Ζητώ γατάκι

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

dimitrafish

Νεοφερμένο μέλος

Η dimitrafish αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 28 μηνύματα.
γεια σας και χρονια πολλα...
ειχα ενα πολυ ασχημο ατυχημο με το ενα γατακι μου
δυστυχως το "χασαμε"
το θηλυκο που εχω τωρα εχει παθει καταθλιψη αλλα ταυτοχρονα ειναι πολυ αγρια με αλλες γατες.ηθελα να ρωτησω αν εχει καποιος ενα αρσενικο πολυ μικρο γατακι περιπου 40 ημερων γιατι πιστευω οτι μονο με ενα τοσο μικρο γατακι θα μπορεσω να την ηρεμησω αλλα να εχει και παρεα...ξερει κανεις να μου δωσει μια συμβουλη η εχει κανεις κανενα γατακι?:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τι ακριβώς έπαθε το ζώο;
Όσον αφορά την αρμονική συμβίωση δύο γατιών, δεν παίζει κανένα ρόλο η ηλικία ή το φύλο. Με τον καιρό, ακόμα κι' αν δεν γνωρίζονται, θα μάθουν να σέβονται το ένα το χώρο του άλλου.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρονια πολλα και σε εσενα. Τοσο μικρο γατουνακι που ζητας δεν δινουν για διαφορους λογους. Μπορεις να κοιταξεις στα χαριζονται εχει παρα πολλα γατουνακια που ψαχνουν για σπιτι.

Επισης...μια ¨"ενηλικη" γατα..εχει δειξει ήδη τον.."χαρακτηρα της"..και μια χαρα δενεται με αυτον που την αγαπα και την φροντιζει..εχουμε απειρα παραδειγματα χρηστων..που βρηκαν αδεσποτουλα,πανω απο 1 χρονων..και εγιναν αυτοκολλητοι.Καλη τυχη στην αναζητηση σου, σου ευχομαι..:)

Γεια!! εγω εχω μικρα γατακια που γεννησε η γατα μου αλλα ειναι μερικων μηνων! δεν ξερω αν ενδιαφερεσαι ακομα, εχω ενα αρσενικο, αν θες εχω κ θηλυκα...κρητη μενω δν ξερω αν βολευει...:S

40 ημερων???? Αν ειναι δυνατον! Ακομα δεν εχει απογαλακτιστει το γατι!:mad: Γιατι να παρεις ενα τοοοοσο μικρο γατακι? Αργοτερα θα σου εμγανισει προβληματα συμπεριφορας. Τα μικρα πρεπει να μενουν με τη μαμα τους το λιγοτερο 2 μηνες για να κοινωνικοποιηθουν σωστα,να μαθουν πως να φερονται σε αλλες γατες και ανθρωπους,να μαθουν τι ειναι "σωστο" να κανουν και τι "οχι".

Σε αυτό το θέμα νομίζω μπορώ να εκφέρω γνώμη, γιατί αν και νέα στην παρέα, συνάντησα το γάτο μας το Ζαχαρία όταν ήταν 40 ημερών. Αυτό όχι από επιλογή μου, αλλά από ανάγκη: εγκαταλείφθηκε δυστυχώς στα σκουπίδια γιατί προφανώς ήταν ανεπιθύμητος στους ιδιοκτήτες της μητέρας του...
Επομένως μπορώ πολύ υπεύθυνα και με κάθε σεβασμό να πω στη φίλη που άρχισε αυτό το τόπικ: φίλη μου, ΜΗΝ επιλέξεις με ΤΙΠΟΤΑ και ΠΟΤΕ αυτό στο οποίο εγώ αναγκάστηκα. Και θα σου πω αμέσως γιατί.
Το γατάκι για να μάθει αυτά που χρειάζεται για τη στοιχειώδη επιβίωσή του πρέπει να παραμείνει για ικανό διάστημα με τη μητέρα του. Κατ' αρχάς έτσι θα απογαλακτισθεί και θα μάθει να τρώει μη υγρή τροφή. Έπειτα, από τη μητέρα του θα μάθει κανόνες γατίσιας υγειινής στην τουαλέτα (και πίστεψέ με, αυτό είναι προς το απόλυτο συμφέρον ΣΟΥ). Τέλος, μέσω της αλληλεπίδρασης με τη μητέρα και τα αδέρφια του, το γατάκι θα μάθει να παίζει μαζί σου χωρίς να σε πονάει και να σε τραυματίζει.
Και τώρα θα σου πω για την εμπειρία μου:
Ο Ζαχαρίας όταν ήρθε στο σπίτι μας, σαράντα ημερών και αφού βρέθηκε υπό τις παραπάνω συνθήκες, δεν ήταν σε θέση ούτε καν να φάει. Χρειάστηκε τεράστια υπομονή, επιμονή και αγάπη, από εμένα αλλά κυρίως από το φίλο μου που έκανε στην αρχή τη νύχτα μέρα για χάρη του, ώστε να μάθει να μασάει και να πηγαίνει στην τουαλέτα χωρίς να θέλει αμέσως μετά μπάνιο ολόκληρος και ο ίδιος και το σπίτι. Το ότι δεν ήταν διαθέσιμο το γάλα της μητέρας του του δημιούργησε μεγάλα προβλήματα στο πεπτικό του σύστημα ,και μας ράγιζε η καρδιά και μόνο που τον βλέπαμε να πονάει απλά και μόνο για να πάει τουαλέτα και μετά να μην μπορεί καν να σταθεί όρθιος και να "τακτοποιήσει" λίγο το χώρο. Επιπλέον, μέχρι σήμερα που είναι πέντε μηνών, δεν έχουμε καταφέρει να τον μάθουμε να παίζει χωρίς να μας τραυματίζει μέχρι το σημείο να ματώσουμε, όσο και να έχουμε προσπαθήσει. Τα χέρια μας είναι πλέον μονίμως με πληγές:)
Θέλεις λοιπόν να έχεις την ίδια τύχη με τη γάτα σου από επιλογή και όχι από ανάγκη;
Ο Ζαχαρίας έμαθε πολλά, μαθαίνει συνέχεια και ελπίζουμε ότι θα μάθει ακόμα περισσότερα μαζί μας. Δεν θα τον αλλάζαμε με τίποτα. Όμως ΠΟΤΕ δεν θα έβαζα, μετά από αυτό, ένα μωράκι στη θέση που βρέθηκε λόγω κάποιου ασυνείδητου δίποδου ο Ζαχαρίας. Μόνο η μητέρα του γάτου θα τον ηρεμήσει. Δεν θα την αναπληρώσεις ποτε ο, τι και να κάνεις. Ούτε καν εμείς με όλη μας την αγάπη μπορούμε. Κάνουμε απλά το καλύτερο δυνατό. Μέχρι πρόσφατα, μας ράγιζε την καρδιά κάθε μέρα να βλέπουμε ότι δεν θα είμαστε ποτέ αρκετά καλοί ώστε να συγκριθούμε με τη μητέρα που ο Ζαχαρίας στερήθηκε.

Για να μάθεις όλη του την ιστορία με λεπτομέρειες, μπορείς να δεις τα δύο αυτά λινκ, στα οποία ο Ηλίας παραθέτει με λεπτομέρειες όλη την ιστορία, τα προβλήματα και την αγωνία που περάσαμε για να αναπληρώσουμε τη μητέρα που ο μικρός στερήθηκε:

https://www.mypetz.gr/threads/Μια-β...ω-ένα-ορφανό-γατάκι-που-θηλάζει-ακόμα.227896/

https://www.mypetz.gr/showthread.php?t=69969

Σε παρακαλώ διάβασε προσεκτικά, και σκέψου. Καταλαβαίνω ότι αγνοούσες πώς έχουν τα πράγματα. Και εγώ το αγνοούσα απόλυτα πριν το Ζαχαρία. Τώρα όμως ξέρεις. Σε παρακαλώ κάνε το σωστό για τη γάτα αλλά και για εσένα.

Σε αυτό το θέμα νομίζω μπορώ να εκφέρω γνώμη, γιατί αν και νέα στην παρέα, συνάντησα το γάτο μας το Ζαχαρία όταν ήταν 40 ημερών. Αυτό όχι από επιλογή μου, αλλά από ανάγκη: εγκαταλείφθηκε δυστυχώς στα σκουπίδια γιατί προφανώς ήταν ανεπιθύμητος στους ιδιοκτήτες της μητέρας του...
Επομένως μπορώ πολύ υπεύθυνα και με κάθε σεβασμό να πω στη φίλη που άρχισε αυτό το τόπικ: φίλη μου, ΜΗΝ επιλέξεις με ΤΙΠΟΤΑ και ΠΟΤΕ αυτό στο οποίο εγώ αναγκάστηκα. Και θα σου πω αμέσως γιατί.
Το γατάκι για να μάθει αυτά που χρειάζεται για τη στοιχειώδη επιβίωσή του πρέπει να παραμείνει για ικανό διάστημα με τη μητέρα του. Κατ' αρχάς έτσι θα απογαλακτισθεί και θα μάθει να τρώει μη υγρή τροφή. Έπειτα, από τη μητέρα του θα μάθει κανόνες γατίσιας υγειινής στην τουαλέτα (και πίστεψέ με, αυτό είναι προς το απόλυτο συμφέρον ΣΟΥ). Τέλος, μέσω της αλληλεπίδρασης με τη μητέρα και τα αδέρφια του, το γατάκι θα μάθει να παίζει μαζί σου χωρίς να σε πονάει και να σε τραυματίζει.
Και τώρα θα σου πω για την εμπειρία μου:
Ο Ζαχαρίας όταν ήρθε στο σπίτι μας, σαράντα ημερών και αφού βρέθηκε υπό τις παραπάνω συνθήκες, δεν ήταν σε θέση ούτε καν να φάει. Χρειάστηκε τεράστια υπομονή, επιμονή και αγάπη, από εμένα αλλά κυρίως από το φίλο μου που έκανε στην αρχή τη νύχτα μέρα για χάρη του, ώστε να μάθει να μασάει και να πηγαίνει στην τουαλέτα χωρίς να θέλει αμέσως μετά μπάνιο ολόκληρος και ο ίδιος και το σπίτι. Το ότι δεν ήταν διαθέσιμο το γάλα της μητέρας του του δημιούργησε μεγάλα προβλήματα στο πεπτικό του σύστημα ,και μας ράγιζε η καρδιά και μόνο που τον βλέπαμε να πονάει απλά και μόνο για να πάει τουαλέτα και μετά να μην μπορεί καν να σταθεί όρθιος και να "τακτοποιήσει" λίγο το χώρο. Επιπλέον, μέχρι σήμερα που είναι πέντε μηνών, δεν έχουμε καταφέρει να τον μάθουμε να παίζει χωρίς να μας τραυματίζει μέχρι το σημείο να ματώσουμε, όσο και να έχουμε προσπαθήσει. Τα χέρια μας είναι πλέον μονίμως με πληγές:)
Θέλεις λοιπόν να έχεις την ίδια τύχη με τη γάτα σου από επιλογή και όχι από ανάγκη;
Ο Ζαχαρίας έμαθε πολλά, μαθαίνει συνέχεια και ελπίζουμε ότι θα μάθει ακόμα περισσότερα μαζί μας. Δεν θα τον αλλάζαμε με τίποτα. Όμως ΠΟΤΕ δεν θα έβαζα, μετά από αυτό, ένα μωράκι στη θέση που βρέθηκε λόγω κάποιου ασυνείδητου δίποδου ο Ζαχαρίας. Μόνο η μητέρα του γάτου θα τον ηρεμήσει. Δεν θα την αναπληρώσεις ποτε ο, τι και να κάνεις. Ούτε καν εμείς με όλη μας την αγάπη μπορούμε. Κάνουμε απλά το καλύτερο δυνατό. Μέχρι πρόσφατα, μας ράγιζε την καρδιά κάθε μέρα να βλέπουμε ότι δεν θα είμαστε ποτέ αρκετά καλοί ώστε να συγκριθούμε με τη μητέρα που ο Ζαχαρίας στερήθηκε.

Για να μάθεις όλη του την ιστορία με λεπτομέρειες, μπορείς να δεις τα δύο αυτά λινκ, στα οποία ο Ηλίας παραθέτει με λεπτομέρειες όλη την ιστορία, τα προβλήματα και την αγωνία που περάσαμε για να αναπληρώσουμε τη μητέρα που ο μικρός στερήθηκε:

https://www.mypetz.gr/threads/Μια-β...ω-ένα-ορφανό-γατάκι-που-θηλάζει-ακόμα.227896/

https://www.mypetz.gr/showthread.php?t=69969

Σε παρακαλώ διάβασε προσεκτικά, και σκέψου. Καταλαβαίνω ότι αγνοούσες πώς έχουν τα πράγματα. Και εγώ το αγνοούσα απόλυτα πριν το Ζαχαρία. Τώρα όμως ξέρεις. Σε παρακαλώ κάνε το σωστό για τη γάτα αλλά και για εσένα.
:offtopic::sorry::)
Τώρα κατάλαβα τις ¨γατορίζες¨ σου Δανάη...:) Εδώ μέσα συνδυάζω πρόσωπα με γατόνια!! ...αυτή η απίστευτη ιστορία και ο Ζαχαρίας ο μαχητής!...και εσείς μαζί του!:)...Οπότε, όπου Δανάη συνειρμός Ζαχαρίας!:)
Ήσουν κατατοπιστικότατη!:)
Πριν δούμε την γουτσουγουτσουνιάρικη μεριά των μικρών γατιών, υπάρχουν και άλλες παράμετροι ,που καλό είναι να έχουμε υπόψιν... :)

Ναι συμφωνω και οχι απλα πολλες παραμετροι αλλα παααααρα μα παρα πολλες. Αυτη ειναι η φυση αλλωστε και δεν μπορουμε να την αλλαξουμε...

Νομίζω πως δεν έχει νόημα να γράψω και εγώ την ιστορία με το Ζαχαρία, πρόλαβε ήδη η Δανάη.
Μπορεις να διαβάσεις τα link που σου έδωσε και σε παρακαλώ να το κάνεις.
Είναι βασανιστήριο να πάρεις τόσο μικρό ένα μωρό από την μητέρα του.
Ακόμα και αν είσαι σίγουρη πως μπορεις να του μάθεις τα πάντα σωστά, δεν μπορείς με τίποτα να αναπληρώσεις την μητέρα.

Πάντως και σε μας που το γατακι μεγαλώνει με την μητέρα του είναι πολύ επιθετικό και βγάζει νύχια. και ο γιατρός μας είχε πει πως από 40 ημερών και μετά μπορούμε να τα δίνουμε και ότι μπορούν να τρώνε τροφή σιγά σιγά.....εκτός αν το κακόμοιρο το γατάκι που βρήκατε είχε μείνει ούτε 25 μερες με την μανούλα του και καιρό νηστικό και είχε τόσα προβλήματα. μακάρι από δω και πέρα να είναι γερό.....

Ti ακριβώς συνέβη στο γατάκι; Πόσων ετών είναι η γάτα σου; Για να λες ότι είναι άγρια με άλλες γάτες, πάει να πει ότι έχετε αδέσποτα με τα οποία έρχεται σε επαφή: Όλες οι ενήλικες θηλυκές γάτες στην αρχή μισούν όποιο γατί τις πλησιάσει, είναι βασίλισσες και δε θέλουν να χάσουν την πρωτοκαθεδρία! Την έχεις στειρώσει; Θα σε συμβούλευα να το κάνεις! Κάνει τα πράγματα πιο εύκολα και στις σχέσεις με τα άλλα γατιά: Αυτό που λένε ότι τα ζώα διαφορετικού φύλου τα πάνε καλύτερα μεταξύ τους δεν είναι αλήθεια: Τα ζώα για να τα πάνε καλά πρέπει σε κάθε περίπτωση να είναι στειρωμένα και να βρουν τη θέση τους μεταξύ τους!Επειδή η δικιά σου θα είναι αρχηγός, όπως φαίνεται , θέλει ένα γατί θηλυκό ή αρσενικό λίγο μικρότερο και υποτακτικό. Εγώ έχω τώρα μόνο θηλυκά 3-5 μηνών, είναι όμως υποτακτικά, καθώς υπάρχουν μεγαλύτερα θηλυκά στην παρέα: Ό, τι γατί και αν πάρεις τελικά, φέρ' το σταδιακά σε προσέγγιση με τη γάτα σου, υπό την επίβλεψή σου και σε χώρο κλειστό, θεόκλειστο, ώστε κανένα από τα δύο να μην τρέξει να φύγει για να σωθεί και πάθει κάποιο χειρότερο κακό! Σιγά σιγά θα συνηθίσουν το ένα το άλλο!

γεια σας και ευχαριστω για τισ συμβουλες..
καταρχασ την γατουλα την εχω στειρωσει
οσον αφορα οτι ζητησα μικρο γατακι ειναι γιατι και ο κτηνιατρος μου ειπε οτι στισ 40 ημερες δινονται τα γατακια....
το προβλημα με το σπιτι μου ειναι οτι τα γατακια μου τα πηρα απο μια αποθηκη οπου ηταν κατω απο το σπιτι
τα ειχαν παει εκει οι ανθρωποι που εχουν την αποθηκη και μεχρι τους 6 μηνες τα ταιζαν αυτοι ..
τα γατακια ομως βρηκαν προσβαση και αρχισαν να ανεβαινουν πανω σε εμενα.
μεχρι πριν δεν ειχα προθεση να αποκτησω γατακια.ομως τα αγαπησα και τα πηρα μεσα στο σπιτι.
δυστυχωσ αυτα δεν τιθασευτηκαν ποτε
ηθελαν να βγαινουν απο το σπιτι και οταν οι αποκατω ανοιγαν την εξωπορτα να βγαινουν και στο δρομο.
το αποτελεσμα?πεθανε ο γατουλης μου.
ειναι ποτε δυνατον να μαθει ενα γατακι απο 6 μηνων να μενει μεσα στο σπιτι
?παντωσ θα προσπαθησω να δοκιμασω και με μεγαλυτερο γατακι.

Καλησπερα και χρονια πολλα!
Δεν μπορω να καταλαβω πως εφυγε η γατα και σκοτωθηκε και δεν το διευκιρνιζεις και πολυ για να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους!
Δεν εχει καμια σημασια ποσο μηνων ηταν , αν προσεχες δεν θα εβγαινε εξω να σκοτωθει...
Οταν αποφασιζουμε να μαζεψουμε ενα ζωακι απο το δρομο και να το βαλουμε σπιτι του προσφερουμε οτι φαγητο νερο αγαπη και ασφαλεια δεν το αφηνουμε να μπαινοβγαινει και να κυνδυνευει απο φολες και αυτοκινητα!
Δεν τα λεω με επιθετικο υφος το λεω γιατι πολλες φορες ο γραπτος λογος ευκολα παρεξηγητε !
Χρειαζεται περισσοτερη υπευθυνοτητα!

Και ομως...εχει συμβει παρα πολλες φορες!!!:D...σου το ξαναειπα..εχουμε παρα πολλα τετοια παραδειγματα..
Βεβαια...παιζουν πολλα πραγματα ρολο...αλλα δεν ειναι ΚΑΘΟΛΟΥ απιθανο...:)
Απο εκει και περα...οντως δεν κανει να απομακρυνονται τα μικρα απο τη μαμα τους..τοσο μικρα..ομως υπαρχουν και αδεσποτακια που τα βρισκουν φιλοζωοι..και τα δινουν για υιοθεσια..οποτε κοιτα και στις αγγελιες,στα χαριζονται...:)

ειναι ποτε δυνατον να μαθει ενα γατακι απο 6 μηνων να μενει μεσα στο σπιτι
?παντωσ θα προσπαθησω να δοκιμασω και με μεγαλυτερο γατακι.

Και βεβαια! Εγω εχω βαλει σπιτι γατι που ηταν 2 χρονων! Αν ειναι μαθημενο εξω,λογικο ειναι να κλαιει,να ειναι φοβισμενο,να θελει να βγει εξω και να γρατζουναει πορτες κτλ
Αλλα συνηθως αυτο τους περναει μετα απο 1 εβδομαδα αν δεν υποχωρησεις.Οσο σε βλεπουν και υποχωρεις,τοσο θα ζητανε το "εξω"

Και βεβαια! Εγω εχω βαλει σπιτι γατι που ηταν 2 χρονων! Αν ειναι μαθημενο εξω,λογικο ειναι να κλαιει,να ειναι φοβισμενο,να θελει να βγει εξω και να γρατζουναει πορτες κτλ
Αλλα συνηθως αυτο τους περναει μετα απο 1 εβδομαδα αν δεν υποχωρησεις.Οσο σε βλεπουν και υποχωρεις,τοσο θα ζητανε το "εξω"
Σωστό! Αγνοείς την ανεπιθύμητη συμπεριφορά και επιβραβεύεις με χάδι ή καλή λιχουδιά αυτά που σου αρέσουν. Με πολύ υπομονή και λίγο χρόνο πετυχαίνεις το σκοπό σου:)

γεια σας παιδια
πηρα γατακι ....
2 μηνων και πανω ......πρεπει να ειναι αδεσποτακι....
δεν το δεχεται η γατα μου τοσες μερες δεν μπαινει στο σπιτι κ οταν μπαινει του επιτιθεται τι να κανω?
ειναι και χαδιαρησ ο καημενος ο μικρος...
ειναι πολυ ζηλιαρα η δικια μου......

υπαρχει περιπτωση να μην το δεχτει ποτε?φοβαμαι να το αφησω μονο του μαζι της ?υπαρχει περιπτωση νατου κανει κακο?

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Καλημερα.Ειναι σπανιο αυτο.Ομως..το καλυτερο θα ηταν να τα ειχες φερει σταδιακα σε επαφη.Σε ξεχωριστο δωματιο το καινουργιο γατακι,αυτα θα μυριζοντουσαν απο την πορτα,μετα μισανοιγμα πορτας για να δει το ενα το αλλο..και επειτα,θα εβγαζες το καινουργιο γατακι και στο υπολοιπο σπιτι ...αλλα παντα με την επιβλεψη σου.Ειναι παρα πολυ λογικο να αντιδρα η γατα σου στην αρχη..σπανια δεν γινεται αυτο.Εμενα μου πηρε 15 περιπου μερες να συνηθισει ο παλιος μου γατος την καινουργια.
Ομως...λες οτι η γατα σου ..δεν μπαινει σπιτι..προφανως λοιπον..βγαινει και εκτος σπιτιου.Αν ειναι ετσι..να ξερεις αυτο ενεχει παρα πολλους κινδυνους..και προφανως εξηγει και το οτι "εχασες" και την προηγουμενη σου γατα.
Σκεψου το πολυ σοβαρα.Οταν υιοθετουμε ενα γατακι...ειμαστε υποχρεωμενοι να το προστατευουμε..και αφηνοντας το να βγαινει εξω,αυτο δεν μπορει να γινει.Αυτοκινητα,φολες,αρρωστιες...ή απλα να μην ξαναγυρισει η γατα..:)

Όταν λες του επιτίθεται: του γρυλίζει; ή του ρίχνει και καμιά μπούφλα; Σπανίως γάτα θηλυκή κάνει κακό σε άλλη γάτα! Συνήθως την αποφεύγει. Προσπάθησε να συνδέσεις την παρουσία του καινούριου γατιού με θετικές εμπειρίες. Για παράδειγμα, χάιδευε και τους δύο πάρα πολύ και εναλλάξ, να μην αισθανθεί κανείς παραμελημένος! Συνήθως μετά τις 2 εβδομάδες όλα τα γατιά αρχίζουν και τα βρίσκουνε μεταξύ τους! Το πολύ πολύ να μην έχουν ποτέ κολλητηλίκια, να μην κοιμούνται αγκαλιά! Αλλά πρέπει και τα δύο γατιά να μπούνε μέσα! Με κανένα τρόπο να μην έχουν πρόσβαση στο εξωτερικό περιβάλλον την ώρα που θα μαλώσουνε! Εκεί θα γίνει το κακό!

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back