Ζώα και τηλεπάθεια

Είτε το θέλουμε είτε όχι η επιστήμη είναι το ισχυρότερο όπλο που διαθέτει ο άνθρωπος για να βάλει μια τάξη σε αυτό που τον περιβάλλει και ονομάζεται φυσικός κόσμος. Είναι το υψηλότερο διανοητικό επίτευγμα αυτού του θαυμαστού οργάνου που λέγεται εγκέφαλος. Όταν θέλουμε να εξηγήσουμε ένα φυσικό φαινόμενο (δυστυχώς αυτό είναι μια έμφυτη παρόρμηση και μαζί κατάρα για τον άνθρωπο), μπορούμε να λάβουμε υπόψη τις πεποιθήσεις μας, τις θρησκευτικές μας αντιλήψεις, τις προσωπικές μας εμπειρίες ή να καταφύγουμε στην επιστήμη. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί όταν κάποιος άνθρωπος προσπαθεί να εξηγήσει κάποια πράγματα επιστημονικά να αντιμετωπίζεται σαν απάνθρωπος, άκαρδος, συμφεροντολόγος, σκληρός, άκαμπτος, κ.λπ. Ίσα-ίσα που ο επιστήμονας είναι ο πλέον συζητήσιμος, διαλλακτικός, ανθρωποκεντρικός, ανατρεπτικός, αμφισβητίας και ορθολογιστής. Όποτε λοιπόν προσπαθούμε να περιγράψουμε ένα φαινόμενο καλό είναι να λαμβάνουμε υπόψη και την επιστήμη. Άλλωστε, ακόμα και σε θέματα που φαινομενικά δεν μπορεί να περιγράψει η επιστήμη, αρχίζουν να εμφανίζονται επιστημονικές εξηγήσεις, π.χ. ο έρωτας μπορεί να περιγραφεί από τη νευροφυσιολογία.

Αρχική Δημοσίευση από gwgw:
Σκηνικο: εγω να τρωω και φυσικα αυτος να περιμενει τι θα πεσει για να το μασουλησει...καποια στιγμη εγω σκεφτομαι.. θα φαω αυτην (την μπουκια)και την επομενη θα του την δωσω..και εκεινη ακριβως τη στιγμη που το σκεφτομαι, ο σκυλος μου αρχιζει και κουναει την ουρα του...

Έχω πολλές ορθολογιστικές εξηγήσεις για το φαινόμενο. Να μία: Τη στιγμή που σκέφτεστε, αλλάζετε έκφραση (ένα μειδίαμα, μία ελαφρά μύση, ένα διαφορετικό βλέμμα) και ο σκύλος σας δείχνει ενδιαφέρον. Αυτό δεν είναι τηλεπάθεια. Ο σκύλος σας με το κούνημα της ουράς δεν έδειξε ότι ανταποκρίθηκε στη σκέψη σας.

Καλα με αυτο το ζωο ειχαμε απιστευτη επικοινωνια..να φανταστειτε οτι μου εδειχνε τι ήθελε..

Ούτε αυτό είναι τηλεπάθεια. Πολλά ζώα (κατοικίδια και άγρια) έχουν συμπεριφορές για να καταδεικνύουν μία επιθυμία τους.

Τηλεπάθεια θα ήταν το εξής: Εσείς βρίσκεστε στην κουζίνα και ο σκύλος σας στον κήπο. Δεν έχετε οπτική, ακουστική ή άλλη επαφή με το σκύλο σας. Εσείς σκέφτεστε: «Έλα αγόρι μου να φας». Και ο σκύλος εμφανίζεται, κάθεται πάνω από το πιάτο του και περιμένει το φαγητό του. Επαναλάβετε το πείραμα τουλάχιστον εκατό φορές, πάρτε τουλάχιστον εξήντα θετικά αποτελέσματα (ανταπόκριση του σκύλου σας) και τότε αρχίζουμε να συζητάμε για τηλεπάθεια. Το έχετε δοκιμάσει ποτέ αυτό; Έτσι, δουλεύει η επιστήμη.

αλλωστε και αυτα που τωρα εχουν αποδειχθει επιστημονικα, παλαιοτερα θεωρουνταν ανεξηγητα και παραδοξα και ισως και παραψυχολογικα..
το οτι κατι δεν εχει αποδειχθει επιστημονικα ακομη, δε σημαινει οτι δεν υπαρχει..

Σωστά! Το ότι δεν έχει αποδειχτεί ότι υπάρχουν εξωγήινοι δεν σημαίνει ότι πράγματι δεν υπάρχουν. Αυτό όμως δεν σημαίνει και ότι υπάρχουν μικρά πράσινα ανθρωπάκια στον Άρη. Άλλο ο αγνωστικισμός και άλλο η φαντασιοπληξία.

Ουδέν επί προσωπικού.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί όταν κάποιος άνθρωπος προσπαθεί να εξηγήσει κάποια πράγματα επιστημονικά να αντιμετωπίζεται σαν απάνθρωπος, άκαρδος, συμφεροντολόγος, σκληρός, άκαμπτος, κ.λπ. Ίσα-ίσα που ο επιστήμονας είναι ο πλέον συζητήσιμος, διαλλακτικός, ανθρωποκεντρικός, ανατρεπτικός, αμφισβητίας και ορθολογιστής. Όποτε λοιπόν προσπαθούμε να περιγράψουμε ένα φαινόμενο καλό είναι να λαμβάνουμε υπόψη και την επιστήμη. Άλλωστε, ακόμα και σε θέματα που φαινομενικά δεν μπορεί να περιγράψει η επιστήμη, αρχίζουν να εμφανίζονται επιστημονικές εξηγήσεις, π.χ. ο έρωτας μπορεί να περιγραφεί από τη νευροφυσιολογία.

κανενας δεν ειπε το αντιθετο..

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από gwgw
Σκηνικο: εγω να τρωω και φυσικα αυτος να περιμενει τι θα πεσει για να το μασουλησει...καποια στιγμη εγω σκεφτομαι.. θα φαω αυτην (την μπουκια)και την επομενη θα του την δωσω..και εκεινη ακριβως τη στιγμη που το σκεφτομαι, ο σκυλος μου αρχιζει και κουναει την ουρα του...

Έχω πολλές ορθολογιστικές εξηγήσεις για το φαινόμενο. Να μία: Τη στιγμή που σκέφτεστε, αλλάζετε έκφραση (ένα μειδίαμα, μία ελαφρά μύση, ένα διαφορετικό βλέμμα) και ο σκύλος σας δείχνει ενδιαφέρον. Αυτό δεν είναι τηλεπάθεια. Ο σκύλος σας με το κούνημα της ουράς δεν έδειξε ότι ανταποκρίθηκε στη σκέψη σας.
αν προσεξες, τονισα οτι το ειχα επαναλαβει πολλες φορες αυτο, με μεγαλη προσοχη στις κινησεις μου και στο πως συμπεριφερομουν για να το διαπιστωσω οντως οτι δεν το κανει επειδη ειδε καποια κινηση δικη μου.
Δεν ειναι το προβλημα μου να σας πεισω γιαυτο, εγω το ζουσα, δυστυχως δε ζει πλεον για να το βλεπατε και σεις..

Αρχική Δημοσίευση από gwgw
Καλα με αυτο το ζωο ειχαμε απιστευτη επικοινωνια..να φανταστειτε οτι μου εδειχνε τι ήθελε..

Ούτε αυτό είναι τηλεπάθεια. Πολλά ζώα (κατοικίδια και άγρια) έχουν συμπεριφορές για να καταδεικνύουν μία επιθυμία τους.
εννοειται οτι δεν ειναι τηλεπαθεια, δεν το ανεφερα γιαυτο το λογο..!
αλοιμονο, απλα εν τη ρημη του λογου, για να καταλαβετε τι ειδους επικοινωνια υπηρχε..

αχ, ωρες ωρες με κανετε να μετανιωνω που απανταω σε ενα θεμα, δεν ειμαι ουτε φαντασιοπληκτη, ουτε θελω να δημιουργησω εντυπωσεις.. τελος παντων.. υγεια.

Ουδέν επί προσωπικού.
επισης

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

αχ, ωρες ωρες με κανετε να μετανιωνω που απανταω σε ενα θεμα, δεν ειμαι ουτε φαντασιοπληκτη, ουτε θελω να δημιουργησω εντυπωσεις..

Προς τι οι μετάνοιες; Δεν είπε κανείς κάτι τέτοιο. Μακάρι κι άλλοι να είχαν τόσο συγκροτημένη σκέψη.

