Ζητώ βοήθεια: Γατάκι μόλις 2-3 ημερών στο σπίτι...

ssass

Νεοφερμένο μέλος

Ο ssass αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 56 ετών. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ . Στην αυλη μας γεννησε μια γατα τρια γατακια απο τα οποια τα δυο τα βρηκαμε πεθαμενα. Δεν ξερουμε ποτε ακριβως γεννησε, αλλα εικαζουμε περιπου 3 με 4 ημερες, μεσα σε μια κουτα.Εβαλα μεσα στην κουτα μια παλια μπλουζα, και την εβαλα σε προστατευμενο μερος ,αλλα η γατα δεν το πλησιασε για μια ολοκληρη μερα!!!! Εχθες το βραδυ το γατακι το βρηκαμε εξω απο την κουτα σχεδον πεθαμενο και βρεγμενο (απο την χθεσινο βραδυνη καταιγιδα)...Το πηραμε λοιπον επανω στο σπιτι σε καινουργια κουτα.Το σκουπισα και το κρατησα στην χουφτα μου χαιδευοντας το και με τα χνωτα μου το ζεστανα.Μετα του ζεσταναμε λιγο γαλα φρεσκο και το ταισαμε με συριγγα, δυο φορες χθες στις 10 και στις 12+ ξανα γιατι νιαουριζε. Το ταισα παλι τωρα το πρωι στι 8. Τι να κανω βοηθηστε με γιατι δεν θελω να πεθανει...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: ΖΗΤΩ ΒΟΗΘΕΙΑ: ΓΑΤΑΚΙ ΜΟΛΙΣ 2-3 ΗΜΕΡΩΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ...

Πού βρίσκεσαι;
Γάλα φρέσκο ΜΗΝ του δίνεις άλλο γιατί το εντερικό του σύστημα δεν θα το αντέξει.
Αν είσαι Αθήνα έχω γάλα για νεογέννητα να σου δώσω μέχρι να πάρεις εσύ.
Πρώτα απ'όλα πάρε ένα μπουκάλι απο νερό και γέμισέ το με καυτό νερό. Βούλωσέ το καλά και βάλτο μέσα σε δύο, τη μία πάνω απο την άλλη, βαμβακερές αθλητικές κάλτσες και βάλτο μ'έσα στην κούτα μαζί με ζεστά πανάκια. Βάλτο επίσης κοντάστο καλοριφέρ ή σε σόμπα αν έχεις ηλεκτρική και άφησέ την αναμένη συνέχεια. Τα μικρά κινδυνεύουν απο υποθερμία και πρέπει η θερμοκρασία γύρω τους να είναι στους 39 περίπου.
Γάλα δίνε εβαπορέ light αραιωμένο μ'εχρι να πάρεις Ormilac ή να περάσεις να σου δώσω. Μένω στη Μιχαλακοπούλου στην Αθήνα κι ευχαρίστως να σε βοηθήσω σ εότι θέλεις.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημέρα σου....
Σκέφτομαι μήπως θα ήταν συνετό να το πήγαινες και σε έναν γιατρό και δεν ξέρω κατά πόσο είναι καλό να το κρατάς και μακριά από την μανούλα του....σίγουρα θα το αναζητάει.....!!!
Πάντως τις συμβουλές που σου δίνει ην φίλη μας Μίκυ ακολούθησε τες οπωσδήποτε.....!!!
Θέλει πολύ ζεστασία το μικρό......!!!!

Αλήθεια σκοπεύεις να το κρατήσεις ,...γιατί αν ναι θα πρέπει να του κάνεις και κάποια εμβόλια....!?!?!
Καλή επιτυχία με το μικρό...!!! ;)

Καλη μερα ssass και καλως ηρθες!!!!Συγχαρητηρια που θελεις να ζησει το γατακι και το βοηθας!!!!Οπως ειπαν και πιο πανω θελει πολυ ζεστασια το μικρουλι,και επισης πολυ φροντιδα τωρα που ειναι νεογεννητο!!!Για φαγακι μην το σκεφτεσαι ακομα γιατι ειναι πολυ μικρο,πρεπει να του χαιδευεις την κοιλιτσα και το πωπουδακο αφοτου εχει φαει!!!Θελει πολλα ναζακια και σιγουρα θα θελει να το χαιδευεις ολ την ωρα!!!!Ευχομαι ολα να πανε καλα!!Αναμενουμε φωτος!!!!

Η γατούλα ή τα εγκατέλειψε η ίδια για πολλούς λόγους
είτε κάποιος "φιλόζωος" τα ξεφορτώθηκε
οπότε ο ssasss ανέλαβε ενα δύσκολο αλλά υπέροχο έργο ζωής.
Ο γιατρός δεν μπορεί να βοηθήσει ακόμα παρα μόνο για συμβουλές, όσο για τα εμβόλια θα γίνουν αρκετά αργότερα.

Απάντηση: ΖΗΤΩ ΒΟΗΘΕΙΑ: ΓΑΤΑΚΙ ΜΟΛΙΣ 2-3 ΗΜΕΡΩΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ...

Ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σας και τις δυο.Ιφιγενεια δεν το πηρα απο την μανα του...μαλλον η μανα του το παρατησε.Προχθες που το εβαλα σε απαγγειο μερος οταν το βρηκα, η μανα του καθοταν ξαπλωμενη στα 3 μετρα ολοκληρη μερα σχεδον και δεν το πλησιασε ΚΑΘΟΛΟΥ,Γιαυτο το πηραμε επανω στο σπιτι. Οσο για αν το κρατησω εχω να σου απαντησω οτι δεν νομιζω.Θελω να μεγαλωσει λιγο να δυναμωσει και να το βαλω στον κηπο,ουτως η αλλως η γειτονια μας με τις μονοκατοικιες ειναι γατοπαραδεισος... ΥΓ: εχω την εντυπωση οτι μανα του πρεπει να ηταν πρωτομανα...

ή πρωτομάνα είναι λοιπόν ή τα άφησε γιατί το ένστικτο της ήξερε οτι ηταν θνησιγενή τα γατάκια της,
ούτως ή άλλως εσείς πράξατε σωστά που το σώσατε και μόλις με το καλό δυναμώσει και μεγαλώσει βλέπετε και κάνετε, μπορεί και να το δώσετε για υιοθεσία.
Προς το παρόν να σου πώ οτι θέλει τάισμα κάθε τρεις περίπου ώρες και όπως είπε και η goth μετά απ'αυτό απαλό τρίψιμο με βαμβακάκι στην κοιλίτσα, όπως θα του έκανε η μαμά του, για να ενεργοποιηθεί το εντεράκι του.
Επίσης φροντίστε να πάρετε Ormilac άμεσα γιατί τα δικά μας γάλατα έχουν πολλά λιπαρά, ακόμη και το light, και μπορεί να του κάνουν πολύ κακό.

ΥΓ Αν μπορέσετε να πιάσετε τη μαμά γατούλα και την πάτε για στείρωση θα κανετε πολύ καλό έργο για τη μείωση των περιστατικών σαν και το δικό σας

Καλημερα και καλωσηρθες!
Ριξε μια ματια εδω κι εδω.Ελπιζω το μικρο να τα καταφερει,μπραβο για τη προσπαθεια,δεν θα την εκανε ο καθενας.

Ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σας και τις δυο.Ιφιγενεια δεν το πηρα απο την μανα του...μαλλον η μανα του το παρατησε.Προχθες που το εβαλα σε απαγγειο μερος οταν το βρηκα, η μανα του καθοταν ξαπλωμενη στα 3 μετρα ολοκληρη μερα σχεδον και δεν το πλησιασε ΚΑΘΟΛΟΥ,Γιαυτο το πηραμε επανω στο σπιτι. Οσο για αν το κρατησω εχω να σου απαντησω οτι δεν νομιζω.Θελω να μεγαλωσει λιγο να δυναμωσει και να το βαλω στον κηπο,ουτως η αλλως η γειτονια μας με τις μονοκατοικιες ειναι γατοπαραδεισος... ΥΓ: εχω την εντυπωση οτι μανα του πρεπει να ηταν πρωτομανα...

Άρα όπως είπε και η Μίκυ και εσύ πρωτομάνα....!!!
Μην παρεξηγηθώ,....πολύ καλά κάνατε και το πήρατε σπίτι σας....!!!
Εξαιρετική κίνηση.....!!!
Τώρα για τι θα γίνει μελλοντικά βλέποντας και κάνοντας....., θα το δείτε....!!!

Είχα ακούσει αλλά και δει με τα μάτια μου μία περίπτωση υιοθεσίας από άλλη γάτα όταν μάλιστα το γατάκι ήταν αρκετά μεγάλο. Το συγκεκριμένο είχε εγκαταλειφθεί από κάποιον αναίσθητο στην είσοδο πολυκατοικίας και διάσπαρτα σε άλλες εισόδους τα αδέλφια του. Ήταν το ποιο αδύναμο και ένας από τους λόγους ήταν πως δεν το ανέλαβε κάποιος προσωπικά. Μετά όμως από μια βδομάδα περιστασιακής φροντίδας και μια επίσκεψη στον κτηνίατρο το γατάκι χάθηκε και μετά από λίγες μέρες το είδαν στην αγκαλιά μια γατούλας σε αντίστοιχη αυλή γατοπαράδεισο. Αυτό στο λέω μόνο γιατί δεν έχεις σκοπό να το κρατισεις. Εφόσον, λοιπόν δεν βρεις κάποιον να το δώσεις, προτείνω να το κατεβάζεις στη αυλή συχνά, ώστε να εγκλιματίζεται, ίσως αν δυναμώσει η ίδια του η μάνα να το περιποιηθεί.
Όσο για το πως θα το μεγαλώσεις τα περισσότερα στα έχουν πει δεν εχω να προσθέσω κάτι, καλή επιτυχία.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back