Ζητείται εθελοντής να... πεθάνει για την τέχνη

• Thread starter Thread starter RedCat
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
για να το πω απλοϊκά, για μένα τέχνη είναι ότι με κάνει να ξεφεύγω απο αυτό που ζουμε και να νιώθω καλύτερα ή να ταξιδεύω..
Οι προσπαθειες καποιων να με σοκαρουν για την πραγματικότητα που βιωνω καθημερινα δεν εμπιπτουν σ'αυτή την κατηγορία...αν ειναι να πω ότι έζησα ενα "εικαστικό δρωμενο" την Μ.Παρασκευή με μια γατα που σπαρταρουσε απο φόλα...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

MOUKA ασε κι εγω με διδακτορικο στην ιστορια τεχνης κατηγορηθηκα ως ατεχνη:lol:
αλλα δεν με πειραζει καθολου:lol:
τουλαχιστον του γραψαμε ενα γραμμα και εκφρασαμε την δικη μας αποψη...δεν ειναι κακο νομιζω εξαλου και ο ιδιος το ζηταει στο site του.
απλα σαφως και δεν απαντησε εστειλε κατι οτι ναι ισως δεν ειναι τεχνη αλλ ειναι μια αποψη..
σαν αποψη λοιπον το δεχομαι.!!!:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

για να το πω απλοϊκά, για μένα τέχνη είναι ότι με κάνει να ξεφεύγω απο αυτό που ζουμε και να νιώθω καλύτερα ή να ταξιδεύω..
Οι προσπαθειες καποιων να με σοκαρουν για την πραγματικότητα που βιωνω καθημερινα δεν εμπιπτουν σ'αυτή την κατηγορία...αν ειναι να πω ότι έζησα ενα "εικαστικό δρωμενο" την Μ.Παρασκευή με μια γατα που σπαρταρουσε απο φόλα...

ΑΑΑΑΑ, τότε βίωσα και ΕΓΩ την τέχνη γιατί είχα την μοναδική εμπειρία να πεθάνει στα χέρια μου η παραπάνω γάτα.. :/:

και πραγματικά ήταν ενα έργο τέχνης ΥΨΗΣΤΗΣ Καλλιτεχνικής σημασίας και αισθητικής!!!!

" ΕΡΕ ΚΑΠΡΙΣΤΡΙ !!!!!!!!!!!! " (που λέμε στο χωριό μου)

Α ΟΚ,άποψη σχετικά με τι;Μπορεί ας πούμε αυτός το ότι πεθαίνει ένα πλάσμα μπροστά στα μάτια δεκάδων παρατηρητών να είναι κάτι...χαρμόσυνο.Ή αξιοπρεπές.Ή ενδιαφέρον.Δεν θεωρώ ότι ο θάνατος είναι κάτι που πρέπει να φοβόμαστε,ή να μας θλίβει όλους το ίδιο,αλλά δε χάρηκα κιόλας ποτέ που χάθηκε μια ζωή,αλλά τι να πω,απόψεις είναι αυτές.

''ο εγκέφαλός μας έχει αναπτυχθεί υπερβολικά εις βάρος όλων των άλλων οργάνων μας. Και αυτό είναι η κατάρα μας και η κατάρα του πλανήτη.''

συμφωνω απολυτα με αυτο
οσον αφορα τον τυπο νομιζω πως ειναι ακυρο να διαμαρτυρηθεις εναντιον του,απο την στιγμη που οποιος παει να πεθανει εκει θα το κανει οικοιωθελως...δεν μπορει να συγκριθει με τα αλλα ''εκθεματα'' (σκυλος,ψαρια κλπ) τα οποια κανεις δεν τα ρωτησε..(ακομα και αν αυτα ειχαν επιβιωσει...)

αλλα για μενα απο την στιγμη που ο τυπος θα εχει κερδη απο αυτο(αν εχει...) χανεται και ο οποιος σεβασμος απεναντι στον ανθρωπο που θα παει εκει να πεθανει,και η οποια αξια των μυνηματων που θελει να περασει -αν οντως θελει να περασει(αβυσος η ψυχη του ανθρωπου!:P)

Αυτό που βλέπω εγώ είναι πως ο τύπος κινείται μέσα στη λογική των ριάλιτι, όλα φόρα παρτίδα. Ας το πει όπως θέλει, όμως τέχνη αυτό το πράγμα δεν είναι. Για μένα, όποιος δεχτεί να κάνει τον θάνατό του δημόσιο θέαμα (διότι η τέχνη απαιτεί και κοινό, πώς να το κάνουμε) είναι το ίδιο... χαζομισόχαζος με αυτόν που το προτείνει.
Όσο για τον τρόμπα-μαν που ανήγαγε τον θάνατο του σκύλου σε τέχνη, ήθελα να δω τη φάτσα του αν κάποιος τολμούσε να λύσει τον σκύλο, να τον περιποιηθεί και να τον ταϊσει. Γιατί εγώ αυτό έχω να προτείνω σε τέτοιες πρακτικές. Όχι για να απολαύσει ο "ελευθερωτής" τα περίφημα 15 λεπτά δημοσιότητας, αλλά για να επιζήσει ο σκύλος!

:| συμφωνω

Δεν πειραζει λοιπον αφου υπαρχει και διδακτορικο στην ιστορια της τεχνης και αφου απο οτι φαινεται ειστε τοσο σιγουροι για αυτα που ξερετε πειτε τα μονοι σας κατακεραυνωστε οποιον βλεπει αλλιως και αισθανθειτε ασφαλεις στη γατοκεντρικη φωλιτσα . παρεπιπτοντως καλη η επιστημονικη φαντασια του βονεγκατ αλλα δεν ειναι και επιστημονικη η φιλοσοφικη ερευνα για να τον χρησιμοποιεις ως παραδειγμα .
-δυο φτωχοι καλλιτεχνες που αντιλαμβανονται το κοσμο χαοτικα-
υγ μπορει η ιστορικος τεχνης να σας μιλησει για αναλογα εργα καταξιωμενα στη συνειδηση του κοσμου που σοκαρουν περισσοτερο .

Δεν πειραζει λοιπον αφου υπαρχει και διδακτορικο στην ιστορια της τεχνης και αφου απο οτι φαινεται ειστε τοσο σιγουροι για αυτα που ξερετε πειτε τα μονοι σας κατακεραυνωστε οποιον βλεπει αλλιως και αισθανθειτε ασφαλεις στη γατοκεντρικη φωλιτσα . παρεπιπτοντως καλη η επιστημονικη φαντασια του βονεγκατ αλλα δεν ειναι και επιστημονικη η φιλοσοφικη ερευνα για να τον χρησιμοποιεις ως παραδειγμα .
υγ μπορει η ιστορικος τεχνης να σας μιλησει για αναλογα εργα καταξιωμενα στη συνειδηση του κοσμου που σοκαρουν περισσοτερο .

δεν χρησιμοποιησα κανενα παράδειγμα, απλά ειπα οτι πρόκειται για μια ιδέα που με εκφράζει.
στην τελική ο καθένας έχει δικαίωμα στην άποψή του σωστά;
και αυτό το σχόλιο περι "γατοκεντρικής φωλίτσας" δεν το κατάλαβα καλά.

Uhuru,σκοπός σου είναι να πεις την άποψή σου,ή απλά να πετάγεσαι που και που για να προσβάλλεις κόσμο;Δεν κατακεραυνώσαμε κανέναν,εσύ αντίθετα από ότι βλέπω κάθε φορά που μπαίνεις κοιτάς πως θα "την πεις" σε κάποιον.Το που αισθάνεται κανείς ασφαλής είναι δουλειά του καθενός.Αν εσύ θεωρείς λοιπόν το συγκεκριμένο θέαμα τέχνη,κανείς δε σε εμπόδισε να πας να το δεις.Εμένα με καταπλήττουν καλλιτέχνες όπως ο Πικάσσο,μεγάλοι λογοτέχνες και μουσικοί.Και κανείς τους δεν χρειάστηκε να πεθάνει έναν άνθρωπο Live για να χαραχτεί το όνομά του στην ιστορία ή να μείνει στη συνείδηση του κόσμου.Και πάλι,αν εσένα σου αρέσει ο τρόπος αυτός έκφρασης,με γεια σου με χαρά σου.Πήγαινε και εσύ ο ίδιος για εθελοντής αν θες.

Πήγαινε και εσύ ο ίδιος για εθελοντής αν θες.
αν γράψω : "κι εσύ πήγαινε να πνιγείς εάν θες" ,εγώ θα σε προσβάλω , ενώ εσύ μ' αυτό που λες όχι?

Πήγαινε και εσύ ο ίδιος για εθελοντής αν θες.
Από το στόμα μου το πήρες, Moukelis!! :)

τo ίδιο και σε σένα

Όσο γι' αυτό, εξ ορισμού η τέχνη προϋποθέτει πειθαρχία. Ακόμα και για να καταργήσεις τους κανόνες, πρέπει να τους γνωρίζεις. Ακόμα και για να απεικονίσεις το χάος χρειάζεται να εφαρμόσεις κανόνες.

αν γράψω : "κι εσύ πήγαινε να πνιγείς εάν θες" ,εγώ θα σε προσβάλω , ενώ εσύ μ' αυτό που λες όχι?
Με συγχωρείς,αλλά φαίνεσαι να υπερασπίζεσαι τον συγκεκριμένο τρόπο έκφρασης,άρα συμπεραίνω ότι ενστερνίζεσαι κι εσύ τον ίδιο τρόπο.Δε σε έστειλε κανείς να πας να πνιγείς,τόνισα απλά ότι είναι επιλογή του καθενός να εκφάζεσ\ται όπως θέλει,και να έχει τη γνώμη του,αν θες να πας κι εσύ να το δεις δεν σε εμποδίζει κανείς.Εγώ δεν προσέβαλλα κανέναν,αντιθέτως,εσύ μας απευθύνεις το λόγο με εκφράσεις όπως "ασφάλεια γατοκεντρικής φωλίτσας",λες και δε μας θεωρείς ανθρώπους ικανούς να μιλήσουν για οτιδήποτε άλλο,επειδή και μόνο έχουμε διαφορετική άποψη από σένα.
Και δε μου απάντησες,μπαίνεις για να πεις κάτι,ή απλά για να προσβάλλεις;Επειδή μέχρι τώρα μάλλον το δεύτερο κάνεις.Λίγος σεβασμός στην ελευθερία του καθενός να πιστεύει ότι θέλει δε βλάπτει,όπως και ο περιορισμός των χαρακτηρισμών.

τo πρόβλημα μου είναι ότι δε φαίνεται να τους γνωρίζετε

Σας θαυμάζω πάντως που συνεχίζετε ......:rolleyes::rolleyes:

Μιλάμε για κλασσική περίπτωση καλλιτέχνη!! :lol::lol::lol:

Χαιρετίσματα απο τον ΝΤΟΡΗ το αστείρωτο μουλάρι!!!!

Συνημμένα

• IM005159a.JPG
    IM005159a.JPG
    276,2 KB · Εμφανίσεις: 2
Λίγος σεβασμός στην ελευθερία του καθενός να πιστεύει ότι θέλει δε βλάπτει,όπως και ο περιορισμός των χαρακτηρισμών.
θες να πεις πως σε 6 σελίδες post ,εμενα και μονο είδες να χρησιμοποιώ χαρακτηρισμούς ε?

τo πρόβλημα μου είναι ότι δε φαίνεται να τους γνωρίζετε
Ποιούς;Δεν ξέρω για σένα,πάντως εγω κατακρίνω την πράξη.Δηλαδή δε μου χρειάζεται να γνωρίσω κάποιον που ρίχνει φόλες προσωπικά για να σχηματίσω πολύ κακή άποψη.Το ίδιο ισχύει και για έναν βιαστή,δολοφόνο κ.ο.κ.
Και τους καλλιτέχνες που προανέφερα δεν είχα την τιμή να τους γνωρίσω,αλλά τους θαυμάζω μέσα από τα έργα τους.Ένας καλλιτέχνης εκφράζει τις ανησυχίες και τα πιστεύω του μέσα από την τέχνη του,στοιχεία του χαρακτηρα και της ιδιοσυγκρασίας του.Αν αυτόν τον εκφράζει ένα τέτοιου είδους "έργο",εμένα μου φαίνεται τουλάχιστον απάνθρωπο και άτεχνο.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back