Η τηλεπάθεια έχει επιστημονικά αποδειχθει σε ανθρώπινο επίπεδο? Πραγματικά δεν ξέρω? Σε σχέση με την επιστημονική θεώρηση του κόσμου γύρω μας, σε καμία περίπτωση δεν την απορρίπτω! Ο άνθρωπος πάντοτε μετέφραζε αυτό που δεν μπορούσε να εξηγήσει επιστημονικά, με διαφορετικούς τρόπους. Κάποτε οι κεραυνοί ήταν αποτέλεσμα της οργής του Δία.... Είναι όμως έντονη και η ανάγκη του ανθρώπου να πιστεύει και σε πράγματα πέραν των επιστημονικά τεκμηριωμένων. Αλλοι θεωρουν πως προερχόμαστε από τον Θεο (Αλάχ ή ότι) και άλλοι οτι η δημιουργία της γης ήταν αποτέλεσμα του big bang.
Προσωπικά ούτε έχω δει, ούτε έχω βιώσει κάποιο παραψυχολογικό ή τηλεπαθητικό γεγονός. Οπότε τεκμηριωμένη άποψη, βασισμένη σε απόλυτα δεδομένα έχω κατα συνέπεια. Με τα όσα ζωάκια περάσανε κατα καιρούς από κοντά μου δεν παρατήρησα κανένα τηλεπαθητικό γεγονός. Στο ντοκιμαντέρ υπήρχε κάποιος Αγγλος που θα πλήρώσει 5000 λίρες σε όποιον του αποδείξει την ύπαρξη τέτιοων φαινομένων. Μια κυρία που προσπάθησε με τον παπαγάλο της απέτυχε παταγοδώς. Κι αυτός ακόμη ψάχνει.
Πιστεύω πάντως πως τα ζώα έχουν τη δυνατότητα να αντιλαμβάνονται επερχόμενους κινδύνους (καταστροφές κλπ), λόγω ανεπτυγμένων αισθήσεων

Πιστεύω στην τηλεπάθεια ζώων και ανθρώπων
κυρίως γιατί έχω βιώσει παραψυχολογικά επεισόδεια/γεγονότα
που δεν εξηγούνται με τη λογική ή επιστημονικά.

Αρχική Δημοσίευση από χριστινα:
Η τηλεπάθεια έχει επιστημονικά αποδειχθει σε ανθρώπινο επίπεδο?

Όχι. Πολλές προσπάθειες απόδειξης απέτυχαν.

Αρχική Δημοσίευση από χριστινα:
Πιστεύω πάντως πως τα ζώα έχουν τη δυνατότητα να αντιλαμβάνονται επερχόμενους κινδύνους (καταστροφές κλπ), λόγω ανεπτυγμένων αισθήσεων

Αυτό είναι αλήθεια. Πολλά πειράματα έχουν δείξει ότι κάποια ζώα αντιλαμβάνονται πράγματα που δεν είμαστε σε θέση να αντιληφθούμε οι άνθρωποι. Π.χ. στην Ιαπωνία μελετάνε την πρόβλεψη των σεισμών από τα ψάρια.

Αρχική Δημοσίευση από vicki v.:
Πιστεύω στην τηλεπάθεια ζώων και ανθρώπων
κυρίως γιατί έχω βιώσει παραψυχολογικά επεισόδεια/γεγονότα
που δεν εξηγούνται με τη λογική ή επιστημονικά.

Τα περισσότερα παραψυχολογικά επεισόδια/γεγονότα εμπίπτουν στη σφαίρα της ψυχολογίας/ψυχιατρικής. Ό,τι κενό υπάρχει στον ορθολογισμό μας δεν εμπίπτει αναγκαστικά στην παραφυσική/παραψυχολογία.

Τα περισσότερα παραψυχολογικά επεισόδια/γεγονότα εμπίπτουν στη σφαίρα της ψυχολογίας/ψυχιατρικής. Ό,τι κενό υπάρχει στον ορθολογισμό μας δεν εμπίπτει αναγκαστικά στην παραφυσική/παραψυχολογία.

Υπάρχουν φαινόμενα ανεξήγητα που δεν μπορεί ούτε η ψυχολογία/ψυχιατρική να τα εξηγήσει. Πιστεύω σε μεταφυσικά γεγονότα, και στις ικανότητες των ζώων να προβλέπουν φυσικές καταστροφές αλλά και γεγονότα. Για μένα και κάποιοι άνθρωποι διαθέτουν ένα αισθητήριο διαφορετικό από τους υπολοίπους.

πιστευω οτι ολα αυτα που νομιζουμε υπερφυσικες ικανοτητες ειναι μεσα στα πλαισια του υπαρκτου αλλα απο την πλευρα οτι δεν μπορεσαμε να εξηγησουμε ακομα τον τροπο υπαρξης και τα καταλογιζουμε στα υπερφυσικα φαινομενα. Πιστευω οτι για ολα υπαρχει μια λογικη εξηγηση απλα δεν την εχουμε βρει ακομα.και οτι σιγουρα τα ζωα εχουν ικανοτητες πολυ παραπανω απο οτι πιστευουμε οπως και ο ανθρωπος .

Ασχετο: Αθανασια Maine Coon!!!!!!:| ?????
Καλε αυτη η γατα ειναι υπερ τεραστια μπροστα στη Νιαρα!
Περιεργο παντως αυτο το τεστ δεν εχει καθολου ερωτηση για την εμφανιση....
Απλα για να μαθαινουμε, μιας και το ειδα, η συγκεκριμένη ράτσα παρουσιάζει συχνότερα υπερτροφική μυοκαρδιπάθεια :( . Κατι με τα γονίδια. (ο καημένος ο δικός μου ένας απλός μαυρος γατουλης ήταν!!! Γιατί έπαθε? Σνιφ)

τον Δια τοτε που εγινε ο σεισμος στην αθηνα τον ειχα μαζι μου συο δρομο εκανε σαν παλαβος να γυρισει σστο σπιτι θυμαμαι γυρισαμε στο σπιτι κ ειχα της μικρες της κολλητης μου κ βλεπαμε καρουσελ κ τοτε εγινε το κακο πεταξα της μικρες κατω απο το τραπεζι ο διας μπηκε απο επανω τους κ εγω κρυφτηκα στο πιο κοντινο δοκαρι το σκυλι αφου περασε το κακο αρνιοταν να αφησει της μικρες να φυγουν κατω απο τα ποδια του κ ειχε δικιο ηρθε ο μετασεισμος που πεταξε κατω την κρυσταλλιερα της μανας μου εγω κοπηκα στο ποδι τοτε θυμαμαι αλλα αν δεν ηταν το σκυλι σιγουρα καποιο μικρο θα ειχε κτυπισει ασχημα

Φοβερό...!:blink:

Ασχετο αλλα θυμηθηκα ενα ΦΟΒΕΡΟ τραγουδι
"Κανω ερωτα με τηλεπαθεια σε εναν κοσμο γεματο απαθεια":hmm:

Που τον θυμίθηκες βρε Ισμήνη τον ΛΕΠΑ;

Μα ξεχνιουνται τετοια αποφθεγματα?!!!!!!!!!:D

Δείτε ερωτηματολόγιο στο https://animal.discovery.com/breedselector/catselectorindex.do για το ποιά γάτα σας ταιριάζει καλύτερα....
Πολύ καλό....;)

Άσχετο με το θέμα αλλά έκανα αυτό το τέστ και μου έβγαλε Japanese Bobtail

μοιάζει αρκετά με τον φρουνάκι μου (κατα βάθος αυτόν περιέγραφα):P:P

Τώρα όσον αφορά την τηλεπάθεια,στον μεγάλο σεισμό το 81 τα γατάκια μας ήταν τα πρώτα που πετάχτηκαν έξω από το σπίτι, και δεν ξαναμπήκαν για πολλές μέρες, όσο και αν τα φωνάζαμε....

Το 97 ο γάτος μου νιαούριζε συνέχεια πρίν γίνει ο σεισμός και ήταν πολύ ανήσυχος...Ενώ μετά τον σεισμό προσπάθησα να τον πάρω αγκαλιά για να τον πάρω μαζί μου δεν καθόταν με τίποτα!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

• 3000s.jpg
    3000s.jpg
    5,1 KB · Εμφανίσεις: 43
Περιεργο... να αισθανονται μικροδονησεις αραγε :hmm::hmm::hmm:
Εγω παντως το '99 με το σεισμο ειδα τη πιο αστεια εικονα γατιου (στο πατρικο μου) Το γατο της μαμας να προσπαθει να τρεξει σε 4 διαφορετικες κατευθηνσεις ταυτοχτονα εντρομος (οσες και τα ποδια του) με το που αρχισε να κουναει... :lol::lol::lol:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ξέρω οτι είναι παλιό το θέμα αλλά δείτε και αυτό για γάτο που διασθάνεται θάνατο ασθενών. Δεν είναι τηλεπάθεια, αλλά σίγουρα είναι περίεργο...
https://news.bbc.co.uk/2/hi/americas/6917113.stm
Επίσης, άσχετο δείτε δεξιά τα άρθα, είναι ένα πολύ αστείο με μια γατούλα και μια αρκούδα:
https://news.bbc.co.uk/2/hi/americas/5067912.stm
Η φωτογραφία είναι το καλύτερο...

Ναι νομιζω ειχε αναφερθει και σαν θεμα στο φορουμ, ηταν τοσο εντυπωσιακο που του αξιζε... Καποια πραγματα σε κανουν και αναρωτιεσαι... Δυσκολο να απαντηθουν :hmm::hmm:

Φίλε isavva καλό θα ήταν να μην είσαι τόσο απόλυτος,
Με τον όρο επιστήμες σίγουρα δεν εννοούμε μόνο τις ΦΥΣΙΚΕΣ επιστήμες. (αυτές που αναφέρεσαι εσύ)
Η παραψυχολογία αποτελεί αναπτυσσόμενη επιστήμη και μάλιστα υπάρχουν πολλά επίσημα ερευνητικά κέντρα παραψυχολογίας, στα οποία εργάζονται σοβαροί και καταρτισμένοι επιστήμονες. Αν ρωτήσεις οποιοδήποτε ΨΥΧΟΛΟΓΟ για την τηλεπάθεια, δεν υπάρχει περίπτωση να σου πει πως δεν (ανα)γνωρίζει αυτό το φαινόμενο. Διαφωνίες μεταξύ ψυχολόγων (τουλάχιστον ελπίζω την ψυχολογία να την αναγνωρίζεις ως επιστήμη....) υπάρχουν μόνο ως προς τους μηχανισμούς που δημιουργούν την τηλεπάθεια.
Το θέμα δεν είναι ότι είσαι ένας απόλυτος και αμετανόητος υλιστής, αλλά και ότι είσαι τυφλωμένος από τον υλισμό ως κοσμοθεωρία. Χαλάρωσε λίγάκι και διάβασε και λίγο φιλοσοφία - κακό δε θα σου κάνει....
Γι'αυτό έχω βαρεθεί τη φιλοσοφία των forum, μπαίνει ο καθένας και αντί να πει τη γνώμη του, διαστρεβλώνει όχι την αλήθεια (η οποία μπορεί να ισχυριστεί δικαίως κάποιος πως είναι σχετική) αλλά τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ και ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΑ γεγονότα.... έλεος...

Με όσα λες στη φίλη μας Γωγώ βέβαια, δε διαφωνώ.
Και ούτε και περίμενα να είσαι πιο ανοιχτόμυαλος σε μεταφυσικά θέματα.... γιατρός δεν είσαι;
Ωστόσο καλό θα ήταν να μην είσαι υπερόπτης ως προς τις επιστήμες που δεν εντάσσονται στις λεγόμενες "θετικές", γιατί έτσι καταλαβαίνεις πως δε βγαίνει αδικαιολόγητα το όνομα των "θετικών" επιστημόνων ως μονοδιάστατων και ακαλλιέργητων ανθρώπων σε γενικές γνώσεις. Είναι κρίμα να αφοσιώνεσαι τόοοοσο πολύ στην επιστήμη σου, και να μην παρατηρείς τις εξελίξεις γύρω σου σε άλλους τομείς.
Αναρωτιέμαι αν για σένα δεν έχω καν το δικαίωμα να μιλάω για όλα αυτά, εφόσον δεν ανήκω ούτε κι εγώ στο πεδίο των σπουδαίων θετικών επιστημών... Νομική σπουδάζω, της οποίας η υπόσταση ως θετικής επιστήμης αμφισβητείται, καθώς -όπως ήδη ξέρεις φαντάζομαι- τα πορίσματά της δεν μπορούν να επαληθευθούν με πειράματα.
Τώρα αν κάθε επιστήμη που τυχαίνει να μην είναι θετική (σύμφωνα με τον πιο πάνω ορισμό) για σένα ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΝ επιστήμη, ε τότε, τα συμπεράσματα στους υπόλοιπους της παρέας, φίλε μου....

Υ.Γ. Και....ως "λέκτορας κτηνιατρικής ΑΠΘ" που τόσο περίτρανα κοτσάρεις στο προφίλ σου, θα περίμενα να διασταυρώνεις αυτό που λες και με κανέναν άλλο εκτός απο τον Τριανταφυλλίδη που επικαλείσαι.... Αν εσύ θεωρείς τον εαυτό σου επιστήμονα και μάλιστα ενεργό ερευνητή και λέκτορα, και παραθέτεις για να κατοχυρώσεις το επιχείρημά σου την άποψη ενός γλωσσολόγου (που σύμφωνα με την εκπληκτική θεωρία σου ούτε αυτός είναι επιστήμονας....χαχαχα), πραγματικά χάνω κάθε ιδέα για το τι επιστήμη πρεσβεύεις. Κρίμα, πραγματικά, κρίμα... Μετά πως να μην απομυθοποιήσεις την ακαδημαϊκή σταδιοδρομία, χίλιες φορές ελεύθερος επαγγελματίας...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back