Ηθικά διλήμματα

ακομα να στηριξεις τους ισχυρισμους σου παντως. αφου θεωρεις οτι η πηγη μου ειναι λαθος, θα ηθελα να δω καποια αλλη πηγη που να επιβεβαιωνει τα λεγομενα σου, οτι δηλαδη τα ζωα ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ οταν κανουν σεξ ή οποιαδηποτε αλλο "παιχνιδι"

τι να υποστηριξω; Ολα τα ζωα νιωθουν ευχαριστηση οταν ερχονται σε σεξουαλικη επαφη. Εχεις μπερδεψει κατι ομως. Το οτι νιωθουν ομορφα δε σημαινει οτι κανουν σεξ γι' αυτο το λογο. Εκκρινονται ορμονες για να νιωθουν ωραια. Το ιδιο συμβαινει και με την γεννα. Εκκρινονται ορμονες και ξεχνιεται ο πονος.
Εχεις δει ποτε γατα να κανει σεξ χωρις να ειναι σε οιστρο; Τα ζωα δεν κανουν σεξ για να νιωσουν καλα αλλα για να αναπαραχθουν. Επισης fyi οι πηγες στην wiki που ισχυριζεσαι οτι υποστηριζουν οτι οι γατες κανουν σεξ για ευχαριστηση δεν ειναι λαθος, απλα ειναι ανυπαρκτες. Οταν θα εχω την διαθεση και τον χρονο θα σου παραθεσω αρθρα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

τι να υποστηριξω; Ολα τα ζωα νιωθουν ευχαριστηση οταν ερχονται σε σεξουαλικη επαφη. Εχεις μπερδεψει κατι ομως. Το οτι νιωθουν ομορφα δε σημαινει οτι κανουν σεξ γι' αυτο το λογο. Εκκρινονται ορμονες για να νιωθουν ωραια. Το ιδιο συμβαινει και με την γεννα. Εκκρινονται ορμονες και ξεχνιεται ο πονος.
Εχεις δει ποτε γατα να κανει σεξ χωρις να ειναι σε οιστρο; Τα ζωα δεν κανουν σεξ για να νιωσουν καλα αλλα για να αναπαραχθουν. Επισης fyi οι πηγες στην wiki που ισχυριζεσαι οτι υποστηριζουν οτι οι γατες κανουν σεξ για ευχαριστηση δεν ειναι λαθος, απλα ειναι ανυπαρκτες. Οταν θα εχω την διαθεση και τον χρονο θα σου παραθεσω αρθρα.

θα απαντησω μονο σε αυτο επι της ουσιας. το link που εδωσα απο τη wikipedia, ουσιαστικα ειχε την εξης αποψη. οτι δεν εχουμε επαρκη στοιχεια, για να γνωριζουμε αν αλλα ζωα εκτος του ανθρωπου κανουν σεξ ΓΙΑ ευχαριστηση (οπως ειπες εσυ το σεξ ειναι -σχεδον παντα - ευχαριστο λογω εκκρισης ορμονων). υπαρχουν συμπεριφορες οι οποιες δεν μπορουν να εξηγηθουν, ακομα, με την αιτιολογιση της αναπαραγωγης. τουλαχιστον, αυτο μπορω να πω οτι καταλαβα:)

οσο για τα υπολοιπα ποστς και για ενα συγκεκριμενα που με ελεγε εριστικο.

ισως φανηκα λιγο περισσοτερο "επιθετικος" απ' οσο ηθελα, καθως δεν ηρθα εδω για να κανω trolling, αλλα για να συζητησω (ισως και να συμβουλευτω καποια πραγματα).

παντως μπορω να πω οτι η αντιμετωπιση σας ηταν καπως...ασφυκτικη, καθως πεσατε "να με φατε", γιατι μαλλον θεωρησατε οτι ειμαι κατα της στειρωσης στις γατες. η αληθεια ειναι οτι θελω να την αποφυγω οσο περισσοτερο μπορω, για αυτο και δινω στις γατες μου αντισυλληπτικα. μολις χτες, αφου συζητησα με καποιες απο σας στο φορουμ ακουσα την αποψη οτι τα αντισυλληπτικα ενδεχωμενως να προκαλεσουν προβληματα, κατι το οποιο δεν ηξερα και ουτε υποψιάστηκα.

συμφωνω οτι υπαρχει μεγαλο προβλημα με τις αδεσποτες γατες και καταλαβαινω οτι πρεπει αυτη κατασταση με καποιο τροπο να αρχισει να διορθωνεται. παντως, σιγουρα δεν ειμαι προθυμος στο να διαιωνισω αυτο προβλημα.

λυπουμαι παντως πραγματικα που, λογω συνθηκων, μπορει να ειστε καπως... εκνευρισμενες ή καχυποπτες και να πιστευατε οτι ηρθα εδω μονο και μονο να σας κοροιδεψω που δεν ηταν η προθεση μου

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τέρας, όπως είπε και η Ρουκο κάπου πιο πάνω....
Εσύ ζευγάρωσες την γάτα σου, κράτησες το ένα, και πολύ καλώς βρήκες σπίτια για τα άλλα 2.
.... και εδώ ακριβώς ξεκινάει το πρόβλημα. Δεν έχεις καμία απόδειξη ότι αυτοί που πήραν τα γατάκια θα τα στειρώσουν, και ότι δεν θα τα αφήσουν να γεννάνε, και τί θα γίνει με τα μικρά και τα μικρά αυτών, κλπ κλπ....

Είναι ένας φαύλος κύκλος, ένα βαρέλι χωρίς πάτο....

Ναι, κάποιος και μιλάω γενικά φρόντισε να βρεί σπίτι για τα μικρά καρπό του έρωτα της γάτας του, αλλά απο κεί και πέρα.

Γι αυτό πλέον όσοι ασχολούμαστε προσπαθούμε όχι μόνο να τα δώσουμε σε καλά σπίτια τα γατάκια που άλλοι πετάνε, ή γεννιούνται απο πεταμένα.. αλλά τα σπίτια αυτά να είναι και σύμφωνα με την στείρωση. Κάπου, κάπως, πρέπει να ενημερώνετε πλέον ο κόσμος, ότι κάθε πράξη έχει και συνέπειες είτε άμεσες είτε έμμεσες. :/:

Να μην μιλήσω για την άγνοια... που οδηγεί τόσες γάτες στην έξωση επειδή η απο πάνω έμεινε έγκυος ή η διπλανή είναι αλλεργική... και κινδυνεύει να μείνει στείρα και άλλα τόσα που ζούμε ακόμα και σήμερα το έτος 2010.:redface:

Κανείς δεν γεννήθηκε γνώστης... όλοι μάθαμε, και ενημερωθήκαμε, και ευαισθητοποιηθήκαμε, άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο.

με πολυ καλη προθεση,σε συμβουλευω να μην ξαναδωσεις αντισυληπτικα στη γατα σου...ειναι οτι χειροτερο...σιγουρος καρκινος,και ει ναι πολυ κριμα...ελπιζω να μην τα εδινες για πολλα χρονια:)

θα πω συνππτικα 3 λογους που πρεπει να γινεται η στειρωση,,...1ον εννοειται για τις ανεξελεγκτες γεννες(δεν ειναι μονο η γατα μας αλλα και τα γατακια που θα κανουν οι απογονοι της,δελαδη μιλαμε μαλλον για χιλιαδες γατακια) 2ον γιατι ειναι βασανιστικο να εχει ορμες το γατι και να μην μπορει να ζευγαρωσει(οταν ζει στο σπιτι)και 3ον γλυτωνουν απο διαφορους καρκινους και πυομητρα που την παθαινουν οι γατες οταν δεν ζευγαρωνουν)......ειναι παρα πολυ σημαντικο να γνωριζεις οτι τα ζωα ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΣΤΕΙΡΩΘΕΙ για να παθουν ψυχολογικο τραλαλα οπως θα παθαινε ενας ανθρωπος,ουτε εχουν την απογοητευση οτι δεν θα γινουν γονεις...αυτα ειναι καθαρα ανθρωπινα χαρακτηριστικα και ειναι δεδομενο αυτο..απλα ...ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΡΜΕς
ΥΓ....λυσσαξες να παρω πισω την κατηγορια μου...:confused:..δεν παιρνω πισω τιποτα...γιατι δεν κατηγορησα ΕΣΕΝΑ....μιλησα γενικα για αυτους που διαιωνιζουν το προβλημα.:)

Απάντηση: Σπίτι ζητά γατάκια γιατί έχει πολλή αγάπη να δώσει

Η βαζεκτομη δε σημαινει οτι θα θελει να ζευγαρωσει αλλα δε θα μπορει...ουτε οτι θα βασανιζεται...Οποιος σου το ειπε αυτο ειναι παραπληροφορημενος δυστυχως. Επισης ποτε δεν ειπα οτι τ' αστειρωτα θηλυκα μεσα στο σπιτι δεν εχουν συνεπειες. Που το ειδες αυτό; Μαλλον διαβασες αλλιως τα λογια μου...ΤΑ ΠΑΝΤΑ εχουν συνεπειες σ'αυτη τη ζωη και η στειρωση επισης...ασχετα αν αυτο δεν τονιζεται και τοσο απο τους κτηνιατρους. Μια απλη ερευνα αρκει για να δεις τα κατα της στειρωσης αφου απ' οτι φαινεται γνωριζεις ηδη τα υπερ. Εν παση περιπτωση, πιστευω πως υπαρχει μια ταση να συμβαινει αυτο στην εποχη που ζουμε που ολοι ειναι υπερ της στειρωσης. Οι αλλες εναλλακτικες αποψεις...θεωρουνται "αμαρτια" και απορριπτονται χωρις καν να τις γνωριζουμε καλα καλα.

Εγω δεν της συνεστησα να το κανει, απλα προτεινα οπως και σε ολους εδω μεσα, να μελετησουν το θεμα ΠΡΙΝ παρουν αποφαση...κι οχι απλα να ακουνε αυτο που ειναι πιο πολυ 'της μοδας' ας πουμε. Αν κανουν μια ερευνα πριν αποφασισουν θα δουνε οτι ΚΑΘΕ λυση εχει τα υπερ και τα κατα της. ΚΑΜΙΑ δεν ειναι ακινδυνη και ΚΑΜΙΑ δεν ειναι πανακεια...ουτε και η στειρωση ακομα. Απλη πληροφορηση προτεινα...οχι κατι αλλο. Δε μ'αρεσει να καθοδηγω και να επιβαλλω αποψεις σε αλλους. Απλα να τους ενημερωνω προσπαθω και να τους κανω να ψαξουνε το θεμα λιγο πιο πολυ και πιο βαθια πριν παρουν τη ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ,και οχι καποιου αλλου, αποφαση...

Λοιπον για να ξερεις, οπως και στους ανθρωπους, ετσι και στις γατες που ειναι επισης θηλαστικα, η βαζεκτομη δεν κοβει την ορεξη για σεξ και σιγουρα ΟΧΙ την ικανοτητα για να ζευγαρωσουν αφου οι ορχεις που ειναι υπευθυνοι για τη λιμπιντο μενουν στη θεση τους. Και θα θελουν ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΖΕΥΓΑΡΩΣΟΥΝ. Η μονη διαφορα θα ειναι οτι το σπερμα τους θα ειναι ''ασφαιρο'' να το πω λαικιστι. Θα μπορουν κανονικα να ζευγαρωνουν απλα δε θα αφηνουν τις γατες εγκυους. Να γνωριζεις επισης πως οι εκτροφεις γατιων το κανουν αυτο στ'αρσενικα και τους γατους αυτους τους αποκαλουν "teaser tom" γιατι μπορουν μεν να "ικανοποιησουν"τις θηλυκες οταν αυτες εχουν οιστρο αλλα εκ του ασφαλους, δε θα τους κανουν παιδακια δηλαδη. Οι εκτροφεις επισης δινουν συστηματικα και αντισυλληπτικα στα θηλυκα αντι για στειρωση για να μπορουν να ελεγχουν τις γεννησεις. Αυτα ολα συμβαινουν...πληροφοριακα στο λεω τοσο σε γατες οσο σε σκυλους , σε αλογα κτλ. Αν ειναι το σωστο η το λαθος το αποφασιζεις εσυ και ολοι οι αλλοι εδω μεσα. Παντως αυτες οι μεθοδοι εφαρμοζονται αυτην τη στιγμη οπως μιλαμε.

Οσο για τα επιχειρηματα που πολυ πολυ συχνα ακουω περι καρκινου, πυομητρας κτλ...Θα πω απλα πως δε με πειθουν ιδιαιτερα. Το μονο επιχειρημα που θα μπορουσε να μ'επειθε ειναι και το πιο απλο!!! Εμεις οι ανθρωποι δεν αντεχουμε τον υπερπληθυσμο των γατων. Τελεια και παυλα! Για τη δικη μας και μονο "σωτηρια" θα το κανουμε κι ολα τ' αλλα ειναι δικαιολογιες και προσχηματα για να μην αισθανομαστε τις ενοχες που θα επρεπε ΛΟΓΙΚΑ να αισθανομαστε αφου χωρις κανενα δικαιωμα επεμβαινουμε πανω σ' ενα αλλο ζωντανο ον και του κανουμε μια εγχειρηση αφαιρεσης ΖΩΤΙΚΩΝ οργανων, ενα ον τ'οποιο μαλιστα ισχυριζομαστε οτι λατρευουμε κιολας. Μονο αυτο λοιπον το επιχειρημα με πειθει και μονο γι αυτο το ξεκαθαρο και οχι "γαρνιρισμενο" μ' ΑΠΕΝΟΧΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ψευτοεπιχειρηματα θα στειρωνα εγω προσωπικα μια γατα...

Οχι οτι δε συμβαινουν αυτα τα πραγματα, ασφαλως και συμβαινουν...καρκινοι, κυστες, πυομητρες κτλ...Απλα επειδη ειμαι κι εγω επιστημονας και κατι ξερω, πιστευω οτι αυτες οι θεωριες περι αυξησης του κινδυνου για καρκινο ωοθηκων, μαστων, προστατη, μητρας κτλ στα μη στειρωμενα ειναι βασισμενες σε correlational studies (το λεω στ'αγγλικα συγγνωμη δε μου ερχεται στα ελληνικα) και οχι σε αληθινα πειραματα που ειναι πληρως κοντρολαρισμενα ωστε να μην επηρεαζονται κι απο αλλες μεταβλητες περα απο αυτες που μετριουνται μοναχα...δεν τις εμπιστευομαι λοιπον και τοσο αυτες τις θεωριες να πω την αληθεια.

Οπως λενε: "Αλλο να συσχετισεις δυο πραγματα κι αλλο ν'αποδειξεις περαν πασης αμφιβολιας οτι το ενα προκαλει το αλλο." Και δυστυχως το δευτερο η σχεση αιτιας και αιτιατου δηλαδη δεν αποδεικνυεται σ'αυτες τις ερευνες απο τις οποιες προεκυψαν ολες αυτες οι θεωριες που τωρα ολοι μας εχουμε μαθει να παπαγαλιζουμε. Κανεις δε μπορει ν'αποδειξει, οταν υπαρχουν τοσοι αλλοι παραγοντες=μεταβλητες γυρω μας τις οποιες οι επιστημονες που βγαζουν αυτες τις θεωριες ΔΕ μπορουν πραγματικα ν'απομονωσουν, οτι η ΕΛΛΕΙΨΗ στειρωσης ειναι και η μοναδικη αιτια του καρκινου που ισως εμφανισει η γατα ουτε και το αν αυξανει αληθινα τις πιθανοτητες γιατι πολυ απλα ολα αυτα βασιζονται σε απλους συσχετισμους (correlation).

Εν παση περιπτωση ακομα κι αν ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ οι πιθανοτητες αυξανονται, αυτο και παλι ΔΕ σημαινει οτι το ζωο θ'αρρωστησει. Ειναι απλως πιθανοτητες. Καρκινο παθαινουν και τα στειρωμενα. Εχει πιο πολυ να κανει με την ηλικα του ζωου πιστευω παρα με τη στειρωση. Δε βλεπεις συχνα 1 η 2 ετων γατες στειρωμενες η και αστειρωτες με καρκινο...ετσι δεν ειναι; Ενω στα 10 και ανω βλεπεις πιο συχνα ακομα και σε στειρωμενες.

Επισης η σκεψη: "Αν το αφησω μεσα αυτο τ' οργανο μπορει να παθει καρκινο...αρα για να ειμαι ασφαλης ας το βγαλω καλυτερα" μου ακουγεται περα ως περα πρωτογονη! Καθε οργανο μεσα στις γατες μπορει να παθει καρκινο. Ας τους βγαλουμε λοιπον και το συκωτι μηπως και..., η τα εντερα, η τα κοκκαλα; Επισης η καρδια μπορει να παθει βλαβη...μηπως να τη βγαλουμε και αυτην; Με αυτη τη "λογικη" που προκαλει τρομολαγνεια θα πρεπει ισως ακομα και να κανουμε ευθανασια στα κακομοιρα τα ζωακια μας οταν γινουν 2-3 ετων γιατι...ξερετε στα 7-8 μπορει να παθουν καρκινο και να πεθαινουν!!!! Συγγνωμη αλλα μου ακουγεται αστειο και εντελως ΑΝΤΙεπιστημονικο...

Καντε ενα πειραμα αν θελετε...Αν λοιπον πατε σε κτηνιατρο και σας πει αυτα τα επιχειρηματα για να σας πεισει οτι η στειρωση βοηθαει και ειναι μαλιστα και "καλυτερη" για τις γατες, καντε αυτο που εκανε ενας φιλος μου...Ρωτηστε τον αν θα το συνηστουσε αυτο και για τη 12 χρονη κορουλα του η τον 15 χρονο γιο του οι οποιοι φυσικα και διατρεχουν κινδυνο επισης για να παρουσιασουν καρκινο της μητρας και του προστατη αντιστοιχα... Δειτε τι θα σας απαντησει...και ΚΡΙΝΕΤΕ απο μονοι σας!!! Στο φιλο μου παντως απαντησε: "Φυσικα και ΟΧΙ. Αυτα ειναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ. Οι γατες ειναι ΑΠΛΑ...ζωα" Αν αυτο δε σας θιγει καθολου...ο διαχωρισμος και ο υποβιβασμος της γατας δηλαδη σε ον "κατωτερου" θεου...στ'οποιο δικαιουμαστε εμεις τα δηθεν "ανωτερα" οντα να επεμβαινουμε χωρις τυψεις και ενοχες....τοτε καντε οτι εσεις θεωρειτε αληθινα "φιλοζωο"...

Για εμας τους ανθρωπους δεν το αμφισβητω καθολου...ΣΑΦΩΣ και ειναι καλυτερα για εμας τ'αφεντικα τους. η στειρωση..ασυζητητι! Κανεις δεν αντεχει 30 γατες σ'ενα σπιτι εννοειται!!! Αλλα γι αυτες...νομιζω την πιο εγκυρη απαντηση και την πιο καταλληλη μπορουν να μας τη δωσουν ΜΟΝΟ αυτες και οχι οι γιατροι...οσο κι αν σας λενε οτι ξερουν περισσοτερο...Κανεις μας δεν ειναι μεσα στο μυαλουδακι η στη ψυχουλα αυτων των υπεροχων πλασματων...Συνεπως ολα τ'αλλα ειναι απλες ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ. Μπορει εσεις να εχετε δικιο, μπορει εγω να εχω δικιο...ΜΟΝΟ ΟΙ ΓΑΤΕΣ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ...

Δυστυχως ομως οι γατες δε μιλανε...οποτε τις παρακουμε ευκολα, ουτε καν σκεφτομαστε ΑΝ ειχαν επιθυμιες πανω σ'αυτο το ζητημα ΠΟΙΕΣ θα ηταν αραγε; Και μη μου πειτε οτι οι γατες σας δεν εχουν επιθυμιες...Τι γατοφιλοι ειστε τοτε;!!! Αλλα συνηθως κανουμε το δικο μας...οτι ΜΑΣ συμφερει δηλαδη τελικα. Απλα οταν το κανουμε να μη το κανουμε και με ΚΑΘΑΡΗ τη συνειδηση...η ακομα χειροτερα πιστευοντας οτι ειμαστε και "σωτηρες"...Ειναιπολυ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΗ αυτη η σκεψη. ΑΥΤΟ μ'ενοχλει πιο πολυ απ'ολα...οχι η πραξη της στειρωσης τοσο οσο η σκεψη πισω απο αυτην...Η σκεψη χωρις ενοχες...Σαφως και σωζεις μελλοντικα αδεσποτα η σκοτωμενα ζωακια....αλλα και παλι κανεις ενα ΚΑΚΟ για ν'αποφυγεις τ'αλλα. Δε ξερω αν σ'αυτην τη περιπτωση, για εμενα προσωπικα, ο σκοπος εξαγιαζει τα μεσα...

Ελπιζω πως η επιστημη θα προοδευσει και θα βρεθουν τροποι ΜΗ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΟΙ για να λυνουν ολες αυτες τις δυσκολιες. Γνωριζω πως αυτον το καιρο γινονται ερευνες για αντισυλληπτικα εμβολια που προκαλουν ανοσια στο σπερμα, αντι για τ'αντισυλληπτικα που χρησιμοποιουν ορμονες. Ο καιρος θα δειξει...εως τοτε βεβαια πολλες γατες θα εχουν στειρωθει μια λυση ΜΗ αναστρεψιμη αφου ο κοσμος θα πιστευει οτι δεν υπαρχει αλλη καλυτερη λυση...Μπορει να εχουν δικιο, μπορει και οχι. Οι γατουλες μας το ξερουν μονο!!! Και ευχομαι ο καιρος και η προοδος της κτηνιατρικης να δειξει.

Ζητω συγγνωμη για την ακατασχετη πολυλογια μου!

Πιστευεις δηλαδη πως η επιθυμια μια γατας θα ηταν να γεννα ανεξελεγκτα 2-3 φορες το χρονο και οτι αυτο συνεπαγεται? Εσυ γιατι δεν γεννας καθε φορα που κανεις σεξ?ε??

Ποτε δεν ειπα κατι τετοιο. Και οποιος το ισχυριζεται μαλλον δε ξερει πολλα ουτε για τις γατες αλλα ουτε και για τους ανθρωπους, για κανενα ζωο γενικα να πω καλυτερα...Διοτι οπως φανταζομαι ξερετε ολοι οι γατες αλλα ΚΑΙ εμεις οι ανθρωποι επισης, οσο κι αν σας φαινεται παραξενο τωρα που εχετε τη γνωση περι αναπαραγωγης, δε γεννιουνται ποτε με την επιθυμια να γεννησουν. Δεν εχουν επιθυμια να γεννησουν,πως θα μπορουσαν αλλωστε αφου ουτε ξερουν καν οτι αν κανουν σεξ το αποτελεσμα θα ειναι να γινουν μανες! Εχουν μονο επιθυμια να ζευγαρωσουν, να κανουν σεξ, που ειναι και το φυσικο τους ενστικτο, οπως ειναι και σε σενα και σε ολους τους ανθρωπους...και σε ολα τα ζωα. Λεγεται λιμπιντο! Την επιθυμια για αναπαραγωγη την εχουν μαλλον μονο τα γονιδια μας, το DNA μας που δε θελει να εξαφανιστει, θελει να μεινει 'αθανατο' στην αιωνιοτητα...οχι εμεις, ουτε και οι γατες φυσικα...Εμεις εχουμε μαυρα μεσανυχτα οπως και τ'αλλα ζωακια σαν εμας. Αν κανενας δε μας μαθαινε στο σπιτι η στο σχολειο απο μικρα οτι οι ανθρωποι κανουν παιδακια και αν δε βλεπαμε ποτε παιδακια και δε μαθαιναμε οτι ερχονται απο το σεξ...ειμαι σιγουρη οτι ουτε εμεις θα θελαμε παιδακια...Μονο σεξ θα θελαμε, σα ζςακια που ειμαστε κατα βαθος...

λαθακι...Ζωακια ηθελα να γραψω!

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Απάντηση: [split] Στείρωση και ηθικά διλήμματα

αφου λοιπον λες οτι τα ξερεις αυτα τα πραγματα..σιγουρα θα ξερεις κιολας οτι το να δινουμε χαπια στις θηλυκες γατες για να μην μενουν εγκυες..ειναι οτι χειροτερο..σιγουρος καρκινος,και εκτος απο αυτο..δεν καταλαβαινω..γιατι θα πρεπει η γατα η θηλυκια να βασανιζεται απο οιστρους ;;και οτι δεν παθαινουν πυομητρα και καρκινο..ειναι δικο σου αυθαιρετο συμπερασμα..αλλα η ερευνες αλλα δειχνουν..και σιγουρα θα εμπιστευτω τις ερευνες και οχι την προσωπικη αποψη του οποιουδηποτε...επισης..δεν καταλαβαινω ποια η διαφορα τουνα κανω βαζεκτομη..και ποια να αφαιρεσω μπαλακια...η βαζεκτομη δηλαδη..ειναι κατι το φυσικο;;;θα μας τρελανεις τωρα;;;εκει..δεν επεμβαινεις στην φυση;;;...τεσπα..ολα αυτα για μενα ειναι ΑΠΛΕΣ ΘΕΩΡΘΙΕς και μονο...η πραγματικοτητα ειναι αλλη

Ποτε δεν ειπα κατι τετοιο. Και οποιος το ισχυριζεται μαλλον δε ξερει πολλα ουτε για τις γατες αλλα ουτε και για τους ανθρωπους, για κανενα ζωο γενικα να πω καλυτερα...Διοτι οπως φανταζομαι ξερετε ολοι οι γατες αλλα ΚΑΙ εμεις οι ανθρωποι επισης, οσο κι αν σας φαινεται παραξενο τωρα που εχετε τη γνωση περι αναπαραγωγης, δε γεννιουνται ποτε με την επιθυμια να γεννησουν. Δεν εχουν επιθυμια να γεννησουν,πως θα μπορουσαν αλλωστε αφου ουτε ξερουν καν οτι αν κανουν σεξ το αποτελεσμα θα ειναι να γινουν μανες! Εχουν μονο επιθυμια να ζευγαρωσουν, να κανουν σεξ, που ειναι και το φυσικο τους ενστικτο, οπως ειναι και σε σενα και σε ολους τους ανθρωπους...και σε ολα τα ζωα. Λεγεται λιμπιντο! Την επιθυμια για αναπαραγωγη την εχουν μαλλον μονο τα γονιδια μας, το DNA μας που δε θελει να εξαφανιστει, θελει να μεινει 'αθανατο' στην αιωνιοτητα...οχι εμεις, ουτε και οι γατες φυσικα...Εμεις εχουμε μαυρα μεσανυχτα οπως και τ'αλλα ζωακια σαν εμας. Αν κανενας δε μας μαθαινε στο σπιτι η στο σχολειο απο μικρα οτι οι ανθρωποι κανουν παιδακια και αν δε βλεπαμε ποτε παιδακια και δε μαθαιναμε οτι ερχονται απο το σεξ...ειμαι σιγουρη οτι ουτε εμεις θα θελαμε παιδακια...Μονο σεξ θα θελαμε, σα ζςακια που ειμαστε κατα βαθος...
Ωραια,αρα δεν συνειδητοποιουν τη στειρωση!Που το προβλημα λοιπον?
Και για να ξερεις δεν θα εξαφανιστουν οι γατες με τη στειρωση!:eek:Πως το σκεφτικες αυτο!Θα εκτρεφονται απο εκτροφεις,ως μια ρατσα,η κεραμιδισια,η mixed! Λες να εξαφανιστουν και τα περσικα και τα Σφυνξ επειδη δεν ζουν αδεσποτα στους δρομους?:eek:
Επισης συγκρινεις δυο ανομοια πραγματα.Ανθρωπους και ζωα.Οι ανθρωποι εχουν ΛΟΓΙΚΗ,κατι το οποιο δεν εχουν τα ζωα.Οι ανθρωποι σκεφτονται το μελλον,κανουν σχεδια,στρατιγηκες.Λυνουν μαθηματικα,σκεφτονατι με σχεσεις αιτιας-αιτιατου,δημιουργουν πολιτιες,πολιτισμους,δημιουργουν αμαξια,χτιζουν δρομους,κατεδαφιζουν βουνα κτλ.
Αυτο δε σημαινει οτι ειμαστε ανωτεροι απο τα ζωα αλλα εχουμε μια λογικη,μια σκεψη που τα ζωα δεν εχουν.
Το σεξ για τα ζωα δεν εχει τις κοινωνικες και συναισθηματικες προεκτασεις που εχει για εμας.Δεν θα κοροιδεψουν στο σχολειο μια γατα επειδη ειναι στειρα!Ουτε θα πουνε εναν στειρο γατο ομοφυλοφιλο και θα τον κανουν περα απο την παρεα ή το κοινωνικο συνολο!!

μηπως ολα αυτα..δεν ειναι διλλημα..αλλα η δικαιολογια;;;:hmm::hmm::hmm:

Ο έλεγχος των γεννήσεων των αδεσποτων δεν ειναι ο μόνος λόγος. Αν και σε μια χωρα σαν τη δική μας που δεν δειχνει σεβασμο ουτε καν σε δικαιώματα πολιτών (πχ. να εχει πολεις στις οποιες να μπορουν να κυκλοφορουν με ασφαλεια τα ατομα με ειδικές ανάγκες), το να υπαρχουν λιγότερα αδέσποτα ειναι παρα πολύ σημαντικό.

Η στειρωση εξασφαλίζει στη γάτα καλύτερη υγεια (την προστατευει από βαριά νοσηματα που προκειπτουν από καταπιεσμενους οιστρους) και παρατεινει σημαντικά τη ζωή της.

Σε αυτό εδώ το site που σου δίνω: https://www.bsava.com/membersarea/multievents/layout5.asp (ιστοσελίδα της Βρετανικής Ενωσης Κτηνιάτρων μικρών ζωων. Ο,τι πιο επισημα "κτηνιατρικό" μπορει να βρει κανεις στο ιντερνετ) θα βρεις όλες τις αποδειξεις που χρειαζεται οποιοσδήποτε αμφισβητεί οτι η μη-στειρωση μπορει να βλαψει την υγεια και τη ζωή μιας γατας.

Περα όμως απο τις πληροφορίες (εντυπες, προφορικές, ηλεκτρονικές) υπάρχει και αυτό που λέμε "εμπειρία". Θα σου δωσω ενα αληθινό παραδειγμα αυτου που λεμε συχνα "α, μωρε...πυομήτρα! Στη δική μου γάτα θα τύχει"? Κι όμως. Η γατα της καλύτερης φιλης μου που στειρωθηκε προσφατα, βρεθηκε επανω στην επεμβαση στειρωσης οτι ειχε κυστες στις ωοθήκες. Αν δεν στειρωνόταν (δήλαδή να αφαιρεθουν ωοθήκες και μητρα) σε λιγο καιρό θα ασθενουσε σιγουρα από καρκίνο. Μετά την στειρωση της η γατα ειναι απολυτως υγειής. Δεν σωθηκε λοιπον ετσι η ζωή αυτης της γάτας?

Επίσης, αρκετά μελη απο εδώ, μπορουν να σου πουν πραγματικες τους εμπειριες από αδεσποτες γατες με πολλές γεννες, που οταν βρεθηκαν στο χειρουργειο για στειρωση, αποκαλυφθηκε πως επασχαν από καρκίνους σε αρχικά σταδια. Και όμως σωθηκαν.
Γατες με καρκινο σε προχωρημενο σταδιο δεν σωζονται. Πεθαινουν μαρτυρικά.

Η στειρωση αποτρεπει "τα γεννητουρια". Αλλα σωζει και ζωές.

Και κατι αλλο. Καλό ειναι να φυγει απο το μυαλό καμπόσων, πως ενας κτηνιατρος θα προτεινει στειρωση επειδή θα παρει λεφτά. Αυτή η μπακαλίστικη νοοτροπία δεν ισχύει σ' αυτή την περίπτωση.

Οχι οτι δε συμβαινουν αυτα τα πραγματα, ασφαλως και συμβαινουν...καρκινοι, κυστες, πυομητρες κτλ...Απλα επειδη ειμαι κι εγω επιστημονας και κατι ξερω, πιστευω οτι αυτες οι θεωριες περι αυξησης του κινδυνου για καρκινο ωοθηκων, μαστων, προστατη, μητρας κτλ στα μη στειρωμενα ειναι βασισμενες σε correlational studies (το λεω στ'αγγλικα συγγνωμη δε μου ερχεται στα ελληνικα) και οχι σε αληθινα πειραματα που ειναι πληρως κοντρολαρισμενα ωστε να μην επηρεαζονται κι απο αλλες μεταβλητες περα απο αυτες που μετριουνται μοναχα...δεν τις εμπιστευομαι λοιπον και τοσο αυτες τις θεωριες να πω την αληθεια.

Οπως λενε: "Αλλο να συσχετισεις δυο πραγματα κι αλλο ν'αποδειξεις περαν πασης αμφιβολιας οτι το ενα προκαλει το αλλο." Και δυστυχως το δευτερο η σχεση αιτιας και αιτιατου δηλαδη δεν αποδεικνυεται σ'αυτες τις ερευνες απο τις οποιες προεκυψαν ολες αυτες οι θεωριες που τωρα ολοι μας εχουμε μαθει να παπαγαλιζουμε. Κανεις δε μπορει ν'αποδειξει, οταν υπαρχουν τοσοι αλλοι παραγοντες=μεταβλητες γυρω μας τις οποιες οι επιστημονες που βγαζουν αυτες τις θεωριες ΔΕ μπορουν πραγματικα ν'απομονωσουν, οτι η ΕΛΛΕΙΨΗ στειρωσης ειναι και η μοναδικη αιτια του καρκινου που ισως εμφανισει η γατα ουτε και το αν αυξανει αληθινα τις πιθανοτητες γιατι πολυ απλα ολα αυτα βασιζονται σε απλους συσχετισμους (correlation).

Εν παση περιπτωση ακομα κι αν ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ οι πιθανοτητες αυξανονται, αυτο και παλι ΔΕ σημαινει οτι το ζωο θ'αρρωστησει. Ειναι απλως πιθανοτητες. Καρκινο παθαινουν και τα στειρωμενα. Εχει πιο πολυ να κανει με την ηλικα του ζωου πιστευω παρα με τη στειρωση. Δε βλεπεις συχνα 1 η 2 ετων γατες στειρωμενες η και αστειρωτες με καρκινο...ετσι δεν ειναι; Ενω στα 10 και ανω βλεπεις πιο συχνα ακομα και σε στειρωμενες.

Επισης η σκεψη: "Αν το αφησω μεσα αυτο τ' οργανο μπορει να παθει καρκινο...αρα για να ειμαι ασφαλης ας το βγαλω καλυτερα" μου ακουγεται περα ως περα πρωτογονη! Καθε οργανο μεσα στις γατες μπορει να παθει καρκινο. Ας τους βγαλουμε λοιπον και το συκωτι μηπως και..., η τα εντερα, η τα κοκκαλα; Επισης η καρδια μπορει να παθει βλαβη...μηπως να τη βγαλουμε και αυτην; Με αυτη τη "λογικη" που προκαλει τρομολαγνεια θα πρεπει ισως ακομα και να κανουμε ευθανασια στα κακομοιρα τα ζωακια μας οταν γινουν 2-3 ετων γιατι...ξερετε στα 7-8 μπορει να παθουν καρκινο και να πεθαινουν!!!! Συγγνωμη αλλα μου ακουγεται αστειο και εντελως ΑΝΤΙεπιστημονικο...

δεν ειναι συσχετιση οτι τα αυξημενα επιπεδα οιστρογονων ευθυνονται για καρκινο του μαστου. Ακομα και να ειναι συσχετιση οπως λες, δεν ειναι απαραιτητα λαθος. Η εκθεση στον ηλιο και στην ακτινοβολια UV ξερουμε ολοι καλα τι προκαλει. Δεν υπαρχει ομως κανενα πειραμα που να εχει βαλει ανθρωπο να καθεται στον ηλιο μεχρι να εμφανισει μελανωμα με τα απαραιτητα controls. Συσχετιση ειναι οτι η UV προκαλει καρκινο.
Η αφαιρεση των ωοθηκων δεν γινεται για να μη παθει η γατα καρκινο των ωοθηκων. Γινεται γιατι ο ενας οιστρος πισω απο τον αλλο αυξανει τα επιπεδα οιστρογονων στο αιμα και συνεπως αυξανονται οι πιθανοτες να παθει η γατουλα καρκινο του μαστου. Συγκρινεις ανομοια πραγματα. Δεν ειναι το ιδιο μια γατα στη φυση της που εχει οιστρο 1-2 φορες τον χρονο, ζευγαρωνει και γενναει, με μια γατα που ζει στο σπιτι και εχει οιστρο καθε 2-3 βδομαδες και ουτε ζευγαρωνει, ουτε γενναει.

Επιπλεον τεινεις να συγκρινεις 2 διαφορετικα αναπαραγωγικα συστημα. Ο ανθρωπος δεν εχει οιστρο 2 φορες τον χρονο οπως η γατα και το αναπαραγωγικο συστημα του ανθρωπου με αυτο της γατας διαφερει σε πολλα σημεια.

Αντιεπιστημονικο δεν μου φαινεται αυτο που λες. Με την ιδια λογικη τοτε η αφαιρεση των αμυγδαλών ή οι πλαστικες επεμβασεις στον ανθρωπο ειναι αντιεπιστημονικες.

Ο καρκινος στα ζωα οπως και στον ανθρωπο, δεν ειναι παντα λογω ηλικιας ή λογω τυχης. Η στειρωση δεν γινεται μονο για λογους υγειας. Οταν εχεις μεσα στο σπιτι μια γατα η οποια εχει οιστρο καθε 3 βδομαδες και θελει να ζευγαρωσει και δεν την αφηνεις το θεωρεις φυσιολογικο; Δε νομιζεις πως ειναι βαρβαρο; Δε νομιζεις πως αυτη η γατουλα υποφερει;

Ας υποθέσουμε λοιπόν, οτι η στειρωση δεν ειναι η μοναδική λύση για τον ελεγχο του πληθισμου των αδεσποτων. Αντε, ας δουμε εντελώς υποθετικά αυτό το σενάριο...

Με τι τρόπο μπορουν οι δικες μας πόλεις να εγγυηθουν οτι μπορει να ζησει με ασφάλεια ενας τεραστιος πληθισμός αδεσποτων που αναπαράγεται ανεξέλεγχτα? Αν υπήρχε επάρκεια τροφής για όλα αυτά τα ζωα, θα λυνόταν το πρόβλημα? Κι όμως όχι. Ενα ζωο εχει αναγκη να ειναι ασφαλές απο κινδυνους, δεν αρκει να βρισκει μονο τροφή.
Αν δεν υπαρχει οργανωμενη δραστηριότητα ωστε να παρεχεται τροφή στα αδεσποτα, τα αδεσποτα λιμοκτονουν. Οχι επειδη απλως δεν φτανει η υπαρχουσα τροφή για όλα, αλλα και γιατί ο απαραβατος κανόνας των αγελων ειναι πως μονο τα δυνατότερα ζωα καταφερνουν να τρωνε. Τα αδυναμα και απροστατευτα, πεινουν...

Αρα, τροφή+ασφαλεια από κινδυνους (αυτοκινητα, φόλες κ.α)

Φαρμακευτική αγωγή επίσης(εμβόλια και φαρμακα για αντιμετωπιση εκτακτων περιστατικών). Μια αδεσποτη γάτα ειναι εκτεθημενη σε παρα πολλα νοσηματα. Νοσήματα απο τα οποια γλιτωνουν οι γατες που εχουν εμβολιαστεί. Και οι εμβολιασμένες γατες ειναι συνηθως εκεινες που εχουν την τυχη να ζουνε σε ενα σπιτικο και ειναι πολυ λιγες σε σχεση με τον πληθισμό των αδεσποτων.

Αρα, τροφή+ασφαλεια+φαρμακα

"Αγωγή του πολίτη", ενα πολυ σημαντικό κεφάλαιο. Δυστυχώς υπάρχουν ανθρωποι που δεν εμαθαν ποτέ, ουτε απο γονεις ουτε απο δασκαλους τι παει να πει "σεβομαι τη ζωή και μια αθωα ψυχουλα που δεν με βλάπτει". Αμετρητες και ανειπωτες κτηνωδίες, καφρίλες, αισχη εχουμε πληροφορηθει ακι δυστυχως θα συνεχισουμε να πληροφορουμαστε πως γινονται σε βαρος των αδεσποτων. Δυστυχως υπάρχει σημαντική μερίδα ανθρωπων στην κοινωνια της χωρας μας που δεν ειναι απλως παγερα αδιαφορη ως προς τα αδεσποτα. Εννοει και επιμενει να τα βασανίζει ακομα περισσότερο!

Αρα, τροφή+ασφαλεια+φαρμακα+Παιδεία

Και ρωταω, εχει, μωρε, αυτή η πόλη, αυτή η χωρα τις προϋποθεσεις τις σωστές ωστε να κανουμε αυτά που λενε οι πολεμιοι των στειρωσεων..."Αφήστε τη Φυση να κανει τη δουλεια της, μη τη παραβιάζετε..." (και πλίν-πλον να βαρανε απο πισω οι άρπες της κοσμάρας τους)????

Γιατί οταν τους ρωταμε "ενταξει, οχι στειρωση, αλλα ΤΙ?? Τι λυση προτεινετε?" δεν εχουνε τι να πουνε??
Και καλυτερα να μη λενε τιποτα, γιατι καμια φορα τους τη βαραει και λενε! Και δεν θελεις να ξερεις τι λενε γιατι αν μαθεις θα συγχιστεις. Μη μου πεις οτι δεν θα σε εβγαζε και σενα απ τα ρουχα σου μια απαντηση οπως:

-"Ενταξει, δυστυχως τα πατανε τα αυτοκινητα. Τι να κανουμε? Αφου ετσι ειναι η μοιρα τους..."

...και τετοια απαντηση εχει δωθει. Από ατομα κατά των στειρωσεων......

Ναι...μονο που εγω γι αλλη μια φορα το λεω ΔΕΝ ειμαι σαν το στερεοτυπακι του ατομου που ειναι δηθεν κατα των στειρωσεων που εσεις ολοι εδω μεσα μανι μανι, βιαστικα -βιαστικα, αποφασισατε ΧΩΡΙΣ να με ξερετε οτι δηθεν ανηκω σ'αυτην τη κατηγορια...των δηθεν ανευθυνων, δηθεν ονειροπαρμενων...
Εγω ειμαι πολυ πιο ακτιβιστρια απο ολους εσας...
Αλλα αυτα ειναι μια αλλη ιστορια
Εγω υποστηριζει το προβλημα να παταχθει στην ΠΗΓΗ του...που ειναι το ανθρωπινο ειδος...Να παψουμε ΕΜΕΙΣ να γενναμε ανεξελεγκτα και εγωμανιακα χωρις να σκεφτομαστε τις επιπτωσεις στο περιβαλλον.
Αλλα βλεπεις ενω εσεις που ειστε υπερ των στειρωσεων το κανετε χωρις ενοχες και με πολλη ευχαριστηση στα ζωακια ΠΟΥ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ Ν'ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ...ποτε δε θα σκεφτοσαστε να το κανετε αυτο στους ευατους σας ομως...ετσι δεν ειναι.
ΕΝΩ ΕΓΩ ΤΟ ΚΑΝΩ...ΑΠΛΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΑΤΤΩ ΚΑΙ ΔΕ ΛΕΩ ΛΟΓΑΚΙΑ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΡΠΑ...που εσυ φανταζεσαι.

Οσο για το νομο της φυσης που λεει οτι στις αγελες το δυνατο τρωει και τ'αδυναμε μενουν με τ'αποφαγια...εεε ναι σ'αυτο θα ελεγα οτι ετσι ειναι η μοιρα τους...και ΕΠΙΣΗΣ μη ξεχνας οτι και στους ανθρωπους εστω κι αν ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ οτι φυγαμε απο τη ζουγκλα...ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ Η ΜΟΙΡΑ ΜΑΣ...Survival of the fittest, evolution...κτλ, ακομα και στισ μοντερνες και ΔΗΘΕΝ εκλεπτυσμενες κοινωνιες μασ ακομα αυτος ο ΝΟΜΟΣ της ζουγκλας ισχυει...και το ξερετε πολυ καλα. Οι πλουσιοι τρωνε με χρυσα πηρουνια και οι φτωχοι ψαχνουν στα σκουπιδια....Μηπως λοιπον λεω...αφου αυτο ειναι το επιχειρημα σου για το πως ειναι πιο οφελιμη η στειρωση για τα ζωα...θα επρεπε αφου η επιβιωση του πιο ισχυρου ΥΠΑΡΧΕΙ ακομα και αναμεσα μας να στειρωσουμε και ανθρωπουσ λοιπον;;;;;;;
Για δειτε λιγο πιο σφαιρικα τα ζητημαα και οχι μονο απο μια καθαρα ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΗ πλευρα παιδια...

Ναι,ενιοτε πρεπει να στειρωνονται και καποιοι ανθρωποι.Οπως βιαστες,παιδεραστες και μερικες αλλες κατηγοριες.
Αλλα εμεις κανουμε 1 με 2 παιδια(ενω παλιοτερα καναν 7) δε νομιζω πως ειναι προβλημα αυτο,ειδικα σε μια χωρα που εχει υπογεννητικοτητα.
Περαν τουτου η στειρωση ΔΕ γινεται μονο για λογους ελεγχου πληθυσμου!ΞΕΚΟΛΛΑ! Πες μας ενα θετικο που επιφερει η ΜΗ στειρωση σε γατουλα!Για πες! Γιατι μαλλον δεν εχεις στειρωσει ποτε αδεσποτη να δεις το πριν και το μετα να καταλαβεις ποτε το ζωο ειναι πραγματικα καλυτερα!
Εμεις σου μιλαμε με επιχειρηματα,εσυ βαζεις στο ιδιο τσουβαλι τα ζωα με τον ανθρωπο!Και ΝΑΙ αν ζουσα οπως τα γυφτακια και χειροτερα,αν εψαχνα στα σκουπιδια να φαω,αν ξεμαλλιαζομουνα με αλλους ανθρωπους για να κανω σεξ,αν κολλουσα καθε ειδους θανατηφορα ασθενεια,και μεσα σ'ολα αυτα γεννουσα 3 φορες το χρονο,αν μου πατουσαν τα παιδια μου αυτοκινητα,τοτε ΝΑΙ θα ημουν υπερ-ευτυχισμενη αν ενα χερι με στειρωνε!Γιατι μαζι με τη στειρωση φευγει και η επιθυμια!Και ακομη πιο ευτυχισμενη αν με βαζαν στο σπιτι τους,μου παιρνανε κραβατακι,γατοδεντρακι,ειχα αυθονο φαγητο,ζεστη και αγαπη!

Και οσο για το επιχειρημα σου για τον ελεγχο πληθυσμου τον ανθρωπων ειναι εντελως μα εντελως ατοπο.Εμας δεν θα μας αποκεφαλισουν τα παιδια μας για να ζευγαρωσουν μαζι μας,δε ζουμε σε μια κοινωνια αφιλοξενη για εμας ζουμε εκει που αποφασισαμε να ζουμε,φτιαχνουμε το σπιτι οπως θελουμε,εχουμε ασφαλεια,εχουμε υγεια,εχουμε παιδεια,εχουμε ψυχαγωγια και πολλα αλλα.

@ Thanxcats:

Καταρχας, αν καποιος εδω μεσα σκεφτεται ανθρωποκεντρικα, τοτε αυτος θα ηταν η ThanxCats. Με την αιτιολογια δηλαδη οτι θα ηταν φρικτο για εναν ανθρωπο να στειρωθει, με αποτελεσμα να μην μπορει να κανει σεξ, υποστηριζεις οτι το ιδιο συμβαινει και για τις γατες. Στο κατω κατω, η λιμπιντο, ακομα και στον αθρωπο, υπαρχει με απωτερο σκοπο την αναπαραγωγη. Αν δεν ημασταν προορισμενοι να αναπαραχθουμε τοτε δε θα ειχαμε σεξουαλικη επιθυμια!!! Ο ανθρωπος ειναι αυτος που εχει αναγαγει το σεξ σε κατι σημαντικο, το οποιο δε σχετιζεται απαραιτητα με την αναπαραγωγη. Αν λοιπον μου ζητειται να επιλεξω αναμεσα στο αν η γατα μου θα εχει την ευχαριστηση να κανει σεξ ή την τυχη να ζησει περισσοτερα και πιο υγιη χρονια, τοτε επιλεγω το δευτερο, επειδη η γατα μου θα εκανε σεξ μονο για να αναπαραχθει και οχι για να ευχαριστηθει!

Θεωρω οτι οσοι εδω ειναι υπερ της στειρωσης σκεφτονται "γατοκεντρικα". Σε προηγουμενο ποστ ειπες οτι η στειρωση ειναι κατι που βολευει τους ανθρωπους γιατι δεν αντεχουν να ζουν σε ενα κοσμο με τοσο πολλες γατες. Η αληθεια ειναι οτι δεν αντεχουμε να ζουμε σε ενα κοσμο με τοσο πολλες σκοτωμενες γατες!!! Οταν αγαπας τα ζωα ειναι τραγικο να βλεπεις γυρω σου ζωα που υποφερουν ενω δεν μπορεις να τα βοηθησεις...

Εχει πεθανει ποτε γατα στα χερια σου απο φολα ενω εσυ προσπαθεις να τη σωσεις? Εχεις δει σε τι κατασταση βρισκεται το ζωο εκεινη τη στιγμη? Μια φορα μου εχει τυχει και απο τοτε καθε φορα που το θυμαμαι κλαιω. Απο τοτε λοιπον αποφασισα οτι θα κανω οτι περναει απο το χερι μου για να ενημερωθει ο κοσμος και να αποκτησουμε ολοι σιγα σιγα υπευθυνη σταση απεναντι στα ζωα! Και αν αυτο συνεπαγεται τον ελεγχο των γεννησεων, το υποστηριζω!

survival of the fittest.... μονο που οι γατες δεν εχουν κανενα φυσικο εχθρο στην πολη, μονο που οι πολεις δεν ειναι το φυσικο τους περιβαλλον και μονο που οι φολες και τα αυτοκινητα δεν προκειται να βοηθησουν την γατα να εξελιχθει και να βγαλει φτερα ή να αποκτησει ανοσια στην φολα. Το survival of the luckiest ταιριαζει περισσοτερο στη συγκεκριμενη περιπτωση.

Σ' ευχαριστώ πολύ.
Θα δοκιμάσω αυτή που είπες αλλά θα πάει για Δευτέρα να βρω.
Ναι, για την Whiskas το έχω διαβάσει και στο παρελθόν.
Οπότε οι αδέσποτες σήμερα θα κάνουν πάρτυ με το υπόλοιπο κοτόπουλο.

Να είσαι καλά. Χαιρετισμούς στα Ζουζούνια σου από τη Χιονάτη.
Μην την στειρώσεις την Χιονάτη είναι κρίμα τόσο γλυκούλη γατί να μην αφήσει απογόνους

Μην την στειρώσεις την Χιονάτη είναι κρίμα τόσο γλυκούλη γατί να μην αφήσει απογόνους

Γιώργο θα διαφωνήσω κάθετα μαζί σου!
Η Χιονάτη στάθηκε τυχερή που βρέθηκε στο δρόμο του Γιάννη
το αδερφάκι της ακόμη βασανίζεται σε κλουβί pet shop
κι εμεις θα πούμε να ΜΗΝ τη στειρώσει γιατί είναι γλυκούλι?????????:eek:
Μα η νοοτροπία της μη στείρωσης οδηγεί όλους εμάς τους φιλοζωους σε σημεία απελπισίας όταν μαζεύουμε απο τους κάδους ή τα κλουβιά των pet shops τα δύστυχα πλάσματα που ήρθαν στον κόσμο για το παράνομο κέρδος κάποιων ή για την "πλάκα" κάποιων άλλων.
Μέσα στο φόρουμ μας καθημερινά γίνεται αγώνας να προωθηθούν υιοθεσίες άτυχων αδέσποτων κι εμεις που αγωνιζόμαστε γι αυτό θα δημιουργήσουμε νέες μελλοντικές?
Όπως έχει αναφερθεί και σε άλλη περι στειρώσεως συζήτηση
η επιλογή που έχουμε είναι σκληρή
ίσως
αλλά αδιαπραγμάτευτη
και για την υγεία των δεσποζομένων πλέον ζώων μας
αλλά και για τη μείωση του αριθμού των αδεσπότων που ζουν και πεθαίνουν κάτω απο ιδιαίτερα σκληρές συνθήκες
και για να μην βγούμε off :redface: :redface:
μπορεί να συνεχισουμε τη συζήτηση εδώ ή εδώ

Απάντηση: Ο Αβάπτιστος που έγινε .... Χιονάτη

Και εγω ειμαι υπερ της στειρωσης. Η μικρη μας ειναι κοντα 5 μηνων και ηδη ειχαμε τον πρωτο οιστρο. Εκτος του οτι νιαουριζει συνεχως με νιαουρισμα σαν κλαμα μωρου, υπαρχει ο φοβος μην ανοιξεις πορτα και εξαφανιστει. Ασε που ειναι και ψυχοφθορο - τουλαχιστον για εμενα ειναι - να την ακουω... Καταλαβαινω απο τη μια την αναγκη της αλλα απο την αλλη γλιτωνεις ποσες καταστασεις και επιμηκυνεις και τη ζωη της γατας σου.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back