κοτσια να δηλωνει οτι επιτελει τεχνη.....
θα φαω τα μουστακια της αβανας δεν την απλευω αλλο με τοση σαχλαμαρα που κυκλοφορει.
ουγκ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

υπεροχα...
αλλος ενα κουλος που δεν μπορει να ζωγραφισει , δεν εχει τα κοτσια να εκθεσει τον εωτερικο του κομσο, δεν μπορει να παραγει εργο , να δειξει τη δικη του οπτικη για πραγματα...
αλλος ενας αποτυχημενος που οντας τρελο αποζητει αποδοχη ψαχοντας για ατομα -θυματα ια να κερδισει λιγη δημοσιοτητα.

αρχιζω να πιστευω οτι περισσοτερο ταλεντο εχουν οι τρανσεξουαλ που βαφονται πριν πιασουν δουλεια παρα αυτοι οι αυτοαποκαλουμενοι καλλιτεχνες που δεν μπορουν καν να κατανοησουν τον ορο τεχνη....:mad:
Δεν θα μπω στην ουσία της συζήτησης του αν είναι τέχνη, τι είναι τέχνη, ποια τα όρια της τέχνης κλπ κλπ.
Θα αναρωτηθώ μόνο τι σχέση έχει το σχόλιο για τους τρανσέξουαλ, οι οποίοι εδώ εμφανίζονται ως κάτι ιδιαίτερα χαμηλό προκειμένου να τονίσουν το ακόμα πιο χαμηλό ποιόν των "αυτοαποκαλούμενων καλλιτεχνών". Καθώς και γιατί όταν ενοχλούμαστε τόσο πολύ από την εκμετάλλευση και την κακομεταχείριση των αδυνάτων (ζώα, άρρωστοι και λοιπά) μας περνάει "στο ντούκου" η αναφορά σε μια αδύναμη κοινωνική ομάδα με αυτόν τον τρόπο.

Τέλος, δε θα μου φανεί καθόλου περίεργο αν σε κάποια απ' αυτά τα πράγματα αποτελούμε μέρος του "έργου τέχνης". Σαν παράδειγμα φέρνω την υπόθεση https://www.enet.gr/online/online_text?c=113&id=53356408

Δεν θα μπω στην ουσία της συζήτησης του αν είναι τέχνη, τι είναι τέχνη, ποια τα όρια της τέχνης κλπ κλπ.
Θα αναρωτηθώ μόνο τι σχέση έχει το σχόλιο για τους τρανσέξουαλ, οι οποίοι εδώ εμφανίζονται ως κάτι ιδιαίτερα χαμηλό προκειμένου να τονίσουν το ακόμα πιο χαμηλό ποιόν των "αυτοαποκαλούμενων καλλιτεχνών". Καθώς και γιατί όταν ενοχλούμαστε τόσο πολύ από την εκμετάλλευση και την κακομεταχείριση των αδυνάτων (ζώα, άρρωστοι και λοιπά) μας περνάει "στο ντούκου" η αναφορά σε μια αδύναμη κοινωνική ομάδα με αυτόν τον τρόπο.

Τέλος, δε θα μου φανεί καθόλου περίεργο αν σε κάποια απ' αυτά τα πράγματα αποτελούμε μέρος του "έργου τέχνης". Σαν παράδειγμα φέρνω την υπόθεση [URL="https://www.enet.gr/online/online_text?c=113&id=53356408"]https://www.enet.gr/online/online_text?c=113&id=53356408[/URL]

το αντίθετο θα έλεγα..
δεν τους παρουσίσα σαν κάτι χαμηλό εκτος κι αν αυτο εκλαμβανεις εσυ και μονο εσυ.:)

Συγγνώμη για το off-topic...

Τέλος, δε θα μου φανεί καθόλου περίεργο αν σε κάποια απ' αυτά τα πράγματα αποτελούμε μέρος του "έργου τέχνης". Σαν παράδειγμα φέρνω την υπόθεση [URL]https://www.enet.gr/online/online_text?c=113&id=53356408[/URL]

...αλλά αυτή η υπόθεση έχει όντως ενδιαφέρον. Εδώ κι ένα χιουμοριστικό κείμενο από το Ιστολόγιο. Ελπίζω η παρέμβαση των αρχών να είναι και αυτή μέρος του δρώμενου, αλλιώς το αρχικό smilie πρέπει να γίνει :cry:

Εδώ κλείνει το off-topic.

το αντίθετο θα έλεγα..
δεν τους παρουσίσα σαν κάτι χαμηλό εκτος κι αν αυτο εκλαμβανεις εσυ και μονο εσυ.:)
Oμολογώ ότι έτσι το εξέλαβα, γιατί στη γλώσσα μας όταν χρησιμοποιούμε τη μορφή "Καλύτερο" "Περισσότερο" κλπ με το "παρά" για να συγκρίνουμε δυο πράγματα ή καταστάσεις, συνήθως βάζουμε κάτι πολύ κακό στην πρώτη θέση για να δείξουμε πόσο χειρότερο ειναι το δεύτερο.
"Κάλλιο να σου ΒΓΕΙ το μάτι ΠΑΡΑ τ' όνομα"
"Καλύτερα ΜΙΑΣ ΩΡΑΣ ελεύθερη ζωή, ΠΑΡΑ 40 χρόνια σκλαβιά και φυλακή". Αν 'εγώ και μόνον εγώ' ξέρω αυτό το γλωσσικό σχήμα, θα απορήσω.

Ρούκο, το θέμα με την net.art είναι πράγματι πολύ ενδιαφέρον και πλέον αρκετά συχνό. Ένα στοιχείο, μάλιστα, που μου είχε κάνει εντύπωση είναι ότι οι περισσότεροι καλλιτέχνες αυτού του χώρου δηλώνουν "γλύπτες" και όχι π.χ. "εικαστικοί". :hmm:(Δε θυμάμαι πού είχα βρει το σχετικό άρθρο...)

Oμολογώ ότι έτσι το εξέλαβα, γιατί στη γλώσσα μας όταν χρησιμοποιούμε τη μορφή "Καλύτερο" "Περισσότερο" κλπ με το "παρά" για να συγκρίνουμε δυο πράγματα ή καταστάσεις, συνήθως βάζουμε κάτι πολύ κακό στην πρώτη θέση για να δείξουμε πόσο χειρότερο ειναι το δεύτερο.
"Καλύτερα ΜΙΑΣ ΩΡΑΣ ελεύθερη ζωή, ΠΑΡΑ 40 χρόνια σκλαβιά και φυλακή". Αν 'εγώ και μόνον εγώ' ξέρω αυτό το γλωσσικό σχήμα, θα απορήσω.

Ρούκο, το θέμα με την net.art είναι πράγματι πολύ ενδιαφέρον και πλέον αρκετά συχνό. Ένα στοιχείο, μάλιστα, που μου είχε κάνει εντύπωση είναι ότι οι περισσότεροι καλλιτέχνες αυτού του χώρου δηλώνουν "γλύπτες" και όχι π.χ. "εικαστικοί". :hmm:(Δε θυμάμαι πού είχα βρει το σχετικό άρθρο...)
φιλε μου σε αυτό τo site αν καταλαβαίνανε τι λες θα είχαν σχεδόν όλοι ταμαγκότσι

αυτο το γλωσσικο σχημα δεν το γνωριζεις μονο εσυ αλλα μονο εσυ του δινεις τη σημασια τη διφορουμενη.! και το περεμηνευεις χωρις να υΠαρχει ιδιαιτερος λογος...
αισθανομαι οτι προσπαθεις να πιαστεις παλι απο το πουθαινα και να ξεκινησεις τα γνωστα σου σεντονακια. κριμα κυρια μαρμαγκα.
λιγη ωριμοτητα δεν θα εβλαπτε.
οπως ξερεις και συ εχουμε αρκετα μελη τρανς τα οποια κανενα απο αυτα δεν προσβληθηκε γαιτι προφανος ξερουν να διαβαζουν.
και επειδη σιγουρα θα προσπαθησεις να προκαλεσεις το χαος ΠΑΛΙ
οποιος καταλαβε καταλαβε .....!
ΝΑΙ το επαναλαμβανο εχουν περισσοτερο ταλεντο αν δεις τι εκπληκτικη δουλεια κανουν στο μακιγιαζ τους και καλλιστα θα μπορουσαμε να αποκαλουμε εκεινους καλλιτεχνες ΠΑΡΑ ΑΜΦΙΒΟΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ NTEMEK ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΨΥΧΑΚΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.!

αυτο το γλωσσικο σχημα δεν το γνωριζεις μονο εσυ αλλα μονο εσυ του δινεις τη σημασια τη διφορουμενη.! και το περεμηνευεις χωρις να υΠαρχει ιδιαιτερος λογος...
αισθανομαι οτι προσπαθεις να πιαστεις παλι απο το πουθαινα και να ξεκινησεις τα γνωστα σου σεντονακια. κριμα κυρια μαρμαγκα.
λιγη ωριμοτητα δεν θα εβλαπτε.
οπως ξερεις και συ εχουμε αρκετα μελη τρανς τα οποια κανενα απο αυτα δεν προσβληθηκε γαιτι προφανος ξερουν να διαβαζουν.
και επειδη σιγουρα θα προσπαθησεις να προκαλεσεις το χαος ΠΑΛΙ
οποιος καταλαβε καταλαβε .....!
ΝΑΙ το επαναλαμβανο εχουν περισσοτερο ταλεντο αν δεις τι εκπληκτικη δουλεια κανουν στο μακιγιαζ τους και καλλιστα θα μπορουσαμε να αποκαλουμε εκεινους καλλιτεχνες ΠΑΡΑ ΑΜΦΙΒΟΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ NTEMEK ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΨΥΧΑΚΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.!
είναι προφανές ότι δεν έχεις καμια σχέση με την σύγχρονη τέχνη

Εννοείς οτι δεν έχει ιδέα απο σύγχρονη τέχνη γιατί θαυμάζει το μακιγιάζ των τρανσέξουαλ ή κάτι άλλο;

Εννοείς οτι δεν έχει ιδέα απο σύγχρονη τέχνη γιατί θαυμάζει το μακιγιάζ των τρανσέξουαλ ή κάτι άλλο;

Το ίδιο αναρωτιόμουν και γω:hmm::hmm::hmm:

Το ίδιο αναρωτιόμουν και γω:hmm::hmm::hmm:

Εγώ να ξεκαθαρίσω την θέση μου.... από τέχνη ΓΙΟΚ.... :(
μια ταπεινή κοπέλα είμαι, με κιθάρα, πιάνο, 4 ξένες γλώσσες.....:/:

Απο ΖΩΑ όμως, έχω master!!!!!!!!!!!! :up::up::up::up:

Εγώ να ξεκαθαρίσω την θέση μου.... από τέχνη ΓΙΟΚ.... :(
μια ταπεινή κοπέλα είμαι, με κιθάρα, πιάνο, 4 ξένες γλώσσες.....:/:

Απο ΖΩΑ όμως, έχω master!!!!!!!!!!!! :up::up::up::up:

Α πα πα πα, τι είσαι εσύ καλέ!:blink::lol::lol::lol::lol:
Και γω από τέχνη γιόκ....αν και πιστεύω ότι η τέχνη είναι και λίγο υποκειμενική:hmm:

όχι λίγο υποκειμενική, πολύ θα έλεγα.
Αλλά αν ανοίξουμε αυτή την κουβέντα δεν έχει τελιωμό

εννοω οτι αφου αδιαμαρτυρητα δεχεται καποιος την υπαρξη των τηλεσταρ και σχολιαζει με τοσο μενος καποιο καλλιτεχνη που και εχει αποψη και την εκθετει και μαλιστα χωρις να το επιβαλλει τουλαχιστον ειν αι επιφανειακη η κριση του . Και ναι στο ονομα της τεχνης μπορει να γινονται χοντραδες αλλα λεγονται και ενεργοποιουνται ζητηματα που επαναπροσδιοριζουν την αποψη μας για τη ζωη .το εργο του συγκεκριμενου καλλιτεχνη ηδη ενεργοποιησε ενα διαλογο πολυ πιο μακρια απο τα συνορα του .Αρα πετυχε .Θα ηθελα να ακουσω τη γνωμη σου για την ευθανασια και για το τι σημαινει ποιοτητα ζωης και για την εξοικοιωση του ειδους μας με το θανατο .

ποιος ακριβως δεχεται την υπαρξη ηαναφερθηκε στοςυ τηλεσταρς απο αυτους που συζηταμε σε αυτο το θεμα??:blink:

Η άποψή μου για το είδος μας συνολικότερα και την ευθανασία μια και το έθεσες είναι ότι μας χρειάζεται ευθανασία συνολικότερα. Όπως έχει πει και ένας αγαπημένος μου συγγραφέας, ο kurt vonnegut, σε ένα βιβλιο που τώρα δεν θυμάμαι, ο εγκέφαλός μας έχει αναπτυχθεί υπερβολικά εις βάρος όλων των άλλων οργάνων μας. Και αυτό είναι η κατάρα μας και η κατάρα του πλανήτη.

Για τηλεστάρ δεν μιλησε κανεις νομιζω σε αυτην την κουβέντα.

Το τι ειναι τεχνη και τι δεν ειναι οπως ειπα ειναι υποκειμενικο.
Αλλα εγώ προσωπικά δεν θεωρώ σαν τέχνη τέτοιου τύπου κινήσεις, οπως δεν θεωρώ τέχνη αυτό που έκανε ο τυπος που ειχε τα χρυσοψαρα στο μπλεντερ και όποιος απο το κοινό ήθελε πάταγε το κουμπι να γίνουν κομμάτια. Ο θάνατος είναι κάτι πολύ προσωπικό που ο καθένας το λύνει με τον ευατό του. Απο την άλλη αν βρει κάποιον που θα δεχτει να πεθάνει σαν έκθεμα, μπράβο του, δεν με απασχολεί καθόλου, αρκει να το κάνει οικειοθελώς.

αυτά

drusilia RESPECT:up:

Επιπλέον δεν θα πρέπει να αγνοήσουμε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι εξοικιώνονται με την ιδέα του θανάτου μέσα από την θρησκευτική πίστη και όχι μέσα από τέτοιες ανοησίες.

Παιδιά,άτεχνη δεν είμαι καθόλου,το αντίθετο μάλιστα.Και το να εκθέτεις ένα πλάσμα να πεθαίνει ΔΕΝ είναι τέχνη.Τέχνη τότε είναι και οι αποκεφαλισμού,και η ανθρωποφαγία,και οι δημόσιοι απαγχονισμοί.Για μένα τέχνη είναι δημιουργία,κι αν δε μπορείς να δημιουργήσεις και καταφεύγεις σε τεχνάσματα εντυπωσιασμού,απλά δεν είσαι καλλιτέχνης.Και μάλιστα τεχνάσματα όπως αυτό,χειρίστου είδους,που έχουν σκοπό μόνο να δημιουργήσουν σούσουρο γύρω από το "έργο" σου.:down:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back