Ζωάκια και εκκλησία

χμ δεν θυμαμαι ποτε καποιον απο τους πνευματικους μου να μου εχει πει κατι τετοιο το αντιθετω μαλιστα οτι πρεπει να αγαπαμε ολα τα πλασματα του θεου μου ελεγαν γιατι ολα τα εχει φτιαξει με σοφια

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ναι δεν υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να τα αγαπάμε, υποστηρίζει οτι δεν έχουν ψυχή.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

κ αμα δεν ειχαν ψυχη καλε πως μας καταλαβαινουν

Xάνοντας τη Mέλανι και μην μπορώντας να το δεχτώ, για πρώτη φορά στη ζωή μου απευθύνθηκα στην εκκλησία για να ρωτήσω το παπά που μου έμοιαζε διαφορετικός απο τους υπόλοιπους για την ψυχή της. Hθελα απεγνωσμένα να μάθω που να της μιλάω. Στον τάφο, στο σπίτι, που; Που ίσως να με άκουγε; Kαι μου είπε «μα τα ζώα δεν έχουν ψυχή!» Πρώτη φορά άκουγα κάτι τέτοιο. «Mα τι λέτε;» είπα. Kαλά λέει και με αφού ε έβλεπε να κλαίω λέει καλά για σένα πες πως έχει. Tι να πω; Aν το πιστεύει τον λυπάμαι. Mα η λέξη ψυχούλα μου είναι η πρώτη λέξη που σκέφτομαι και λέω όταν με συγκινήσει ένα ζωάκι. Στα δικά μου το έλεγα, το λέω και θα το λέω και δεν με νοιάζει το τι λέει η «δική μας» θρησκεία ή κάποια άλλη. Ξέρω οτι η λατρεία στη φύση είναι η δική μου ;)

Εγωκεντρικη αποψη της εκκλησιας που με κανει για μια ακομα φορα να αναρωτιεμαι για το τι τελικα αντιπροσωπευει. Ψυχη και σωτηρια μονο για τον ανθρωπο? Και τι ειναι ο ανθρωπος στην τελικη στα ζωα ανηκει και αυτος αλλα η εκκλησια δεν το χει μαθει ακομα. Τελος παντων Παγκοσμια μερα των ζωων σημερα ας γινει κατι καλο και για μας και γι αυτα

Η λατρεία στη φύση είναι ανιμισμός.
Επίσης ο σαμανισμός, η πρώτη θρησκεία που είχαν οι Κορεάτες (μετά έγιναν βουδιστές-Κομφουκιανιστές και αργότερα τούς βρήκε ο χριστιανισμός, σε ποσοστό 47% παρακαλώ σήμερα... αν και επισήμως δεν έχουν θρησκεία). Στο σαμανισμό λατρεύονται και οι πέτρες!

Διευκρίνισα πιο πάνω γιατί τα ζώα δεν έχουν ψυχή σύμφωνα με τη χριστιανική εκκλησία. Όχι με την έννοια που δίνουμε εμείς πια στην ψυχή, αλλά αυστηρά με το "κατ'εικόνα και καθ'ομοίωσιν" και την "πνοή Θεού", που σύμφωνα με τις Γραφές δεν έχουν, πώς να το κάνουμε;
Δεν τα ασπάζομαι αυτά, απλώς τα γνωρίζω, τα έχω μελετήσει πολύ!
Δεν καταλαβαίνω γιατί θέλετε τόσο πολύ να είναι αποδεκτά τα ζώα μας στην ανθρώπινη εκκλησία, στον Παράδεισο αργότερα κ.λ.π., όταν καμιά θρησκεία δεν έχει αποδειχτεί αληθινή και απλώς ή την πιστεύεις ή όχι! Με την ίδια λογική γιατί να μη βαφτίζονται και τα ζώα (να ....λυτρωθούν από το Προπατορικό αμάρτημα, αυτός είναι ο σκοπός της Βάπτισης), γιατί να μην κοινωνούν κ.λ.π.?

Δείτε το και αλλιώς:
αφού δεν μπορούν να πάνε στον Παράδεισο, δεν
μπορούν να πάνε και στην Κόλαση!!! :cool:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back