Κίττυ
Νεοφερμένο μέλος
Έχετε ακούσει κάτι τέτοιο;Όντως η εκκλησία το θεωρεί αυτό ή ο θεολόγος μας το έλεγε έτσι;Φυσικά δε χρειάζεται να σας πω τι πιστεύω προσωπικά...Θυμάμαι ότι πολλές φορές είχα έρθει σε σύγκρουση μαζί του για αυτό το θέμα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
purina
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ismini
Διάσημο μέλος
https://www.focusmag.gr/articles/view-article.rx?oid=196746
Σήμερα η νευροβιολογία μάς λέει ότι η ψυχή δεν υπάρχει, ότι ο νους του ανθρώπου είναι ηλεκτροχημικές αντιδράσεις που συμβαίνουν στα κύτταρα του εγκεφάλου μας. Η ζωή είναι μεταβολισμός. Κι όταν πεθάνουμε, τότε, απλά, παύουμε να υπάρχουμε. Κι όμως, παρά την αφοριστική άρνηση της ψυχής από την επιστήμη, εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο εξακολουθούν να πιστεύουν σʼ αυτή καθώς και σε «άυλες» υπάρξεις έξω από τον υλικό κόσμο, σε φαντάσματα, σε προγονικά πνεύματα, στους νεκρούς που ζουν σε κάποια άλλη διάσταση.
Προσωπικα ως αθεη δεν πιστευω στην θρησκευτικη εννοια της ψυχής ουτε για τα ζωα ουτε για τον ανθρωπο.
Πιστευω ομως οτι τα ζωα οπως και τους ανθρωπους πρεπει να τα σεβομαστε, να μην τους προκαλουμε πονο.
Με λιγα λογια "οτι δεν θελουμε εμεις δεν ειναι καλο και για τους αλλους σε γενικες γραμμες"
Κίττυ
Νεοφερμένο μέλος
Ελένη1
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ismini
Διάσημο μέλος
Αυτα για τα ζωα γιατι σας τα ελεγε αληθεια?
Τι σχεση ειχαν με το μαθημα των θρησκευτικων? Απο οσο γνωριζω τα ιδια βιβλια με τη δικη μας γενια δεν ειχατε και σεις?
giota
Πολύ δραστήριο μέλος
Κίττυ
Νεοφερμένο μέλος
Αυτό ακριβώς συμπέραινα και εγώ!Εγω θα συμπεραινα οτι ο Θεολογος αυτος ηταν ασχετος. Επισης ανθρωπος χωρις ευαισθησιες.
Ναι, τα ίδια.Απο οσο γνωριζω τα ιδια βιβλια με τη δικη μας γενια δεν ειχατε και σεις?
Απλούστατα, για να χάσουμε μάθημα, πιάναμε κουβέντα για διάφορα θέματα, οπως π.χ. τι γνώμη έχει για τις προγαμιαίες σχέσεις!!!!Αυτα για τα ζωα γιατι σας τα ελεγε αληθεια?
Έτσι μια μέρα πιάσαμε για τα ζώα.Και μας είπε αυτά τα ωραία και από τότε τον είχα στη μπούκα και όλο του την έλεγα για αυτό και μάλιστα δε με χώνευε...
Αν και εκπαιδευτικός δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω.Δεν ειναι ο μονος ομως αναμεσα στους εκπαιδευτικους
Κίττυ
Νεοφερμένο μέλος
Δεν ξέρω αν είχε αυτό στο μυαλό του, αλλά δεν μας το είχε πει ποτέ.πιθανοτατα αναφερονται στη θεωρια της δημιουργιας οπου ο Θεος εθεσε τα ζωα στην υπηρεσια του ανθρωπου Οποτε σημαινει οτι ειναι υποδιεστερα των ανθρωπων κατα την γεννεση.
Αυτό που έλεγε είναι ότι τα ζώα δεν καταλαβαίνουν από πόνο, ότι δεν έχουν συναισθήματα και ότι δεν αξίζουν τίποτα.
vicki v.
Δραστήριο μέλος
Δεν τα πάω καλά γενικά με το τι διδάσκουν οι θρησκείες.
Αλλά τέλοσπάντων κρίμα για τα παιδάκια που πίστεψαν τις αηδίες του θεολόγου σας για τα ζώα.
Κρίμα.
anabou
Διάσημο μέλος
Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος
Όταν πήγαινα σχολείο, στο Λύκειο συγκεκριμένα, είχαμε ένα θεολόγο ο οποίος μας έλεγε και μας τόνιζε ότι η εκκλησία θεωρεί ότι τα ζώα δεν έχουν ψυχή.
**
Η εκκλησία υποστηρίζει ότι τα ζώα δεν έχουν ψυχή με την εξής έννοια: μόνο ο άνθρωπος πλάστηκε κατ'εικόνα και καθ'ομοίωσιν, όχι αυτά!
Κατά τη χριστιανική θρησκεία δε μπαίνουν στον Παράδεισο...
Ο άγιος Φραγκίσκος της Ασίζης τα υποστήριξε (αγάπησε και φρόντισε τα ζώα, θεωρείται προστάτης των ζώων).
Ξεχνάτε ότι πολύ κακή θέση είχαν και οι γυναίκες και τα παιδιά πριν την "αναβαθμίσει" ο Ιησούς.
Διευκρίνιση: ο θεολόγος λέγοντας δεν έχουν ψυχή, εννοούσε δεν αισθάνονται, δεν πονούν, δεν καταλάβουν αν τα χτυπήσεις ή τα χαιδέψεις, γενικά είναι πράγματα τα οποία απλά υπάρχουν στον πλανήτη**
???
Αυτό δεν ισχύει σε καμία περίπτωση!
Γωγω
Δραστήριο μέλος
Αλλωστε και γω που παντα ειχα πολλα ζωα, οταν το πρωτοακουσα για πρωτη φορα μου φαινοταν αδιανοητο..Αδιανοητο που το τοτε αγαπημενο μου σκυλακι..δε θα ειναι μαζι μου ποτε ξανα..βεβαια εγω ημουν μικρη τοτε και ισως γιαυτο δικαιολογειται το οτι δε το ειχα σκεφτει μεχρι τοτε...
Το Θεμα ειναι καθαρα θεολογικου περιεχομενου, οποιος δε πιστευει στο θεο ή δεν εχει καμια σχεση με αυτα, λογικο ειναι να μην ασπαζεται και την προταση. "Τα ζωα δεν εχουν ψυχη"!
Τι ειναι ψυχη για τη Θεολογια?
Είναι η πνοη του θεου που κατα την δημιουργια την πήρε ΜΟΝΟ ο ανθρωπος την τελευταια μερα της δημιουργιας...
Ειναι αυτο που μας κανει να ειμαστε καθ εικονα και καθ ομοιωση..
Ειναι αυτο που μας κανει να εχουμε τυψεις, οταν κανουμε κατι κακο..και μπορει να μας φτασει σε σημειο αυτοκτονιας..εαν δεν επελθει συγχωρεση...
Σκεφτητε το λιγο..αν τα ζωα ειχαν ψυχη... το να σκοτωσεις τη μανα σου θα ηταν το ιδιο με το να σκοτωσεις ενα μηρμυγκι..Το να φας ενα κοτοπουλο θα ηταν το ιδιο με το να τρως την αδερφη σου...Δεν θα ηταν το μονο το ενα δολοφονια...αλλα και τα δυο..
Ο θεος μας εδωσε το δικαιωμα και τη δυναμη να εξουσιαζουμε τα ζωα, να τα εξημερωνουμε, να τρεφομαστε απο αυτα...
Μιλωντας ΠΑΝΤΑ θεολογικα ετσι...
Γωγω
Δραστήριο μέλος

Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος
αχ.. με προλαβες κουκλαα..!!!![]()
πιάσε κόκκινο καλέ!!!

χριστινα
Διάσημο μέλος
Καταρχην ο πόνος δεν νομίζω πως έχει να κάνει σε τίποτα με την ψυχή αλλά με τον εγκέφαλο και τη βιολογική δομή των εμβιων οργανισμών. Πιστεύω πως όλα πονάνε, ακόμη και η κατσαρίδα (που τις φοβάμαι φρικτά αλλά απαιτώ να τις σκοτώνουν ακαριαία)
.Ευτυχώς δεν έχω παιδιά να τους πει κανένας κατι τέτοιο να τσακωθώ μαζί του.Στο ερώτημα τώρα, θα παραθέσω απλά την άποψή μου, χωρίς να έχω αποδείξεις έτσι κι αλλιώς. Θεωρώ πως για τα ζωάκια δεν υπάρχει συνέχεια μετά θάνατον (πράγμα που μου καθιστά την απώλεια εξαιρετικά πιο επώδυνη). Δεν έχω διαβάσει κάτι, ούτε έχω ασχοληθεί. Εξάλλου όσο κι αν το ψάξω απάντηση μετα βεβαιότητας δεν θα βρω ποτέ μου, παρά μονο στην επόμενη ζωή μου (αν υπάρχει και για εμάς). Απλά θα μπερδευτώ με διαφορετικές φιλοσοφίες.
Ξαναλέω πως πρόκειται απλά για μια άποψη που δεν βασίζεται πουθενά. Απλα μεγαλώνοντας αυτη η αίσθηση μου διαμορφώθηκε, έτσι αυθαίρετα αν θέλετε
giota
Πολύ δραστήριο μέλος
Κίττυ
Νεοφερμένο μέλος
Θεωρώ ότι ούτε για εμάς υπάρχει μετά θάνατον ζωή και ειλικρινά δε με νοιάζει να το ψάξω, γιατί έτσι και αλλιώς δε θα ζω!Θεωρώ πως για τα ζωάκια δεν υπάρχει συνέχεια μετά θάνατον
Το κατ΄εικόνα και ομοίωση να το σεβαστώ, αλλά ότι δεν πονάνε;
Προσωπικά ποτέ δεν το πίστεψα, απλά μου έκανε εντύπωση πόσο επίμονος ήταν σε αυτό το θέμα, με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα να το θυμάμαι και να το αναφέρω!
Απλά ήθελα τις γνώσεις σας για το τι ισχύει σχετικά με αυτό το θέμα στην εκκλησία και ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις σας.
Έτσι και αλλιώς πολλά της εκκλησίας (όχι της θρησκείας) με βρίσκουν αντίθετη!
siam
Νεοφερμένο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool