peris1
Νεοφερμένο μέλος
Το τηλέφωνο της Μαρίας είναι [FONT="]6932640982[/FONT] και το email athens_catgroup@hotmail.com.
Αν δε γινομαι αδιακριτη, γιατι εισαι εναντια στη στειρωση? Μονο καλο κανει στις γατες.
Άμα ήσουν άνδρας θα καταλάβαινες…..!!!!!!!!!!!!!!
Ομοίως και εγώ είμαι κατά.
Δεν ξέρω ο giannispolo για πιο λόγω είναι ενάντια στην στείρωση ,εγώ προσωπικά όταν ακούω για στείρωση , νιώθω ένα «κενό» ακριβώς κάτω από την ….. "κοιλιακή χώρα» …………ΜΠΡΡΡΡΡΡΡΡΡ..!!!!!

Υ.Γ. Σαν άνδρας μιλάω βέβαια
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
alice
Πολύ δραστήριο μέλος
Και δευτερον: σας καταλαβαίνω αλλά δε συμφωνώ. Πως μπορειτε να υποβαλλετε τα ζωα σε αυτες τις δοκιμασίες οίστρου, να γεννούνται ανεξέλεγκτα μικρά, να μένουν στο δρόμο, να τραυματίζονται και να κολλούν αρρώστιες κατα την διάρκεια της επαφης μονο και μονο επειδη εσεις ανατριχιάζετε στο άκουσμα μιας λεξης?
Το γατι δεν ποναει, και το προφυλασεις απο πολλα. Πιο πολυ υποφερει αν μεινει αστειρωτο. Εαν θελει καποιος να υιοθετησει μια γατα χωρις να ειναι ικανος να πραξει το καλυτερο γι αυτην, ας μην το κανει καλυτερα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
peris1
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα, τα στοιχεία επικοινωνίας είναι αυτά που προανέφερε η Alice (και την ευχαριστώ). Το γατάκι όπως γράφει και η αγγελία δίνεται μόνο για μέσα στο σπίτι και μόνο με την προϋπόθεση να στειρωθεί με τον πρώτο οίστρο, ώστε και να μη φύγει σε αναζήτηση συντρόφου (και έτσι καταλήξει αδεσποτο και έρμαιο εκατομμύρια κινδύνων) και για να αποφευχθούν εγκυμοσύνες που θα παράγουν εκατοντάδες γατάκια που άντε να βρουν καλά σπιτάκια και συγχρόνως θα στερήσουν σπίτι από άλλα γατάκια που γεννήθηκαν στο δρόμο.
Κανένας από τους δύο όρους δεν είναι συζητήσιμος. Δεν είναι ο σωστός τόπος να συζητήσουμε τη στείρωση, χαλάμε την αγγελία. Ψάχνουμε για το καλύτερο σπιτάκι για το γατάκι και εκεί προτείνω να επικεντρωθούμε![]()
Ναι εντάξει συμφωνώ και εγώ ότι δεν είναι ο κατάλληλος τόπος να συζητηθεί το θέμα , και αν είναι ο διαχειριστής ας το περάσει στο σωστό μέρος.
Η ερώτηση μου είναι μια και παραμένει …………
Με το ίδιο σκεπτικό ότι θα το σκάσει ο ντενεκεδογατος έξω από το σπίτι προς αναζητήσει συντρόφου , με το ίδιο σκεπτικό θα μπορέσει να το σκάσει και μια γάτα ράτσας και μάλιστα από αυτές που τα γατάκια τους πωλούνται πανάκριβα στην αγορά .
Με το ίδιο σκεπτικό θα έπρεπε κάθε γάτα ράτσας που αγοράζονταν από pet shop να είναι ΚΑΙ στειρωμένη. έτσι δεν είναι.?????

Η απορία μου είναι ( ήταν ) ότι δεν βλέπω να υπάρχει και ο ίδιος ζήλος για κάθε γάτα αλλά περισσότερο για τα αδέσποτα( μη ράτσας γατάκια ).
Κατανοώ το πρόβλημα , αλλά δεν το βρίσκεις λίγο άδικο????????
alice
Πολύ δραστήριο μέλος
Ναι εντάξει συμφωνώ και εγώ ότι δεν είναι ο κατάλληλος τόπος να συζητηθεί το θέμα , και αν είναι ο διαχειριστής ας το περάσει στο σωστό μέρος.
Με το ίδιο σκεπτικό ότι θα το σκάσει ο ντενεκεδογατος έξω από το σπίτι προς αναζητήσει συντρόφου , με το ίδιο σκεπτικό θα μπορέσει να το σκάσει και μια γάτα ράτσας και μάλιστα από αυτές που τα γατάκια τους πωλούνται πανάκριβα στην αγορά .
Με το ίδιο σκεπτικό θα έπρεπε κάθε γάτα ράτσας που αγοράζονταν από pet shop να είναι ΚΑΙ στειρωμένη. έτσι δεν είναι.?????
Η απορία μου είναι ( ήταν ) ότι δεν βλέπω να υπάρχει και ο ίδιος ζήλος για κάθε γάτα αλλά περισσότερο για τα αδέσποτα( μη ράτσας γατάκια ).
Οι γατες ρατσας, γεννανε σε εκτροφεια και απο εκει δεν το σκανε. Μετα ομως στο σπιτι, ισχυει η ιδια ακριβως λογική. Και αυτες στειρωνονται. Δεν υπαρχει διακριση, κανεις λαθος. Τελοσπαντων δεν γραφω παραπανω, ειμαστε off topic
Μαρία82
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ok then it is war

Mods σας παρακαλώ κάντε μας σπλιιιιτ

Ως επιχείρημα για τη στείρωση απλά θα ήθελα να πω πως η στείρωση δεν είναι κάτι το τραγικό, ανακουφίζεται το ζωο από τις ορμές (που το βασανίζουν πραγματικά όταν είναι εγκλειστο σε σπίτι) και συγχρόνως προλαμβάνονται καρκίνοι (στις ωοθήκες και τη μήτρα στην περίπτωση των θηλυκών), που βασανίζουν συχνά τις αστείρωτες γάτες. Επιπλέον αν το καλοσκεφτείς, και εμείς οι ίδιοι εφαρμόζουμε μία μορφή στείρωσης-ελεγχου γεννήσεων με διάφορες μεθόδους προφύλαξης, δεν τεκνοποιούμε συνέχεια όπως προστάζει η φύση, οπότε είναι αντιφατικό να εναντιονώμαστε στη στείρωση, όταν εμείς οι ίδιοι ιδρώνουμε στη σκέψη ενός παιδιού και συνειδητά επιλέγουμε να είμαστε "στείροι", αντίθετα στη φύση μας

Όσο για το θέμα ημίαιμων-ράτσας, είμαι εναντίον κάθε πετ σοπ που εμπορεύεται ζώα και θεωρώ πως είναι απαραδεκτα και κολαστήρια, οπότε δεν μπαίνω καν στη συζήτηση τί πρέπει και τί δεν πρέπει να κάνουν σε σχέση με τη στείρωση (εδώ τα έχουν άρρωστα, υποσιτισμένα και σε κλουβιά, σιγά μη στα στειρώσουν κιόλας). Επίσης η αναπαραγωγή ζώων ράτσας πρέπει να γίνεται μόνο από εκτροφείς και όχι από ιδιώτες, οπότε και τα ζώα ράτσας πρέπει να στειρώνονται (όπως στο εξωτερικό που όταν παίρνεις ζώο στο δίνουν στειρωμένο και γενικά υποχρεούσαι να το στειρώσεις), γιατί αλλιώς γεννιούνται δήθεν ράτσας ζωάκια, χωρίς όμως πεντιγκρί και πειστήρια γνησιότητας της ράτσας τους.
Εγώ έχω μία δήθεν Σιάμ γατούλα που πήρα από γέννα ιδιωτών, όμως θα τη στειρώσω, όπως στείρωσα και τον κεραμιδογατούλη μου. Και ragdolll να είχα θα τη στείρωνα, γιατί τα μωρά της/του θα στερούσαν το σπίτι από κάποια άλλα γατάκια που γεννήθηκαν στο δρόμο και κάποιοι άμοιροι τα λυπήθηκαν, τα μάζεψαν και αγωνίζονται να τους βρουν ένα καλό σπιτάκι να είναι ασφαλή...
Όταν ασχολείσαι με αδέσποτα και βλέπεις τί τραβάνε τα ζώα που γενιούνται ή καταλήγουν στο δρόμο, γίνεσαι υπέρμαχος της στείρωσης τελικά...
alice
Πολύ δραστήριο μέλος
Ok then it is war![]()
Mods σας παρακαλώ κάντε μας σπλιιιιτ![]()
Μας εχω αναφερει ηδη!!!!!

Μαρία Γάτσιου
Διάσημο μέλος
sapostol1
Δραστήριο μέλος

Τι λέτε;
elvenstar
Επιφανές μέλος
alice
Πολύ δραστήριο μέλος
Κι εγώ θα τον στειρώσω ωσονούπω το Στεφανάκο μου, ωστόσο, ως άνδρας κι εγώ, αναρωτιέμαι πού και πού: δεν είναι άδικο γι'αυτόν να του στερήσω τη χαρά του σεξ; Να μην κάνει ούτε μία φορά, ρε σεις, κούκλες;
Τι λέτε;
Βρε κουκλε, ποιος σου ειπε οτι το sex ειναι απολαυση για τα γατουνια? Πονος ειναι! Δεν το απολαμβανουν, υποφερουν. Θα μου πεις τωρα πως ειναι δυνατον. Ειναι γιατι εκει λειτουργει καθαρα το ενστικτο επιβιωσης για να ζευγαρωσουν. Αλλα και απολαυση να ηταν, για σκεψου το λιγο διαφορετικα: αφηνεις το παιδι να δοκιμασει μια φορα σοκολατα και μετα του τη στεριες για παντα.... Θα σε φαει το παιδι η δε θα σε φαει???

Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος
Οι ποιητές έχουν υμνήσει κατά κόρον τους έρωτες των γατιών. Είναι θέμα που έχει εμπνεύσει πολλούς λογοτέχνες. Αλλά, στην πραγματικότητα είναι το ένστικτο που τα καθοδηγεί, όχι το συναίσθημα ή η επιθυμία της εμπειρίας. Δυστυχώς, οι συνθήκες στις πόλεις (και στην ύπαιθρο φοβάμαι) έχουν γίνει εχθρικότατες για τα αδέσποτα ζωάκια με ευθύνη του είδους μας. Αν δεν υπήρχαν αυτοκίνητα, Αν υπήρχε τροφή αρκετή, Αν δεν υπήρχαν τρελλοί που φολιάζουν ό,τι διαθέτει 4 πόδια, και εγώ θα ήθελα να είναι γεμάτες οι γειτονιές με γατάκια. ΑΝ.Κι εγώ θα τον στειρώσω ωσονούπω το Στεφανάκο μου, ωστόσο, ως άνδρας κι εγώ, αναρωτιέμαι πού και πού: δεν είναι άδικο γι'αυτόν να του στερήσω τη χαρά του σεξ; Να μην κάνει ούτε μία φορά, ρε σεις, κούκλες;
Τι λέτε;
Μαρία Γάτσιου
Διάσημο μέλος
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Απο την αλλη ομως βλεπεις γατακια κακοποιημενα, πεινασμενα και σε αθλια κατασταση στους δρομους απο την ανευθυνοτητα ορισμενων. Αυτος ειναι ο μοναδικος λογος που ειμαι υπερ της στειρωσης.
Τον δικο μου δεν ξερω αν τελικα τον στειρωσω. Απο την στιγμη που δεν βγαινει εξω και δεν εχω σκοπο ουτε στο μελλον να τον αφηνω εξω, δεν βρισκω καποιο λογο να τον υποβαλλω σε τετοια επεμβαση. Τις τελευταιες μερες ζυγιζα τα υπερ και τα κατα μιας στειρωσης στην περιπτωση μου και κατεληξα οτι τα κατα υπερισχυουν. Η πιθανοτητα για καρκινο στους ορχεις στα αρσενικα ειναι μολις 1%, οι πιθανοτητες να βαλει βαρος μετα απο στειρωση ειναι αυξημενες, οι πιθανοτητες να παρουσιασει κρυσταλλους στο ουροποιητικο μετα την στειρωση ειναι επισης αυξημενες. Τα μονα υπερ ειναι οτι δεν θα μαρκαρει (που προς το παρον δεν το κανει), δεν θα φωναζει, δεν θα μπλεκεται σε καυγαδες και δεν θα κολλησει ασθενειες ή θα τραυματιστει, δεν θα χαθει, δεν θα ζευγαρωσει. Ουτως ή αλλως απο το διαμερισμα δεν μπορει να φυγει οποτε σχεδον ολα τα υπερ της στειρωσης ακυρωνονται. Αλλωστε και να εβγαινε δεν υπαρχουν αδεσποτα για να ζευγαρωσει. Εκτος αν του γυαλισει κανενα raccoon και του την πεσει.
Αν στο μελλον μετακομισω και μπορει να βγαινει εξω ή υπαρχει περιπτωση να το σκασει, τοτε δεν θα διστασω να τον στειρωσω.
sapostol1
Δραστήριο μέλος
Αυτό το "ως άντρας" πραγματικά δεν το καταλαβαίνω δλδ ως γυναίκα είναι εντάξει;
Δεν το εννοούσα ούτε ρατσιστικά/σεξιστικά ούτε κάπως αλλιώς. Καλώς ή κακώς, όλοι οι άντρες έχουμε μία μεγαλύτερη "ευαισθησία" όσον αφορά τον ακρωτηριασμό "μορίων" (διότι σχεδόν περί αυτού πρόκειται). Συνεπώς εννοούσα ό,τι ακριβώς και ο Peris λίγο πιο πάνω... Όταν λοιπόν ακούω για στείρωση νιώθω έναν δυνατό, οξύ πόνο - ξέρετε πού. Ίσως να είναι τελείως βλακώδες τελικά, απλώς έτσι αισθάνομαι. Αν πρόσβαλα οποιονδήποτε/οποιαδήποτε, ζητώ συγγνώμη. Κατά τα άλλα όμως, σχεδόν με έψησε το (τέλειο!) παράδειγμα με τη σοκολάτα, της Alice. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
alice
Πολύ δραστήριο μέλος
Αυτό το "ως άντρας" πραγματικά δεν το καταλαβαίνω δλδ ως γυναίκα είναι εντάξει;
Δεν το εννοούσα ούτε ρατσιστικά/σεξιστικά ούτε κάπως αλλιώς. Καλώς ή κακώς, όλοι οι άντρες έχουμε μία μεγαλύτερη "ευαισθησία" όσον αφορά τον ακρωτηριασμό "μορίων" (διότι σχεδόν περί αυτού πρόκειται). Συνεπώς εννοούσα ό,τι ακριβώς και ο Peris λίγο πιο πάνω... Όταν λοιπόν ακούω για στείρωση νιώθω έναν δυνατό, οξύ πόνο - ξέρετε πού. Ίσως να είναι τελείως βλακώδες τελικά, απλώς έτσι αισθάνομαι. Αν πρόσβαλα οποιονδήποτε/οποιαδήποτε, ζητώ συγγνώμη. Κατά τα άλλα όμως, σχεδόν με έψησε το (τέλειο!) παράδειγμα με τη σοκολάτα, της Alice. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
Οκ, λοιπον αφου σε εψησα, απο δω και περα, στειρωνεις και οταν ειναι να ακουσεις τη λεξη, βαζεις ωτοασπιδες, η παιρνεις ενα lexotanil!
![]()
sapostol1
Δραστήριο μέλος

julia
Διακεκριμένο μέλος
Όποιος φοβάται ότι θα ξεμείνει απο γατιά, να μου πεί διεύθυνση να στείλω φορτηγό.(και δεν κάνω εξαιρέσεις σε ράτσες ή μη.. σκυλιά ή γατιά... ) Τέλος πλέον με τους δράκους και την Χιονάτη.
Σε 1 μήνα θα σας λυθούν και οι ενδοιασμοί και όλα.
Μαρία82
Εκκολαπτόμενο μέλος
Το σεξ στις γάτες είναι βίαιο και αν δεν τις έχετε ακούσει, ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΝ και δε νομίζω να το κάνουν από ευχαρίστηση...
Δεν επιλεγουν να συσχετιστούν με το άλλο φύλο οι γάτες, βασανίζονται από ορμές και πηδούν από μπαλκόνια, σκοτώνονται με άλλα αρσενικά και δεν τρώνε λόγω των ορμονών.
Εάν ένα ζωάκι είναι κλεισμένο σε σπίτι και έχει ορμές υποφέρει... Μαρτυρεί... Φανταστείτε να είχατε κα...ες και να ήσασταν κλειδωμένοι σε ένα σπίτι
Και χωρίς την επιλογή της αυτοϊκανοποίησης... 
Η γατούλα μου εμένα είναι 6 μηνών, έχει οίστρο και κάνει εμετό με αίμα, απ'το στρες έπαθε το στομάχι της. Περιμένω πώς και πώς πότε θα στειρωθεί, να σταματήσει το μαρτύριο της...
Η εγκυμοσύνη και η γέννα δε είναι βασανιστικές διαδικασίες, εξαντλεί τα θηλυκά, ειδικά όταν γεννούν όσες φορές μπορούν στη ζωή τους (σαν να γεννούσε μια γυναίκα 15 παιδιά, όπως παλιά). Επιπλέον περνούν το δράμα του αποχωρισμού από τα μικρά τους, όταν τους τα παίρνουμε για να τα δώσουμε σε σπίτια (η καλή περίπτωση).
Μακάρι να ζούσαμε σε μια χώρα που δεν αποδεικνύει καθημερινά πως τα κατοικίδια της τα πετάει στο δρόμο, τα κακοποιεί, τα πατάει με το αυτοκίνητο και τα αφήνει να λιώνουν στα πεζοδρόμια. Μακάρι να μην υπήρχαν τόσα άμοιρα αδέσποτα, μωρά, ενήλικα και γέρικα. Μακάρι να μπορούσαμε να παρεχουμε ένα σωστό, φυσικό περιβαλλον και τρόπο ζωής σε όσα γατάκια και σκυλάκια ερχόντουσαν στον κόσμο, ή ένα σπίτι στο οποίο θα ήταν ασφαλή και ευτυχισμένα. Τότε δε θα μιλούσε κανείς για στείρωση...
Τα αναπαράγουμε για την ευχαρίστηση μας, τα αγοράζουμε, τα παρατάμε, τα εγκλωβίσαμε σε πόλεις που δεν μπορούν να βρουν τροφή και καταφύγιο. Δυστυχώς σε ένα κράτος ανεύθυνο, με πολίτες αδαείς, η μόνη λύση προς το παρόν που υπάρχει, είναι η πρόληψη των γεννήσεων, η στείρωση...
Κι εγώ είμαι υπέρμαχος της φυσικής τάξης των πραγμάτων, όμως ανάμεσα στο να αναπαράγονται τα ζωάκια των πόλεων (με αποτέλεσμα να γεννιούνται χιλιάδες ζωάκια που θα υποφέρουν) και στο να μην αναπαράγονται λόγω στείρωσης, επιλέγω να υποστηρίζω τη στείρωση.
athanasiad
Πολύ δραστήριο μέλος
giannisvitara
Εκκολαπτόμενο μέλος
. Αν θέλετε και εσείς εγώ το θέλω το γατάκι αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να το στειρώσω ειδικά αν είναι θηλυκό.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool