Ismini
Διάσημο μέλος
Εκείνο που με παραξενεύει πολύ είναι ότι οι χειρότερες συμπεριφορές και προλήψεις απέναντι στα ζώα εντοπίζονται στην επαρχία, όπου υποτίθεται, οι άνθρωποι είναι πιο εξικοιομένοι με τη φύση. Εξάλλου δεν είναι λίγοι εκεί που ασχολούνται με τη γεωργία και την κτηνοτροφία. Πέρυσι το καλοκαίρι στην Ιτέα άκουσα μια μαμά να λέει στα παιδιά της (10 ετών και 4) να μην πλησιάζουν τις γάτες επειδή έχουν τοξόπλασμα και αυτό σκοτώνει το έμβρυο (να σημειώσω ότι το ένα παιδί είναι αγοράκι)!!!
Άλλα περιστατικό: ο μπαμπάς (αγρότης στο επάγγελμα) έβαλε στην καρότσα του αυτοκινήτου του, τη γάτα του γείτονα του για να την πάει βόλτα (προς διασκέδαση της μικρής κόρης του)! Το αποτέλεσμα ήταν η γάτα να πηδήξει έντρομη και σκοτωθεί από διερχόμενο αυτοκίνητο.... (Αυτά μου τα διηγήθηκε η μικρή του κόρη).
Αυτά και άλλα πολλά....
Μα επιτέλους που αρχίζει και που τελειώνει η βλακεία?
Έλεοοοοοοοοος!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
yiannis2002s
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ladycat
Διάσημο μέλος
Ismini
Διάσημο μέλος
Πάντως νομίζω πως η αγάπη και ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ προς τα ζωα και τη φύση (κατ' επέκταση και στον ίδιο τον άνθρωπο) είναι θέμα παιδείας, καλιέργειας και πολιτισμου ενός λαού.
ladycat
Διάσημο μέλος
σημερα τα εχωσα σε ενα παππου που γυρισε κ μου ειπε στο σουπερ μαρκετ καλα τοσο φαι για τισ γατες εσυ τι τρως κ χοντραινεις!? Κ μετα μου λεει δεν περνεισ κανα ορφανο να ταισεις που ειναι στα φαναρια κ ζητιανευουν κ του ειπα να τα μαζεψεις εσυ που εχεις το πακετο με τα 50αρικα ευρω γιατι εμενα τα λεφτα μου φτανουν μεχρι τις γατοσκυλοτροφες
Ismini
Διάσημο μέλος
(Α! και το άλλο που έχω ακούσει: μα γιατί δεν κάνετε ένα παιδί και ασχολείστε με τα γατιά? (και καλά τα ζώα είναι υποκατάστατα!)Το δικό μου όνειρο? Παιδιά, σκυλιά, γάτες, άλογα όλα μαζί σε μια φάρμα!)
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Εγώ νομίζω ότι οι άνθρωποι της επαρχίας ζώντας καθημερινά τη σφαγή ζώων κλπ. είναι πολύ πιο σκληροί απέναντι στα ζώα και πιο εξοικειωμένοι με τη θανάτωσή τους.
Πράγματι έτσι είναι δυστυχώς
yiannis2002s
Aρκετοι τα βλεπουν σαν ''αντικειμενα'' και σαν πηγη εισοδηματος... Ενα ζωο σαν τη γατα τους κανει αχρηστο ή χρησιμο για να βγαζουν τα κομπλεξικα τους συναισθηματα.........
Κι αυτό γεγονός είναι. Και σαν εργαλεία. χρειάζεται ή δεν χρειάζεται. έτσι πάει. ΄΄Επαψα να το χρειάζομαι και πήγα το πέταξα εεεε πέρα.΄΄ αυτό είναι το πνεύμα.
Ismini
Διάσημο μέλος
Διαφέρει η σκληρότητα από την κακία πάντως.
Και εφόσον είναι τα ζώα "εργαλεία" και πηγή εισοδήματος θα έπρεπε να δείχνουν ευγνομωσύνη (λιγουλάκι.... εστω)
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Αα… θα ήταν κάποιος απ αυτούς που διδάσκουν στα παιδιά τους την πονηριά και την αναισθησία, κι όταν γίνεται μπούμερανκ αρχίζουν να κατηγορούν τη νεολαία για σκάρτη. Καλά…αυτοί δεν νοιάζονται παρά μόνο για το παλιοτόμαρο τους.Αρχική Δημοσίευση από ladycat:σημερα τα εχωσα σε ενα παππου που γυρισε κ μου ειπε στο σουπερ μαρκετ καλα τοσο φαι για τισ γατες εσυ τι τρως κ χοντραινεις!? Κ μετα μου λεει δεν περνεισ κανα ορφανο να ταισεις που ειναι στα φαναρια κ ζητιανευουν κ του ειπα να τα μαζεψεις εσυ που εχεις το πακετο με τα 50αρικα ευρω γιατι εμενα τα λεφτα μου φτανουν μεχρι τις γατοσκυλοτροφες
Και να είσαι σίγουρη, ότι το ζόρι του καθόλου δεν ήταν το ορφανό.
Απο Ismini
"Κι αυτή η μανία με τα ορφανά, τα παιδιά στην Αφρική κτλ... Και γω τα έχω ακούσει αυτά...κυρίως από κάτι κυρακατίνες".
Εαν ξέρεις αρκετές απο αυτές σε παρακαλώ αφού για τις γάτες είναι άχρηστες και αφού είναι και μέσα στην οπτική σου τα παιδιά πληροφόρησε τις για το πως και που μπορούν να βοηθήσουν παιδιά. Ευχαριστώ.(Απορία, όταν λες: "κ.λ.π.", σε ποια κατηγορία αναφέρεσαι; Εννοείς π.χ. κακοποιημένα παντοιοτρόπως παιδιά ανεξαρτήτως καταγωγής και άλλα τέτοια).
Αρχική Δημοσίευση από ladycat
"σημερα τα εχωσα σε ενα παππου που γυρισε κ μου ειπε στο σουπερ μαρκετ καλα τοσο φαι για τισ γατες εσυ τι τρως κ χοντραινεις!? Κ μετα μου λεει δεν περνεισ κανα ορφανο να ταισεις που ειναι στα φαναρια κ ζητιανευουν κ του ειπα να τα μαζεψεις εσυ που εχεις το πακετο με τα 50αρικα ευρω γιατι εμενα τα λεφτα μου φτανουν μεχρι τις γατοσκυλοτροφες.
Παππούς περίπτωση, τα αναφερόμενα περί συντάξεων πείνας σε γεροντια ελέγχονται ως απολύτως ανακριβή. Για να σοβαρευτώ.Ο παππούς στο σούπερ μάρκετ, το τσογλάνι που πέταξε τη γάτα απο το παράθυρο δεν αποτελούν το μέσο όρο ακόμα και για το μικρόκοσμο αυτού του site.
Τα περί επαρχίας πάλι τα θεωρώ λάθος. Ακόμα και στατιστικά να το δούμε. Απλά σε μικρότερο πληθυσμό αναγνωρίζονται πιο εύκολα οι παραβατικές συμπεριφορές σε ζώα. Μια βόλτα σε οποιαδήποτε περιοχή της Αθήνας θα σας πείσει. Να θυμηθούμε ας πούμε τα περιστέρια στο Σύνταγμα που αυτόχθονες κάτοικοι τα δηλητηρίασαν (εκτός αν θεωρούμε ότι το έκανε κάποιος επαρχιώτης) ή τα αδέσποτα που κάθε τρείς και λίγο φολιάζονται απο αυτόχθονες πάλι σε όλες τις συνοικίες της Αθήνας. Και να μην θεωρηθεί ότι θίχθηκα ως επαρχιώτισσα, αλλά ρε παιδιά έλεος, ο κάθε κομμένος που συναντάμε στο δρόμο μας δεν μπορεί να αποτελεί τον κανόνα, δέστε τον σαν εξαίρεση για να μπορέσετε να τον απομονώσετε. Αλλιώς με τα γενικόλογα περί απολίτιστων και είμαστε εκατό χρόνια πίσω δεν ξορκίζεται το κακό.

ladycat
Διάσημο μέλος
Ismini
Διάσημο μέλος
Ismini
Διάσημο μέλος
chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος
Τα παίρνω ειλικρινά με το θράσος κάποιων ανθρώπων!!!
Ismini
Διάσημο μέλος
(Χτες που δυνεβη αυτο σκεφτομαστε διαφορα κουφα σεναρια, μεχρι και να κουβαλησουμε κανενα ελεφαντακι στο σπιτι για να παθει πλακα!) Ευχαριστω βρε Χουζουρη για το ενδιαφερον.
chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος

Ismini
Διάσημο μέλος
ΥΣ Βικτωρια δουλευουμε στην ιδια περιοχη!
chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool