JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser .
Επιφανές μέλος
Ο Fotis.
αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος . Είναι
26 ετών και μας γράφει από
Αθήνα (Αττική) . Έχει γράψει
35.898 μηνύματα.
Χθες στις 21:21
Ανοίγω και εγώ με την σειρά μου ένα thread σε αυτό το section του Forum. Εδώ μπορούμε να μιλάμε για διάφορα θαλάσσια είδη τα οποία μας αρέσουν, καθώς και πληροφορίες σε σχέση με αυτά.
Αρχικά το αγαπημένο μου (με μεγάλη διαφορά) θαλάσσιο είδος είναι η Orca!!! Παρά το γεγονός ότι αποκαλείται ως “Δολοφόνος Φάλαινα” η Όρκα όχι μόνο δεν επιτίθεται σε ανθρώπους, αλλά ίσα ίσα είναι πολύ φιλικές και κοινωνικές μαζί μας κάτι που πολλοί κόσμος δεν γνωρίζει. Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι ότι αποτελούν τον απόλυτο κυρίαρχο των θαλασσών, καθώς ακόμα και οι Λευκοί Καρχαρίες αποτελούν εύκολο θύμα τους. Το χαρακτηριστικό τους είναι η τεράστια ευφυΐα τους καθώς σύμφωνα με έρευνες το μέσω IQ τους είναι παρόμοιο με εκείνο ενός ανθρώπου 15-16 ετών, κάτι που τις καθιστά μέσα στα 5 πιο έξυπνα ζώα του υπάρχουν στη Γη. Ο πληθυσμός τους σήμερα εκτιμάται στα 50,000-55,000 σε παγκόσμια κλίμακα, με τον μεγαλύτερο αριθμό να εντοπίζεται στον Βόρειο Ατλαντικό ωκεανό, στην θάλασσα της Νορβηγίας, στον Βόρειο Ειρηνικό Ωκεανό, καθώς και στον Νότιο παγωμένο ωκεανό που περιβάλει την Ανταρτική. Για όποιον θέλει να της δει από κοντά τότε τα Νορβηγικά Φιόρδ είναι η καλύτερη επιλογή καθώς ζουν μεγάλες ομάδες κοντά στις ακτές της Νορβηγίας. Έχω πει ότι είναι ένα από τα ταξίδια που θα κάνω κάποια στιγμή, καθώς είναι με διαφορά το αγαπημένο μου θαλάσσιο είδος.
Διαχειριστής
Ο Πέτρος
αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος . Είναι
36 ετών και μας γράφει από
Περιστέρι (Αττική) . Έχει περάσει από τη ζωή του
1 ζωάκι Προσδιορίζεται ως
full-time dog cuddler . Έχει γράψει
22.088 μηνύματα.
Σήμερα στις 04:37
Εγώ λατρεύω τα μεγάλα jellyfish
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
Tα παρακάτω 7 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: