chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος
"Άρθρο 6.
Διατήρηση ζώων συντροφιάς σε κατοικίες
Επιτρέπεται η διατήρηση σε κάθε κατοικία μόνο ενός σκύλου και μιας γάτας ή δύο σκύλων ή δύο γατών. Προκειμένου για πολυκατοικίες (αποτελούμενες από δύο διαμερίσματα και άνω) επιτρέπεται επίσης η διατήρηση ενός σκύλου και μιας γάτας ή δύο σκύλων ή δύο γατών σε κάθε διαμέρισμα ακόμα και εκεί που ο κανονισμός της πολυκατοικίας απαγορεύει τη διατήρηση τέτοιων ζώων, με την προϋπόθεση ότι τα ζώα αυτά διατηρούνται στο ίδιο διαμέρισμα όπου διαμένει ο ιδιοκτήτης και δεν παραμένουν μόνιμα στις βεράντες του διαμερίσματος. Απαγορεύεται η διατήρηση ζώων συντροφιάς σε κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας (πυλωτή, ταράτσα, ακάλυπτους χώρους κ.λπ.). Επιτρέπεται η διατήρηση ζώων συντροφιάς στους ανοικτούς χώρους των μονοκατοικιών, με την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι διατάξεις του άρθρου 1 του Ν. 1197/1981 (ΦΕΚ240 Α) και οι αστυνομικές διατάξεις περί κοινής ησυχίας".
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ladycat
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
giota
Πολύ δραστήριο μέλος
ladycat
Διάσημο μέλος
Ismini
Διάσημο μέλος
Και για την ιστορια να αναφερω, οτι το σπιτι αυτο το αγορασαμε και μενουμε σε αυτο περιπου 3 μηνες. Πριν ειμαστε σε ενοικιο, μεναμε στον 1ο οπου μας επισκεπτονταν διαφοροι γατοι και γατες και τους ταϊζαμε στο μπαλκονι μας. Ο δε Σιβα ειχε προσβαση στο διπλα μπαλκονι και πηγαινοερχονταν ανενοχλητος! Δυστυχως τα γατακια αυτα που ταϊζα δεν μπορεσα να τα παρω ή εστω να κανω κατι γι αυτα γιατι ήταν αγρια, εκτος απο τον αγαπημενο μου, εναν τιγρε κοκκινο, που τον εξημερωσα σιγα σιγα και καθοταν να τον χαϊδεψω. Ευχομαι να ειναι καλα και να βρισκει φαγητο
... Τωρα οσον αφορα το νεο μας σπιτι, ο Σιβα δεν εχει προσβαση στο μπαλκονι της κυριας αυτης (ευτυχως). Η δε συγκεκριμενη κυρια επειδη ηταν κατοχος του οικοπεδου που χτιστηκε η πολυκατοικια, την εχει δει ιδιοκτησια της και οτι την ενοχλει (τα παντα σχεδον) θελει να το επιβαλει.Τι να κανουμε ομως....? Θα το υποστουμε!
Ladycat μ' αρεσει που εισαι τοσο τσαμπουκας!
Στον επομενο καφε θα ερθω κι εγω να σας γνωσισω!
chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος
Ismini
Διάσημο μέλος
ΥΣ Παντως ο νομος αυτος ειναι κουφος. Δηλαδη εαν εχω ενα σκυλο και μια γατα πειραζει? Ή μια γατα και ένα κουνελι? Πρεπει σωνει και καλα γατα με γατα ΄σκυλο με σκυλο?
chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος
Ismini
Διάσημο μέλος
chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος
Ismini
Διάσημο μέλος
Ευτυχως δεν μου εχει συμβει κατι τετοιο, αλλα ουτε και στο μπαμπα μου που ταϊζει τις γατες στην πολυκατοικια του χρονια. Μαλιστα εχει βαλει τα πιατακια τους στην εισοδο. Ασε που εχει μαζεψει καμια 50ρια! Οχι μονο του εκαναν παρατηρηση αλλα τον εκτιμησαν κι απο πανω!
Τι να πω? Ειναι να μη πεσεις σε μ........ες!
chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος
Ismini
Διάσημο μέλος
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Οτι δεν θα σου ξαναπεί είναι το πιο πιθανό. έχε όμως το νου σου ακόμα κι αν δείξει διάθεση για καλές σχέσεις. Πιθανόν να έχει κάποιο πρόβλημα που έδωσε το οικόπεδο και ξεσπάει κάνοντας διάφορες παρατηρήσεις στον κόσμο. κι αν δεν έχει και παρέα κανέναν παππού….. Σκληρή ψυχή ποιος ξέρει γιατί και πως μπορεί να μαλακώσει….Αρχική Δημοσίευση από Ismini:Απο εδω και περα κυριολεκτικα δεν θα μου ξαναπει τιποτα, γιατι μετα το προχθεσινο που της εκλεισα την πορτα στη μουρη, κοβονται (τουλαχιστον για μενα)οι δηθεν φιλικες σχεσεις και τα παρε δωσε.
Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος
Όπως είμαστε ανεκτικοί με το κλάμα μωρού (κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει τα μωρά/ ή μήπως αργότερα θα υπάρξει κανονισμός πολυκατοικίας και γι'αυτό
, ας είμαστε ανεκτικοί και με τα ζώα. Αρκεί να μην είναι κάτι υπερβολικό, π.χ. πάρα πολλά ζώα, βρομιά κ.λ.π. Και στη δική μας πολυκατοικία υποτίθεται ότι απαγορεύονται (δεν υπάρχει κανονισμός), δηλ. ο σπιτονοικοκύρης μου έχει πει "όχι ζώα" πριν 10 χρόνια που το νοικιάσαμε, αλλά και η από πάνω είχε πριν χρόνια μια γάτα Αγκύρας (χαμπάρι δεν έπαιρνε κανείς, πολύ ήσυχη) και τώρα εμείς με τη Νιάρα δε νομίζω ότι ενοχλούμε. Την έχουν δει όλοι, γιατί στην αρχή ήταν κάτω στον κήπο, και την αποδέχτηκαν. Κάποιοι τη συμπάθησαν κιόλας, μια φορά που έλειπα την τάιζε και την πρόσεχε το παιδί της διπλανής συγκατοίκου. Αυτό βέβαια πριν την πάρουμε για τα καλά στο διαμέρισμα. Τώρα πια θα μένει εδώ, για να μη μου ξαναπάθει κακό. Το αξίζει, το κέρδισε με το σπαθί της! Εγώ που δεν είχα ποτέ σκεφτεί για ζωάκι, έλιωσα με τη Νιάρα και τώρα δεν μπορώ να σκεφτώ τη ζωή μας χωρίς αυτήν! Δεν κάνει καθόλου ζημιές, άρα γιατί να γκρινιάξει και ο σπιτονοικοκύρης; Κι αν γκρινιάξει θα τον αγνοήσω και θα κάνω υπομονή μέχρι να χτιστεί η μονοκατοικία μας. Εκεί δε θα μπορεί να μου πει κανείς τίποτα!!!

maxi2
Δραστήριο μέλος
Το άρθρο 17 της, με αριθμό Υ1β/2000/1995 Υπουργικής Απόφασης «Περί όρων ιδρύσεως και λειτουργίας πτηνο-κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων» προβλέπει κατά λέξη τα εξής για την διατήρηση κατοικίδιων ζώων και πτηνών στις μονοκατοικίες και πολυκατοικίες:
Επιτρέπεται η διατήρηση σε κάθε κατοικία μόνο ενός σκύλου και μίας γάτας ή δύο σκύλων ή δύο γατών. Προκειμένου για πολυκατοικίες (αποτελούμενες από δύο διαμερίσματα και άνω) επιτρέπεται επίσης η διατήρηση ενός σκύλου και μίας γάτας ή δύο σκύλων ή δύο γατών σε κάθε διαμέρισμα αυτών, ακόμα και εκεί που ο κανονισμός της πολυκατοικίας απαγορεύει τη διατήρηση τέτοιων ζώων, με την προϋπόθεση ότι τα ζώα αυτά θα διατηρούνται στο ίδιο διαμέρισμα όπου διαμένει ο ιδιοκτήτης, και δεν θα παραμένουν μόνιμα στις βεράντες του διαμερίσματος. Απαγορεύεται ρητά η διατήρηση των κατοικίδιων ζώων στους κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας (πυλωτή, ταράτσα, βεράντες, ακάλυπτους χώρους κλπ) όπως επίσης και σε αυλή ταράτσα, βεράντες, και λοιπούς ανοικτούς χώρους μονοκατοικιών.

Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος
Αρχική Δημοσίευση από Ismini:Αθανασια μαλλον εισαι απο τους τυχερους σε οτι αφορα τους γειτονες!
Στο προηγουμενο σπιτι ειχαμε και μεις φιλοζωους γειτονες. Καποιος απο αυτους ειχε και ενα σκυλακι (εμοιαζε με την Κοκα της Μαχι) ελευθερο στην κοινοχρηστη αυλη. Μου λειπει!
"Φιλόζωοι" δεν είναι, ουδέτεροι είναι και είναι καλό αυτό.
Δεν είναι όλοι υποχρεωμένοι να έχουν ζώα (άλλωστε κι εγώ καινούρια "γατομαμά" είμαι), μπορούν όμως να τα ανέχονται.
Δεν είχα ζωάκι από παιδί γιατί δεν ήθελε η μητέρα μου. Ούτε κι εγώ επέμεινα. Πάντα όμως μου άρεσε να ταϊζω τα μικρούλια αδέσποτα, κρυφά από τη μαμά μου (π.χ. βγάζοντας το ζαμπόν από το απογευματινό σάντουιτς, κλέβοντας λίγο γάλα...).
Τα λυπόμουν αλλά ταυτόχρονα ένιωθα μεγάλη ικανοποίηση να τα βλέπω να μασουλάνε με λαχτάρα...
Μακάρι να τα λυπούνταν όλοι, αν ήξεραν τι τραβάνε κι αυτά τα καημένα...
Κι όταν ένα τέτοιο αδεσποτούλι βρει σπίτι, να μην κάνουν τη ζωή δύσκολη σ'αυτό και τον προστάτη του!
Για φόλες δεν ξέρω και πολλά, αλλά όταν γύρισε αγριεμένη από τον πόνο και μέσα στην αγωνία και τα τρέμουλα ένα βράδυ η Νιάρα μου και δεν ξέραμε τι της συμβαίνει, σκέφτηκα μην ήταν φόλα και μου πεθάνει... Ακόμα θυμάμαι το συναίσθημα!

Έβαλα τα κλάματα και τότε κατάλαβα πόσο την αγαπούσα...
Δε ζητώ να την αγαπήσουν και οι άλλοι, μόνο ΜΗΝ ΤΗΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΚΑΚΟ!!!
Να είστε όλοι καλά, κι εσείς και τα γατούλια σας.
Ισμήνη, πρόσεχε το δικό σου από την "κακιά κυρία"!

ladycat
Διάσημο μέλος
Αρχική Δημοσίευση από Αθανασία:Τελικά έπρεπε να ισχύει μόνο ο νόμος περί κοινής ησυχίας και καθαριότητας. Αν δεν ενοχλούν κανένα τα ζωάκια, τι τους νοιάζει; Οι γάτες σπάνια ενοχλούν. Τα σκυλάκια μπορεί με το γάβγισμα (μέχρι να καταφέρεις να τα εκπαιδεύσεις), αλλά τι να γίνει;
Όπως είμαστε ανεκτικοί με το κλάμα μωρού (κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει τα μωρά/ ή μήπως αργότερα θα υπάρξει κανονισμός πολυκατοικίας και γι'αυτό, ας είμαστε ανεκτικοί και με τα ζώα. Αρκεί να μην είναι κάτι υπερβολικό, π.χ. πάρα πολλά ζώα, βρομιά κ.λ.π.
Και στη δική μας πολυκατοικία υποτίθεται ότι απαγορεύονται (δεν υπάρχει κανονισμός), δηλ. ο σπιτονοικοκύρης μου έχει πει "όχι ζώα" πριν 10 χρόνια που το νοικιάσαμε, αλλά και η από πάνω είχε πριν χρόνια μια γάτα Αγκύρας (χαμπάρι δεν έπαιρνε κανείς, πολύ ήσυχη) και τώρα εμείς με τη Νιάρα δε νομίζω ότι ενοχλούμε. Την έχουν δει όλοι, γιατί στην αρχή ήταν κάτω στον κήπο, και την αποδέχτηκαν. Κάποιοι τη συμπάθησαν κιόλας, μια φορά που έλειπα την τάιζε και την πρόσεχε το παιδί της διπλανής συγκατοίκου. Αυτό βέβαια πριν την πάρουμε για τα καλά στο διαμέρισμα. Τώρα πια θα μένει εδώ, για να μη μου ξαναπάθει κακό. Το αξίζει, το κέρδισε με το σπαθί της! Εγώ που δεν είχα ποτέ σκεφτεί για ζωάκι, έλιωσα με τη Νιάρα και τώρα δεν μπορώ να σκεφτώ τη ζωή μας χωρίς αυτήν! Δεν κάνει καθόλου ζημιές, άρα γιατί να γκρινιάξει και ο σπιτονοικοκύρης; Κι αν γκρινιάξει θα τον αγνοήσω και θα κάνω υπομονή μέχρι να χτιστεί η μονοκατοικία μας. Εκεί δε θα μπορεί να μου πει κανείς τίποτα!!!![]()
ΣΤΟ παλιο μας σπιτι με το που περπατουσα ερχοταν η σπιτονοικοκυρα κ μου εκανε παρατηρηση οτι κανω θορυβο με τις παντοφλες κ να το περιορισω το περπατημα μονο ξυπολυτη σας λεει κατι αυτο α κ μου απαγορευε να εχω ζωα γιατι θα ενοχλουσαν το σκυλο της
Ismini
Διάσημο μέλος
Ε λοιπόν αυτό κι αν ειναι κουφό!!!!!!!!Αρχική Δημοσίευση από ladycat:ΣΤΟ παλιο μας σπιτι με το που περπατουσα ερχοταν η σπιτονοικοκυρα κ μου εκανε παρατηρηση οτι κανω θορυβο με τις παντοφλες κ να το περιορισω το περπατημα μονο ξυπολυτη σας λεει κατι αυτο α κ μου απαγορευε να εχω ζωα γιατι θα ενοχλουσαν το σκυλο της
Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος
Ισμήνη, πού πήγε αυτή η φωτο ("έρωτας με το καλοριφέρ") που έβαλες; Δεν την πρόλαβα, πήγα και στο gallery και δεν τη βρίσκω...
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool