Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Επιτελους..ενας ανθρωπος που καταλαβε τι λεω!!!Πουπουλινα συμφωνω απολυτα μαζι σου! Σε χωριο του Ρεθυμνου μενω,και μαλιστα θεωρειται πολιτισμενο,καθως τγο συγκεκριμενο χωριο το 1/3 τπου πληθυσμου του ειναι φοιτητες. Κι ομως βλεπω πως συμπεριφερονται οι χωριατες στα ζωα. Γιαυτους η θανατωση ενος ζωου ειναι το πιο αποδεκτο πραγμα. Τα νεογεννητα γιαυτους δεν εχουν υποσταση και δεν δισταζουν να τα ιθανατωσουν ενω ομως το να στειρωσουν τη γατα τους ειναι γιαυτους αμαρτια! Εδω στην επαρχια εχω δει γατες που σε τετοια κατασταση δεν εχω δει ουτε στην Αθηνα!Τις αφηνουν αταιστες για να κυνηγανε ποντικια...τις διωχνουν απο τα σπιτια με τις σκουπες γιατι εχουν τσιμπουρια και ψηλους και αν καμια γατα γεννησει στην αυλη τους ριχνουν νερο με το λαστιχο στα νεογεννητα για να παρει ή γατα και να φυγειο ή και να πνιγουνε.
Η στειρωση δεν ειναι μονο υποθεση των πολεων λοιπον. Βεβαια,συμφωνω οτι στις πολεις οι αναγκες για στειρωσεις ειναι πολυ μεγαλυτερες,αλλα ας μην πιστευουμε οτι τα χωρια της ελλαδας ειναι μικρο σπιτι στο λιβαδι. Μπορει ο παραγοντας αυτοκινητα να απουσιαζει καπως,ομως ο παραγοντας δηλητιριασεις και βασανισμοι ειναι σε μεγαλυτερο βαθμο.
Εχετε δει 15χρονο να βγαζει το ματι γατας με αεροβολο μεσα στην πολη του Ρεθυμνου???Εγω το εχω δει. Εχετε δει 17χρονο να κλωτσαει γατα σε σταση λεωφορειου ενω διπλα του καθονται ενηλικες?Εγω το εχω δει!
Για την ελληνικη επαρχια τετοιες πραξεις ειναι αποδεκτες,μαλιστα σε κανουν και αντρα,οπως και ο στρατος!

...και ο fockos..μετα απο τα πολλα..

ΥΓ..και ομως...στην επαρχια σκοτων ονται παρα πολλες γατες απο αυτομκινητα..τα βλεπω καθημερινα στο δρομο..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mickey mouse
Διάσημο μέλος
Να διευκρινίσω πως μιλώντας για επαρχία εννοούσα χωριά κι όχι πόλεις
όπου όπως και στην Αθήνα τα πράγματα είναι ΑΦΥΣΙΚΑ για τα αδεσποτάκια
και εννοείται πως πρεπει να στειρώνονται.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Γατέχων
Εκκολαπτόμενο μέλος
γεγονος ειναι οτι οι ευνουχοι σε παλιες εποχες βαζαν κιλα και αποκτουσαν γυναικομαστια αλλα τη λατρεια της εξουσιας καθολου δνε την εχαναν
σαφως και ειναι εγκλημα να σκοτωνεις μικρα γατακια διοτι δεν μπορεις να τα φροντισεις η ειναι ανεπιθυμητα.ευνουχιζεις το γουρουνι για να παχαινει αλλα το γατο σου οχι;;
βασικα εχω γραψει μια χιουμοριστικη φανταστικη ιστορια σχετικα με το θεμα και εχω κατα νου και μια αλλη αλλα λεω να μην τις γραψω
βαλε με το νου σου αγαπητε αναγνωστη να εισαι εργενης ,ολοτρογυρα στους δρομους ολογυμνες γυναικες να σε καλουν με φωνες και προστυχολογα ,να εισαι υγιης ,να μην εχεις χερια,να μην υπαρχει πορνογραφια και απο πανω να καθεσαι ανετος μεσα στο σπιτι!
Αν μπορεις να το κανεις 1 στα 1000,μπορεί και ο γατος ..1 στα 1000 παλι!
αυτα τα λιγα διοτι δεν θα επανελθω
Nts79
Νεοφερμένο μέλος
το γατακι που βρηκα μας ειπε η κτηνιατρος οτι ειναι περσικο
το σκυλο και την γατα που ηδη εχω τα εχω στειρωσει και φανταζομουνα
το ιδιο και για την πιτσιρικα
αλλα η κτηνιατρος δε μ'αφηνει
θεωρει καλο ενα ζωο ρατσας οπως η συγκεκριμενη να μη στειρωθει και να τη ζευγαρωσω
η αληθεια ειναι οτι δε ξερω το ψιλοφοβαμαι γιατι η γεννα δεν ειναι ευκολο πραμα
μπορει να εχει επιπλοκες και να τα χασω ολα και αν παλι πανε ολα καλα
τα γατακια που θα τα δωσω?
θα τρεμω στην ιδεα ποιος θα τα παρει κι αν θα τα αγαπαει
τι λετε?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Bijoux
Πολύ δραστήριο μέλος
θεωρει καλο ενα ζωο ρατσας οπως η συγκεκριμενη να μη στειρωθει και να τη ζευγαρωσω
τι λετε?
Κι εγώ πέρασα από αυτό τον προβληματισμό αλλά το έληξα το θέμα και στείρωσα το γάτο μου! όσο για θηλυκιά γατούλα, οι επιπλοκές μπορεί να είναι πολλές και να τη χάσεις, πράγμα βέβαια που απευχόμαστε, αλλά και τι θα γίνουν τα γατάκια? θα πέσουν σε άξιους γατογονείς? ή θα βρεθούν και αυτά εγκαταλελειμμένα στους δρόμους? Μήπως σκοπεύουμε να κάνουμε εκτροφείο? (Μιλώντας προσωπικά για μένα), όχι βέβαια!!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
selc
Δραστήριο μέλος
καλό θα είναι πρώτα να εξασφαλίσεις ένα σπίτι στα γατάκια αν γεννηθούν !
Είναι δύσκολη η απόφαση που πρέπει να πάρεις ωστόσο αν μετά τα γατιά δεν μπορείς να τα φροντίσεις είναι σαν να διαπράττεις έγκλημα

Ο κτηνίατρος δηλαδή σε συμβουλεύει να τ ζευγαρώσεις?
Για τους ενδεχόμενους κινδύνους τι σ είπε?
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Η γιατρος για μενα ειναι απαραδεχτη.Καταρχην ειναι ενας τεραστιος μυθος οτι πρεπει οι γατες να γεννησουν μια φορα πριν στρειρωθουν.Μαλιστα,οσο πιο νωρις γινει η στειρωση..τοσο μειωνοντια οι πιθανοτητες για καρκινο των μαστων,και διαφορους αλλους καρκινους.
https://paws.parosweb.com/articles/parion_fos-08-06.html
Το οτι ειναι ρατσας και καλυτερα να γεννησει..που κολλαει;Ισα ισα..ειναι γνωστο οτι η γεννα της περσικιας γατας ειναι απο τις πιο δυσκολες και επικινδυνες.Επισης θα πρεπει να εχουν γινει πρωτα εξετασεις και στους 2 γονεις,μηπως και εχουν την κληρονομικη ασθενεια PKD..δες εδω.. Σου βαζω την σελιδα γιατι δυστυχως δεν μπαινει το λινκ του αρθρου.
Οπως καταλαβαινεις λοιπον..θελει πολυ,παρα πολυ μεγαλη σκεψη το ζευγαρωμα .

spokspok
Νεοφερμένο μέλος
Τα γατάκια σκέψου πρώτα, τι θα γίνουν μετά; Αν δεν μπορέσεις να τα δώσεις τι θα απογίνουν; Θα μπορέσεις εσύ μετά να τα κρατήσεις; Την έχεις αυτή την δυνατότητα; Και έπειτα τι πάει να πει ότι λόγω ράτσας καλό θα ήταν να ζευγαρώσει... Οι περσικές δηλαδή έχουν μεγαλύτερο δικαίωμα στην γέννα απ'ότι οι άλλες;
RedCat
Διάσημο μέλος
Σου προτείνω να την στειρώσεις τη γατούλα κατα την γνώμη μου δεν υπαρχει καν δίλημμα

endorama
Εκκολαπτόμενο μέλος
τι λετε?
Η εγκυμοσύνη και η γέννα.....είναι καταστάσεις άκρως επικίνδυνες για τη ζωή της γάτας σου
εδώ εμείς οι άνθρωποι, με τόσα μέσα,
-προγεννητικούς ελέγχους υπέρηχους μαιευτήρια καισαρικές κλπ-
δεν έχουμε εξαλείψει παντελώς τους κινδύνους.....ούτε για την έγκυο ούτε για τα βρέφη
αν πάθει κάτι η γατούλα???
αν η γεννα εχει επιπλοκές και τα γατάκια δεν βγουν υγιή τι θα κάνεις??
η γνώμη μου είναι πως τα ζώα ράτσας πρέπει να αναπαράγονται μόνο σε ειδικά εκτροφεία πλήρως εξοπλισμένα με ιατρικό προσωπικό και μηχανήματα
και κάτι τελευταίο.....
αν ο εκτροφέας παρά τους ελέγχους χασει τελικά την εγκυμονούσα γατούλα θα μπορεί να κοιμάται ησυχος....
θα ξέρει πως έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε
εσύ θα μπορείς όμως να πεις το ίδιο στον εαυτό σου???
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Πέρα από το ότι η κτηνίατρος είναι απαράδεκτη και όλα τα που αναφέρθηκαν, σκέψου και τους άμοιρους γείτονες σου να ακούνε την γάτα σου σε οίστρο (έχω χάσει τον ύπνο μου τα τελευταία 4 βράδια από μια αστείρωτη γάτα που φωνάζει λες και την σφάζουν
)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Nts79
Νεοφερμένο μέλος
σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας κι εγω για να τη στειρωσω ειχα στο μυαλο μου
απλα η κτηνιατρος τη θελει να γεννησει για να τα πουλησει βεβαιως βεβαιως
αλλα εγω δε θα μπορεσω να κανω κατι τετοιο οποτε ή θα καταληξω με ενα σωρο γατακια και χωρις αντρα χαχαχα
ή θα τη στειρωσουεμ και ολα θα ειναι οκ
και η αλλη μου η γατα στειρωμενη ειναι και μεχρι τωρα 8 χρονια δεν εχει παθει κατι
η καλυτερη ηλικια για στειρωσει ειναι πριν τον πρωτο οιστρο?
δηλαδη στο 8μηνο?
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Και πιο πριν στα θηλυκα. 7ος ειναι μια χαρα.Θα δεις τι θα σου πει και η γιατριος..αν και εγω ΔΕΝ θα ξαναπαταγα σε αυτην.Ουτε κατα διαννοια.

moukelis
Επιφανές μέλος
Με ολο το θαρρος,η κτηνιατρος σου,που θελει να πουλησει τα μικρα,θα αναλαβει ολες τις εξετασεις των γονιων και των μικρων?Θα αναλαβει τα εξοδα τους,τροφες,εμβολιασμους,αποπαρασιτωσεις,τσιπ,κτλ,μεχρι να γινουν τριων μηνων;Επισης,θα αναλαβει να κρατησει τα μικρα και περαν των τριων μηνων αν δεν υιοθετηθουν;Επιπλεον,δεν μπορω να καταλαβω γιατι να εχει λογο η κτηνιατρος στη γεννα της ΔΙΚΗΣ σας γατας και γιατι να πουλησει τα γατακια της.Ριξε μια ματια κι εδω,ισως σε ενδιαφερει.
Nts79
Νεοφερμένο μέλος
αστο δεν ειμαι καθολου μα καθολου διατεθημενη να μπω σε ενα τετοιο
γολγοθα οταν την βρηκα και αποφασισα να την κρατησω στο μυαλο μου ειχα
την αλλη μου τη γατα και που τωρα θα ειναι δυο και θα κανουν παρεα
οχι την αναπαραγωγη
η κτηνιαυρος μας ειπε να σκεφτουμε το ζευγαρωμα μιας και μας ετυχε
περσικο γατι και θα μπορεσουμε να τα πουλησουμε αλλα και αυτο παλι
δεν ειναι κατι που μου αρεσει
να πουλας ζωουλες μπορεις αληθεια να κοστολογησεις σωστα μια ζωη?
οποτε η αποφαση ειναι απλη θα στειρωθει και θα γινεικαι αυτη μια γατουλα
συντροφιας και θα ζησει μαζι μας για παααααααρα πολλα χρονια ελπιζουμε
spokspok
Νεοφερμένο μέλος
Με ολο το θαρρος,η κτηνιατρος σου,που θελει να πουλησει τα μικρα,θα αναλαβει ολες τις εξετασεις των γονιων και των μικρων?Θα αναλαβει τα εξοδα τους,τροφες,εμβολιασμους,αποπαρασιτωσεις,τσιπ,κτλ,μεχρι να γινουν τριων μηνων;Επισης,θα αναλαβει να κρατησει τα μικρα και περαν των τριων μηνων αν δεν υιοθετηθουν;Επιπλεον,δεν μπορω να καταλαβω γιατι να εχει λογο η κτηνιατρος στη γεννα της ΔΙΚΗΣ σας γατας και γιατι να πουλησει τα γατακια της.Ριξε μια ματια κι εδω,ισως σε ενδιαφερει.
Και εγώ πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πως μια κτηνίατρος θέλει να "πουλήσει" γατάκια και μάλιστα από γάτα πελάτη της...
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Απατεώνισσα η κυρία. Πιθανότατα βγάζει μαύρο χρήμα από ζευγαρώματα κατοικιδίων τα οποία δεν είναι καν δικά της.
le chat noir
Τιμώμενο Μέλος
Εμάς η γατούλα μας γέννησε πολύ μικρή και μετά την στειρώσαμε... κ εμας η κτηνίατρος το είχε προτείνει ευτυχώς γέννησε χωρίς κανένα πρόβλημα τα γατάκια φυσικά αφού τα κρατήσαμε για κάποιους μήνες τα χαρίσαμε σε κάποιους φίλους που είμαστε σίγουροι οτι τα φροντίζουν και τα αγαπάνε.. βέβαια μετα την στείρωση άρχισε να παχαίνει όχι πάρα πολυ αλλά πάχυνε και η γιατρός λεει οτι μπορεί να φταίει που πρώτα γέννησε αλλά τωρα ειναι μια χαρα!!!
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool