Ζώα VS άνθρωποι

• Thread starter Thread starter Niki
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Niki

Δραστήριο μέλος

Η Niki αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 405 μηνύματα.
Γεια σας!!!
Τις προάλλες είχαμε μια συζήτηση με μια φίλη, θα το έλεγα μάλλον διαφωνία,πάνω στο θέμα ''ψυχή''- ανθρώπου και ζώων. Εν ολίγοις, εγώ υποστήριζα ότι θεωρώ ισότιμη την ψυχή του ζώου με εκείνη του ανθρώπου. Και επίσης, θεωρώ ότι είναι το ίδιο να σώζεις ένα ζωάκι από το δρόμο με το να ''υιοθετείς'' ένα παιδάκι από την Αφρική.Ίσως ακούγομαι υπερβολική αλλά αυτό πιστεύω.Γιατί στη φύση ο άνθρωπος, τα ζώα και τα φυτά έχουν το ίδιο δικαίωμα ύπαρξης,και ακόμα η ύπαρξη του ενός προϋποθέτει την ύπαρξη του άλλου.Από κει και πέρα, αν χρειαζόταν να διαλέξω στη διάσωση ενός ανθρώπου ή ζώου θα ερχόμουν σε σύγχιση και θα αντιδρούσα ενστικτωδώς.Πάντως καλό είναι να επιδιώκουμε και τα δύο.

Τί πιστεύετε πάνω σε αυτό;:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θα συμφωνησω μαζι σου και θα πω οτι κι εγω υποστηριζω την ιδια αποψη, και για μενα ειναι ισοτιμα τα ζωα με τους ανθρωπους..δεν το βλεπουν ομως ολοι ετσι και αυτο γιατι μας εμαθαν ετσι..δεν το επικροτω αυτο, αλλα δεν μπορω να κρινω κ εναν ανθρωπο επειδη το βλεπει διαφορετικα..αλλωστε κι εμενα μ'εχουν κρινει πολλες φορες οταν λεω πως για μενα ανθρωποι και ζωα ειναι το ιδιο.. οταν μαλιστα αρχιζουν να μου τη 'λενε' για τις αποψεις μου, αφοθ εχω εξαντλησει ολα τα επιχειρηματα μου, απλως χαμογελαω και τους λεω οτι 'συμφωνουμε οτι διαφωνουμε'... :|

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

συμφωνω απολυτα με αυτη την αποψη.:up: :up:
γιατι μερικοι-μερικοι βαζουντις ανθρωπινες ψυχες και ζωες πανω απο τις σκυλισιες τις γατισιες κι ολες τις αλλες:down: :down: :mad: :(

Πάντως οι πραγματικοί φιλόζωοι είναι και φιλάνθρωποι. Καθόλου τυχαίο....
Ολοι αυτοι που κόπτονται για τα παιδάκια της Αφρικης, συνήθως αυτό το εκφράζουν όταν δουν κάποιον στην ταβέρνα να ταίζει ένα σκυλι ή κάτι παρόμοιο...

εγώ πάντως τα παιδάκια που έχουν πρόβλημα όπως της αφρικής τα πονάω πολύ ακριβώς γιατι μοιάζουν με γατάκια, απροστάτευτα αδέσποτα και πεινασμένα.....

Εγώ πονάω περισσότερο τα ζωάκια γιατί οι άνθρωποι έχουν και την ευθύνη των πράξεών του. Ας πούμε στην Αφρική ενώ πεθαίνουν από την πείνα συνεχίζουν να πηγαίνουν με 100 γυναίκες ο καθένας και να μην χρησιμοποιούν προφυλάξεις συνειδητά. Στις εκστρατείες που γίνονται εκεί προσπαθούν να τους πείσουν να μην γεννάνε ασταμάτητα και απ'οτι φαίνεται δεν τα καταφέρνουν. Βέβαια τα παιδάκια δεν φταίνε σε τίποτα αλλά μεγαλώνοντας κι αυτά πράττουν το ίδιο με αποτέλεσμα να διαιωνίζεται το πρόβλημα. Αφού δεν έχουν τα μέσα να ζήσουν τα παιδιά τους γιατί κάνουν κι άλλα?? Ενώ τα ζώα δεν έχουν την λογική να καταλάβουν κι αν δεν υπήρχε ο άνθρωπος να τα απειλεί δεν θα πέθαιναν άδικοχαμένα. Τα ελάφια δεν θα καίγονταν στην Πάρνηθα, τα γατιά δεν θα πέθαιναν στις άκρες των δρόμων και τα άγρια ζώα δεν θα ήταν υπό εξαφάνιση γιατί κάποιο ηλίθιοι αποψιλώνουν τα δάση.

Τα ελάφια δεν θα καίγονταν στην Πάρνηθα, τα γατιά δεν θα πέθαιναν στις άκρες των δρόμων και τα άγρια ζώα δεν θα ήταν υπό εξαφάνιση γιατί κάποιο ηλίθιοι αποψιλώνουν τα δάση.
Παντως οχι οι κατοικοι του "τριτου κοσμου" που εχουν υψηλη γεννητικότητα. Αυτα ειναι εργα πολιτισμενων και καλοζωισμένων ανθρώπων.

δυστυχώς οι άνθρωποι των τριτοκοσμικών χωρών είναι θύματα των πολιτισμένων ανθρώπων και των υπερδυνάμεων που σκοπίμως τους αφήνουν στην άγνοια της αντισύλληψης και γενικώς στη μοίρα τους....Σκεφτήτε το λίγο .... μοιάζει με τα γατάκια που μένουν αστείρωτα, γεννάνε συνέχεια κολλάνε αρρώστιες, πεινάνε.....:hmm:

Γενικά, το "άνθρωποι vs ζώα" είναι κατά τη γνώμη μου ψευδοδίλημμα. Το ένα σίγουρα δεν αποκλείει το άλλο, ίσα ίσα, όπως ήδη ειπώθηκε, συνήθως όσοι αγαπούν και φροντίζουν τα ζώα κάνουν το ίδιο και για τους ανθρώπους.

Εγω καλως η κακως νομιζω οτι ειμαι πιο πολυ φιλοζωη παρα φιλανθρωπη.Το καταλαβα+εμπρακτα διοτι μια φορα ημουνα σε μια καφετερια+απο εξω ενα σκυλακι πεθαινε απο δηλητηριαση(ουτε να το σκεφτομαι δε θελω)και με τραβουσε μια δυναμη να παω να προσπαθησω να το σωσουμε.Γυρω γυρω ειχαν μαζευτει καμια 20αρια ατομα να κοιτανε αλλα μονο εγω και αλλοι 2 προσπαθουσαμε να το σωσουμε.Το καημενο ξεψυχησε στα χερια μου.Και ενα σκυλακι τεραστιο και πανεμορφο...Ηταν η χειροτερη εμπειρια της ζωης μου ετρεμα μετα μια ωρα!!!Μετα θυμηθηκα οτι μισο χρονο πριν ειχα δει εναν μεγαλο ανθρωπο σε τετοια κατασταση να ειναι πεσμενος κατω και να βγαζει κατι σαν αφρους απο το στομα και παλι τον βοηθουσαν κατι ατομα και εγω εφυγα.Δεν ενιωσα το ιδιο με το σκυλακι.Απλα σκεφτηκα οτι θα τον βοηθησουν οι αλλοι...Ισως και να εχω ενα θυμο στους ανθρωπους για τον τροπο που φαιρονται στα ζωακια...

Εγώ γενικά δεν πιστεύω στην ύπαρξη της ψυχής ούτε για τους ανθρώπους ούτε για τα ζώα. Αλλά δεν καταλαβαίνω αυτή τη στάση, βρε παιδιά. Ακόμα κι αν μόνο ο άνθρωπος είχε ψυχή (λίγο δύσκολο, γιατί κι αυτός είναι ζώο), τι πάει να πει αυτό; Σου δίνει κάποιο ιδιαίτερο στάτους η ψυχή; Συνεπάγεται κάποια προνομιακή μεταχείριση και από ποιον; Και τι είναι τέλος πάντων αυτή η ψυχή; Έχει καταλάβει κανείς;
Πολύ θα ήθελα να μου απαντήσει κάποιος, κατά προτίμηση η φίλη της ilovecats ή όποιος άλλος ασπάζεται το ίδιο επιχείρημα.

Ολοι αυτοι που κόπτονται για τα παιδάκια της Αφρικης, συνήθως αυτό το εκφράζουν όταν δουν κάποιον στην ταβέρνα να ταίζει ένα σκυλι ή κάτι παρόμοιο...

Όπως το 'πες είναι. Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο...:down:

δυστυχώς οι άνθρωποι των τριτοκοσμικών χωρών είναι θύματα των πολιτισμένων ανθρώπων και των υπερδυνάμεων που σκοπίμως τους αφήνουν στην άγνοια της αντισύλληψης και γενικώς στη μοίρα τους....Σκεφτήτε το λίγο .... μοιάζει με τα γατάκια που μένουν αστείρωτα, γεννάνε συνέχεια κολλάνε αρρώστιες, πεινάνε.....:hmm:
Θα συμφωνήσω!!!! Όσο για το άνθρωποι ή ζώα, δεν καταλαβαίνω τον διαχωρισμό,,,:hmm: Δηλαδή πρέπει να είναι κάποιος πάνω κάποιος κάτω ή επειδή πεινάνε και υποφέρουν άνθρωποι δεν πρέπει να ταίζουμε ή να έχουμε ζωάκια σπίτι μας??
Τις προάλλες μου είπε κάποια ''Όλα αυτά τα λεφτά που χαλάς για την γάτα θα μπορούσες να τα στέλνεις στην Αφρική και να σώσεις ένα ή και περισσότερα παιδάκια''. Οκ, αλλά ποιός μου εγκυάται εμένα ότι τα λεφτά θα πάνε όντως εκεί που πρέπει?:hmm: Και δυστυχώς δεν έχω και τόσα λεφτά για να πάω και να σιγουρευτώ η ίδια.... Είναι μεγάλη κουβέντα!! Πάντως ό,τι μπορεί ο καθένας κάνει... και με φιλανθρωπίες δεν σώνεται η κατάσταση (βοηθάει δεν λέω), χρειάζεται να αλλάξουν πολλά πράγματα, και σίγουρα το να έχουμε ζωάκια και να τα φροντίζουμε δεν είναι η αιτία των δεινών τις ανθρωπότητας!!!;)

Πάντως Μιμίκα είχα δει ένα ρεπορτάζ στη ΝΕΤ που έδειχνε πως προσπαθούσαν με φυλλάδια και συζήτηση να τους πείσουν να χρησιμοποιούν προφυλακτικό και οι άντρες αφρικανοί τους κορόιδευαν. Γενικά στη ζωή μου πιστεύω ακράδαντα στο ρητό "όπως έστρωσες θα κοιμηθείς" μηδενός εξαιρουμένου, ούτε καν της οικογένειάς μου. Φυσικά βοηθάω όλο τον κόσμο και κάθε φορά που χάνει κάτι ο Αριστείδης μου λέει: άσε ξέρω το έδωσες κι αυτό στους φτωχούς, οπότε καταλαβαίνετε τι άνθρωπος είμαι. Αλλά δεν δέχομαι τη λογική του πρέπει οι άλλοι να φροντίσουν για μένα, γαιτί εγώ είμαι ανήμπορη. Απόδειξη του τι μπορεί να καταφέρει ο άνθρωπος είναι η κυρία που είδα πάλι στην τηλεόραση, η οποία ήταν τελείως ανάπηρη και παρόλαυτά μεγάλωνε μόνη της ένα μωράκι που γέννησε παρά τις συμβουλές όλων. Η δύναμη της ψυχής είναι η δυνατότερη απ'όλες.

Τις προάλλες μου είπε κάποια ''Όλα αυτά τα λεφτά που χαλάς για την γάτα θα μπορούσες να τα στέλνεις στην Αφρική και να σώσεις ένα ή και περισσότερα παιδάκια''.

Ε, ας στείλει αυτή, αφού κόπτεται τόσο. Οι ελλείψεις είναι πάρα πολλές, σε όλους τους τομείς: φτώχεια, πόλεμοι, φυσικές καταστροφές, ζώα... τελειωμό δεν έχει.
Δυστυχώς δεν μπορούμε να συμβάλλουμε σε όλα, αλλά αν ο καθένας έκανε κάτι για το θέμα στο οποίο είναι περισσότερο ευαισθητοποιημένος, τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα.

Εγώ δεν πιστεύω ότι άνθρωποι και ζώα διαφέρουν το ένα είδος από το άλλο... η νοημοσύνη είναι αυτή που μας κάνει να διαφέρουμε αλλά και πάλι δεν την χρησιμοποιούμε σωστα...
Αν αφήσεις έναν άνθρωπο γυμνό και χωρίς όπλα και τροφή στη ζούγκλα η μοίρα του θα είναι βέβαιη...θα κατασπαραχτει από τα ζώα στο λεπτό!
Το ίδιο έχει κάνει και ο άνθρωπος , έχει καταφέρει να δημιουργήσει την δική του ζούγκλα όπου μέσα της είναι ο κυρίαρχος και δεν αφήνει κανένα ζώο να επιβιώσει αν δεν το εκμεταλλευτεί και δεν το ελέγξει...
Είμαστε ζώα που απλά σκεφτόμαστε λίγο περισότερο από τα άλλα ζώα..
Το αν έχουμε ή αν έχουνε ψυχή φαντάζομαι πως όλοι θα το μάθουμε μια μέρα....

Catlover, συμφωνώ μαζί σου για την ατομική ευθύνη.
Αλλά σκέψου ότι όταν κάποιος ζει στην εξαθλίωση, στην αμορφωσιά και στη δυσειδαιμονία, είναι μάλλον απίθανο να έχει αναπτύξει τα εργαλεία της λογικής, ώστε να επεξεργαστεί κατάλληλα τις πληροφορίες και να κρίνει. Πάντα στρέφεται στις έτοιμες λύσεις, την παράδοση, τη συνήθεια.
Μην ξεχνάς ότι και στο δυτικό κόσμο η μείωση του αριθμού των γεννήσεων συνοδεύτηκε από την εξάπλωση της μόρφωσης (εννοώ πέραν της στοιχειώδους - γράφω το όνομά μου) και την άνοδο του βιοτικού επιπέδου.
Αλλά ακόμα και στο δυτικό κόσμο, τα κατώτερα εισοδηματικά στρώματα κάνουν περισσότερα παιδιά.

Πάντως Μιμίκα είχα δει ένα ρεπορτάζ στη ΝΕΤ που έδειχνε πως προσπαθούσαν με φυλλάδια και συζήτηση να τους πείσουν να χρησιμοποιούν προφυλακτικό και οι άντρες αφρικανοί τους κορόιδευαν. Γενικά στη ζωή μου πιστεύω ακράδαντα στο ρητό "όπως έστρωσες θα κοιμηθείς" μηδενός εξαιρουμένου, .

Ναι φτάνει να εχεις κρεβατι.
Εκεινο που θελω να πω ειναι οτι δεν εχουν ολοι τα ιδια δικαιωματα στον κοσμο. Ουτε τις ιδιες ευκαιριες.
Στην Αφρικη δεν υπαρχουν και οι ιδανικοτερες συνθηκες....Φτωχια, αμορφωσια κτλ..Προσφατα "καταργηθηκε" η δουλεια.(Χαιρομαι που δεν γεννηθηκα εκει γιατι κι εγω ετσι θα ημουν)

Ειναι σαν να απαιτουμε απο ενα κακοποιημενο ζωακι που βρεθηκε στο δρομο να εχει την "υποδειγματικη συμπεριφορα", ενός άλλου που εχει ολες τις ανέσεις στο σπιτι.;)

ΖΩΑ VS ANΘΡΩΠΟΙ

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ!:) ΕΙΜΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΗ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΥΛΟΓΙΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ ΤΑ ΖΩΑ!:mad::mad:

Πάντως Μιμίκα είχα δει ένα ρεπορτάζ στη ΝΕΤ που έδειχνε πως προσπαθούσαν με φυλλάδια και συζήτηση να τους πείσουν να χρησιμοποιούν προφυλακτικό και οι άντρες αφρικανοί τους κορόιδευαν. Γενικά στη ζωή μου πιστεύω ακράδαντα στο ρητό "όπως έστρωσες θα κοιμηθείς" μηδενός εξαιρουμένου, ούτε καν της οικογένειάς μου. Φυσικά βοηθάω όλο τον κόσμο και κάθε φορά που χάνει κάτι ο Αριστείδης μου λέει: άσε ξέρω το έδωσες κι αυτό στους φτωχούς, οπότε καταλαβαίνετε τι άνθρωπος είμαι. Αλλά δεν δέχομαι τη λογική του πρέπει οι άλλοι να φροντίσουν για μένα, γαιτί εγώ είμαι ανήμπορη. Απόδειξη του τι μπορεί να καταφέρει ο άνθρωπος είναι η κυρία που είδα πάλι στην τηλεόραση, η οποία ήταν τελείως ανάπηρη και παρόλαυτά μεγάλωνε μόνη της ένα μωράκι που γέννησε παρά τις συμβουλές όλων. Η δύναμη της ψυχής είναι η δυνατότερη απ'όλες.

Μην ξεχνάς ότι αυτοί οι πολιτισμοι ζούν αιώνες πίσω και πως τους λείπει ένα βασικό συστατικό : η μόρφωση...διατηρόντας τους αμόρφωτους δεν πρόκειται ποτέ να καταλάβουν το γιατί τους ζητείται να το κάνουν, ο κόσμος τους είναι αυτός που είναι και δεν γνωρίζουν παρα έξω...Επόμενο είναι να μην καταλαβαίνουν...

Αλλά ακόμα και στο δυτικό κόσμο, τα κατώτερα εισοδηματικά στρώματα κάνουν περισσότερα παιδιά.

Αυτό είναι που με τρελαίνει. Όταν φέρνεις στον κόσμο ένα παιδί πρέπει να έχεις τα μέσα να το μεγαλώσεις με τον καλύτερο τρόπο, ώστε να μην καταλήξει εγκληματίας, κλέφτης και γενικά περιθωριοποιημένος. Όταν λοιπόν βλέπεουν πως δεν καταφέρνουν να μεγαλώσουν το ένα αξιοπρεπώς γιατί κάνουν κι άλλα και μετά ζητάνε τα ρέστα από το κράτος που θεωρούν πως φταίει για όλα τα κακά της μοίρας τους? Και νομίζω επίσης πως ένα μεγάλο ποσοστό επσιτημόνων και καταξιωμένων ανθρώπων προέρχεται από φτωχές οικογένειες που εκμεταλλευόμενοι τα μέσα που τους παρέχονταν προσπάθησαν να κάνουν το καλύτερο δυνατό. Τώρα αν εγώ είμαι τεμπέλα και θέλω να με τρέφουν οι άλλοι για να μην κουράζομαι θα μου φταίνε όλοι οι υπόλοιποι που δεν με βοηθάνε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back